• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

başakcım sorularını gördüm bi baktım birinciye..
8 işçi 12 günde bitiriyorsa 4 günde bitmesi için kaç kişi lazım ters orantı vardır..8.12=4.x
x burdan 24 çıkar ama bu 4 günde bitirmek için..1 kişi daha olsa 4 günden az sürede biter o zaman 25 kişi olmalılar..zaten 8 kişi varsa 17 kişi lazımdır
2.yede bakayım biraz sonra

başak 2. soru geç kaldı canım banyoya falan girdim ama zaten burda değilsin galiba..
2.soru paydalardan dolayı biraz kıl bir soru..çözdüm ama uzattımmı başka çözüm yolu varmı bilmiyorum..uzun zamandırda hiç soru çözmüyorum paslandım biraz..

kadir 12 nuri 16 günde yapıyorsa
(1/12)+(1/16)=1/x ise ikisi birlikte X=48/7 günde yaparlar
4 gün yaptılarsa
(48/7)-4=20/7 gün kalmıştır..işin kaçta kaçı kalmıştırı bulmak için oranlarız..kalan günü,tam güne böleriz
(20/7)/(48/7)=5/12 çıkar
işin 5/12 si kalmıştır

şimdiiiii nuri tek başına 16 günde tamamlıyordu..ama 4 gün çalışmış yani performansının 1/4 ünü göstermiş.. işin 5/12 si kalmıştı ya paydadan dolayı tamamı 12/12 desek karıştırmamak için bunun 1/4 ü 3/12 dir..yani nuri 3/12 si kadar iş yapmıştır
(5/12)-(3/12)=2/12=1/6 sı kalmıştır..ayyy çok karışık sanki kalem kağıt alda yaz bari daha anlaşılır olur belki

başak 2. soru geç kaldı canım banyoya falan girdim ama zaten burda değilsin galiba..
2.soru paydalardan dolayı biraz kıl bir soru..çözdüm ama uzattımmı başka çözüm yolu varmı bilmiyorum..uzun zamandırda hiç soru çözmüyorum paslandım biraz..

kadir 12 nuri 16 günde yapıyorsa
(1/12)+(1/16)=1/x ise ikisi birlikte X=48/7 günde yaparlar
4 gün yaptılarsa
(48/7)-4=20/7 gün kalmıştır..işin kaçta kaçı kalmıştırı bulmak için oranlarız..kalan günü,tam güne böleriz
(20/7)/(48/7)=5/12 çıkar
işin 5/12 si kalmıştır

şimdiiiii nuri tek başına 16 günde tamamlıyordu..ama 4 gün çalışmış yani performansının 1/4 ünü göstermiş.. işin 5/12 si kalmıştı ya paydadan dolayı tamamı 12/12 desek karıştırmamak için bunun 1/4 ü 3/12 dir..yani nuri 3/12 si kadar iş yapmıştır
(5/12)-(3/12)=2/12=1/6 sı kalmıştır..ayyy çok karışık sanki kalem kağıt alda yaz bari daha anlaşılır olur belki

hilalcım tesekkur ederım hemen sen cıkmadan cevap yazayım dıe daha ıncelemedım cevabımı umarım anlarım tesekkurederım tekrradan cnm ıyı yolcuklar sana daha sorualrım var aslında

kızlar bugün 8 de uyandımsengözlerimebaksanab bundan sonra hep erkenden kalkıcam.
sabah anayasadan yasama konusunu bitirip 80 soru çözdüm. sonra annemle çarşıya çıktım, yeni geldik:delphin: anca 2 saate ders başı yaparım.

patiskacım yerinde olsam çözmezdim denemeyikaydirigubbakcemile3çok belirleyici bir deneme değildi zaten, fazlasıyla kazıktı. genede bir bak istersen, ben ne umutlarla girdim o sınava o yüzden çok üzüldüm. soru tarzını bildiğin için çok kafana takmazsın.bugün türkçeden soru çözücem, gene akşam oldu ya, sözde gündüz çözecektim.

ececim boşver komşunla hiç muhatap olma, aman başınıza bela alırsınız. öyle tipler sataşıcak yer arar zaten. kaydirigubbakcemile3

patiskacım ben de anayasa çalıştım, çalıştıkça sevmeye başaldım sanki.:lepi:önceden çok korkuyordum.

kronik unutkanlık çok geçmiş olsun. dişçi dahil hiç bir doktoru sevmemlülülülülülühastaneye gidince korkudan yüzümün rengi değişireyvahedigeldismiledikkat et kendine.

başakcım inan eken kalkmamız lazım. bugün 8 de kendiliğimden uyandım ve çok dinç olduğumu farkettim. geç kalkınca ayılana kadar öğlen oluyor. bundan sonra erken kalkmaya çalışıcam. bizde problemlere yeni geçtik, hocamız hiç güzel anlatmıyor.:sinifsinif:Nihat hocadan dinlerim artık. Doğan hocada eklemedi ki bir türlü.

ecesu ben de inkılapları bitirsem iyi olacak, bir türlü başına geçemedim. tek korkum ınkılaplar.dış politika o kadar kısa ki anlatamam. hemen biticek ve nasıl bitti anlamayacaksın.

pinky cnm ya nerelere kaybolmuştun, bi daha gitmek yok ona görekaydirigubbakcemile

bengisu, gülsu szler nasılsınız kızlar?

hilalcim iyi yolculuklarolumunekankayizsmileorada girebilecekmisin internete.ipin ucunu kaçırdın sayılmazsın, azda olsa konulara bakmaya çalış olur mu, soru çözmesen de özet oku. inan çok faydası olacak.

kızlar YKM de acayip indirim var delikafaduldenmüsaiyt olan baksın. çoğu üründe %50 indirim ayrıca turkcell hattı olana ekstra %25 indirim daha var. benim şifrem yoktu bana yedek şifre bile verdiler.90 tl lik kıyafeti 35 e aldım.

hilalcım 2.soru için de tesekur ederım ama ben bu soruyu imkanı yok yapmam

başakcım gözüm korktu işçi problemlerinden. hayatta yapamam 2. soruyu sırnaşık şeyufff çok korkuyorum zaten. tek bildiğim sayı, kesir ve yaş problemleri.

Merhabalar yüzümün yarısını hissetmiyorum acıktım ama yemek yememe 4 saat var :sinifsinif:
ohcanımadeysin öncelikle nick iyiymiş yani:) iyi yolculuklar dilerim
basak 2.soruya alternatif çözüm getiresim geldi

bir işi kadır tek basına 12 gunde, nuri tek basına 16 gundee bıtrıyorlar.işe birlkte basaldktan 4 gun sonra kadıe,bundan 4 gun sonrada nuri işi bırkaıyor buna gore işin kacta kacı bitmemştr cevap 1/6
ıkisi işe başladıktan 4 gün sonra kadir bırakmış buraya kadar kadir de nuride 4 er gün çalışmışlar burdan sonrasında nuri 4 gün daha çalışıp işi bırakmış
Yani kadir toplamda 4 gün nuri 8 gün çalışmış bu işte
4/12+8/16
1/3+1/2
5/6 sı bitmiş tir işin 1/6 sıda bitmemiştir

çok gıcık bir soru aslında bu türlere kaliteli soru deniyor..eleyici sorular..ama hakketen kıl yani..çözdüm ama bu ne be dedim..benim paslanmamdan da kaynaklanıyordusempatiksalakcinni-tatlicadiarzu-r

Merhabalar yüzümün yarısını hissetmiyorum acıktım ama yemek yememe 4 saat var :sinifsinif:

bir işi kadır tek basına 12 gunde, nuri tek basına 16 gundee bıtrıyorlar.işe birlkte basaldktan 4 gun sonra kadıe,bundan 4 gun sonrada nuri işi bırkaıyor buna gore işin kacta kacı bitmemştr cevap 1/6
İkisi işe başladıktan 4 gün sonra kadir bırakmış buraya kadar kadir de nuride 4 er gün çalışmışlar burdan sonrasında nuri 4 gün daha çalışıp işi bırakmış
4/12+8/16
1/3+1/2
ay saol canım mutlaka vardır başka çözümü ama hiç uğraşmadım..aylardır matematik çzömüyorum..iyice saldım kendimi..ohaoldumsmile

başakcım gözüm korktu işçi problemlerinden. hayatta yapamam 2. soruyu sırnaşık şeyufff çok korkuyorum zaten. tek bildiğim sayı, kesir ve yaş problemleri.

ayy canım ne guzel ındırımmıs o oyle ayy alısverıs yapasım geldı bak smdıboshayallersmile güle gule gy canım

canım ben de hıc sevmem problemlerı yaa normal derste daha gecmedık problemlere bana hepsı de zor gelıyor am yavas yavas yapabılıyorm artık ama emınm yapabıldklermden daha zor cıkar sınavda

sen neler caslıyorsun pikocum

İkisi işe başladıktan 4 gün sonra kadir bırakmış buraya kadar kadir de nuride 4 er gün çalışmışlar burdan sonrasında nuri 4 gün daha çalışıp işi bırakmış
4/12+8/16
1/3+1/2

tatlım benım ben de denklemı boyle kurdum ama boyle degıldr dıe çözmemstımmkaydirigubbakcemile3cok tesekkur ederım canım benım

Rica ederim o kadar uzun bi çözümün içinden çıktığına göre bence gayet formundasın :1hug:

ay ne formu yaa..önceden soruya bakar cevabı işaretlerdim..3 senedir iyi boşlamışım onu farkettim:kedi:
iyi kötü bütün soruları çözüyorum ama bazılarını uzun zamanda yapıyorum artık:1no2:
hemen başlıyorum gidince matematiğe de çalışmaya..

başağım ne yaptın tatlışım abimlere geldik msn yok abimde ondan yazamadım şimdi indiriyorum
özledim hepinizi fatoşum saol tatlışım ne çalışıyosun ben dün akşam 80 mat sorusu yaptım bugün çok gezdik alışveriş yaptım ama çalışamadığım için huzursuzum şimdi abimlerdeyiz bilmiyorum eve gidince biraz çalışabilir miyim
ececik ecesu hilal patiska sizler napıyosunuz...

piko sizin ev nerde uğrayıveriyim de birlikte çalışalımm bariii....yada gezelimm zemuszemus

gülsucum hosgeldın tatlım napıyım ben de cok az calaıtım bugun evdeydım hep ama tv falan izledım eskısı gıbı yogun calsımıyorm artık

ohh gez tatlım ne guzel ne kadar kalcaksın canım benım

10 nuna kadar kalırız herhalde bebişim ...sen niye çalışamadın ben gidince biraz çalışcam ama bayağ da yorulmuşum...

Back
X