2010 Nisan Anneleri

canım nurse harveys kullnıyorum düm byana ama pek etkili olmadı sanırım hep bi huzursuzluğu var ağlama nöbeti şeklinde değil değil ama ağlıyor işte sütünün bol olması için yada gaz olmaması için neler yiyrsun

bebeğin bukadar uzun süre huzursuzluğundan dolayı ben beslenemz oldum ya buda sütümü etkilemeye başladı ona bakmaktan yemek yapamıyorum yiyemiyorum inanırmısnız ayıp olcak ama dün klolezete onunla oturdum bu dereceye geldik sabaha karşı 3 ssatt uyudu o uykuylayım yeni kahvaltı yapmaya vakit buldum bir günlük kabızlık vazla sorun değil sanırım pek bilmiyoruma ama doktorun varsa genede sen doktoruna bir danış istersen

canım buarada face den ekledim seni

zeynepcim babana cok cok gecmis olsun canim benim
sanirim seninde artik bi yerden baslaman gerek ,yalnizliga alisman gerek canim
elim cabuk degil demissin canim bosver bebegin iyi olsun insan iki yumurta pisiripte bile karnini doyuruyor
benim elim cabuk oldugu halde,hamileyken bile hatta hastaneden ciktigim gun bile evimi bastan asagi temizleyen ben simdi afedersin evi b..k goturuyor
kendimi cok ama cok yorgun hissediyorum varsa yoksa bebek inanki
o uyudugundada kolum kanadim kalkmiyor ev isi ve yemek yapmaya,Allah bebeklerin haricinde cocugu olanlara gercekten sabir ve güc versin
napalim gittigi yere kadar böyle bebegimden önemli degil

gölgeler canim benim paylasim icin cok cok tesekkürler
atesi cok sükür 36-37 arasi canim,göbegine bant yapistirdim kanaarsa göreyim diye,insallah tekrarlamaz
gecmis olsun canim birdaha tekrarladimi peki?,akintili falan degil canim ama ikinirken,aglarken,hareket ederken,hapsirirken göbek deligi acayip disa cikiyor ,sar demisti büyükler göbegi cikmasin diye ,ama dinlemedim

fadimecim cocuk acliktan agliyorda olabilir canim ,az bi mama takviyesi yap canim,baktin yinede durmuyorsa baska bir sorun var demek
doktor ne diyor peki canim

özgecim
sen sadece anne sütüyle besliyordun dimi ? sab simplexi verseydin damlasini arttirip birde sicak biseyler koy karnina canim
benimkisi böyle hem rahat gaz cikariyor hemde kakasini yapabiliyor

Slm kızlar, nasılsınız? Güzel bebişlerimiz nasıllar?
Kızlar, bugün bizim nikahımızın yıldönümü. (Nikahımız ve düğün tarihimiz farklı, tayin için erken nikah yapmıştık.) 3 yıl oldu resmi olarak evleneli. Ve üçünçü yılımızda ne yapacağım hiçbirşey aklıma gelmiyor. Oğlumla tek başıma dışarı çıkıp hediyede alamıyorum. Öyle çok mükellef sofralar hazırlayacak vakitte yok artık. Birde eşim 3 gündür pizza diye tutturdu, sabahtan hamurumu hazırladım.
Ne yapsam inanın bilemedim. Oğluma bir kurdele bağlayıp, benim bu yılki hediyem mi desem? (Bence bu yılki en muhteşem olay onun doğumuydu)
Ay bana bir fikir verin.

Canım, bizde 40 kadar sabah 5 kadar uyuyamıyorduk. Biraz sabret zamanla azalıyor. Daha kısa sürede ve daha az sancılı atlatıyorlar artık gaz nöbetlerini. Ama sen moralini çok iyi tut. Dışarıya çıkın. Bize çok iyi geldi. Birde gaz masajları çok iyi geldi. Bebek yağıyla hergün en az iki kere yapıyorum.
Canım, emzirmeye hiç korkma. Bebişinin karnına sıcak havlu koy, gögüsüne bastır, karnı ısınsın. Çok iyi geliyor.
En kısa sürede ins gaz sancılarınız azalır. Çok zor bir durum. İlk 40 günden çok iyi biliyorum.

canım inanırmısın özel yediğim hiç bişiy yok...öle dikkatlide yemiyroum hani süt olsun falan diye...bazeb kahvaltı vakti geciyor bazen öğlen yemek yemeyi unutuyrm kuzeyden dolayı fırsat olmuyor ama ben suna dikkat ettim,ne zaman uykusuz kalsam kuzey huysuz olsa benim sütüm gidiyor,bide cok etkiliyor huzursuz ortam...gerginsem sütüm anında fark ediyor...
yalnızca hergun öğlen ve akşam yediğim göbek salata...
acaba omu yapıyor...

canım benim doktorum gaz için bana metsil vermişti, daha kullanmama gerek kalmadı ama ben burudan bitkisel ilaçları duyunca doktoruma sordum, onlardan alayımmı diye. bana şöyle bir cevap verdi;
-her gaz ilacı her çocukta aynı etkiyi yapmaz, bazısına metsil iyi gelir bazısına X bitkisel gaz ilacı. deneyerek görürsün dedi. isterseniz sizde alternatif gaz ilacı sisimlerini alın doktorunuzdan deneyin seçeneklerinizi???

birde havalar ısındı iyicene, bebeklerinize ne giydiriyorsunuz? benim fındığım 21 günlük, kısa kollu iç tulum, ayaklarına çorap, üstünede patikli tulumlardan giydiriyorum. ama öğlen saatlerinde biraz sıcaklıyor gibi. siz neler giydiriyorsunuz??

merhaba kızlar.
2 gündür kızım iyice huysuzlaştı ya.2 saat aralıksız uyurdu şimdi tilki uykusu yapıyor.yarım saat uyusun diye dua eder hale geldim.
gazımız azalacağına artıyor ya.denemediğim ilaç kalmadı.
bugün kalça usgsi çekildi iyi çıktı çok şükür.
inşallah hepimizin sorunları biran önce geçer.

slm canım bugün sağlık ocağına gidp tarttırdık orad 4.100 gr çıktı sonra şaşırdık artık başka bir doktorun tavsiyeüzerine özel muaynesine gittik 3.650 geldi oğumdan sonraki kilosu 3300 dü yani benim bebişim 24 günde en fazla 350 almış doktorum az dedi 10 gün bakalım bi deneyelim kilosu böle giderse mama takviyesi yaparız dedi şuanda sütün yetiyordur doyar ama sonrası öle olmayabilir dedi birde sabahları kesinlikle 2 satte bir emzir arada kesinlikle meme verme yaramaz dedi fazla meme midesini şişirir gaz yapar bağırsaklarda artı senide emzik yerine kullanır dedi doktorun yanındada benim kız yırrtı kendini kucağa alınca sustu bu hep böle oluyor deyinevce kucaga alıştırıyorsunuz dedi her ağladığında almayın halime baktı sonra siz strese girere uyuyama hale gelirsniz ve sütte gider dedi emzik verin parmagınızı verin okşayın ama kucağınıza almayın dedi yoksa hep sizi ister sonra siz ne kendinize ne bebeğinize bakacak gücü bulamazsınız kendnizde dedi.bütün emzikleri dene hangisini alırsa verin diye söyledi işte doktor sonrası durum bu (( rabbim daha kötülerindednde korusun

canım senin kızla benim kzın doğum tarihi aynı sanırı 19 nisan benim kıza 3 gündür gittiğimiz her doktorda hemşireler çok cazgır nazlı nefesini sonuna kadar kullanıyor dediler biryerde okumuştum omasum duran bebekleriniz 4 ile 6 . hafta tam bir canavara dönüşür diye :)) sanırım gazın tavan yaptığı hafalar 6.haftanın sonu demek 43 günlük demek kırkının çıkması olayı sanırım buradan geliyor bende aynı durumdayım kucağımdan inmek istemiyor uyumuyor hep ağlıyor gaz nöbti olmasada ağlıyor ağlıyor ağlıyor bu döngü hep böle devam ediyor ( geçecek diyorum sabırla günleri saymak istiyorum şafak 16 kırkın çıkmasına inş kırk çıkınca düzelirler 3 ayı 6 ayı düşünemiyrum rabbim yardımcımız olsun

canım şuanda doktorum metsili emziğe batırıp ver emziğe alışsın dedi yanındada diğer gaz ilacına devam edebilirsin dedi rezene bitkisel çaylarda verebilirsin dedi fitilde verdi yavrum denege dönecek ( adamın dediği tek şeuy kucağına alma kucağa alışmı kucak istiyor ve sen alırsan o hep isteyecek ve sende hal kalmayavcak dedi( şaşkınım netteki yazılar başka diyor doktorum başka ama benim mantığımda şu kucaga bebek alışır alışmamasının imkanı yok

canım yeşilllık süt yaparmış diye duydum hep salatanın etkisi olabilir bende uykusuz kaldığımda sütün giiyor ama malesefki arkadaşım benim bebeğim beni uyutmuyor ne gece ne gündüz kendide uyumuyor bende buda stres yapıyor bende geriliyorum yemek yapamaz oldum yapamadığım yemeğide yiyemiyorum (

slm kızlar...şuan ilkel yollarla da olsa kuzey az bişi tuvaletini yaptı...
bakalım tuğbacım aradı bir fitil varmış bakayım onu alayım....
zor oluyor çünkü sancı yapıyor sanırım...

herkese merhabalar.........nasılsınız güzel nisan anneleri ve melekleri.......
bugün oğlumu dr a götürdük burnunda haif hırıltı ve öksürüğü vardı.burun spreyi ve şurup verdi.çok ilerlememişti Allahtan.......5600 gr olmuş yavrum 11 günde 1 kg almış.eeeeeee gündüzleri beni bu kadar sömürürse kaydirigubbakcemile2kuzucuğumu sevdi dr teyzesi sen artık bebeklikten çıkmışsın falan dedi.........gün boyu uyumadı kuzum hafif gaz sancısı da vardı metsil verdim daha iyice şimdi........

canımmmmm bende kendimi göremiyorum inan.oğlan gündüz durmuyo iş geceye kalıyo artık 12 ye kadar iş yap sonrada yat gün boyu işler böyle sürüp gidiyor canım ya .sen nasılsın umarım bebişte sende bomba gibisinizdir*

selam canlar geçimşe baktım çoğunu okudum ama oğlumdan dolayı alıntı yapamadım hep yarıda kaldı bende alıntı yapmaktan vazgeçtim neyse dün sabahladık resmen çoooooooooook gazı vardı öğlen uyudu ne aklıma geldiyse yaptım 1 saat ufaladım bacaklarını karnına doğru ittim fitil yaptım banyo yaptırdım kimyon nane v.s. neler neler banamısın demedi sabah komşum da 1 ay önce doğum yapmıştı o dedi süt çok yağlı olursa bebeğin gazı çok olurmuş dr öyle demiş bide kızlar ben daha hiç hastanedeki dra götürmedim doğru yapmadım biliyorum ama dikişlerim beni herşeyden engelledi yaa çok ağrı yapıyodu neyse yeni iyileşir gibi oldu sağlık ocağına götürdüm bişey yok demişti dr da hastanede iken iki defa baktı bişey yok dedi sizi kalça filmi falan diyonuz bide kulak için bişey vardı hatırlamıyom mutlaka yapılması gereken bişeymi hepiniz yaptırdınızmı

işitme testi canım o. ben hepsini yaptırdım yaptırabilirsen iyi olur. opuyorumnanaktan

iyigeceler arkadaşlar malesef gecemiz gene acilde bitti (

canim bencede doymuyor olabilir sen yeterli görebilirsin sütünü ama belki ona yetmiyordur bi mama takviyesini sor doktoruna istersen
ayrica 3 ay kolik olan bebeklerde yok degil bu senin kizinda olabilir ama en gec 3 ay sonra gecer buda seni yipratir tabiki bide ruzenin dedigi ilaci dene emin ol daha iyi sonuc alacaksindir insallah

bende iyiym canim cok sükür
kizimda biraz huysuz sanirim nazarim deydi
40. cikana kadar gayet iyiydi sonradan degisti

pardongülsemincimbence götür doktora
gerci benim oglumdada olmustu melhem vermisti sanirim tam olarakta hatirlamiyorum ama git doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…