• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

kızlar size tarihten soru:

hangileri Osmanlı devlet yönetiminde etkilidir?
1.sadrazam
2.şeyhülislam
3. nişancı

sadece 1 miş, ben hepsi dedim. neden peki? hepsi Divanı Hümayun da yer almıyor mu?dolayısıyla yönetimde etkililer.

hangileri Göktürk devletinin ulus bilinci edindiğinin kanıtıdır?

1. Türklerin ilk alfabesini oluşturmaları
2. Tanrılarını Türk Tanrısı olarak nitelemeleri
3. Orta Asya nın Çinleşmesini önlemeleri

merhaba arkadaslar döndümmmmm..bu sefer çok geç kalmadı bilgisayar..nasılsınız???
ben arada da olsa çalışıyorum..uzman kariyeri bitirdim..2000 soruluk olanı..dün 250 soru tarih cografya vatandaşlık karışık;bugünde 200 cografya çözdüm..
konu çalışmam gerektiğini anladım bir kez daha..cografya(yargı yayın)dan çok zorlandım18er soruluk denemelerde genellikle 4 5 yanlışım çıkıyor..sinir oldum:(
pikolata canım ilk soru bencede üçü;ikinci 1 ve 2 olmalı;çünkü çinleşmeyi önlemek;ipek yolu hakimiyeti için..

Son düzenleme:
pikocum divanı humayunda sadrazam ve nişancı var şeyhülislam daimi üyesi değildir.gerekli olduğunda alınan kararların dine uygun olup olmadığını sormak için çağrılıyor,nişancı ferman hazrılıyor tuğra çekiyor yazışmaları yürütüyor ama kendi adına değil padişah adına,sadrazam ise padişahın mutlak vekili olup padişah adına tüm yetkileri kullanabilir.ama hakketen çeldirici bir soruymuş hele sınavda stresten gider bu soru

ececik canım şeyhülislam 17.yydan sonra divan üyesi oluyor hatta sadrazamla eşit statüde oluyor..
bence bi hata var soruda..

2. soru bana göre hepsi,orta asya sonuçta yerleşim yerleri türk boylarını bir araya getirip yerleşmişler ve çinleşmesini istemiyolar diğerleri zaten kesinCADIARZUneymişki cevabı merak ettim demek sınava girsem hep iki şık arasında kalıcam halbuki tarihten nerdeyse hatim indirdim:mymeka:

ececik canım şeyhülislam 17.yydan sonra divan üyesi oluyor hatta sadrazamla eşit statüde oluyor..
bence bi hata var soruda..

bence zor bir soru off inşllh sınavda böyle bişey çıkmaz moralim bozuluyor sanki onca zaman boşa çalışmış gibi hissediyorum bence sınav sözlü olsunsırnaşık şey

valla öyle canım yaa;mesela bende cografya konusunda iyi oldugumu düşünüyorum ama böyle kıl sorular gelip yapamayınca çokk moralim bozuluyor:((
tarihten arada yapamadıklarım oluyor ama Allahtan eşim tarih öğretmeni..o baya yardımcı oluyor:))

gülşahcım hoş geldinopuyorumnanaktan
cevabın için teşekkür ederim. yaaaa anlamadım ki. İpek yolu için Çinleşmesini önlemelerini açıklar mısın?

ececim sormakaydirigubbakcemile3tarih beni mahvetti. hele bu tarz öncüllü sorularda yanlış yapmamak imkansız. sınavda bu kadar zorlayacaklarını sanmıyorum.

kızlar geldiğimden beri tarihten 80
coğrafyadan 60
türkçeden 90 soru çözdüm.
şimdi biraz spor yapıp yemek yiycem ve matematikle anayasa çalışcam.

başakcım naptın? dershaneden döndün mü, uff ben çok soğudum dershaneden.bol kaynak veriyorlar ona lafım yok ama dershane olunca tüm günüm gidiyor.

gülşahcım seni döndüğüne pişman edebilirim:1rolleyes:, tarih sorularımı cevaplamaktan bıkkınlık vericem:roflol:

gülsahcım hosgeldın tatlım
pikocum ben de sevmıyorum artık dersaneyı zor gıdıyorm sabah 8deydı dersım 2bucuk gıbı cıktım sonra arkdsa gttım ordan da babaannemlere gectık yenı geldım cok basım agrıyo calsımamam galıba.hafta sonu hıc calsımayorum ben yaaa

Merhaba kızlar, iyi akşamlar.Bugün çalıştım çok şükür 2 gündür yoğun çalışıyorum kızlarrrr:)))

Bugün Kurtuluş savaşı ve muharebelerini
Atatürk dönemi dış politikası ve
Atatürk ilkelerini tekrar ettim. Bu konulardan 100 test sorusu çözdüm.Az biliyorum ama daha çok çözücem inşallah..13 yanlışım ve 2 boşum oldu.Bilmiyorum nasıl..
Bu soruların dışında ayrıca çıkmış sorularıda çözdüm onların sayısını hatırlamıyorum.Ama çoğunda başarılıydım çok şükür.

Şimdide kendime bi kahve yaptım.
Coğrafya'dan Türkiye'de Nüfus ve yerleşme videosunu izlicem 2 saat 20 dklık bi videoymuş bakalım dayanabilirim inşallah kızlar.Kolay gelsin arkadaşlarım canlarım

başağım bende çalışamıyorum:CüvCüv: bugün akşama kadar çalışamadım evde de deildim zaten anne ziyaretleri sonra yemek yaptım ütü yaptım 32 mat 60 coğrafya çalışabildim bu ne yaavvv kuş gibiiakannehir yarın vatandaşlığa başlıycam inşallah

Günaydın kızlar. dün akşam 6 gibi geldik evimize, 7 gibi bi uyumuşuz bu saat :))))
şimdi başlıyorum ben de çalışmaya, 2 günlük ara da fazlasıyla dinlenmişimdir sanıyorum...
hepinizi çook öpüyorum

günaaydın kızlar opuyorumnanaktandün hıc calısmadım haftasonu hıc calsıamıyorm akannehiryenı kalktım kahvaltı yapıp tarıhten dış polıtıkayı calsıcam sonra yas problmelrınden bırsuru testım var onları yapmam lazım bırazcık da egıtımden soru çözerım heralde naniknanik

sizler nasılnz kızlar.alese gıren canlarımın sınvalrı nasıl gectıguclubacismile

sözel acaip kolaydı insaflı davranıp devasal paragraf yoktu okuma alışkanlığı olanlar rahatça çöze bilirdi
ama matematik öyle deildi kuzum yaa aman allahım o sorular ne oysa 3 aydır çalışıom ben::(

sözel acaip kolaydı insaflı davranıp devasal paragraf yoktu okuma alışkanlığı olanlar rahatça çöze bilirdi
ama matematik öyle deildi kuzum yaa aman allahım o sorular ne oysa 3 aydır çalışıom ben::(
dalincım sen ne için grmıstın sınava tezli falan mı düşünuyorsun

Back
X