2010 mayıs annelerinden 2011 mayıs annelerine tavsiyeler

sedasem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
1.536
2
116
Diğer
merhaba mayıs anneleri
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun sağlıkla büyütün.:nazar::nazar::nazar:
tecrübeli olduğunuz için sizlerden tavsiyeler alırsak iyi olur diye düşündüm.
mayıs ayı ne kış ne yaz öncelikle bebeklerimize özellikle ilk 3 ay için neler almalıyız?kaç adet?en çok ne giyiliyor?
ve gerekli olan şeyler neler?aklınıza gelen herşeyi burada bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
mesela park yatak alanlar kullanışlımı yoksa karyola yada beşikmi almalı???
teşekkür ederiz...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Son düzenleme:
Canım yeni topiğimiz hayırlı olsun çok iyi akıl etmişsin bu topiği Umarım tecrübeli mayıs anneleride sesimizi duyup sorularımıza kulak verir onların tecrübelerine çok ihtiyacımız var.

Çok güzel düşünülmüş ama burada 2010 annelerinden yorum görmemek beni üzdü inşallah ilgilerini çeker

:71: selamlar kızlar inşallah hepiniz kuzularınızı sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız :49:
ben 2010 mayıs annesiyim çok acayip tatlı bir oğlum var Allah bağışlarsa öncelikle kendinize iyi bakın yediklerinize dikkat edin ve bu güzel günlerin tadına varın çünkü gerçekten hamilelik tarif edilemeyecek kadar güzel bişey hiçbirşey için acele etmeyin bence hergünü sindire sindire yaşayın

güzel hamişler diğer konular için seve seve yardımcı olurum size :))))

mutlu sona yavaş yavaş yaklaşıyorsunuz umarım her şey ıstedığınız ve duşunduğunuz gıbı gıder her turlu soru ve duşuıncelrınızı beklıyoruz

çok sağolun güzel anneler.inşallah bizde ogünlere yaklaşıyoruz artık.
ilk aylar mesela en çok ne giydirdiniz?:16::16::16::54:
sezeryamı normalmi doğum yaptınız?
bebişin yatağı olarak ne kullanıyorsunuz??park yatak beşik karyola gb.
nelerden memnunsunuz ve değilsiniz keşke şunu almasaydım gereksizmiş gibi..
aklınıza ne geliyorsa .....
çok teşekkürler:32:

çok sağolun güzel anneler.inşallah bizde ogünlere yaklaşıyoruz artık.
ilk aylar mesela en çok ne giydirdiniz?:16::16::16::54:
sezeryamı normalmi doğum yaptınız?
bebişin yatağı olarak ne kullanıyorsunuz??park yatak beşik karyola gb.
nelerden memnunsunuz ve değilsiniz keşke şunu almasaydım gereksizmiş gibi..
aklınıza ne geliyorsa .....
çok teşekkürler:32:

tatlı hamişler sizlere yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :))))
*ilk aylarda genelde ayaklı ikili takımlar ince tulumlar giydirdim ben tabi uzun kollu yarım kollu bodyler çok lazım benim oğlum çok kusan bir bebekti o yüzden çok body değiştirirdim ben bu arada sizde ne olur ne olmaz ağız bezi almayı unutmayın bence birde zaten hemen hemen yaz bebişleri sayılırlar anlamadan yaz geliveriyo ben bol bol penye tişört-şort takımlar almıştım onları giydirmiştim evlerin içi çok sıcak olduğundan bir body giydiriyodum sadece..
*ben spinal anestezi olarak 41. haftamda sezeryan oldum doktorum bütün kontrollerimi yaptıktan sonra sezeryanı benim için uygun gördü gerçekten çok güvendiğim ve çok sevdiğim bir doktorum vardı hamileliğim boyunca sözünden hiç çıkmadım desem yeridir.ben çok memnun kaldım sezeyandan açıkçası Allaha çok şükür sorunsuz atlattım birazda gayretli olmak lazım ama kendimi bırakmadım tabiki acı oluyo ama yürüyüş çok önemli hareket çok önemli bebeğim için bütün acılarımı unuttum benim için en iyisi oldu galiba keşke herkes normal doğum yapabilse ama bana kısmet olmadı

hamişler fazla kafanızı şişirmiyim yine yazarım kendinizede bebişlerinizede iyi bakınnn :34::34::34:

hepınız ınsallah saglıklı bı sekılde dogum yapar bebeklerınıze kavusursunuz.
oncelıkle hamılelıgın tadını cıkarın cok guzel bı donem ve ınanın hemen gecıyo.el ustunde tutulmanın keyfını surun naz yapın etrafınızdakıler bıraz:))
ben 13 mayısta dogum yaptım.ılk 3 ay 0-3 aylıkları gıydırdım.sonra hava serınledı zaten.benım evım serın oldugu ıcın hıc tek badyle durmadı kızım.bıde gaz sancıları cok oldu dr sakın usutme dedı.en fazla kısa kol bady ve ınce penye pıjama altıyla durdu.o yuzden penye pıjama takınlarını cok kullandım halada oyle bı suru penye takımız var.tulumlar cok sırın oluyo ama hemen kuculuyo cok begendıgınız bıkac tane alın fazla almayın.cıtcıtlı badyler harıka.0-3 ve 3-6 aylık 5 er tane alın bence en az.penye battanıye cok lazım.bızm 3 tane var anca yettı.sapka ve eldıvende lazım oluy ohele ılk baslarda heryerlerını cızıyolar eldıven devamlı takıylıyo.
ben park yatak almadım.kızıma oda yaptık buyuk karyola takımı aldık.yanımada kucuk besıklerden aldım hala yanımda yatıyo ama kucuk gelıyo 1-2 hafta sonra odasına gecırıcem.
sebamed urunlerı kullanıyorum.prıma harıka bezımız:)ve ılk aylarda hep unı baby yenıgan ıslak pamuk mendıl kullnaıdm.cok ıyı gercekten.
sımdılık aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa yanıtlarız menunıyetle...

ayrıca gercekten cok ıyı alısverıs yapmısım.hıc oyle keske almadaydım dedıgım olmadı herseyı kullandım.mendılı unutmustum cokca mendıl alın penyası ıyı olsun agız kenarları tahrıs olmasın kuzuların:) ve bebek telsızı bence cok lazım gercekten dogdugu gunden berı kullanıyoruz.kapısını kapat uyurken zırt bırt dınlemeye gıtmek yok hem odaya gırıp bakınca kokundan bıle uyanabılıyo lar valla:)) telsızımız weewell bu arada cok memnunuz.corapları unutmayaın ayrıca bebıslere devamlı corap gıydırın.
bu arada dogumum epıdural sezeryan.cok memnun kaldım o aksam kendım yuruyebılıyodum cok ıyıydım:) her ana sahıt olmak cok guzeldı.esımde yanımdaydı bebegımızın gelısını gorduk:)

canm allah bağışlaşın maaşallah bebişine:nazar::nazar::nazar:
çok şeyler anlatmışsın sağol
sebamed şampuan göz yakıyor diye duymuştum doğrumudur???
chicco yada bübchen 3 ü arasında kaldım.
bakım setleri şeklinde onlardaan alıcam

selam kızlar bende 12 mayısta genel sezeryanla doğum yaptım 40.haftada.tembel oğlumun doğmaya niyeti yoktu:) biraz kilolu doğdu,0-3 aylıkları 1-2 ay ancak giydik hemen 3-6 aylıklara geçtik..benim evim sıcaktı,çıtçıtlı sıfır kollu body üstüne ayaklı tulum giydiriyodum.çıtçıtlı sıfır kollu ,yarım kollu bolca alın..çok küçük almayın çabuk büyüyolar..

bezimiz molfix,memnunum..
ıslak mendil uni yeni doğan ilk aylar için gerekli.
şampuanımız da chicco yeni doğandı ilk1-2 ay kullandık,göz yakmıyor.sonra daline geçtim.
park yatak almadım odasında karyolası var,ilk 3 ay yanımda bambu beşiğinde yattı,sonra odasında yatırmak istesem de sık sık yanıma aldım,şimdi koyun koyuna yatıyoruz,zira geceleri saat başı uyanıyo!!(Allah ım sizlere uyku problemi olmayan ,uzuuun uzuuun gece uykuları olan sağlıklı evlatlar versin: )

hastanede de ben altlı üstlü pijama takımı giydim.orkid büyüklerden unutmayın götürmeyi:)

hmm başkaa...he bide eldiven ve şapka ve çorap bebikler çok kullanıyo çabuk kirleniyo..

şimdilik bukadar:)

ben de niveanın ürünlerini kullandım hala da kullanıyorum....çokta memnunum...yatal olarakta bence park yatak alınabilir...hayırlı doğumlar diliyorum...benim kızım da doğmaya niyeti yoktu o yüzden ben de spinal sezeryanla doğum yaptım...hiçbir şey için acele etmeyin bu güzel günlerin tadını çıkarın zira zaman su gibi akıyor..kızım 7 aylıkoldu bile:)

merhaba:16: bende mayıs annesiyim,normal dogum yaptım ve çokda memmunum iyikide normal dogurmuşum,size tavsiyem doktorunuzu iyi belirleyin ben tam 7 dr degiştirdim(uzun mesele!!)
emzirme yastıgı almıştım ve çok memmun kaldım bence elzem olan bişey...
prima yenidogandan çok memmun kaldım.şimdi ise normalde uyu oyna,yolda yada geceleri premium care kullanıyorum,kızımın teni çok hassas hemen pişik olmaya musait ben hep uni yenidogan yada normal su bazlı mendilleri yıkayarak,kaynatarak kullandım.
ben beşik kullanıyorum,ilk önceler kızımı hiç sallamaya alıştırmıycam dedimsede şimdi her türlü sallama metodlarını deniyoruz(büyük konuşmayın!!! annem beni uyarmıştı kızım gecenin bi yarısı anne battaniye ile sallayalım diye kapıma gelirsin demiştide inanmamıştım:17:)dogumdan sonra 2 ay ailemin yanında kaldım annem çok yardımcı oldu mutlaka tecrübeli birisi şart,yoksa bebişle beraber karşılıklı aglarken bulursunuz kendinizi,:37: tecrübeyle sabittir...
alt açmalar ilk zamanlar çok gerekli oluyo,artık eşim baş edemeyince kızımın yatak korumasını 4 e kesti ve çokda iyi oldu istenmeyen kazalarda su geçirmedigi için sürekli çarşaf yıkamaktan kurtuldum(karadenizlide kendisi:1:)halada yıkayıp yıkayıp kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim...
başka aklıma gelmedi,herkese hayırlı dogumlar:3:

:72::nazar::nazar:öncelikle saglikli ve huzurlu bir hamilelik gecirmenizi dilerim evet diger arkadaslarimin da dedigi gibi bugunlerin tadini cikarin ve unutmayin ki herkesin ayri bir dogum hikayesi olacak en guzeli rabbim kolay bir dogum nasip etmesini dilemek olacak sizler icin,,bende mayis 18 annesi olacakken benim minik cadim 24 nisan da geldi..:nazar::nazar:

:17:bazen dusunuyorumda kizim gecen sene bu zaman karnimda idi simdi ise kucagimda:21: inanin bana cok guzel bir duygu ve gun gectikce sizde yaklasiyorsunuz..ben normal dogum yaptim cok da memnun kaldim 1 haftadan az zamanda ayaga kalktim.kiyafet konusunda bol bol citcitli badi oneririm bol eldiven bol patik ve en guzeli de ayaklikli pantolanlar aklima geldikcede yazarim kizim dogdugundan beri yanimizda yatiyor nomal bir odasi var ama emme durumumuz oldugu icin hic yanimdan ayirmadim hala da devam.:61:Rabbim insallah bol bol sutunuzun olmasini nasip eder.7 ayin basina kadar sadece anne sutu ve su verdim.sonrada ek gidalara gectim.himm aklima gelmiskken gazimiz da cok boldu ahh neler cektim .bebek bezinde hep prima kullandim islak mendilde de prima dan vaz gecmedim ama pafumsuz olanlarindan hala da devam ediyorum zira bebegimin kokusunu parfumlu urunler engellemesin diye :)) sampuan olarak da turkiye ye izne geldigimde sebamed baby kullandim cok da memnun kaldim.:86:
:28:sizlere aklima geldikce yazarim,,bol bol dinlenin ve beslenin sakin kilo falan dert etmeyin 22 kilo ile dogurdum cok sukur eski kiloma bisey kalmadi yani bebislerin pesinden kosmaktan inanin kilo falan kalmiyor. hepinize saglik ve huzur dolu hamilelikler diliyorum.insallah sagsalim kuzularinizi kucaginiza alirsiniz gurbetten sevgiler:71::38::79:

merhaba güzel yurdumun güzel anneleri. 2010 Mayıs annesiyim. 15 mayısta dogması gereken bebegim dünyaya tanışmak için aceleci davrandı ve 21 nisanda evimize neşe getirdi.
Öncelikle lütfen hamileliğin tadını çıkartın. canınızın istediğini yiyin bol bol uyuyun, hiçbirşeyi kafaya takmayın. İnsan hayatında kaç kere hamile kalırki:) Herşey güzel olacak diye düşünün ki güzellikler hayatınıza gelsin. Bir kere bu dünya tatlısı kuzular çok çabuk büyüyorlar hanımlar.Öyle aman aman çok masraf etmeyin. Sonra çıkar alırsınız bebeginizin olması eve kapanacagınız anlamına gelmiyor. Stok yapmayın yani:) arkadaşlarda bahsetmiş badi çokça giydiriliyor ve muhakkak çorap. ıslak mendili sadece dışarı çıkarken yanıma alıyordum( nıvea) çünkü evde kesinlikle kullanmadım. Sürekli yıkadım( yani poposunu) havalara pek güven olmuyor sizde biliyorsunuz ne yazlar yaz gibi nede kışlar kış gibi. bebeginiz terlemesin sorun olmaz inşallah. harika bir zamöanda dogum yapacaksınız. güneş yüüznü göstermeye başladıgı zmanlar ee birde buna annelik heycanı eklenince hayat lokum tadında oluyor inanın.
Uykusuz geceler sizi bekliyor. zombi gibi ortada dolaşmaya hazır olun. korkutmak için demiyorum. ama bunların hepsine degiyor hanımlar. o küçücük elleri avucunuzun içine aldıgınızda nefes alıyormu diye sürekli kontrol ettiginizde ve küçücük yüreginin inip kalkışını gördükçe Allahım sana bir degil bin şükür olsun tüm anneler adına diyorum.
Bebeklerinizi saglıkla kucagınıza alırısnız inşALLAH...
kocaman öpüyorum sizi ...

geçen sene bizde bu zamnlar aynı heyecanları yaşıyoduk diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim hamileliğin tadını çıkarın kızlar her anı çok zevkli ama kucağına almak bambaşka bir duygu ben 2 gece uyuyamamıştım doğumdan sonra bakmaya dokunmaya kıyamıyo insan hepiniz sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza pıtırcıklarınızı yemenize içmenize çok dikkat edin kızlar sağlıksız şeylerden uzak durun uykunuzu bol bol alın zaten istemesenizde uyk bastırıyodu ben öyleydi en azından ama herşeye değiyolar her şeye
parkyatak benim beşiğimde kızlar kullaışlı biz doğumda memlekete gitmiştik yanımızda ötürdük oakımdan parkyatak almıştım kullanışlı oluyo hafif yer tutmuyo ama 2 haftadır yanımda yatııyorum kokumu arıyo çünkü çok sık uyanıyo
kıyafet olarak zıbınlar başta kullanışlı hastane çıkışı set ben 1 tane almıştım onları pek kullanamadı ama altlı üstü badiler almıştım nerdeyse üstünü 4 ay kullandım memlekey soğuktu o yüzden ayaklı pijamnın üstüne ayaksızda giydiriyorum kızlar birde penye yelekler çok kullanışlı yüne göre bence terletmiyo çünkü yanınızda bulunsun penye battaniyelerde aynı ekilde ağustosta sakaryay geldik zamanda sadece çıtçıtlı adilerele durdu çok sıcaktı bol bol alın çıtçıtlı ben büyük almıştım hala bile oluyo
bez ilk iki hafta huggies yenidoğan aldım çok iyiydi ama içinde 28 tane var pahalıya geliyodu primaya geçtim prima dan memnunum ıslak mendil kullanmıcam çok dedim ama maalesef kullandım unu baby yenidoğan sonra pure kullanıyorum şimdi şampuan ıslak mendil sebamed kızlar ateş ölçerde braun aldık memnunum
ben şunu aklınızda bulunsun ben çok pişmanım o yüzden söylüyorum bebek doğduğunda görmeye gelenle olcak sınırları nı bilsinler kızım uyurken bile odaya girip sevdiler uykusunda düşünün bişi diyemedim kayınvalidemlerdeydim çocuğumda düzen kalmadı 3 aya kadar tabi gaz falanda var artıyo çok sancılıydı kuzum 3 aydan sonra geçiy kızlar dert etmeyin sakın hepiniz sağlıkla kucağınıza alın inş kılzar

Merhaba bende 9 mayıs ta oglumu normal dogumla kucagıma aldım.Öncelikle doğumu kfanızda büyütmeyin ben her türlü doğum hıkayesını okudum burda meraktan ve korkudan ama hep dıyordum benımkı farklı olacak dıye herkesın dogumu kendıne özgü oluyor gercekten ve cok kolay oldu dogumum ıns sızlerde sag saglım bebişlerinize kavuşursunuz.Şu an bende ınanamıyorum sankı hep hamıle kalcakmısım sanıyordum ama bebegım 7.5 aylık oldu bile.Büyüdükçe daha da tatlılasıyorlar sızı anlamaya tepkı vermeye basladıkca tatlarından yenmıyorlar valla.
Arkadasların yazdıgı gıbı penye battanıye cıtcıtlı badı ( ben uzun kollu kullanmadım)eldıven cok lazım oluyo ama hepsı bır arada olan hastane cıkısları daha ıyı oluyo benım 4-5 tane vardı hep onları kullandım tulum pek kullanamadım. ağız bezi cok kullanılıyo benım oglumunda basta cok gazı vardı ve bu yuzden sallamaya alsıstı malesef kendı besıgı var ama hala kurdugumuz salıncakta yatıyo:(ben calıstıgım ıcın 4,5 aydan sonra ek gıdaya yavas yavas gectık ve oglum basta faza kılo alamıyordu sımdı toparlandı cok şükür bazı annenın sütü light olurmus ve benımkı gercekten oyleydı.hala emzırıyorum ama.bez olarak cok bez denedım yabancı kullanmayım dıye huggies, molfix,evy baby ama memnun kalmadım hep sızdırdı serttı veya baska seyler su an prima aktıf bebek kullanıyoruz.ıslak mendil olarak ta halen uni baby yeidoğan fazla aldıgım ıcın heralde 1 yasına kadar yeter.sebamedin ürünlerini adım memnunum sampuanı felanda göz yakmıyor.Gazı için küçük termofor kullandım ve en son metsili düzenli kullandık gectı yada gececegı vardı bılmııyorum ama baslarda gercekten zor oluyo sürekli ağlıyo ve siz bişey yapamıyosunuz.dogumdan ıtıbaren ılk bır ay gecelrı sık emzırın 2 saatte bır ben oglumu uyandıramıyordum o yüzden sarılıgı uzun sürdü aklınızda olsun.cok panık olmustumama gecıyo merak etmeyın.
size simdiden hayırlı dogumlar saglıklı bebişler diliyorum.Bolca uyumayı unutmayın ama ınsan her sarta alısıyor benım oglum gece bazen saat bası kalkıyo ama alısıyosunuz yanı :90:

sebamed göz yakarmı diye sormuşsunuz hiç yamıyor kızlar şimdi öyle dikkat etmiyorum yıkakrne kaşlarından iniyo faan yansa yıkar ortalığı cimcimem şüpheniz olmasın kızlar

inşallah hayırlısıyla alırsınız hepiniz kuzucuklarınızı kucağınıza. arkadaşlarımın hepsine katılıyor ve bende tekrarlıyorum bu günlerinizin tadını çıkartın kesinlikle çünkü o minnaklar kucağınıza geldiği an unutacaksınız bu günleri.. ayrıca koçişlerin de şimdi canına okuyun çünkü ilerde onlar sizin canınıza okunurken oralı olmıyacaklar şimdiden ben söyliyeyim peşin peşin intikamınızı alın :47: benimkuzeyim 11 mayısta olması gerekirken 27 nisanda normal doğumla geldi dünyaya bebişler biraz aceleci oluyor nisan sonlarında hastane çantanız hazır olsun. ben tulum almıştım giydiremedim 0-3 ay olanları olmadı küçük geldi size tavsiyem tulum almayın alt üst takımlar daha kullanışlı kuzey kusan bir bebek değildi o yüzden çok fazla body değişikliğim olmadı gün içinde çok ta almamıştım iyi denk geldi zaten sıcaklarda hep kolsuz boylerle dolaştık eldiven gerekli oluyor başlarda çiziyorlar çok ama ben çok takmadım eldivende elleri hava alsın diye.. part yatak almıştım hala kullanıyorum alt kata geçtik şimdi memnunum tavsiye ederim. şimdiye kadar 2 gece sadece uykusuz kaldım 6. ay aşımızı olduktan sonra inş. sizlerinde benim gibi olur yalnız şunu unutmayın siz nasıl bir hamilelik geçirirseniz bebişinizde öyle olur mutlu bir hamilelik geçirin allah tamamına erdirip bebişlerinizi sağlıklı bir şekilde almayı nasip etsin inşallah. hepinize bir sorun olmadığı taktirde normal doğum tavsiye ederim bebişinizi o an görmek bambaşka birşey allah yardımcınız olsun kızlar hayırlı doğumlar hepinize :emir_bebek::80:

Back
X