• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

ben bugün hiç konu çalışmadım 400 tanecik soru çözdüm o kadar,aslında konu çalışıp ara verince matematik çözmek çok eğlenceli oluyor yarında öyle yaparımkaydirigubbakcemile2

sırnaşık şeysırnaşık şeyayy patiskacım güldürdün beni valla bende kaç gündür ağlayıp duruyorum,o kadar stres oldum ki neye bakacağımı şaşırdım hele vatandaşlığa hiç çalışasım yok denemelerde es geçiyorum 12 soruyu napcam ben yaolumunekankayizsmilemafoldumbendeneme yaptım yine bugün 108 soruluk 102 doğru 6 yanlış var hala eksiklerim var tarihi bazen ful yapıyorum bazen yanlışım çıkıyo 3.tekrara başladım birde offfffffff:gitme:hilalcim sende yoksun matematikten bi soru tarzı var yapamadım ya:1no2:

canım sorma vala, eşimle takip ediyorduk şampiyonayı, onu aradım mçtan sonra, o saatten beri dalga geçiyor benle :))))

Ececik canım bak senin sorunun pratik bi yolunu göstetmişti bize hoca... önce onu yazıcam tamam mıbi kağıda geçirirsen çok kolay olduğunu görüceksin...

a-1/a=3 old. göre akare+1/akare kaçtır dediğinde
3ün karesi + 2(bu pratik yolun çözümüden gelyor) x1x1 (a ve 1/a nın katsayısı 1 old. için geldi bu iki tane 1 ) yani sonuç =9+2.1.1 =11

senin sorun da, az önceki şekle getirmeye çalışıcaz soruyu önce.
xkare - 3x +1 =0 ya her tarafı x'e bölücez..
x-3+1/3=0 oluyor... 3ü eşitliğin diğer tarafına atalım
x+1/3=3...
pratik yolu uyguluyoruz şimdi,
3'ün karesi-2.1.1( x'in katsayısı1 ve 1/3'ün katsayısı 1 old. için..
yani sonuç 7... kağıda geçir bak ne kadar pratik olduğunu göreceksin... umarım anlatabilmişimdir..

bu arada denklemimiz x-1/3 deseydi, 9+2.1.1=11 olacaktı. yani arada hangi işaret varsa tersi
eğer aklına yatmazsa paintte çözüp resim gibi ekleyebilirm sanırım

Son düzenleme:
canım sorma vala, eşimle takip ediyorduk şampiyonayı, onu aradım mçtan sonra, o saatten beri dalga geçiyor benle :))))

Ececik canım bak senin sorunun pratik bi yolunu göstetmişti bize hoca... önce onu yazıcam tamam mıbi kağıda geçirirsen çok kolay olduğunu görüceksin...

a-1/a=3 old. göre akare+1/akare kaçtır dediğinde
3ün karesi + 2(bu pratik yolun çözümüden gelyor) x1x1 (a ve 1/a nın katsayısı 1 old. için geldi bu iki tane 1 ) yani sonuç =9+2.1.1 =11

canım benim tşk ederim yazdığın için bitanem bunu biliyorum yapabiliyorum bunları ama xkare-3x+1 gibi değerler veriyor onları yapamıyorumtam kare yapmaya çalışıyorum yine olmuyor:sinifsinif:

senin sorun da, az önceki şekle getirmeye çalışıcaz soruyu önce.
xkare - 3x +1 =0 ya her tarafı x'e bölücez..
x-3+1/3=0 oluyor... 3ü eşitliğin diğer tarafına atalım
x+1/3=3...
pratik yolu uyguluyoruz şimdi,
3'ün karesi-2.1.1( x'in katsayısı1 ve 1/3'ün katsayısı 1 old. için..
yani sonuç 7... kağıda geçir bak ne kadar pratik olduğunu göreceksin... umarım anlatabilmişimdir..

bu arada denklemimiz x-1/3 deseydi, 9+2.1.1=11 olacaktı. yani arada hangi işaret varsa tersi

ayyy canım yaa çok tşk ederim nasıl düşünemedim burasını çok saol tatlışım hemen buna benzer olan soruları da yapayım allah razı olsun bebeimkaydirigubbakcemile5hihoyyyt

hoşgeldin başakçım, ben öle matematik çözüyorum karışık, eşim maç izliyor ben de yanında problem falan çözüyorum. belki yatmadan biraz tarih çözerim ben de... zaten bugünkü denemede tarih berbattı :((((

kızlar bi soru var mantığını kuramadım... bi bakabilirseniz, çok zor olmasa gerek ama??
(a+2) sayısı (b-3) sayısı ile doğru orantılıdır.
a=20 iken b=4 old. göre b=5 iken a kaçtır? cevap=42

heyyyy herkeslerr burda ne yapıyosunuz başağım ececik bende bugün80 mat 82 tarih ve 116 coğrafya sorusu yaptım şimdi tarihten bi deneme yaptım ama moralim 0 fırlandı yediiklimin denemesi off zor geldi ya amannnnnçok yanlışım çıktı coğrafyayı biraz hallettim gibi ama tarih ne olacakkkk

saol patiska tatlış bilg dün tamirdeydi ne yaptın neler çalıştın ya yediklim sizcede zor mu tarihte yoksa ben mi yapamıyorum ayyy çok uykum geldi yatıyorum iyi geceler......

günaydın canlarım gece uyumadan 40 matematik,50 tanede türkçe çözüp öyle uyudumsositososito darısı bugüne elimdeki kitapları bitirmem lazımmmakannehir

Back
X