• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Mayıs Anneleri Doğum Çantalarına Neler Koyduk yada Koyacağız?

kız napam ne olu ne olmaz allah korusun bi aksilik çıkar 1 geceden fazla kalam gerekir
yanımda olsun
yaaa daha 1 günlkken kucakta tutmak zor oluyomuş içine koyup kucağına alırsın dedler
ana kucağı o aynı zamnda onu için kızzz delüüüüüüüü

ya kızlar tek bi çanta mı ayrı ayrı mı hazırlıyosunuz. yani anneye ayrı bebeğe ayrı mı?

ben geçen sefer doğumumda iki çanta yapmıştım sığmamıştı..yine öyle yaparım..
size de yazayım koyacaklarımı
kendim için
1 sabahlık
1 gecelik
1 önden düğmeli pijama takımı
2 atlet
2 yumuşak penye sütyen
2-3 kilot
1 çift terlik
tarak
2-3 pamuklu tülbent
2 pamuklu çorap
ped yerine büyük boy bebek bezi koyucam 3-4 tane
2 yastık kılıfı(serumlardan olsa gerek çok terliyorum yastığın üstüne örtüyorum)
bebişim için
2 hastane çıkışı
1 tane de ablalarının eskisinden yedek koyarım
2 çıtçıtlı badi
2 iç zıbın
2 penye battaniye(biri ince biri birz daha kalın)
1 tane uyku tulumu gibi katlanabilen battaniyemiz var
6-7 tane bebek bezi
pamuk (bebek biraz büyüyene kadar ıslak mendil yerine pamuk ve su kullanıyorum)
bebe yağı
1 çorap(üşürse alttan giydririm)
gülsuyu
1örgü yelek
1 penye yelek
belki daha eksiğim vardır..hazırlayınca ortaya çıkar..2 haftaya kadar hazır edicem inşallah..

:asigim:

evet sonunda doğum çantamıda hazırladım
eğer sizin aklınıza gelen bi şey olursa yazın kızlar unutmuş olabilceğim yada aklıma gelmeyen şeyler olabilir

doğumhaneye verilmek üzere olan zıbın takımımız
1428.jpg
[/url][/IMG]

bebiş kusarsa yada diğerleri kirlenirse die yedek zıbın takımıda koydum
1447.jpg
[/url][/IMG]

bu aklıda tuba dan aldım:)) emzirirken lazım olurmuş yelek
1460.jpg
[/url][/IMG]

hastahaneden çıkıp eve gelirken giydireceğim hastane çıkışı takımı
1473.jpg
[/url][/IMG]

bebiişn bakım seti pudramız lifimiz(annem ısrarla koymamı söledi) ıslak mendilimiz ağız bezleri ve sarılığı alsın die sarı eşarp ama daha etrafı oyalanmadı:)))
1493.jpg
[/url][/IMG]

lohusa sabahlığım
1505.jpg
[/url][/IMG]

lohusa geceliğim iç taraftan açılıyo ve göğsü yandan çıkakırılıp bbeiş emziriliyo çok kullanışlı
1511.jpg
[/url][/IMG]

yedek olarak hazırladım pijama takımı
1542.jpg
[/url][/IMG]

hastaneden eve gelirken giyeceğim eşofman takımı
1550.jpg
[/url][/IMG]

iki küçük el havlsu terlk göğüs pedi ve başı örtmek için eşarp annem lohusa kadının yaına başı açıksa melekler gelmez der örttürürse başımı hazır olsun die aldım kırmızı saç bandım
1553.jpg
[/url][/IMG]

doğum çantamız ve pusetimiz bebeği kucağımızda tutmak zor olur içine koyup taşırız dieee
1596.jpg
[/url][/IMG]

işte teyzoşlar bunlara ek olarak
kendim için
2-3 ade büyük beden penye külot
2 adet emzirme sütyeni
kadın pedi
çocuk bezi
havlu peçete ve servis peçete
makyaj çantam ayna ve toka
fotograf makinası ve pilleri

Son düzenleme:
birde bi tavsiyede bulunayım ben. iç ve dış zıbınları ayrı ayrı verirseniz eğer bebeği giydirecekleri zaman bir tane giydiriyorlarmış. uğraşmazlarmış iki kat bu yüzden iç ve dış zıbın mesela iki takımı iç içe geçirin kollarından öyle katlayıp verin. ne kadar sıcak desekte bebekler üşür. ben öyle hazırlayacağım. hastane çıkış setinin çıtçıtlı badilerine gerek yok mesela onlar göbeği düşünceye kadar giydirilmiyor. sadece zıbın yeterli iç çamaşır olarak

nilay çok güzel olmuş bebişin giysileri de senin geceil pijamalar da çok hoş. sağlıkla giyersiniz inş

çok güzel olmuş canım inşallah sağsalim o günleri görürüz

birde bi tavsiyede bulunayım ben. iç ve dış zıbınları ayrı ayrı verirseniz eğer bebeği giydirecekleri zaman bir tane giydiriyorlarmış. uğraşmazlarmış iki kat bu yüzden iç ve dış zıbın mesela iki takımı iç içe geçirin kollarından öyle katlayıp verin. ne kadar sıcak desekte bebekler üşür. ben öyle hazırlayacağım. hastane çıkış setinin çıtçıtlı badilerine gerek yok mesela onlar göbeği düşünceye kadar giydirilmiyor. sadece zıbın yeterli iç çamaşır olarak

nilay çok güzel olmuş bebişin giysileri de senin geceil pijamalar da çok hoş. sağlıkla giyersiniz inş

hepinize teşekkür ederim
bizim topice yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim
güzel fikir aslında zeliha haklıısn öle yapılabilir

maşaallah nilaycım hepsi birbirinden güzel.sağlıkla mutlulukla kullanın inş..
bende daha hazırlamadım.darısı başıma

nilay çok güzel hepsi eline sağlık

nilay hazırlıkların bitmiş gözün aydın canım

evet nilay maşallah:)

maşaallah nilaycım hepsi birbirinden güzel.sağlıkla mutlulukla kullanın inş..
bende daha hazırlamadım.darısı başıma

çok tşk ederim arkadaşlar,
evet hazırlıklarım bitti sayılır zaten bitmeseydi bu saattten sonra yapamazdım nefesim çıkmıyo artık çünkü adın atınca nefes nefese kalıyorum
darısı bitirmeyenlerin başınaaakaydirigubbakcemile3

Back
X