• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Mayıs Anneleri Doğum Çantalarına Neler Koyduk yada Koyacağız?

firstday

Canlarım ve ben
Kayıtlı Üye
12 Mart 2008
2.114
10
358
Kızlar bu konuyu Nisan 2010 annelerinde gördüm...
bizim de benzer başlığımız olursa faydalı olur diye düşünüyorumm...Evet hadi bilenler söylesin, çantaya neler koyulmalı, neler illaki yer almalı bu çantadaa???:uhm:

canım iyiki açmışın böyle bi topiğe ihtiyacımız vardı çünkü yavaş yavaş nisan ayı yaklaşıyo ocak analarını gördükten sonra nisanda doğuracağıma kesin gözüyle bakıyorum inşallah daha erken olmaz... bence önce bi çanta almalıyız kolay taşıyabilceğimiz bişey olsun..bide ben pijama alma taraftarıyım sezeryanda olsak normal doğum da olsak pijama daha kullanışlı iki üç çift alıcam yanıma ...

pijamayı nasıl almak lazım bilmiyorum..ben beyaz ya da buz mavisi gibi bir şey düşünüyorum ama kanama v.s durumları olur mu kiiii

DOĞUM ÇANTASI – ANNE ıÇıN GEREKENLER

· Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.

· Yakınlarınızın telefon numaraları

· Nakit para

· 3 adet önden açılan gecelik

· 1 adet sabahlık

· Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız

· Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant

· 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri

· Meme uçları için krem, göğüs kalkanı

· Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)

· ıhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları

· 1 paket hijyenik kadın pedi

· 1-2 adet atlet

· Kağıt peçete ve havlu

· Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler

· Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar

· ıçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik

· Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler

· Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

DOĞUM ÇANTASI- BEBEK ıÇıN GEREKENLER

· 2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)

· 2 tane tulum

· 2 tane çorap

· 2 tane ağız mendili

· 2 tane pijama altı

· 2 tane şapka ve eldiven

· 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)

· Yelek ve hırka

· Battaniye

· 3–4 tane bebek bezi

· Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe

· Havlu, ıslak mendil

· 2 tane önlük

· 2 tane yelek

· Bebe şampuanı

· Saç Fırçası

· Kirli çamaşır torbası

:ecrin_bebek:

annem diyonuz be durun korkutmayın insanı-tatlicadiarzu-bilmiyorumkismile

anam bu ne böleee
inanamıyorummm çantamızda hazırr
ee şafak 120 ama 10 gün öne gelcek kesin 110

ay ben cok sevdım bu topıgı nıye sevmedınız kızlar yaaa:)
cok heyecanlı o ayrı ama ınsan heveslenıyo bunları hazırlamaya bıle
hem korkunun ecele faydası yok bılırsınız:)

naptınn kuzumm çantalaramı geçtikk ay ben düşündükçe tırsıyorum zaten iyice tırsakk oldummm

doğru düzgün alışverişe bile çıkmadık daha bizeyvahedigeldismile

Kızlar selam a.s.

2009 Mayıs Annesi olarak size birkaç tavsiyede bulunmak istedim a.s.

*Öncelikle çantalarınız mutlaka 7.aydan sonra hazır bulunsun. Bazı bebişler aceleci oluyor. Telaş yapmamış olursunuz.

*Özel hastanede doğum yapacak iseniz mutlaka hastaneyi arayıp sizin ve bebeğiniz için neler temin ettiklerini öğrenin ki benim gibi tatil bavulu ile gidip 3-5 şey kullanıp geri dönmeyin kaydirigubbakcemile3 (Üstelik ben arayıp öğrendiğim halde ne bulursam doldurmuştum çantama)

*Bebek için bazı hastaneler kendi hastane takımlarını giydirip çıkışta sizin getirdiklerinizi giydiriyorlar. Bunu mutlaka öğrenin. Eğer sizinkileri sadece çıkışta giydiriceklerse bir takım hastane çıkışı yeter. Ama doğumdan itibaren sizinkileri giydiriceklerse en az 2 takım olsun a.s.

*Yine benim hastanem gibi bebeğin bakımıyla ilgili herşeyi hastaneniz karşılayacak ise bebek için boşuna bez, ıslak mendil, krem gibi şeyleri taşımayın. Ben götürdüm aynen geri getirdim.

*Bol bol ağız mendili ve omuz mendili götürün. Emdiklerini anında çıkarıyorlar çoğunlukla. Ve kucağınıza , omzunuza aldığınızda mutlaka mendil koyun.

*En kullanışlıları penye battaniyeler. 2 tane yanınızda olsun.

*Çıkışta kuzunuzu rahat taşıyın diye ana kucağı yada bebeport gibi bişeyde yanınızda olsun. Gerçi ben kızımı ana kucağına koymaya kıyamayıp kucağımda taşımıştım kaydirigubbakcemile3

*Göğüs ucu için lanolinli bir krem ve bolca göğüs pedi, emzirme sütyeni ve beli yüksek geniş iç çamaşırı mutlaka yanınızda olsun.

*Hastanede doğumdan sonra pedleri genelde onlar veriyorlar ama yinede sizin yanınızda 1-2 paket orkid bulunsun.

*Ben sezaryen ile doğum yaptım ve lohusa pijaması ile çok rahat ettim. Üst tarafı düğmeliydi. Çok rahat açıp emziriyordum. Alt tarafı da kapri gibi diz altındaydı. Hastane çok sıcak olduğu için çok rahat ettim pijama ile. Yinede yanıma gecelikde almıştım. İkinci gün duş aldıktan sonra geceliği giydim ama yatağa oturup kalkarken hiç rahat etmedim. Bence en rahatı beli yüksek lohusa pijamaları a.s.

*Duş almak isterseniz diye yanınıza havlu mutlaka alın. Gerçi onuda özel hastaneler veriyor ama ben titizim kendi havlumu kullanırım derseniz yanınızda olsun.

*Ayağınızda rahat bir terliğiniz olun mutlaka a.s. Ben hiç giymedim ama çorapta almıştım üşürüm belki diye.

*Hatsane çıkışında giymek için rahat bir kıyafet. Eşofman takımları en rahatı a.s.

*Eşiniz de sizinle kalacaksa onun içinde bir iki parça bişeyler koyun.

*Lohusa kurdelenizi , fotoğraf makinenizi, kameranızı, dağıtacak iseniz doğum şekerlerinizi, altın yastığınızı ve hamileliğinizle ilgili rapor gibi şeyleri de unutmayın.

Fikir olsun diye kendi hastane çantamın ve kızımınkinin resminide ekledim. Hepinize hayırlı doğumlar kızlar a.s.

hastaneantamz2.jpg

hastaneantamz3.jpg

hastaneantamz6.jpg

img0538r.jpg

:bbo: daha erken degil mi yaaww ¿¿¿ Yoksa erkenden hazirlasak daha mi iyi¿¿¿ Panik oldum simdii :1shok:

bayanlar eminim gerekli olan her şeyi çantanıza koyarsınız ama bana bundan 8 ay önce doğuma giderken bi arkadaş dedi ki hastaneye mutlaka pipet götür şu bükülebilenlerden olsa daha iyi olur, çünkü molum komposto çorba falan geliyo hep kabız olmayın diye doğum sonrası ve onlar da o and içilmesi çok zor olan şeyler, hareket kısıtlanıyo sonuçta. ama yanınızda pipet varsa sizden rahatı yok:)
ha bi de lohusa pijaması diye satılan ve göğsü yanlarsan açılan pijamalardan iki tane aldım ve göğsüm gerekli şekilde rahat açılamadı hatta yalnızca ucunun gereksiz yerde de açıldığı oldu. onun yerine düğmelilerinden alsanız daha iyi.
hepinize sağlık ve bol şans....

pnrhlt ve defne/oğuz paylaşımlarınız için çok teşekkürler..pijama konusu benim de aklımı karıştırıyor...

Benim pijamam böyleydi markası cicikom ve ben çok memnun kaldım. Acaip kullanışlı. Tek tarafı aç işin bitince kapat. Halen geceleri kullanıyorum bazen a.s.

hastaneantamz7.jpg

önerileriniz için teşekkürler.

bizden daha kimse başlamadı galiba çanta hazırlığına. bu ay hazır olsa iyi olcak galiba. hadş kızlar neler koycaz bakalım çantalarımıza.

kendim için hazırladıklarım
2 adet rahat emzirilebilecek pijama takımı
1 adet sabahlık
2 çift çorap
1 çift terlik
kırmızı kurdela
başımı örtmek için eşarp
göğüs pedi
göğüs ucu kremi
2 tane minik el havlusu
kağıt havlu peçete
fotograf makinası kamerabayanssulusmile
tarak ayna diş fırçası diş macunu(bunlar ne olur ne olmaz die bi aksilik durumunda fazla kalmak gerekebilir hastahanede allah korusun tabe)
saç toplamak için çeşitli tokalar
eve dönerken giyebileceğim rahat eşofman takımları
1 paket kadın pedi
büyükçe külot
2-3 adet emzirme sütyeni
2-3 adet atlet
plastik bardaklar

bebişim için hazırladıklarım
doğumhaneye vermek için zıbın takımı
6-7 adet bebek bezi
eve gelirken giymesi için hastane çıkışı takımı(içinde istenilen her şey mevcut çorap ağız mendili atlet külot zıbın takımı eldiven bere battaniye v.s)
yedek olsun die hastane çıkışına ek olarak zıbın ağız mendili çorap v.s
bakım seti losyonu pişik kremi ıslak mendili v.s
oto koltuğu (önceden koyulcak tabe)
kundağı
göbek bağı koruyucu bandı
en önemli şeyi unutuyodum bebişimin doğum şekerleri:))))

şimdilik bunları hazırladım ama çantamaıza yerşeltirmedik ve eşyalarımızı yıkayıp ütülemedik
aklınıza gelen olursa yazın eksik varsa onlarıda hazırlayım demi amakaydirigubbakcemile4
artık bitirmek lazım bunları
aslında fotoda koysak ii olur

Son düzenleme:
nilaycım hayırdır canım arkadaşım nereye yolculuk bizde büyük valiz var lazım olursa diye aklında olsun :roflol:yeni doğan bebeği oto koltuğundamı götürecen ben olsam bi sn bile bırakmazdım opuyorumnanaktan

Back
X