2010 LYS-YGS'ciler Toplaşalım. Bizimde Paylaşım Başlığımız Olsun.

canm eşim de girdi sınava dediki matematikten dört soru yaptım :) iyi dedik neyse sonuç acıklandı 3doğru 2 yanlış :) ya diyor ben dört soru yaptım adım kadar eminim nasıl beş cıkıyor :) bende birşey anlamadım
ayrıca bizim yegenlerde girdi sınava oda baştan beri benim netim şu kadar deyip durdu ama cok düşük geldi kendisi bile inanamadı bilmiyorum böyle şikayetler cok duydum [/B][/COLOR][/QUOTE]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
aynı şeyi benim kızımda söyledi, sonuçlar açıklanınca beklediğinden çok düşük geldi.
ve ağlıyor o kadar yanlışım yok diye yemin ediyor.
şaştım kaldım.
ne yapılabilir bu konuda.

kızlar sıralamaya da çok takılmayın ya gördüğüm kadarıyla cogunluk sadece ygs'ye girip 2 yıllık veya acıkögretim yazmayı planlıyo ya da eşit agrlık-sözel alanlarından tercih yapmayı planlıyo, biz fen yapamadıgımız için sayısaldan girenlerin çogu şuan önümüzde ama, rakibimiz değiller, dersaneye gitmiyorum ama bazı dersaneler ücretsiz rehberlik hizmeti veriyolar şimdi, benim sıralamam 30.000 eşit agırlıktan gircem dedim en az yarısı sayısal senin önündekilerin rahat ol sen rakibin değil onlar dediler.
bana umut oldu bu yani :) belki sizi de biraz rahatlatır diye paylaşmak istedim :)

kızlar bişi sorcam..
eşim 10 yıl aradan sonra çalışmadan girdi bu sınava..
hani 500 üzerinden düüşünücek olursak puanlar çok yüksek diil ama yinede 2.sınava hak kazanmış olmasına sevindik..

YGS-1 186,176
YGS-2 183,245
YGS-3 214,782
YGS-4 214,249
YGS-5 208,217
YGS-6 197,249

puanları bu şekilde sizce bu puanlarla napılır..
yani açıköğretim yazabilirmi..
yazarsa kaç yıllık olur..
lütfen bilgilendirirmsnz..
son sınav sisteminde hiç haberimiz yok
eşim sayısalcı bu arada...

Son düzenleme:

arkadaşlar size bir şey sorabilir miyim..cevaplarsanız çok sevinirim..ben tm çıkışlıyım.ve liseyi bitireli 9 yıl oldu..dolayısıyla ygs yi bilmiyorum tam olarak..ygs 5 ve ygs 6 yı sanırım kullanabiliyormuşum..330 -335 arasında ygs 5 ve 6 puanım..şimdi ben ikinciye hak kazandım ama girmeden de 4 yıllık ya da 2 yıllık hangi bölümlerden tercih yapabilirim ya da yapabilir miyim?? aöf kesin oluyor da..

turizm otelcilik, bankacılık, insan kaynakları yönetimi, pazarlama, muhasebe ve finansman, sağlık yönetimi, sermaye piyasası, sigortacılık,sosyal hizmet, uluslararası finans, uluslararası ticaret ve yönetim bilişm sistemleri yazabilrsin 2. sınav olmadan. bunlar sadece tm'den alanlar, sözelden sayısaldan düşünürsen başka şeylerde var. yalnız bunlar 4 yıllık olmasına rağmen fakülte değil, yüksekokul o konuda dikkatli olmanı tavsiye ederim. birde üstün zekalılar ögretmenliği var, o fakülte tabi.

kızlar biz şimdi 4 ile 15 i arasında tercih yapmayacakmııyız ? lys ye gırmeyı düşünmeyenler olarak. ınternettede bı bılgı bulamaıdm bu ne yaman çelişkidir vay arkadaş

hmmm .. eşit ağırlıktan bölümler bunlar demek..çok teşekkür ederim.nettte araştırdım ama forumlarda anlamsız yorumlar vardı..teşekkürler arkadaşım..ikinci sınava girmeden başka öğretmenlikler var mı?

kızlar biz şimdi 4 ile 15 i arasında tercih yapmayacakmııyız ? lys ye gırmeyı düşünmeyenler olarak. ınternettede bı bılgı bulamaıdm bu ne yaman çelişkidir vay arkadaş

sistemi anlamış değilim ben de

var, makine bilgisayar kalıpçılık telekomünikasyon gibi meslek ögretmenlikleri var, tekstil öğretmenliği falan. zihinsel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ögretmenlikleri var. bi de kimya, din kültürü
ama bunlar sayısal ve sözelden alıyolar

kıslarrr sınav sonuc belgeleriniz geldimi?

bide bnm sormak istedigim baska b,rsey var..

sözel bölümü mezunuyum ygs ye sac bakımı ve güzellik bölümüne girebilmek için girdim..puanım ygs4 270 geldi.peki ben bu puanla bölüme gtercih yapabilirmiyim?biliyorum öncelik meslek lisesi cıkıslıların.düz liseliler daha geri planda bnm girebilme olanagım ne kadar?

bu arada bnm sınav sonuc belgelm gelmedi daha.

sınav sonuc belgesı evlere gonderılmıyor netten bılgi.alabılıyosunuzz

sınav sonuc belgesı evlere gonderılmıyor netten bılgi.alabılıyosunuzz

öyle miiiii cemrecim ya , ama bu öğretmenliklerin puanları yüksektir ya.benim 330 ve 335 ygs 5 ve 6 ..tm yim bir de..olmaz dimi ? çünkü lisans programını bitirdim ben , olursa eğitim olsun diyorum ama sanırım çok az bu puan değil mi ?

canım rastgele açtım bişey baktım marmara ünv. tekstil terbiye öğretmenliği say1 puanından 283le almış, ama tabi bu eski sistem ve okul puanı eklenmiş hali. 191.000 sıralama olarak da en son aldıgı öğrenci. aklından geçen belli bi öğretmenlik varsa söyle ben onunkine de bakıp yazayım sana.

YGS-1 ____ YGS-2
160,224 ___ 158,240

YGS-3 ____ YGS-4
222,813 ____ 214,703

YGS-5 _____ YGS-6
208,059 ____ 187,499

canlarım bunlarda benim aldığım puanlar biliyorum öyle çok ahım şahım bir puan değil hiç ama hiç çalışmadım sınav için öylesine girdim şimdi benim bu puanla ne olur ben düz lise eşit ağırlık bölümünden mezun oldum​

şimdi bilemiyoruz ki nasıl olucak yeni sistemde puanlar deiştiği için gecen senekilerle karşılaştıramıyoruz. sadece açık öğretim yazarsan o garanti olur ama başka bişey söyleyip yanlış yönlendirmek istemem açıkçası

kızlar 15i dimi son gün...
ee çok az kaldı..
yalnız tercik klavuzu falan hiçbiş yokki ortada..
yaww nası yapcaas yaaa

kızlar 15i dimi son gün...
ee çok az kaldı..
yalnız tercik klavuzu falan hiçbiş yokki ortada..
yaww nası yapcaas yaaa

aa az kalmış..
cemrecim ya nerden bakıyorsun canım sen..sen yorulma bana özelden linki yaz da ben bakam..ama yine de söyleyim.ben ikinci sınava girmeden güzel bölümleri yazmak istiyorum..mesela tm den alınan öğretmenlikler..farketmez.eğitim olsun da ama puanım sanırım yetmez..mesela anaokulu öğretmenliği , aöf den olsa da olur..bunun gibi..ygs 5 ve 6 yı kullanabiliyormuşum.okuldan gelen puanımı bilmiyorum 9 yıl oldu mezun olalı liseden..ve lisans fakültesini bitirdim ikinci olacak bu yani.. :)) olursa da eğtiim dedim ama çalışmadan unutmuş olarak girdim sınava..olursa neden okumayım dimi ama..bak sen canım ona madem.sağol kuzu..

Arkadaşlar bide bana yardım edin nolursunuz?

Arkadaşlar Lys ye gircem ben o kesin. Paramı felan herşeyimi yatırdım okuldan hangi sınavlara gireceğime dair tercihte yaptım. Ama sorunum şu. Bir yerden şunu duymuştum. Lys puanları açıklandıktan sonra Ygs de aldığımız puanın %40 ı dahil edilecekmiş bu puanlara. Ben YGS 6 da 261.510 aldım. Lys yede sözelden giricem hayırlısıyla. Bu puanın %40 ı 104.100 yapıyor. Şimdi bu LYS de ki puan sistemi nasıl olacak? Lys 3 ve 4 e gireceğim. Her birinden alacağım puanlar hangi puan aralığında olacak? Yani gene 100-500 arası mı yani nasıl? Birde bu okuldan alacağım ortaöğretim başarı puanı nasıl eklenecek? Ygs puanına mı, yoksa LYS den aldığım puanla tercih yaparken o şekildemi eklenecek? Lütfen yardım edin bunalıma girmek üzereyim çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…