2010 Nisan Anneleri

hasta oldum ben yaaaa :çok üzgünüm: dün babişimizle doktora kontrole gittik baya bi kaldık dışarda şimdi boğazım çok fena acıo farenjit oldum sanırım. umarım ilaç kullanmama gerek kalmadan geçer :sinifsinif:

çoook acıo boğazım mafoldumben
çok geçmiş olsun.. sıcak bişiyler içsen ıhlamur gibi yumuşatır en azından... inş. geçer bi an önce..
GÜNAYDIN kızlar.
günaydın şekerim baya erkencisin bugün. oooooooh sen bugün neler bulursun yine evin içinde yapılacak. kekle başlamışız zaten. ilahi refiye demek o kadar emek sarfedip hocanın suratına yapıştırıcan ha. kız bari çocuklara verseydin de onun payını yapıştırsaydın :roflol: hadi sana kolay gelsin canım
kaydirigubbakcemile3 yok yok kek son halini alıp da süslenince o fikrimden vazgeçtim.. yesin yavrucuklar. nasılsa bu son olucakk.. doğurucam diye yapmam artık aklinialirimsmile hehe evin içinde iş çok da bugünlük listeme bakıyorummm daa kaydirigubbakcemile3 sadece danteller makinaya atıp yıkanıcak,asılacak bilmiyorumkismile bir de mutfak halım yıkanıcak gibi görünüyo kaydirigubbakcemile3 ama o da makinada yıkanıyo ince bişey aklinialirimsmile beni yoran bi işim yok bugünlük.. yarın da oturduğum yerden dantelleri ütülerim sadece.. c.tesi annemle kuzenim gelicekler camlar perdeler hallolucak badanacı boya yaparken.. işlerim de bitmiş olucak.. pazar günü de babamız banyo ve balkonlarımızı fırçaladımı tamamdırr kaydirigubbakcemile3
Günaydın refişim...Maşallah sana canım.Dün bayagı bir gezmişsin.HAdi bakalım kolay gelslin ne diyelim hehhe...
opuyorumnanaktan sana da günaydın ama gitmişsin cnım... dün epeyce gezmişim ki gece ne ağrı ne sancı duydum uyumaktan kaydirigubbakcemile3
saolasın.. pek işim yok bugün.. sadece okula bi gidip geliyim de yıkanıcaklar makinadayken ben burda olucamm...
günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

biz doktora gittik geldik kızımla. nst'ye bağlandık , kontrolümüzü olduk...
çok şükür her şey yolunda.. küçük hanım kendi kendine gülüyordu :) eliyle yüzünü kapatıyordu falan :)
ayy doyamıyorum izlemeye.. doğduğunda uykusunda bile başından ayrılamayacakmışım, gözümü kapasam özleyecekmişim gibi hissediyorum..Allah'ım o günleri de sağlıkla göstersin de..

minik kuşum şu bir haftada pek güzel kilo almış, beni çooook sevindirdi.
2.531 olmuşuz.. aman 1'ini de yazayım eksik kalmasın :))

normal doğum sancılarından korkmadığımı ama epizyotomi ( doğum kesisi) hadisesinden felaket tırstığımı söyledim... her doğumda mutlaka gerekiyor mu dedim... 10 doğumdan 9'unda gerekiyor.. bebek çok minyonsa, vaktinden önce doğum gerçekleştiyse, baş çevresi küçükse o zaman gerek olmuyor ama genelde kesi açıyorum dedi.

vajinadaki dikişlerin oturmaya kalkmaya engel olduğunu, pek çok kişinin çok sıkıntı çektiğini, yara yerlerinin iltihaplandığını, dikişlerinin attığını falan duyduğumu / okuduğumu söyledim...
kadınlar doğum hikayelerini abartmaya meyillidir, sen böyle şeyler okuyup içini şişirme dedi.
ilk bikaç gün elbette zordur ama o kadar dayanılmayacak bir şey değil dedi... 40 gün içinde her şey tamamen biter, cinsel ilişki yasağı kalkar, ve kadın normal haline döner dedi..

öff.. ben normal doğumu hep böyle filmlerdeki gibi, kadınların doğurup çocuklarını cart diye kucaklarına aldıkları, tüm sıkıntılaırn bittiği bir şey olarak hayal ediyodum ama kesi sonrası atılan dikişler çok ızdıraplı oluyormuş yaaa...
valla doğum anında çekeceğim sancılar zerre korkutmuyor beni. bunca kadın doğuruyor, bunca kadın çekiyor bu acıyı, ben mi çekemiycem ?
ama işte bu dikiş olayı mahfediyor beni düşündükçe...

spinal sezaryene meylediyorum valla.. karnımdaki dikişleri ve yara izini, oramdaki dikişe tercih ederim kesinlikle.. yakın zamanda sezaryen yaptıranlar da eskisi gibi eziyetli olmadığını söylüyorlar... ne biliyim, benim de kolayıma geliyor..

doktor haftaya geldiğinde az çok kararını vermiş ol dedi.
ne yapıcam ben :(
ne karar vericem ?...
çevremdeki herkes de normal doğur diye baskı yapıyor.. ne'tçem ben akıl verin :(

:nazar: :nazar: :nazar: maşalllaahh gelinimee... :teytey: baakk dünür ne güzell büyümüş dila'mız.. :dance: herşey de yolundaymış.. ne güzell.. Rabbim nazardan korusun canımm.. doğum için de tek söyleyebileceğim şey.. içindeki sesi dinlee.. sonra istemeyerek seçeceğin doğumda bir aksilik olursa keşke demememek için.. kimse bana kızmasın.. tabiki normal doğum en iyisidir sanırım :) ama insanın içine de sinmiyosa korkarak,kendini kasarak,gererek dikişsiz olucağı varsa ya olmayabilir yani.. ne bilimm kişinin ruh haliyle ve istekleriyle alakalı bi seçim bencee.. sen de en doğru kararı vericeksin tatlım ... opuyorumnanaktan

kızlarr biz çıkalım.. hazırlanıp okula gidicezz.. dönüşte görüşürüzz..​
opuyorumnanaktan

kızlar bişiy sorcam acaba doğuma gireken makyajla girsem yasakmıki bilginiz varmı oğluşum beni güzel görsün aşık olsun annesine istiyorumdahihoyyyt

Canım, forumda okumuştum bazı hastanelerde siliyorlarmış sezeryanda makyajı, bazısıda silmiyormuş.
Bende ins en azından allık sürecem diyorum ama. Oğlum hortlak gibi bir anne görmesin karşısında.

butterflydsd... tam çıkıyodum msj ını gördüm... :)))
bence bir sorun çıkarmıcaklardır.. tabiki sen o an da makyajının sabit kalıcağına ve bozulmıycağına inanıyosan makyajını yapabilirisn tabi :)))

bu arada sabah yazdım ama görmedin sanırım... hangi hastanede ve hangi doktor yaptırıcak doğumunu?

kızlar bişiy sorcam acaba doğuma gireken makyajla girsem yasakmıki bilginiz varmı oğluşum beni güzel görsün aşık olsun annesine istiyorumdahihoyyyt

Canım benım Allah yardımcn olsun makyaja koyu rengı tercıh etmeyın dıe duymustum gozlde agırlık yapıomus dıe bılıorum dogumdan cıkınca yaparsın bende fön cektırıp gıdecem kaydirigubbakcemile2 tabı guluolar deyınce ama olsun çektırcem kaydirigubbakcemile4

yok canım sabah girmicem cuma akşam alıcak doktorum.bebegcim geçmişte hangi hastane olduunu sormuşsun medicalde yapıcam tatlım.aynı şehirdeşiz bizzz sen nerde yapıcan canım.

ayy bizde de durum aynı, ben pek huysuz bi bebekmişim, eşim acayip sakinmiş, gözünü açar tavana bakarak kendi kendine takılırmış, ağlayıp annesini bile uyandırmazmış :)
ben de inşallah babasına çeker diyorum ama dediğin gibi çekmese de ne olur :)
sağlıkla gelsinler de.. ne yaparlarsa yapsınlar...
sen de çok değil bikaç gece sonra yaşıyor olacaksın bunları işte :)

bu arada dün sana yazdım ama okudun mu bilmiyorum,
doğan bebeklerin listesini ben tutuyorum. vaktin olduğunda mutlaka yaz bize e mi,
kaç haftalıkken doğdu, kaç kilo, boyu ne kadar, ismi (gerçi kayra'ydı sanırım.. çoook güzel bir isim, maşallah ), doğum haftası vs vs.. :)
kaydını girerim minik kuzunun.

zaten habersiz bırakma bizi ya, ilk bebekler de ilk anneler de pek kıymetli. .merak ederiz..

ayy funda inan yazdığım kadar yazmadığım var.. çok düşündüm, merak ettim seni ben, çok sık aklıma geldin, böyle sık sık rüyalarıma da girdin inan ki.
çok şükür sağ salim geldin ya.. gerisi boş.

doğum konusunda da muallaktayım be güzelim..
spinal sezaryenin rahatlığı tavlıyor beni, ama normal doğum da bi kadının tecrübe etmesi gereken muazzam bir şey.. ama işte onda da vajinal dikişler korkutuyor beni.
ne halt edicem bilemiyorum

canım çok sağol bak rüyalarında seni yalnız bırakmamışım.beni dr 1 kere alttan muayene eti aman ne zorlandım yok dedim asla normal yapmam ama ben kendimi çok kastım ya hep burda çok zor olduğunu okuduğum için stres yapmışım baya demekki.canım bene spinal olcam şu belden iğne aşaması korkutuyor beni ama kızlar yani hemşireler anestezi uzmanı çok iyi onun dediğini yaparsan hareket etmezsen o esnada çok acı duymayacağımı söylediler bakalım ben ne yapacağım.eyvahedigeldismile
gerçekten her doğumun kendine göre bi güzelliği var.normal doğumda bebeğin doğuşunun hayata yeni bi can getirmenin her aşamasını hissediyosun k harika bi olay .inşallah rabbim hepimize kolay doğumlar verir

Günaydın güzel annişlera.s.Bugün bizimde doktor teyzemizle randevumuz var.Yine karar verdin mi doğum şekline diyecek biliyorum:(((Ne zor şey karar vermek.

slm kızlar uzun zamndır yazamıyordumm
geçmiş olsun fundacımm maşallahh zeyracımm kuzuna
bende izne ayrıldımm sonunda artık evdeyim
Ne güzel izne ayrılmışsın canım.Bende ayrıldım bugün,öğleden sonrada raporumu yazdıracağım kısmet olursa.

slm kızlar çok heyecanlıyım buakşam kontrolümüz var demiştimya gittik oğluşum büyümüş ve cuma akşamı sezeryana alıyo doktor.ayy şuan çok tarif edilmez duyglar içindeyim 2 gün kaldı oğluma kavuşmama...
Canım ya sen yazınca doğum yapacağını sanki kendimmiş gibi heyecan yaptım,duygulandım.Zaten bugünlerde herşeye ağlıyorum.Doğumdan sonra bizi habersiz bırakma olur mu canım.Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.

hasta oldum ben yaaaa :çok üzgünüm: dün babişimizle doktora kontrole gittik baya bi kaldık dışarda şimdi boğazım çok fena acıo farenjit oldum sanırım. umarım ilaç kullanmama gerek kalmadan geçer :sinifsinif:

çoook acıo boğazım mafoldumben
Neptunee geçmiş olsun canım.Kendini sıcak tut.Kusburnu-ıhlamur çayı rahatlatır biraz.

kızlar medine hurması yemek doğumu kolaylaştırıyormuş.
tabi normal düşünenler için.rahmi kasıyormuş.ondan.
meryem suresinde de geçiyor.doğuma 2 hafta kala yemeye başlaycağım ben.
duyan var mı hiç bunu?
Fulyacığım,bende duydum onu.Kolaylaştırıyormuş doğumu hurma.

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

çok şükür her şey yolunda.. küçük hanım kendi kendine gülüyordu :) eliyle yüzünü kapatıyordu falan :)
ayy doyamıyorum izlemeye.. doğduğunda uykusunda bile başından ayrılamayacakmışım, gözümü kapasam özleyecekmişim gibi hissediyorum..Allah'ım o günleri de sağlıkla göstersin de..

normal doğum sancılarından korkmadığımı ama epizyotomi ( doğum kesisi) hadisesinden felaket tırstığımı söyledim... her doğumda mutlaka gerekiyor mu dedim... 10 doğumdan 9'unda gerekiyor.. bebek çok minyonsa, vaktinden önce doğum gerçekleştiyse, baş çevresi küçükse o zaman gerek olmuyor ama genelde kesi açıyorum dedi.

vajinadaki dikişlerin oturmaya kalkmaya engel olduğunu, pek çok kişinin çok sıkıntı çektiğini, yara yerlerinin iltihaplandığını, dikişlerinin attığını falan duyduğumu / okuduğumu söyledim...
kadınlar doğum hikayelerini abartmaya meyillidir, sen böyle şeyler okuyup içini şişirme dedi.
ilk bikaç gün elbette zordur ama o kadar dayanılmayacak bir şey değil dedi... 40 gün içinde her şey tamamen biter, cinsel ilişki yasağı kalkar, ve kadın normal haline döner dedi..

öff.. ben normal doğumu hep böyle filmlerdeki gibi, kadınların doğurup çocuklarını cart diye kucaklarına aldıkları, tüm sıkıntılaırn bittiği bir şey olarak hayal ediyodum ama kesi sonrası atılan dikişler çok ızdıraplı oluyormuş yaaa...
valla doğum anında çekeceğim sancılar zerre korkutmuyor beni. bunca kadın doğuruyor, bunca kadın çekiyor bu acıyı, ben mi çekemiycem ?

spinal sezaryene meylediyorum valla.. karnımdaki dikişleri ve yara izini, oramdaki dikişe tercih ederim kesinlikle.. yakın zamanda sezaryen yaptıranlar da eskisi gibi eziyetli olmadığını söylüyorlar... ne biliyim, benim de kolayıma geliyor..

ne karar vericem ?...
çevremdeki herkes de normal doğur diye baskı yapıyor.. ne'tçem ben akıl verin :(
Canım benim dilamız maşallah kocaman olmuş.Öpsün onu teyzoşu.Kelin ilacı olsa başına sürermiş doğum şekli konusunda:(((

Keyfine göre takıl canım.

günaydın yosuncum hoşgeldin tatlım sağol.ii ozman kızlar makyaj yapabilirimmii yani..zaten çok sewiorum makyajı yapmadan kendimi hasta gibi hissediom zaten makyajlarımıda götürürüm orda sorarım yine girmeden olmadı çıktıım gibi yaparım bendehihoyyyt

tabii ikikedilicim mutlaka haber vermeye çalışırım size ismini beğenmende çok sewindim canım sağol.zaten 2 gece yatıcakmışım hastanede pazar çıkıcam kısmetse.işallah gelen gidenden bizim burda eşim yerlisi dolu mahalle gelir artık işallah fırsat bulup yazarım size canım özlerim ben sizi ama zaten ki.

canım biz de seni özler merak ederiz, ama ne yalan söyleyeyim asıl kayra'yı merak ederiz bundan sonra:))
iyi haberlerinizi dört gözle beklicez..
heeep iyi düşün.. her şey çoook güzel olacak kolaycacık atlacaksın, çok rahat geçecek inşallah..

Canım, ins sen ve bebiş için en doğru olanına karar verirsin. Sonuçta dediğin gibi bir şekilde doğacaklar. İns Rabbim en hayırlısını versin herkese.
Normalde şimdiye kadar bir arkadaşım dikişlerden çok zorluk çekti ama bebişi 4 kilonun üstünde doğdu ve çok fazla kesi atıldı. Genelde 3500 geçmeyen bebeklerde pek zorluk çeken duymadım. Sadece ilk birkaç gün belki. Tabi çatında çok önemli canım.
Mesela kalça büyüklüğüyle hiç alakası yokmuş. Tam tersi durumlar olabiliyormuş. Bana doktorum hep kalçalarımdan dolayı dar diyordu ama çatı muayesinden sonra fikri değişti. Normal dedi. Bebeğim için idealmiş.

işte benim de daha çatı muayenem yapılmadı, dediğin gibi belki beklenmedik bir şekilde dar çıkacak.. akışına bıraktım artık.. haftaki muayeneme kadar derinlemesine düşünücem, denizcim sağolsun bi sürü güzel link yolladı bana, normal doğumun güzelliği, rahatlığı ile ilgili. onları da güzelce okuyup gaza getiricem kendimi :)
ama baktım gene olmuyooor, her işte bir hayır vardır diycem...

dediğin gibi hepimiz için hayırlısı olsun inşallah canım.

ya ben bir kez ameliyat oldum bundan önce, onda da sildirmişlerdi gözümdeki iki gıdım kalemi.. küpelerime varana kadar çıkarttırmışlardı
ama 4 saatlik bir ameliyattı ve burnumdandı yani. belki o yüzdendir
sezaryende azcık süslenmeye bir şey demiyorlardır herhalde :))

normal tabiki....
bence.Ben normal yapacam ya herkese normal derim.Kız azınlık olalım normal yapalım.Hehehehehe.Epidural normal da yapabilirsin hem.Korkma sakın.Epizyo yapıldıktan sonra eskisinden daha iyi oluyor hem.BUnu da düşün.Bence yani.Ama gene de sen bilirsin.
Bu arada güzel haberlerine dila hanımın çok sevindim.Öpüyorum onu kocman....Şeniz

canımın içi.. çok çok sağol
normal doğum için verdiğin destek için de teşekkür ederim
insan cesaretsiz hissettiğinde böyle ufak ittirmeler iyi geliyor :)
güzelce düşünücem şu bir haftada.. hayırlısı olsun diyorum artık..

ama senin kararlılığın, cesaretin de harika... zerre sorun yaşamadan, kolaycacık doğurursun inşallah mehmet salih'imizi..

:nazar: :nazar: :nazar: maşalllaahh gelinimee... :teytey: baakk dünür ne güzell büyümüş dila'mız.. :dance: herşey de yolundaymış.. ne güzell.. Rabbim nazardan korusun canımm.. doğum için de tek söyleyebileceğim şey.. içindeki sesi dinlee.. sonra istemeyerek seçeceğin doğumda bir aksilik olursa keşke demememek için.. kimse bana kızmasın.. tabiki normal doğum en iyisidir sanırım :) ama insanın içine de sinmiyosa korkarak,kendini kasarak,gererek dikişsiz olucağı varsa ya olmayabilir yani.. ne bilimm kişinin ruh haliyle ve istekleriyle alakalı bi seçim bencee.. sen de en doğru kararı vericeksin tatlım ... opuyorumnanaktan

kızlarr biz çıkalım.. hazırlanıp okula gidicezz.. dönüşte görüşürüzz..​
opuyorumnanaktan

canım çok sağol.. :)
benim kız senin oğlan için semirip güzelleşmeye uğraşıyo işte :)
zayıf zayıf dediniz alın işte şişmanlıyorum diyor :)
Allahıma şükür, sorun yaşamadan şu son haftaları da atlatalım inşallah..

doğum konusunda da, dediğin gibi araştırmanın, okumanın ötesinde, biraz da iç sesimi dinliycem artık karar verirken.... yoksa çok da gönüllü olmadan normal doğuma girersem ve sorun yaşarsam hayat boyu kahrolurum, tüh niye böyle oldu der dururum.

sen de çıkıyormuşsun tatlım.. eda'yı öp bizim için:) kendine de dikkat et..

canım çok sağol bak rüyalarında seni yalnız bırakmamışım.beni dr 1 kere alttan muayene eti aman ne zorlandım yok dedim asla normal yapmam ama ben kendimi çok kastım ya hep burda çok zor olduğunu okuduğum için stres yapmışım baya demekki.canım bene spinal olcam şu belden iğne aşaması korkutuyor beni ama kızlar yani hemşireler anestezi uzmanı çok iyi onun dediğini yaparsan hareket etmezsen o esnada çok acı duymayacağımı söylediler bakalım ben ne yapacağım.eyvahedigeldismile
gerçekten her doğumun kendine göre bi güzelliği var.normal doğumda bebeğin doğuşunun hayata yeni bi can getirmenin her aşamasını hissediyosun k harika bi olay .inşallah rabbim hepimize kolay doğumlar verir

canımızdan can çıkartıyoruz sonuçta. iki türlüsü de kolay değil, adı üstünde doğum bu. ama sonunda kucağımıza verecekleri hediye harika :) ucunda o olmasa hangi kadın çeker ki bu acıları zaten...

senin karar vermiş olmana da sevindim be fundacım. belirsizlik kötü ediyor insanı.
spinal sezaryenle ilgili de çok çok iyi şeyler duyuyorum. artık 2 günde normal hayatlarına dönüyor insanlar.. geçtiğimiz 1 sene içinde kuzenim ve yengem spinal sezaryenle doğurdular ve ikisi de acayip methediyorlar, özendiriyorlar resmen :))
normal doğum isteğimin baltalanmasının en büyük sorumlusu onlar :)
3 saat sonra ayağa kalktık, zerre ağrımız olmadı, elimizi kesmiş kadar zorlandık, bikaç gün sonra da normal hayatımıza döndük diyorlar..
seninki de bu kadar kolay olur umarım

slm kızlar biz geldik doğuran yokmu hala ::)))
sora sora kendim doğuracam en sonunda yarın belli olcak zaten
doktor sezeryan derse gün alırız sanırım allah yardımcımız olsun inş

canım biz de seni özler merak ederiz, ama ne yalan söyleyeyim asıl kayra'yı merak ederiz bundan sonra:))
iyi haberlerinizi dört gözle beklicez..
heeep iyi düşün.. her şey çoook güzel olacak kolaycacık atlacaksın, çok rahat geçecek inşallah..

işte benim de daha çatı muayenem yapılmadı, dediğin gibi belki beklenmedik bir şekilde dar çıkacak.. akışına bıraktım artık.. haftaki muayeneme kadar derinlemesine düşünücem, denizcim sağolsun bi sürü güzel link yolladı bana, normal doğumun güzelliği, rahatlığı ile ilgili. onları da güzelce okuyup gaza getiricem kendimi :)
ama baktım gene olmuyooor, her işte bir hayır vardır diycem...

dediğin gibi hepimiz için hayırlısı olsun inşallah canım.

ya ben bir kez ameliyat oldum bundan önce, onda da sildirmişlerdi gözümdeki iki gıdım kalemi.. küpelerime varana kadar çıkarttırmışlardı
ama 4 saatlik bir ameliyattı ve burnumdandı yani. belki o yüzdendir
sezaryende azcık süslenmeye bir şey demiyorlardır herhalde :))

canımın içi.. çok çok sağol
normal doğum için verdiğin destek için de teşekkür ederim
insan cesaretsiz hissettiğinde böyle ufak ittirmeler iyi geliyor :)
güzelce düşünücem şu bir haftada.. hayırlısı olsun diyorum artık..

ama senin kararlılığın, cesaretin de harika... zerre sorun yaşamadan, kolaycacık doğurursun inşallah mehmet salih'imizi..

canım çok sağol.. :)
benim kız senin oğlan için semirip güzelleşmeye uğraşıyo işte :)
zayıf zayıf dediniz alın işte şişmanlıyorum diyor :)
Allahıma şükür, sorun yaşamadan şu son haftaları da atlatalım inşallah..

doğum konusunda da, dediğin gibi araştırmanın, okumanın ötesinde, biraz da iç sesimi dinliycem artık karar verirken.... yoksa çok da gönüllü olmadan normal doğuma girersem ve sorun yaşarsam hayat boyu kahrolurum, tüh niye böyle oldu der dururum.

sen de çıkıyormuşsun tatlım.. eda'yı öp bizim için:) kendine de dikkat et..

canımızdan can çıkartıyoruz sonuçta. iki türlüsü de kolay değil, adı üstünde doğum bu. ama sonunda kucağımıza verecekleri hediye harika :) ucunda o olmasa hangi kadın çeker ki bu acıları zaten...

senin karar vermiş olmana da sevindim be fundacım. belirsizlik kötü ediyor insanı.
spinal sezaryenle ilgili de çok çok iyi şeyler duyuyorum. artık 2 günde normal hayatlarına dönüyor insanlar.. geçtiğimiz 1 sene içinde kuzenim ve yengem spinal sezaryenle doğurdular ve ikisi de acayip methediyorlar, özendiriyorlar resmen :))
normal doğum isteğimin baltalanmasının en büyük sorumlusu onlar :)
3 saat sonra ayağa kalktık, zerre ağrımız olmadı, elimizi kesmiş kadar zorlandık, bikaç gün sonra da normal hayatımıza döndük diyorlar..
seninki de bu kadar kolay olur umarım

zeynepcim aslında doğum şeklime dr um karar verdi benim hiçbir etkim olmadı.sevindim ama dr umun böyle düşünmesine aynı düşünüyoruz dr umla hep.bu beni çok mutlu ediyor.ama şurda bi yanlış anlamam olabilir benim belki spinal yapmayabilir benim doğum yapacağım hastanede bel rahatsızlığı olmayana spinal yapıyolar benimde olmadığına göre spinal yapar diye düşünüyorum ben.bakalım nolcak ama sezaryan olacağım kesin.çok heyecanlıyım çok canım.yavrumu kucağıma aldığım zamanı hayal ediyorum oturup ağlıyorum.hastanede çok ağladım çok baya duygusal zamanlarım oldu.ne güzel bir duygudur ya.Allahım birde sağlık sorunu olmadan doğsalar daha ne isterizki............:Saruboceq:

kızlar bugün çk oturdum gidip biraz yatayım iyi bakın yavrulara ve kendinize........

Kızlar.Normal doğum isteyenler kararsız kalanlar sizin için...
olumunekankayizsmile
Kolay, Rahat bir Doğum için Telkinler

Bebeğimin doğumuna hazırlanırken bütün korkularımı bir kenara bırakıyorum.
Bebeğim nihayet bana geleceği için rahat ve mutluyum.
Sorunsuz, kolay bir doğuma odaklanıyorum.
Bedenim ne yapması gerektiğini biliyor.
Aklım, bedenim rahat.
Kendime güveniyorum. Kendimi güvende hissediyorum.
Kaslarım doğumu kolaylaştırmak için uyum halinde çalışıyor.
Bedenimde doğal bir anestezinin gezdiğini hissediyorum.
Doğumun her aşamasından hızla ve kolaylıkla geçerken rahatlıyorum.
Rahmimin ağzı dışarıya doğru açılıyor ve bebeğimin aşağıya kaymasına izin veriyor.
Tamamen rahatlıyorum ve doğumumu Doğaya teslim ediyorum.
Bebeğimin rahmimden kolaylıkla geldiğini tasavvur ediyorum.
Bebeğimin doğumu kolay olacak, çünkü ben çok rahatım.
Doğru nefes alıp veriyorum ve gerginliği engelliyorum.
Bedenimin gevşediğini hissediyorum.
Doğumumu bebeğime ve bedenime teslim ediyorum.
Nefesimin muhteşem bir balonu doldurduğunu tasavvur ediyorum.
Doğumumun her türlü gidişatına hazırım.
Bebeğim usulca ilerliyor.
Bedenimin her kasılması bebeğimi bana biraz daha yaklaştırıyor.
Doğum ilerledikçe bedenimi daha da rahatlatıyorum.
Tamamen gevşemiş ve rahatlamış durumdayım.
Bedenim durgun ve gevşek.
Her kasılmayı nefesimle karşılıyorum; vücudum rahat.
Her kasılmayla derin bir nefes alıyorum.
Bütün korkuları bir kenara bırakıyor ve bebeğimi mutlulukla kucaklıyorum.

kaynak:HypnoBirthing, the Mongan Method

selam annişler nasılsınız bugün minişler nasıl??
butterflydsd hayırlısı olsun canım çok sevindim senin adına sağlıklı bir şekilde alırsın işallah kucağına .. allah yardımcın olsun canım...

mehtapcım hakkımızda hayırlısı olsun güzelim..
belirsizlik kötü ama er geç karar vericez işte :) ne kaldı ki sona gelmemize zati..

fundacım birdenbire kendine yüklenme, çok oturma tatlım.. dinlen güzelce. öpüyoruz seni.

özgemmm online görünüyorsun
naber tatlım

kızlar ben de ana sağlığa gittim. artık ayrılıcam işten ayrılmadan gideyim buradaki randevuma dedim. maşallah oğlum gayet iyi gözüküyormuş artık yürürken biraz aşağıya doğru baskı hissediyorum dedim. normal dedi başı doğum kanalına biraz girmiş gibi gözüküyo 10 güne kadar gelmek de isteyebilir böyle de kalabilir dedi. demek bu yapılan işler oğlumu hareketlendirdi. neyse 10 günden önce olmasın da sonraya kalırsa zaten allahın izniyle 36 haftalık olacaz bi sorun olmaz heralde inşallah. hayırlısı olsun inşallah. yalnız nur topu gibi 2 kilom daha olmuş 2 haftada bilmiyorumkismile

günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum

ne karar vericem ?...

canımcımmm hg maşallah dilaya bak annesi zayıf dedin kızına al sana işte Şeniz ama kafanın karışmasına izin verme başkalarından duyumlar alıp her ikisi iin de kötü anılar olabilir iyi de olabilir. o yüzden sen ilk önce dr una sonra kendi iç sesine kulak ver tatlım. kalça genişliği yetseydi eğer emin ol bi ablamız var tanıdık o doğururdu hemde 2 tane birden çıkaraıverirdi bir anda o derece ama çatısı dar olduğu için sezeryan oldu mecburen. hatta kendi kendine söylenirdi kalçamın genişliği ilk defa işime gelecek sandım onda da içten darmış diye delikafadulden sen kendine dön dışarıya hiç bakma canım. demek popona bakıp doğum falını okuyorlar ha .fal bakanlara da meslek sahibi olma yolunda başarılar :roflol:

aynen çevramdeki herkes de normal doğur diyo.
sanki doğurması çok kolaydı.
benim kalçalarım geniş bide rahat doğurursun diyolar.
amaaaaaaaan herkes bişe diyor işte.

fulyancım zeynep'e de yazdığım gibi kalça genişliği gösterge değil onu çatı kontrolünde dr bilir tatlım.

vayyy be doğum korkusunu heyecanını üstünden atttın da makyajsız çıkmam bile diyosun helal olsun :dance:

çok geçmiş olsun.. sıcak bişiyler içsen ıhlamur gibi yumuşatır en azından... inş. geçer bi an önce..

kaydirigubbakcemile3 yok yok kek son halini alıp da süslenince o fikrimden vazgeçtim.. yesin yavrucuklar. nasılsa bu son olucakk.. doğurucam diye yapmam artık aklinialirimsmile hehe evin içinde iş çok da bugünlük listeme bakıyorummm daa kaydirigubbakcemile3 sadece danteller makinaya atıp yıkanıcak,asılacak bilmiyorumkismile bir de mutfak halım yıkanıcak gibi görünüyo kaydirigubbakcemile3 ama o da makinada yıkanıyo ince bişey aklinialirimsmile beni yoran bi işim yok bugünlük.. yarın da oturduğum yerden dantelleri ütülerim sadece.. c.tesi annemle kuzenim gelicekler camlar perdeler hallolucak badanacı boya yaparken.. işlerim de bitmiş olucak.. pazar günü de babamız banyo ve balkonlarımızı fırçaladımı tamamdırr kaydirigubbakcemile3

opuyorumnanaktan sana da günaydın ama gitmişsin cnım... dün epeyce gezmişim ki gece ne ağrı ne sancı duydum uyumaktan kaydirigubbakcemile3
saolasın.. pek işim yok bugün.. sadece okula bi gidip geliyim de yıkanıcaklar makinadayken ben burda olucamm...

iyi hadi bugün okul falan derken zaten muhtemelen yorulursun o işler de kalır ooooohhhh lülülülülülü hafta sonuna da temizlik boya badana var ha hadi bakalım kolay gelsin şimdiden. temiz temiz oturun sağlıkla

Günaydın güzel annişlera.s.Bugün bizimde doktor teyzemizle randevumuz var.Yine karar verdin mi doğum şekline diyecek biliyorum:(((Ne zor şey karar vermek.

mehtapçım inşallah sen de hayırlı iyi haberlerle gelirsin sabırsızlıkla bekliyoruz sizi de hemen yaz olur mu?

slm kızlar biz geldik doğuran yokmu hala ::)))
sora sora kendim doğuracam en sonunda yarın belli olcak zaten
doktor sezeryan derse gün alırız sanırım allah yardımcımız olsun inş

yok henüz ama 2 vakte kadar olacak inşallah. hadi bakalım sizin de hayırlı haberlerinizi alalım hayırlısı olsun hakkınızda nazcım

Kızlar.Normal doğum isteyenler kararsız kalanlar sizin için...
olumunekankayizsmile
Kolay, Rahat bir Doğum için Telkinler

Bebeğimin doğumuna hazırlanırken bütün korkularımı bir kenara bırakıyorum.
Bebeğim nihayet bana geleceği için rahat ve mutluyum.
Sorunsuz, kolay bir doğuma odaklanıyorum.
Bedenim ne yapması gerektiğini biliyor.
Aklım, bedenim rahat.
Kendime güveniyorum. Kendimi güvende hissediyorum.
Kaslarım doğumu kolaylaştırmak için uyum halinde çalışıyor.
Bedenimde doğal bir anestezinin gezdiğini hissediyorum.
Doğumun her aşamasından hızla ve kolaylıkla geçerken rahatlıyorum.
Rahmimin ağzı dışarıya doğru açılıyor ve bebeğimin aşağıya kaymasına izin veriyor.
Tamamen rahatlıyorum ve doğumumu Doğaya teslim ediyorum.
Bebeğimin rahmimden kolaylıkla geldiğini tasavvur ediyorum.
Bebeğimin doğumu kolay olacak, çünkü ben çok rahatım.
Doğru nefes alıp veriyorum ve gerginliği engelliyorum.
Bedenimin gevşediğini hissediyorum.
Nefesimin muhteşem bir balonu doldurduğunu tasavvur ediyorum.
Doğumumun her türlü gidişatına hazırım.
Bebeğim usulca ilerliyor.
Bedenimin her kasılması bebeğimi bana biraz daha yaklaştırıyor.
Doğum ilerledikçe bedenimi daha da rahatlatıyorum.
Tamamen gevşemiş ve rahatlamış durumdayım.
Bedenim durgun ve gevşek.
Her kasılmayı nefesimle karşılıyorum; vücudum rahat.
Her kasılmayla derin bir nefes alıyorum.
Bütün korkuları bir kenara bırakıyor ve bebeğimi mutlulukla kucaklıyorum.

kaynak:HypnoBirthing, the Mongan Method

denizcim süpersin. hani ders falan çalışırken bazen yapardık ya yani ben yapardım sürekli gözümün önünde olsun da kolay ezberleyim diye güzelce o kunuyu yada neyse dersi kağıda yazar en çok görebileceğim ve sürekli tekrarlayabileceğim yere asardım. bunu da kknın açılış sayfasına mı assak ne yapsak reklam şeklinde yan tarafına mı koydursa herkese gaza gelmesi ve doğurabilecek olanların normal doğuma hazırlanmaları için iyi bir fikir bence sırnaşık şey

selam annişler nasılsınız bugün minişler nasıl??
butterflydsd hayırlısı olsun canım çok sevindim senin adına sağlıklı bir şekilde alırsın işallah kucağına .. allah yardımcın olsun canım...

hg canım biz iyiyiz çok şükür siz nasılsınız?

Back
X