2010 ikiz bebek anne adayları:)

Winston

EGE & ECE
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
1.109
1
641
Diğer
2010 da ikiz bebeğini kucağına alacak anne adayları markaları alınacak eşyaları kısaca herşeyden bahsedelim mi??

Merhaba canım.rabbimin izniyle benimde ikizlerim 2010 temmuzda benimle olacaklar.dr.temmuz diyor ama malum ikizler erkenci oluyor.kısmet olursa haziranda alırım kucağıma inşallah.senin nasıl geçiyor hamileliğin.

benim hamilelik biraz bu ara yorucu halsizlik var çok inş yakında geçer.. bu arada doktorun serklajdan falan bahsetti mi?

benimde 2010 temmuz olarak görünüyor doğum tarihim ama erken doğum çok sık rastlanan bir durum olunca hep öncesini düşünüyorum.aslında benim üçüzdü ama şimdi iki kaldılar diyelim.

serklaj nedir?

Yok canım,hiç bahsetmedi dr.dün kontrolde sordum.20.haftadan sonra erken doğum riskin varmı anlayabiliriz dedi.FıRDOS canım serklaj:rahim ağzına 3.aydan sonra dikiş atılması,erken doğum riskin varsa tedbir için.

benimde aslında 3 kese göründü ama 1 inin kalbi atmıyo atsada kalbi durdurulacak seninde mi öle oldu firdos?

ınşallah ikizdir canım ya da kendliğinden kaybolur seninki.tabii Allah en doğrusunu bilir.maalesef o olayı hatırlamak istemiyorum ama dediğin gibi oldu.

serkaj olayını doktorun mu söylüyor vajinal bakıp?yani nasıl karar veriliyor?birde kan pıhtılaşması ya da bazı horman testleri yaptırdınız mı kızlar?

selam kızlar bende allahım izin verirse temmuzda ikiz annesi olucam.
WıNSTON canım ben serklaj olucam 2 hafta sonra. tamamen önlem amaçlı yapılıyor benimki..ne olur ne olmaz...
inşallah hepimiz sıkıntısız mutlu hamilelikler geçiririz.....

İnşallah ikizdir canım ya da kendliğinden kaybolur seninki.tabii Allah en doğrusunu bilir.maalesef o olayı hatırlamak istemiyorum ama dediğin gibi oldu.

serkaj olayını doktorun mu söylüyor vajinal bakıp?yani nasıl karar veriliyor?birde kan pıhtılaşması ya da bazı horman testleri yaptırdınız mı kızlar?

valla bana bi dirar bi kan tahlili yapıldı bişi çıkmadı dediler ama ne amaçla yapıldı ben anlamadım. sormadım bide saf gibikaydirigubbakcemile3 çünkü o sırda kalp atışının mutluluğunu yaşıyodum bebeklerimin. yeniden bişiler istedi doktorum ama rutin testler varya hani tsh felan onlar henüz yaptırmadım... ben pıhtılaşmaya karşı clexan 02 kullanıyorum. ama varmı yokmu pıhtılaşma bilmiyorum...
senden istedilermi test felan....

benden genel kan ve idrar testi istemişti,kapsamli olanından.5 tüp falan kan vermiştim.ama doktoruma pıhtılaşma testini sorduğumda onu yapmadık dedi.ben yapılmasını istediğimi söyledim o da olur dedi.bişey sorcam bu serklaj nasıl bir işlem biraz anlatır mısın?bende yaptırmayı düşünüyorum.birde kaçıncı hamilelik haftasında yapılıyor?

benden genel kan ve idrar testi istemişti,kapsamli olanından.5 tüp falan kan vermiştim.ama doktoruma pıhtılaşma testini sorduğumda onu yapmadık dedi.ben yapılmasını istediğimi söyledim o da olur dedi.bişey sorcam bu serklaj nasıl bir işlem biraz anlatır mısın?bende yaptırmayı düşünüyorum.birde kaçıncı hamilelik haftasında yapılıyor?

nasıl anlatayım bilmiyorum ama doktorumun bana anttığı şekilde anlatayım en iysi. bana dediki rahimi kese düşün onu ben iple büzücem dedi.yanirahim açılmak istesede açılmıycak. allahj korusun diyelimki 6 7 aylıkken sancı başladı o sancıyal doğum başlarmış dikiş olmasa ama olursa sancıları ilaçla keserim bebklerde rahim dikili olduğu için çıkmaz dedi. öle bişi yani 12. hafta bitiminde yapıyor benim doktorum. bunu ben istemdim kensi istedi daha doğrusu önerdi. benim herahngi bi bilinmiş rahim problemim yok ama erken doğumları çok duydum. bu sebeple ne olursa olsun önlemi alıcam. genel aneztezi ile 15 dklık bir ameliyatmış... umarım yardımcı olmuşumdur....

bilgi için çok sağol,bende biraz araştırdım internetten.daha basit bir işlem sanıyordum ama ameliyatmış.ayrıca narkoz zararlı değil mi?birde ben 14.haftadayım.sanırım süreyi geçirdim.

bilgi için çok sağol,bende biraz araştırdım internetten.daha basit bir işlem sanıyordum ama ameliyatmış.ayrıca narkoz zararlı değil mi?birde ben 14.haftadayım.sanırım süreyi geçirdim.

çokda geçmiş değilsin bence doktoruna danış istersen... narkozun asla zararı olmaz dedi doktorum buna bende çok takılmıştım ama öyle değilmiş... hayırlısı olsun inşallah hepimiz için....

banada önlem amaçlı serklaj yapılacak ne olur ne olmaz diye bende netten araştırdığım kadarıyla genel anestezi yapılıyomuş ve bebeklere bi zararı yokmuş bizim bi tanıdık hamileyken kist falan aldırmıştı ve çocuğu turp gibi sanmıyorum yani bi zararı olacağınıda yanlız vajinal yoldan giriyolardır muhakkak ve vajinayada dikiş atılıyomu acaba??

birde firdos eğer üçüncüsü sonlanacak olursa bu işlem nasıl oluyo?kanama falan oluyo mu?

benim kuzenim 3. bebeğini sonlandırmıştı.herhangi bi kanaması olmadı zaten gbekden müdahale ediliyomuş... yinede iyi araştırmak lazım....

göbekten iğne ile giriliyor.2 dk.falan sürüyor.kanama bende olmadı ama bazılarının suyu geliyormuş.ınşallah o işlemi yaptırmaya mecbur kalmazsın.ne zaman belli olacak yaptırıp yaptırmayacağın?

birde kızlar birşey sorcam,bu rahim açıklığına bakılırken vajinal muayene gibi mi oluyor?yani ultrason aleti ile mi bakılıyor ya da nasıl?

valla benim ultrason muayenesi sonunda dikiş atılsın denildi.bişey daha sorucam canın çok yanmıyo mu göbekden iğne girince?

demekki vajinal ultrasona girmem erekecek.yarın doktora gidicem,şu pıhtılaşma testleri için falan.o arada ultrasonada gireyim bari.eğer gerekiyorsa ve zamanı geçirmemişsem bende serklaj yaptırayım.

canım yandı galiba ama anlamadım çünkü o kadar üzgündüm ve ağlıyordum ki fiziksel bir acı hissedemedim.zaten o anda o acı falan umrunda olmuyor,dünyan durmuş gibi oluyor.zaten uzun bir iğne,vajinal muayeneden daha kolay.ınşallah sana gerek kalmaz.

Back
X