- Konu Sahibi Pimpirikli
- #7.321
mavlicim nasılsın canım çalışıyomusun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sırnaşık şeysırnaşık şeyayy patiskacım güldürdün beni valla bende kaç gündür ağlayıp duruyorum,o kadar stres oldum ki neye bakacağımı şaşırdım hele vatandaşlığa hiç çalışasım yok denemelerde es geçiyorum 12 soruyu napcam ben yaolumunekankayizsmilemafoldumbendeneme yaptım yine bugün 108 soruluk 102 doğru 6 yanlış var hala eksiklerim var tarihi bazen ful yapıyorum bazen yanlışım çıkıyo 3.tekrara başladım birde offfffffff:gitme:hilalcim sende yoksun matematikten bi soru tarzı var yapamadım ya:1no2:
canım sorma vala, eşimle takip ediyorduk şampiyonayı, onu aradım mçtan sonra, o saatten beri dalga geçiyor benle :))))
Ececik canım bak senin sorunun pratik bi yolunu göstetmişti bize hoca... önce onu yazıcam tamam mıbi kağıda geçirirsen çok kolay olduğunu görüceksin...
a-1/a=3 old. göre akare+1/akare kaçtır dediğinde
3ün karesi + 2(bu pratik yolun çözümüden gelyor) x1x1 (a ve 1/a nın katsayısı 1 old. için geldi bu iki tane 1 ) yani sonuç =9+2.1.1 =11
senin sorun da, az önceki şekle getirmeye çalışıcaz soruyu önce.
xkare - 3x +1 =0 ya her tarafı x'e bölücez..
x-3+1/3=0 oluyor... 3ü eşitliğin diğer tarafına atalım
x+1/3=3...
pratik yolu uyguluyoruz şimdi,
3'ün karesi-2.1.1( x'in katsayısı1 ve 1/3'ün katsayısı 1 old. için..
yani sonuç 7... kağıda geçir bak ne kadar pratik olduğunu göreceksin... umarım anlatabilmişimdir..
bu arada denklemimiz x-1/3 deseydi, 9+2.1.1=11 olacaktı. yani arada hangi işaret varsa tersi
2 tane daha çözdüm bu tarz ayy çok sevindim saolasın bitanem yaŞeniz:asigim:
hoşgeldin başakçım, ben öle matematik çözüyorum karışık, eşim maç izliyor ben de yanında problem falan çözüyorum. belki yatmadan biraz tarih çözerim ben de... zaten bugünkü denemede tarih berbattı(((
ribat neydii arkadaşlar...