2010 Nisan Anneleri

kızlar medine hurması yemek doğumu kolaylaştırıyormuş.
tabi normal düşünenler için.rahmi kasıyormuş.ondan.
meryem suresinde de geçiyor.doğuma 2 hafta kala yemeye başlaycağım ben.
duyan var mı hiç bunu?

AMıN ıŞALLAH FULYANCIM ayy şu son günlerin heyecanıdsa çok başkaymış rabbim size ve herkese yaşatsın işallah.....

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

biz doktora gittik geldik kızımla. nst'ye bağlandık , kontrolümüzü olduk...
çok şükür her şey yolunda.. küçük hanım kendi kendine gülüyordu :) eliyle yüzünü kapatıyordu falan :)
ayy doyamıyorum izlemeye.. doğduğunda uykusunda bile başından ayrılamayacakmışım, gözümü kapasam özleyecekmişim gibi hissediyorum..Allah'ım o günleri de sağlıkla göstersin de..

minik kuşum şu bir haftada pek güzel kilo almış, beni çooook sevindirdi.
2.531 olmuşuz.. aman 1'ini de yazayım eksik kalmasın :))

normal doğum sancılarından korkmadığımı ama epizyotomi ( doğum kesisi) hadisesinden felaket tırstığımı söyledim... her doğumda mutlaka gerekiyor mu dedim... 10 doğumdan 9'unda gerekiyor.. bebek çok minyonsa, vaktinden önce doğum gerçekleştiyse, baş çevresi küçükse o zaman gerek olmuyor ama genelde kesi açıyorum dedi.

vajinadaki dikişlerin oturmaya kalkmaya engel olduğunu, pek çok kişinin çok sıkıntı çektiğini, yara yerlerinin iltihaplandığını, dikişlerinin attığını falan duyduğumu / okuduğumu söyledim...
kadınlar doğum hikayelerini abartmaya meyillidir, sen böyle şeyler okuyup içini şişirme dedi.
ilk bikaç gün elbette zordur ama o kadar dayanılmayacak bir şey değil dedi... 40 gün içinde her şey tamamen biter, cinsel ilişki yasağı kalkar, ve kadın normal haline döner dedi..

öff.. ben normal doğumu hep böyle filmlerdeki gibi, kadınların doğurup çocuklarını cart diye kucaklarına aldıkları, tüm sıkıntılaırn bittiği bir şey olarak hayal ediyodum ama kesi sonrası atılan dikişler çok ızdıraplı oluyormuş yaaa...
valla doğum anında çekeceğim sancılar zerre korkutmuyor beni. bunca kadın doğuruyor, bunca kadın çekiyor bu acıyı, ben mi çekemiycem ?
ama işte bu dikiş olayı mahfediyor beni düşündükçe...

spinal sezaryene meylediyorum valla.. karnımdaki dikişleri ve yara izini, oramdaki dikişe tercih ederim kesinlikle.. yakın zamanda sezaryen yaptıranlar da eskisi gibi eziyetli olmadığını söylüyorlar... ne biliyim, benim de kolayıma geliyor..

doktor haftaya geldiğinde az çok kararını vermiş ol dedi.
ne yapıcam ben :(
ne karar vericem ?...
çevremdeki herkes de normal doğur diye baskı yapıyor.. ne'tçem ben akıl verin :(

günaydınlar hayırlı sabahlar güzel annecikler biz daha kahvaltı yapmadık bugün baya bir uyumuşuz gidelim kahvaltımızı yapalım geliriz slm vermeden geçmeyelim dedik kızımla oyyy dünürüm benim seni burada görmek inan ne güzel yaa canımcım dünürününde selamı var dıgıdık diyo:)))

ay bu arada geçmişi okumadan daldım direkt

sinemcim , denizcim, fundacım iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz bi tanecik teyzelerimiz :) gittik geldik doktora çok şükür.. her şey de iyi, derin bi oh çektim.. darısı diğer doktor yolcularının başına :)

fundacım, bu arada nickini aşağıda online görmek çok güzel yaa.. özlemişiz inan ki :)

butterfly canım, heyecanlanmandan doğal hiçbir şey yok.:) ama her şey çok güzel olacak inşallah... dünyanın en güzel hediyesini verecekler kucağına. cuma günü hayatında muazzam bir sayfa açılacak...
heyecandan uyuyamıyorsan bile bol bol yat dinlen e mi... bikaç gece sonra gücüne ihtiyacın olacak :))
inşallah minik kuzun iyi huylu, sakin bi bebek olur ama genelde ilk birkaç haffta zor geçer derler.. sen de sağlam ol ki zorlanmadan bak bebişine..

hoşgeldin zeynocuğum canım maşallah diloşumuza tam çıkıyordum güzel haberler getirmişsin dilamızdan canım benimde spinal olacak inşallah zaten ben baştan beri ilk sezeryan duyduğumda spinal demiştim kendi kendime doktorumda spinali tavsiye etti canım dediğin gibi alttan dikiş daha bir zor oluyomuş onu bende duydum herkes öyle diyo bende senin gibi düşünüyorum canım şimdi sezeryan eskisi kadar korkutucu değil diyolar hep 2 günde ayakta oluyomuşsun

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

çok şükür her şey yolunda.. küçük hanım kendi kendine gülüyordu :) eliyle yüzünü kapatıyordu falan :)
ayy doyamıyorum izlemeye.. doğduğunda uykusunda bile başından ayrılamayacakmışım, gözümü kapasam özleyecekmişim gibi hissediyorum..Allah'ım o günleri de sağlıkla göstersin de..

normal doğum sancılarından korkmadığımı ama epizyotomi ( doğum kesisi) hadisesinden felaket tırstığımı söyledim... her doğumda mutlaka gerekiyor mu dedim... 10 doğumdan 9'unda gerekiyor.. bebek çok minyonsa, vaktinden önce doğum gerçekleştiyse, baş çevresi küçükse o zaman gerek olmuyor ama genelde kesi açıyorum dedi.

vajinadaki dikişlerin oturmaya kalkmaya engel olduğunu, pek çok kişinin çok sıkıntı çektiğini, yara yerlerinin iltihaplandığını, dikişlerinin attığını falan duyduğumu / okuduğumu söyledim...
kadınlar doğum hikayelerini abartmaya meyillidir, sen böyle şeyler okuyup içini şişirme dedi.
ilk bikaç gün elbette zordur ama o kadar dayanılmayacak bir şey değil dedi... 40 gün içinde her şey tamamen biter, cinsel ilişki yasağı kalkar, ve kadın normal haline döner dedi..

öff.. ben normal doğumu hep böyle filmlerdeki gibi, kadınların doğurup çocuklarını cart diye kucaklarına aldıkları, tüm sıkıntılaırn bittiği bir şey olarak hayal ediyodum ama kesi sonrası atılan dikişler çok ızdıraplı oluyormuş yaaa...
valla doğum anında çekeceğim sancılar zerre korkutmuyor beni. bunca kadın doğuruyor, bunca kadın çekiyor bu acıyı, ben mi çekemiycem ?

spinal sezaryene meylediyorum valla.. karnımdaki dikişleri ve yara izini, oramdaki dikişe tercih ederim kesinlikle.. yakın zamanda sezaryen yaptıranlar da eskisi gibi eziyetli olmadığını söylüyorlar... ne biliyim, benim de kolayıma geliyor..

ne karar vericem ?...
çevremdeki herkes de normal doğur diye baskı yapıyor.. ne'tçem ben akıl verin :(

aynı endişeler ben de var.hem de fazlasıyla.ama doktorumla konuşmadık.ama normal doğum taraftarı o da.beni ikna eder heralde de.ya korkuyorum işte ya.:1no2:

aynen çevramdeki herkes de normal doğur diyo.
sanki doğurması çok kolaydı.
benim kalçalarım geniş bide rahat doğurursun diyolar.
amaaaaaaaan herkes bişe diyor işte.

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

ne karar vericem ?...

Canım, normal sanşın olduğu sürece bence normal yap. Çatı darlığı, bebek iriliği gibi durumlar olmadıkça normal en güzeli. Kesi yapılmaması daha kötüymüş canım, eğer kendiliğinden doğumda zorlanmadan dolayı yırtık oluşursa o esnetik açıdanda, başka açılardan sorun çıkarabiliyormuş. :kedi: Bence normalde olsa sezeryanda olsa kendine göre artı ve eksileri var. Ama yinde normal derim canım.

Canım, maşallah güzel hanımefendiye. Allah onu nazarlardan korusun. :nazar:

sağol ikikedilicim ewt canım uykusuz geceler bekilo beni bide benim bebekliime çekerse ben çok ağlarmışım ama babası çok yavaşmış işallah babasına çeker:)aman yavrum sağlıkla gelsinde ben çekmeye razıyım.

Hoşgeldin Fundacım.İyi haberlerini zeynepten aldık hep.İnşallah bundan sonra gitmen doğumun için olur...

hoşbulduk canım.şimdi iyiyiz Allaha şükür 3 gündür gaz sancım var ve göktuğ aşağıya baskı yapıyor karnımı çok geriyor.büyüdüm ben artık diyor ama nafile çok rahatsız edene kadar gitmeyeceğim dr a cuma konntrolümüz var inşallah dr um o zaman gel hadi bu akşam seni sezaryana alayım demez.seninde sancıların oluyomuş arada şimdi nasılsın?

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

ne karar vericem ?...

canım maşallah dilaya.büyümüş annesi.az önce geçmişe biraz bakayım dedim hastaneye yattığım zaman rüyanda beni görmüşsün ikimizde doğum yapıyomuşuz hemide ikiz abovvvvvvvvvvvvvvv.canım sen normal doğuma mı karar verdin şimdi belli mi*

günaydınlar hayırlı sabahlar güzel annecikler biz daha kahvaltı yapmadık bugün baya bir uyumuşuz gidelim kahvaltımızı yapalım geliriz slm vermeden geçmeyelim dedik kızımla oyyy dünürüm benim seni burada görmek inan ne güzel yaa canımcım dünürününde selamı var dıgıdık diyo:)))

günaydın güzel dünürüm.nasılsın bugün*gizem nasıl ay çok özledim ben ya bu tarafa gelirseniz eğer bana usg fotosunu getirirmisin?

Kızlar, hamilelik boyunca sıcacık olan ben iki gündür üşüyorum. Hiç üşüyen var mı aranızda? Hamile ve lohusaları ter basarmış. Ben pek terlemem, kızarırım genelde. Şimdide üşüyorum..

canım ben hamileliğimin başından beri deliler gibi terliyorum..
ki normalde hep üşüyen biri olmuşumdur. ağustosta hırka giydiğim geceleri bilirim, hep üşürdüm yani..
ama aylardır yanıyorum... buzun üstüne yatasım var..
genelde hamilelere de ateş basarmış yani, seninki başka bir şey olmasın
ama hastalanma son vaktinde.. dikkat et kendini.. şu ara ayaklarını falan sıcak tut e mi

hoşgeldin zeynocuğum canım maşallah diloşumuza tam çıkıyordum güzel haberler getirmişsin dilamızdan canım benimde spinal olacak inşallah zaten ben baştan beri ilk sezeryan duyduğumda spinal demiştim kendi kendime doktorumda spinali tavsiye etti canım dediğin gibi alttan dikiş daha bir zor oluyomuş onu bende duydum herkes öyle diyo bende senin gibi düşünüyorum canım şimdi sezeryan eskisi kadar korkutucu değil diyolar hep 2 günde ayakta oluyomuşsun

canım benim hoşbulduk.
gözün aydın bu arada, kavuştun dünürüne :)
Allah başka sıkıntı, kötü haber göstermesin..

doğum meselesinde de benim kafam karışık be zeynep.sen daha netsin, ne güzel..ben bilmiyorum napcam..
senin gibi ben de sezaryende 2 günde toparlanırım diye düşünüyorum, altta dikiş çok ürkütücü geliyor.. şu bi hafta hepten düşünücem, bi sonraki gidişimde netleştiricez inşallah..

aynı endişeler ben de var.hem de fazlasıyla.ama doktorumla konuşmadık.ama normal doğum taraftarı o da.beni ikna eder heralde de.ya korkuyorum işte ya.:1no2:

off napcaz güzelim yaa.. benim doktor da normal doğum taraftarı
"her şey yolundayken sezaryen yapılmasını manasız buluyorum ama hiçbir hastamı da normal doğuma zorlamam, psikoloji çok önemli, sen ne istiyorsan o olur" diyor.. bu sefer de kendimi mızmız, aciz hissediyorum.. onca kadın doğuruyor ben mi yapamiycam diyorum :(
öff b ilmiyorum napcam...

aynen çevramdeki herkes de normal doğur diyo.
sanki doğurması çok kolaydı.
benim kalçalarım geniş bide rahat doğurursun diyolar.
amaaaaaaaan herkes bişe diyor işte.

benim kalçalarım da burdan boğaz'a köprü olur. acayip büyüktür popom. herkesin fiks cümlesi "sen çabuk doğurursun"
bekara karı boşaması kolay, doğuracak olan, korkan benim, milletse kıçıma bakıp doğum falımı okuyor..

Canım, normal sanşın olduğu sürece bence normal yap. Çatı darlığı, bebek iriliği gibi durumlar olmadıkça normal en güzeli. Kesi yapılmaması daha kötüymüş canım, eğer kendiliğinden doğumda zorlanmadan dolayı yırtık oluşursa o esnetik açıdanda, başka açılardan sorun çıkarabiliyormuş. :kedi: Bence normalde olsa sezeryanda olsa kendine göre artı ve eksileri var. Ama yinde normal derim canım.

Canım, maşallah güzel hanımefendiye. Allah onu nazarlardan korusun. :nazar:

canım.. çok sağol..
kilit cümleyi sen söyledin işte, "ikisinin de kendine göre artı ve eksileri var" zaten karar vermeyi zorlaştıran da bu :(( neye göre karar vereceğimi, neyi seçeceğimi kestiremiyorum.

içten içe normal doğumun "normal" olan yol olduğunun, ideal olan şey olduğunun farkındayım. bi de çok büyülü bir şey olsa gerek canından bir can çıkartmak, o anları yaşamak, o tecrübeyi de merak ediyorum.
ama işte öte tarafta da sancı çekmemenin ve vajinada dikiş olmayacak olmasının hoşluğu var..
bi de bayaa kiloluyum ben, kilolu kadınların vajinadaki dikişleri daha zor kaynıyormuş, oturup kalkarken daha çok sorun oluyormuş diye okudum hepten gerildim..

aaaay içimizde kalacak halleri yok elbet çıkacaklar ama işte nasıl çıkacaklar onu bilememek pek sinir bozucu :))

sağol ikikedilicim ewt canım uykusuz geceler bekilo beni bide benim bebekliime çekerse ben çok ağlarmışım ama babası çok yavaşmış işallah babasına çeker:)aman yavrum sağlıkla gelsinde ben çekmeye razıyım.

ayy bizde de durum aynı, ben pek huysuz bi bebekmişim, eşim acayip sakinmiş, gözünü açar tavana bakarak kendi kendine takılırmış, ağlayıp annesini bile uyandırmazmış :)
ben de inşallah babasına çeker diyorum ama dediğin gibi çekmese de ne olur :)
sağlıkla gelsinler de.. ne yaparlarsa yapsınlar...
sen de çok değil bikaç gece sonra yaşıyor olacaksın bunları işte :)

bu arada dün sana yazdım ama okudun mu bilmiyorum,
doğan bebeklerin listesini ben tutuyorum. vaktin olduğunda mutlaka yaz bize e mi,
kaç haftalıkken doğdu, kaç kilo, boyu ne kadar, ismi (gerçi kayra'ydı sanırım.. çoook güzel bir isim, maşallah ), doğum haftası vs vs.. :)
kaydını girerim minik kuzunun.

zaten habersiz bırakma bizi ya, ilk bebekler de ilk anneler de pek kıymetli. .merak ederiz..

canım maşallah dilaya.büyümüş annesi.az önce geçmişe biraz bakayım dedim hastaneye yattığım zaman rüyanda beni görmüşsün ikimizde doğum yapıyomuşuz hemide ikiz abovvvvvvvvvvvvvvv.canım sen normal doğuma mı karar verdin şimdi belli mi*

ayy funda inan yazdığım kadar yazmadığım var.. çok düşündüm, merak ettim seni ben, çok sık aklıma geldin, böyle sık sık rüyalarıma da girdin inan ki.
çok şükür sağ salim geldin ya.. gerisi boş.

doğum konusunda da muallaktayım be güzelim..
spinal sezaryenin rahatlığı tavlıyor beni, ama normal doğum da bi kadının tecrübe etmesi gereken muazzam bir şey.. ama işte onda da vajinal dikişler korkutuyor beni.
ne halt edicem bilemiyorum

bende normal doğumdan son zamanlarda çok korkmaya başlamıştım mecbur kalınca içim rahatladı wala dikişlerden tırsıyodum bende hatta doktorum demese zeseryanı ben isticektim artık

tabii ikikedilicim mutlaka haber vermeye çalışırım size ismini beğenmende çok sewindim canım sağol.zaten 2 gece yatıcakmışım hastanede pazar çıkıcam kısmetse.işallah gelen gidenden bizim burda eşim yerlisi dolu mahalle gelir artık işallah fırsat bulup yazarım size canım özlerim ben sizi ama zaten ki.

Canım, ins sen ve bebiş için en doğru olanına karar verirsin. Sonuçta dediğin gibi bir şekilde doğacaklar. ıns Rabbim en hayırlısını versin herkese.
Normalde şimdiye kadar bir arkadaşım dikişlerden çok zorluk çekti ama bebişi 4 kilonun üstünde doğdu ve çok fazla kesi atıldı. Genelde 3500 geçmeyen bebeklerde pek zorluk çeken duymadım. Sadece ilk birkaç gün belki. Tabi çatında çok önemli canım.
Mesela kalça büyüklüğüyle hiç alakası yokmuş. Tam tersi durumlar olabiliyormuş. Bana doktorum hep kalçalarımdan dolayı dar diyordu ama çatı muayesinden sonra fikri değişti. Normal dedi. Bebeğim için idealmiş.

kızlar bişiy sorcam acaba doğuma gireken makyajla girsem yasakmıki bilginiz varmı oğluşum beni güzel görsün aşık olsun annesine istiyorumdahihoyyyt

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

ne karar vericem ?...

normal tabiki....
bence.Ben normal yapacam ya herkese normal derim.Kız azınlık olalım normal yapalım.Hehehehehe.Epidural normal da yapabilirsin hem.Korkma sakın.Epizyo yapıldıktan sonra eskisinden daha iyi oluyor hem.BUnu da düşün.Bence yani.Ama gene de sen bilirsin.
Bu arada güzel haberlerine dila hanımın çok sevindim.Öpüyorum onu kocman....Şeniz

tabii ikikedilicim mutlaka haber vermeye çalışırım size ismini beğenmende çok sewindim canım sağol.zaten 2 gece yatıcakmışım hastanede pazar çıkıcam kısmetse.işallah gelen gidenden bizim burda eşim yerlisi dolu mahalle gelir artık işallah fırsat bulup yazarım size canım özlerim ben sizi ama zaten ki.

Canım, aman ne yap ne et bir şekilde buraya haber ulaştır. Nasıl oldu, bebek nasıl sen nasılsın merak ederiz. Ne güzel cumaya bebeğin kucağında. Sezeryana sabah mı gireceksin canım?

Back
X