2010 Nisan Anneleri

teşekkür ederim arkadaşım

ben gölcükteyim aile tıpa gidiyorum ama kararsızım belki konaga gecerim cünki konakta doğumhane var

geçmiş olsun canımayaklarını falanmı üşüttün yoksa

sürekli çorapla ve terlikle geziyorum canım dün akşam iftara davetliydik gece eve gelince başladı hala da geçmedi
karnımda da sertlik vardı ama sertlik düne oranla daha az ve göbeğimde buz gibi

dr. Cum konuyla alakası yok ama uzmanlık alanınız olduğu için soruyorum. Hamilelikte diş bakımı için ekstra bi şey yapmak lazımmı? Bu dönemde kalsiyum kaybından dişler de zarar görüyomuş.

seve seve cvplayım balım hamilelikte bebeğin dişlerden kalsiyum alması die birşey SÖZKONUSU değildir öle bi kıtlıkta olacaksınızki önce kemiklerden alacak onlarda bitecek dişler anca yani imkansız hamileleikte değişen hormon dengesi yüzünden diş etleri hassaslaşır kanamaya eğilimi artar hormonlar plak birikimini artırır yapılacak şey sabah akşam diş fırçalamaktır fırçalarken fırçayı dişle dişetinin birleşiminde koyup yuvarlak hareketler yapmak lazım tüm dişlerin içini dışını ve çiğneme yüzeylerini fırçalayın

hamilelikte diş çürüğünün nedeni bebek deil annenin daha sık ve daha çok beslenmesi bazen daha karbonhidratla beslenmesidir bulantıların olması kusmalar mide asidinin sıksık ağza gelmesi dişleri zayıflatır bide zaten sıkıntı var diş fırçalamak ihmal edilir dişler hızla çürür yada başlangıç çürüğü varsa hızla ilerler

yapılacak şey sabah akşam diş fırçalamaktır .... buyrunnnnnnnnn

Yav bıraz tatsız olacak ama. Bu hafta sonu eŞımın kuzenının karısı 7,5 aylık doĞum yaptı ve cıĞerlerı gelıŞmemıŞ dıye kÜveze aldılar. Yengem zekaı tahırdydı. O kadar Çok erken doĞum var kı dedı kı. Kımı dıyormuŞ hep otobÜsle gıttım geldım ıŞe ondan oldu, baŞkası deıŞ sıcaktan bunaldım klımanın altında yattım yaz boyu, bebıŞın cıĞerlerı ıltıhaplanmıŞ, bazısı yÜksek tansıyondan kanaması baŞlamıŞ erken doĞuma almıŞlar... Oooo hıkaye dolu.

bi de benim adetimle düznli giden bi aft sorunum vardı. O kesildi. Aft içinde çinko eksikliğinden olur demişlerdi. Bu dönemde takviye yapmak gerekir miki? Ay kendimi doktor bulunca tüm şikayetlerini anlatan teyzeler gibi hissettim...)

hoşbuldum tatlım çok sağoll
bilmiyorumki normal mi değil mi
umarım normaldir canım belkide üşütmüşümdür

karın ağrısı normalmiş hamilelikte benimde hafif bi ağrım vardı geçen hafta da doktor normal dedi...hani acaba zorladında ondanmı ağrıyor diye düşündüm canım...arkadaşım var sana yakın onunda çok ağrısı varmış doktoru rahime yerleşirken genişletiyor rahimi ondan ağrıyor demiş korkma tatlım:)

dtbernat verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım
ademir tabiki değişik nedenlerden olabilir erken doğum

hoşgeldın jnazcım gecmıs olsun canım
benımde kasık agrılarım var bugun

canım benimyaa içimi rahatlattın çok teşekkürler
dün değilde bugün biraz zorladım galiba temizlikle uğraştım baya
bide en ufak bişeyde tedirgin oluyorum malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…