- Konu Sahibi Pimpirikli
-
- #2.681
slm kızlarr kimseler yok bugünn ben 1 den beri matematik çalışıyorum bugünde köklü sayıları bitirdim permütasyona geçtimyerimseniben ama kitaplardan iiyice kafama sokmam gerek yoksa unutulur kurallar falan,bu arada doğan hocada konu permütasyona kadar gerisini de eklese baria.s
bende üye oldum;umarım matematik özürlü biri olarak faydasını görürüm.
sen nasılsın ececik?
kızlar şimdi oturdum düşünürken bu sorunun cevabını buldum hemde çok kolaymış yaa delikafadulden şimdi 49!-19!/19! ifadesini49!/19!-19!/19! şeklinde yazarız soru sonundaki+1 dursun şimdi 19!/19!=1 ya şöyle oldu49!/19!-1 oldu birde sonda+1 vardı +1,-1 birbirini götürdü.bize49!/19! sayısı kaldı sondan kaç basamağı 0 dır diyordu.ayı ayrı 49 u 5 böl 10 çıkıyo 49!sayısının sondan 10 basamağı 0 oluyor.aynı şekilde 19! sayısının sondan 3 basamağı 0 oluyor 49!/19! bölme durumundayken kural gereği ayrı ayrı bulup farkını alırdık yani 10-3=7 sondan 7 basamağı 0 oldu.kitap yanlış değilmiş ben anlatamamışım çok mutlu oldum ya sositosositohihoyyyt
merhaba kızlar;akşam bir ünite gelişim(bilişsel)bir ünitede rehberlik çalıştım ve 100 soru çözdüm;uyudumkaydirigubbakcemile5
bugünde öğlene kadar eşimle temizlik yaptık;çamaşır falan;yemeklerimi yaptım..3te falan basladım öğrenme psikolojisine konu uzun biraz..belim agrıdıgı için uzandım biraz ve size bakayım dedim ama sahiden kimsecikler yok.akannehir
hepiniz gelince görüşürüz o halde ben dersime devam edeyim
ececik ben bu kuralı bilmiyordum hoca anlatmadı bize:gitme:yani bölmede çıkaracağımızı.doğan hocadan izliyim bari,bunları anlatıyor mu ayrıntılı,izledin mi?ben tek bölünebilmeyi ve okek-obeb i izledim.
bu arada kafam durdu benim:bbo:2 buçuk saattir tam gaz tezime bakıyorum
ececık merhaba ayy cnm benım nıhayet su soru çözumlenebıldı benım de içime sındı vallla çözum yolun
ececik matemetikten hangi kaynaktan soru çözüyorsun? galiba benim doğan hoca nın sitesine girip ilk konudan itibaren adam gibi izlemem gerekecek.ilk konuları küçümseyip atlamıştım.:sinifsinif:sen ilk videodan mı başladın izlemeye?bu yazdığın soru bana zor geldi açıkçası.:gitme:
başakcım doğan hocanın konu alatımında sen de ilk konudan mı başadın izlemeye? uff napcam panik oldum dershanedeki matematikçi çok kötü.
ececik matemetikten hangi kaynaktan soru çözüyorsun? galiba benim doğan hoca nın sitesine girip ilk konudan itibaren adam gibi izlemem gerekecek.ilk konuları küçümseyip atlamıştım.:sinifsinif:sen ilk videodan mı başladın izlemeye?bu yazdığın soru bana zor geldi açıkçası.:gitme:
başakcım doğan hocanın konu alatımında sen de ilk konudan mı başadın izlemeye? uff napcam panik oldum dershanedeki matematikçi çok kötü.
49!-19!/19! +1 miş soru ne salağım ya - 1 yazmışım o yüzden sizleri uğraaştırmışım kusura bakmayın kızlar yaklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?