2010 Nisan Anneleri

canım gçmiş olsun ya........göktuğla ilgileniyodum anca rahat etti bizimki.bugünlerde çok uyumuyo.akşam rahat ama gündüz ne yapacağımı şaşırıyorum. genelde memede uyurdu benimki şimdi memeyi ağzından erken çekiyorum bazen çünkü çok kusuyo.......günde belki 10 defa kusardır düşün üstünü değiştir tekrar kussun neden böyle oluyo anlamıyorum bazen meme ağzındayken bile kusuyo ne yapacağımı şaşırdım.kucağımda uykuya geçemiyo bu seferde kucakta çok yoruluyo.......bazen çıldırma noktasına geliyorumsempatiksalakcinni

canım kusma genelde annenin yediklerinden oluyormuş.annem bana hep söylüyor çarşıdan geldiysem sıcak terli sütten oldu diyor.banyodan çıkınca hemen sıcak sıcak verme diyor.dondurma yiyemiyorum.bir gün iştahlı iştahlı yedim gece kızım öyle kustuki ağzından burnundan süt geldi.yarın çay bardağı nerdeyse kustu o korkuyla hiç dondurma yemiyorum.
yani bebeklerin başına ne geldiyse annelerden geliyor.ah şu anneler yokmu dimi şekerler.opuyorumnanaktan

canım benim oğlan bence oburluktan kusuyor.çok sık ve fazla emiyor çünkü.fazla emdiği zaman kusuyor az emdiği zaman kusmuyor.bilmiyorum yeşillik yiyorum bol bol.öyle sıcaktan falan değil.ne yemek lazım ki o zaman?birdahaki gidişine dr a soracağım.az emdirince bu sefer yıkıyor ortalığı memeeeeeee memeeeeeeeeeee diyea.s:roflol:

sorma canım benimkide acıkınca ellerini emiyor eldivenler leş gibi kirleniyor.battaniye buluz ne bulduysa emer babası burnunu veriyor onu emiyor ben yetişene kadar.ya bu bebeler bir alem canım ya valla otur onları seyret yaptıklarını düşün ömür valla.maşallah kuzucuklara canım bunada şükür.

bide canım annem kırkında herşeyi ye alışsın dedi diye ben pek diyet yapmıyorum bugün emdi burakırken hepsini kustu benimkide ama banyo yaptım üşüdüm sanırım ondan oldu.

canım ben eldivenleri çıkaralı baya oldu dünyayı elleriyle tanırmış bebekler.hatta ben 1 haftalıkken çıkarttım göğsüme falan dokundurttum elini hissetsin beni diye.benimkde ellerini emiyo bazen kıyafetlerin falan......

ben diyet yapmıyorum canım yeşillik daha çok sütü arttırırmışya ondan dedim zaten çoğu şeyi gaz yapıo diye yemiyorum.bende her şeyi yedim canım yumurta falan.sütten bebekte alırmış herşeyin vitaminini.ya şu kusma işine bi çözüm getirmem lazım günde kaç defa üst değiştiriyoruz.birde canım ben süt üşümesi diye bişey varmı diye sordum yok dediler.sen biliyomusun var mı öyle bişey*oğlan uyurken bende yatayım canım.yarın bebek bakmaya misafirlerim gelecek.hadi iyi geceler.......

günaydın kızlar...
tam oturdum cimcime mıkırdanmaya başladı yine...
arkadaşlar hamileyken kullandığınız ilaçlara devam ediyor musunuz?
doktorum etmemi söledi.vitamin,demir ve folik asit alıyorum hala.

günaydın kızlar herskese hayırlı güzel bir gün diliyorum arkadaşlar.sanırım ben hasta oluyorum napıcam bilmiyorum inşlallah olmam rabbim.buarada arkadaşlar bebeğim kakasını yapamıyor ya varmı içinizde bu sorunu yaşayan geçne gün ateşölçerle gene müdahale ettik 2 gün oldu hala yapmadıya bebeğim hep yapardı 1 haftadır yokya biz müdahale edersek yapıyor müdahalede etmek istemiyorum alışmasından korkuyorum doktorumuzda sertleişr ve ona acı verirse bir daha kakasını yapmak istemez dedi.niye böleya neden yapamıyo benim minikim :(( kullandığımız gaz ilacından şüpheleniyorum ya onu bırakıcam bi deniycem bu seferde kzı m .ok gazlı ilaç içtiği halde sıkıntılı
sizdede böylemi ya ağlıyor ya uyuyor ya altını alıyorum ya gazını çıkarmaya uğraşıyorum saatlerce ve akabinide ağlamalar ya artık şöle uaynık olupta gözlerini dikip bana baktığı günleri istiyorum onunla agulaşmak istiyorum bizimki hiç durmuyor ki sizindemi bebişlerinz böyle yemek ev işi hiçbirşey yapamıyorum k,mseyi kabul edemiyorum bunaldım çok bunaldım ben :(((

günaydın kızlar...
evet canım devam ediyorum ama ilacımın adı değişti farklı bir ilac folik asit olarak diğerlerinide içeriyormu bilmiyorum ama sağlıkocağındaki doktorumuzda kalsiyum almamı söylemişti.

canım benim oğlan bence oburluktan kusuyor.çok sık ve fazla emiyor çünkü.fazla emdiği zaman kusuyor az emdiği zaman kusmuyor.bilmiyorum yeşillik yiyorum bol bol.öyle sıcaktan falan değil.ne yemek lazım ki o zaman?birdahaki gidişine dr a soracağım.az emdirince bu sefer yıkıyor ortalığı memeeeeeee memeeeeeeeeeee diyea.s:roflol:
budebecim yeşillik olarak ne tüketiyorsun gaz yapmıyormu yazda bari bende deneyeyim deneme yanılma yoluyla anlıyacağız ne yiyip yemeyeceğimizi :)

meraba hacerciğim canım yusufun bebeği kıskanması olağan bişey canımcım her evde yaşanabilecek bişeyki yusufta daha bebk canım oda şimdi ilgi bekliyo biliyorum onunlada ilgilendiğini ama yasini uyuttunmu yusufla konuş kardeşin bak ne güzel uyoyo büyünce ıyunlar oynayacaksınız falan diye anlat birde emzirirken falan bak mamasını yemesi lazım büyüsün sana abi desin falan diye konuş canım bol bol valla canım zor ben daha bir bebekle zorlanıyorum evin işleri yemek falan maşallah canım sana rabbim kolaylık versin canımcım bu olay hep bir başka kardeşlerin birbirine ısınması zamn alıyo inan bende küçükken kardeşimin beşiğini kaç kere yere atmışım o eski sallanan beşikler varya onlardanmış annem diyo ama şimdi kardeşim canımdan daha öte gizem neyse onun yeride aynı sanki evlat ve kardeş apayrı bişey canım yusufta emnin ol alışıcak zamnla bu duruma
sağol canım önceden yusufla parka giderdik gezmeye çıkardık faaliyet yapardık ama inanırmısın şimdi hiç vakit bulamıyorum yarım saat uyuyor yasin bey hemen uyanıyor yarım saatte yemek mi iş mi yusuflamı ilgileneyim anlamıyorum yaza beraber çok güzel oynayacaksınız desemde hemen büyüsün sen benle ilgilen geçen faaliyet yapalım dedik sulu boyalarını el işi kağıdını getirdim kessin boyasın yapıştırsın gel benle ilgilen dedi tamam dedim yasini yatırdım biraz ilgilendim tabii hemen uyandı neyse o bile ona yetti inan 10 dk ilgilensem yetiyor işleri boş verecem valla onla ilgilenecem şu kırkımız bi çıksaydı havalarda az daha sıcak olurdu yasini koyardım pusetine şöyle bi gezintiye çıkar parka falan götürürdüm yusuf düzelirdi en azından
canım bebegın işlerını ona yaptır bezını mendılını getır de kucagına ver agladıgı zaman abısı alkıslada sussun de bebegede uyu artık abınle bız şöyle yapcaz nebıleyım çızgı fılım ızlıycez beraber eskıden yaptıgınız seylerı anlat o zaman bıraz daha az kıskanır ya ben ne yapayım 12 yasında üvey kızım var annem kucama vermıyor vırt zırt yok kusar dıyor düşürürsün dıyor allh yardımcımız olsun
yaptırıyorum canım çok zevkle yapıyor da beni istiyor kardeşimi hep emziriyosun benle ilgilen birazz diyor amin canım valla çok zor ne yapacağımı şaşırdım nasıl davranayım hiç bilmiyorum en önemliside sözümü hiç dinlemiyor bişey yapma diyorum inadına yapıyor
merhaba anneler kızımın göbeğindeki akıntıya dr alkolle pansuman yapmamı söyledi,burnu tıkalı çok hırıltılı nefes alıyo serum fiz. dışında bişey kullanıyomusunuz açılmıyo çünkü,burun asp.kullanan varmı ?

1 aylık oldu kızım 2 kere gümüş nitrat kullandılar,ordan örnekte aldılar çok şükür bakteri yok.dr alkolle pansuman yap dedi,kızımın burnundan çok hırıltı geliyor,acaba üşüttümmü dedim cigerlerini,sanki nefess alamıyomuş gibi damla kulanıyorum ,yarında asp.alıp deniycem,üstlerine kaç kat giydiyorsunuz ?
bende sütümden accık damlatıyom bide peçetenin ucuyla yavaşça içinden alıyorum kustuğunda burnundan da geliyo o tıkatıyor bende atlet çıtçıtlı badi ayaklarına çorap bide tulumunu giydiriyorum o kadar önceden sadece bi kat giydiriyordum havalar soğudu bikaçgündür evimde serin uyumadığı zaman penye yelekte giydiriyorum erkekçocukları pek sıccağı sevmezlermiş sıkılıyor ama mecburen hasta olmasın nerdesin bilmiyorum ama bulunduğun şehir önemli havaya göre sen ne kadar giyiniyorsan bi kat fazla olcakmış hareketsiz olduğu için
hacecim rabbim kolaylık versin.ben göktuğla bazen baya mücadele ediyorum sende 2 tane afacan var.canım oğluna kardeşinden için o daha küçük kendi işlerini kendisi yapamıyo de o yüzden ben ona bakmak duruundayım de bu şekilde konuşmaya çalış.zor anlıyorum benim eşimde ilgi bekliyo bazen.senin gibi yemek yapamıyorum çok zor heleki ev işi oooooooo çok zor çok........
sğol canım şimdinin çocukları öyle akıllıki söylediği şeyleri bi duysan babaannesine gidiyor sürekli inanırmısın dün hiç akşama kadar aşağı inmedi benden uzaklaşamaya çalışıyor bende üzülüyorum tabii geçecek inşallah allahım yardım etsin

günaydın kızlar...
banada verdi ama ben kullanımıyorum yaa çok iştah açıyor kilo yapıyormuş ama ii besleniyorum bebeğiminde beşlenmesi kemik gelişimi falan çok ii maşallah o yüzden kullanmıyorum
günaydın kızlar herskese hayırlı güzel bir gün diliyorum arkadaşlar.sanırım ben hasta oluyorum napıcam bilmiyorum inşlallah olmam rabbim.buarada arkadaşlar bebeğim kakasını yapamıyor ya varmı içinizde bu sorunu yaşayan geçne gün ateşölçerle gene müdahale ettik 2 gün oldu hala yapmadıya bebeğim hep yapardı 1 haftadır yokya biz müdahale edersek yapıyor müdahalede etmek istemiyorum alışmasından korkuyorum doktorumuzda sertleişr ve ona acı verirse bir daha kakasını yapmak istemez dedi.niye böleya neden yapamıyo benim minikim :(( kullandığımız gaz ilacından şüpheleniyorum ya onu bırakıcam bi deniycem bu seferde kzı m .ok gazlı ilaç içtiği halde sıkıntılı
sizdede böylemi ya ağlıyor ya uyuyor ya altını alıyorum ya gazını çıkarmaya uğraşıyorum saatlerce ve akabinide ağlamalar ya artık şöle uaynık olupta gözlerini dikip bana baktığı günleri istiyorum onunla agulaşmak istiyorum bizimki hiç durmuyor ki sizindemi bebişlerinz böyle yemek ev işi hiçbirşey yapamıyorum k,mseyi kabul edemiyorum bunaldım çok bunaldım ben :(((
sanırım bizim doğum tarihlerimiz aynı bizdede dündendir var kakasını yapamıyor azıcık zeytin yağı poposuna sürdünmü yapıyor anne sütü veriyordun sanırım sende sende varsa bebektede olabiliyomuş ayy hiç sorma bide bi oğlum daha var o da ilgi istiyor hem bebek hem yusuf hem kocacım hem ev işi v.s. offf off geçecekmi bunlar

bu arada alıntı yaparken bi yandan da doktorum programını dinliyordum sanki bana yapılmış bu program oğlumu anlattılar sanki söylediklerini yapacam bakalım bişeyler değişecekmi inşallah ii gelir

bu arada geçen anne sütünü arttırmdan konuşuluyodu tv de taze üzüm incir havuç dut bide kıvrcık ii süt yapıyomuş denedim gerçekten havuç süt yapıyo

günaydın kızlar...

bende sormuştum doktoruma bir süre daha demire devam et dedi sadece. hatta özellikle sordum calsiyum ve magnezyumu hayır onları bırak dedi. folik asit zaten 3 aydan sonra kullanmadık ki. siz devam ettiniz mi???

bende sormuştum doktoruma bir süre daha demire devam et dedi sadece. hatta özellikle sordum calsiyum ve magnezyumu hayır onları bırak dedi. folik asit zaten 3 aydan sonra kullanmadık ki. siz devam ettiniz mi???

folik asiti bende 3 aydan sonra kullanmadım ama kalmıştı.doğumdan sonra bitene kadar iç demişti.

selam nisan anneleri biz hala ağlamaya devam ediyoruz büyhük oğlumlada uğraşmaktan iyice depresyona girecek gibiyim bebek ağlayınca kucaım alıp susturuyorum mecburen doğal olarak büyük oğlumda ağlayarak dediğini yaptırmaya çalışıyor bişey için izin vermedimmi başlıyor ağlamaya ikisi birden ağlıyor bende ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ne yapmalıyım bana bi fikir verin yaa huyu değişiyor oğlumun kıskançlık yok ama ilgiyi üzerine çekmek için elinden geleni yapıyor kocacım da ilgi bekliyor ama ben kendime zaman ayıramıyorum yemeği bile zor yapyorum ahhh ahhh iki çocuğu olanlar fikir verin nasıl baş ediyorsunuz bilindiği üzere oğlum 4,5 yaşında hayırdan anlamıyor anlatsan anlamıyor yasin bebek değilde yusuf bebek olmuş gibi nerdeyse yemeğimi bana yedir diyecek duruma geldi üzerini ben değişiyom yatarken yaatırıyom babasını istemiyor hep kardeşim kucağında beni kucağına al diyor beraber sarılalaım diyor hep ben olayım kucağına kardeşimde olsun ama sadece süt ver başka b,şey yapma neyse yasin bey uyandı herkes umarım iyidir

aynen canim benim oglanda öyle
hep aynisini yapmak istiyo emzirirken bile bende emim demeye basladi
ayrica dedigin gibi cokda seviyo kardesini ama bende ne yapacagimi bilemiyorum valla
bagiriyor istedigi olmayinca:delphin:

merhaba arkadaslar emziren annelerin bu alintiyi mutlaka okumalari lazim
gercekten cok faydali bilgiler iceriyor
bebegimizin alti neden pisik oluyor neden gaz oluyor ve bebegimiz neden doymuyor hepsi bu alintinin icinde

Doktorlar ilk 6 ay bebeği sadece anne sütüyle beslemeyi öneriyorlar. Ama her anne bebeğim yeteri kadar süt emiyor mu? Karnı doyuyor mu? Yeteri kadar kilo alıyor mu? Hangi sıklıkla bebeği emzirmeliyim? Diye düşünmeden edemiyor.

Aslında bütün bu soruların cevapları çok basit.

Bizim bazı öneriler

Bebeğin yeteri kadar süt içip içmediğinin kontrolü
Eğer bebeğin içtiği süt miktarının yeterli olup olmadığına dair bir şüpheniz varsa hemen bu testi yapabilirsiniz. Normal emen bebekler günde yaklaşık 10-24 kez altlarını ıslatırlar. Eğer sizin bebeğiniz bu sıklıkta altını ıslatıyorsa normal miktarda süt emiyor demektir. Eğer bebeğiniz günde ortalama 10 kez den daha az miktarda altını ıslatıyorsa yeteri kadar süt emmiyor demektir.
Bebeğin altını kaç kez ıslattığını doğru tespit edebilmek için bebeğin bezi sürekli olarak kontrol edilmelidir, hatta en iyisi bebeğin altı 1 gün açık tutulup bir hasta bezine yatırılmalı ve altını kaç defa ıslattığı doğru olarak tespit edilmelidir.
Bu test 1 haftadan büyük bebeklere uygulanabilir, daha yeni doğan bir haftadan küçük bebeklerin böbrekleri tam gelişmemiş olduğundan en çok 10 kez altını ıslatırlar.

Eğer bebeğiniz az sayıda altını ıslatıyorsa emzirme sırasında problem var. Aslında annelerin sütünün az olması çok ender rastlanan bir durumdur. Bebeğin az süt emmesi sütün az olmasından değil doğru emme tekniğiyle emzirilemediğinden kaynaklanır. Bebek yanlış bir şekilde emzirildiğinden yeteri kadar süt içemez, halsiz düşer ve emmeye devam etmek için enerjisi kalmaz ve uyur.

Kakanın kalitesi ve miktarı.
Sadece anne sütü içen bebeklerin değişik renk, miktar ve sürede kaka yapması normal karşılanmalıdır. Bunun sebebi anne sütünün içinde sindirim için gerekli bütün enzimlerin bulunmasıdır. Bebek bu sebepten dolayı içtiği sütün bir kısmını ve hatta tümünü bile sindirebilir. Dolayısıyla bebeklerin günde birkaç seferden tutunda haftada bir sefere kadar kaka yapmasını - bebeğin kendisi rahatsız olmuyorsa - normal karşılamak gerekir. Sindirmedeki farklılıklardan dolayı genelde kaka miktarı ile bebeğin içtiği anne sütü miktarı arasında bir ilişki yoktur.

Anne sütünün kalitesi
Anne sütü her zaman aynı kimyasal özelliklere sahip değildir, bebeğin yaşına ve ihtiyacına göre anne sütü de değişim gösterir.

Sarı Süt (ılk süt)
Doğumdan sonraki ilk 3-5 gün annelerin göğsünden aslında normal süt değil Sarı Süt gelir. Çünkü bebeğin mide ve böbrekleri daha gelişmemiştir ve bu organlara aşırı yüklenmemesi için bebek sadece Sarı Süt içmelidir.
Sarı sütün içinde hastalıklara karşı koruyan antijenler de bulunur. Bu ilk 3-5 gün süt az geliyor diye bebeğe mama veya su vermek vücudun henüz gelişmemiş organlarına aşırı yükleme yapacağından çok zararlıdır.
Ayrıca anne sütü bebeğin vücudunun hem fiziksel gelişimini sağlar hem de beyin gelişimini sağlar. Buna karşılık mama bebeklerde vücudun fiziksel gelişimi sağladığı halde beyin gelişiminde anne sütü kadar faydalı olmaz.

Olgun Süt (Normal anne sütü)
Bebek doğduktan 5 gün sonra annelerin göğsünden artık normal anne sütü gelir ve bebeğin organları da yeteri kadar gelişmiş ve bu sütü sindirmeye hazırdır.
Ama anne sütü her zaman aynı değildir, süt bebek ilk emdiğinde daha sıvıdır, su gibidir yani daha çok laktoz (süt şekeri) içerir. Daha sonra ise daha yoğun bir hal alır yani az laktoz içerir.
Onun için bebeği emzirdiğimiz göğüsleri belli bir ritimle değiştirmek çok önemlidir. Yeni doğan bebekler için bu ritim yaklaşık 2 saat de bir, 2-3 aydan sonra ise 3 saat de bir göğüs değiştirilmelidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus bebeğin her 2 saat de bir kere emzirilmesi değildir. Bebek 2 saatlik sure içinde 3-4 sefer emebilir ama önemli olan bu 2 saatlik süre içinde hep aynı göğüsten emzirilmelidir. Her 2 saat de bir göğüs değiştirilmelidir.
Aksi halde eğer göğüs çok sık değiştirilirse bebek devamlı daha şekerli ve az yağlı olan ilk sütü içer, bu sütle tam olarak doymaz ve laktoz fazla olduğundan hem gaz yapıp bebeği rahatsız eder hem de kakanın daha ekşi olmasına sebep olduğundan popoda pişik yapar.

Bu yüzden göğüsleri bu ritimle değiştirip bebeği doğru bir şekilde doyurmak gerekir.

ılk 6 aydan sonra anne sütünün özellikleri değişir, bebeğin karnını doyurduğu gibi yediği diğer besinleri de sindirmeye yarayan enzimlerde içermeye başlar. Bu yüzden bebeği ilk 6 aya kadar sadece anne sütüyle emzirmek gerekir. ılk 6 aydan sonra diğer besinlerde yavaş yavaş bebeğe verilmeye başlanır. Ama bebeğin yediği bu besinler kesinlikle anne sütünün yerini tutmaz sadece vücudu başka besinleri sindirmeye alıştırmak içindir. Dolayısıyla bu süre içinde bebeği aynı sıklıkla emzirmeye devam etmek gerekir.
Hatta bu dönemde bebeğin dişleri çıkmaya başladığından bebek daha çok emmek isteyebilir, çünkü bebek emerken diş ağrısından daha az rahatsız olur.
ılk 6 aydan sonra bebeğe diğer besinler ve yemekler verilirken annenin de aynı besinlerden ve yemeklerden yemesi gerekir. Çünkü annenin vücudu bu yemekleri sindirmek için gerekli enzimleri oluşturur. Bu enzimler anne sütüyle beraber bebeğe geçer. Bebek bu besinlere daha kolay alışır ve besinlere gösterebileceği alerji riski azalır.

Emzirmenin Doğal Bitiş Süreci
Bebek 2-2.5 yaşına geldikten sonra anne sütü gene değişikliğe uğrar ve yaklaşık olarak doğumdan hemen sonraki haline (Sarı Süt) döner. Bebek daha az emer ama bu süt bebeğin hem bağışıklık sisteminin gelişimi için çok gerekli hem de vücudun diğer sistemleri içinde çok faydalıdır. Ayrıca annenin göğsünde de değişiklikler olmaya başlar ve göğüs neredeyse doğumdan önceki haline döner, bütün bu süreç sonunda göğüs kanseri riski %30 azalır.

Çocuk 3 yaşına geldiğinde emme refleksi azalır ve çocuk yavaş yavaş emmeyi bırakır. Bu durumdan anne fiziksel olarak hiç bir rahatsızlık duymaz, göğüsler şişmez, süt kesilsin diye ilaç içmesi gerekmez ve annenin hormonlarında bir dengesizlik oluşmaz.
Bebek 3-4 yaşındayken doğal emzirme dönemi biter ve hem anne hem çocuk bundan bir rahatsızlık hissetmezler.

Sütün Miktarı
Doğumdan 3-5 gün sonra süt gelmeye başlar ve bu zamanda göğüsler şişebilir. Ama bu göğüslerin her zaman şişeceği anlamına gelmez. Çünkü vücut süt miktarını her zaman bebeğin ihtiyacına göre düzenler.
ılk 1 ay içinde vücut bu düzenlemeyi yapmaya çalıştığından göğüsler şişebilir ama en çok 3 ay sonra bu düzenleme tamamlanır ve daha fazla şişme olmaz.
Bu süreç sırasında karşılaşılan başlıca problemler şunlardır:
Anneler göğüs şişmeyince göğüste süt olmadığını düşünüp göğüs şişene kadar bekler ve ondan sonra bebeği emzirirler. Bu durumda vücut fazla süt yaptığı için göğüs şiştiğini ve aslında daha az süt yapması gerektiğini düşünüp, kendini buna göre organize eder ve aslında yanlış bir sinyal alır. Bu durumda yapılması gereken göğüsün şişip şişmediğine bakmazsızın bebek her istediğinde onu emzirmektir. Bu şekilde vücut normal ritmine daha hızlı kavuşur.
Bebeğin emme ritmi onun uyku ritmiyle doğrudan alakalıdır. Bebekler her zaman uyumadan önce emerler (emerken genelde uyumaya başlarlar), uyandıktan hemen sonra ve uyandıktan sonraki 1 saat içinde 2-3 kez bile emdikleri olabilir. Sabahları bebekler daha sık ve daha çok uyurlar, akşamları ise daha uzun bir sure uyanık kalabilirler (6 aya kadar en çok 2 saat) ve bu arada daha çok emerler. Bu arada göğüslerinizi daha boş hissedebilirsiniz ama bu göğüslerinizde süt olmadığı anlamına gelmez.
Yeteri kadar süt olup olmadığını göğüslerinizin şiş olup olmaması göstermez, bebeğin 1 gün içinde kaç defa altını ıslattığı gösterir.
Geceleyin bebeğin emmesi çok önemlidir çünkü vücudumuz bu emme miktarına bağlı olarak gündüz üretilecek süt miktarını belirleyen hormonu üretir. Geceleri bebek az süt emerse zaman içinde gündüz üretilen süt miktarı da azalır.
Bu yüzden süt miktarının belirlendiği zaman aralığı sabah 5 ile 8 arasıdır. Bu saat de bebek ne kadar çok emerse gündüz o kadar çok süt olur.

Gece emzirme ritmi:
Bütün bebekler hemen-hemen aynı ritimde geceleri emerler. Bizde aşağıda özetlediğimiz bu ritimde bebeğinizi emzirmenizi öneriyoruz.
Genelde bebek saat 21.00 de yatar, yatmadan önce emer.
Sonra 40 dk-1,5 saat sonra uyanır, emer ve geri uyur.
Sonra 23.00-24.00 arasında bir daha emer.
Sonra gecenin en uzun uykusunu uyur (6-9 aya kadar) ve saat 3-4 arası uyanır, emer ve geri uyur. Hatta bebeğiniz uyusa bile onu hafifçe uyandırıp emzirirseniz süt miktarında hiç bir zaman problem yaşamazsınız
Sonra genelde saat 5 de tekrar emer ve ondan sonra sabaha kadar her saat başı emer
Genelde saat 8 de kalkar.
Aslında mama yiyen bebekler bile bu saat de genetik olarak uyanır ve emmek isterler.

Bebeğinizi rahat emzirmek için onun yatağını (3 kenarı kapalı ve 1 kenarı açık olup sizin yatağınıza yapışık) kendi yatağınızın yanına koyabilir veya bebeği kendi yatağınızda yatırabilirsiniz.
Bebeğinizi geceleyin yatay pozisyonda emzirmeye alışırsanız 1-2 ay sonra o kadar rahat uyumaya başlayacaksınız ki onun geceleyin kaç defa uyandığını bile fark etmeyeceksiniz.

Gündüzleri bebeğiniz her istediği ve ağzını açtığı zaman bebeğinizi emzirmenizi öneriyoruz.

Son düzenleme:
kızlar yazdıklarınızı okuduğumda kendi yaşadıklarım birbir aklıma geldi...Allah yardımcınız olsun öncelikle.,..
yediklerinz konusunda brokoli lahana mercimek kuru bakliyatlar nohut fasulye,pişmemiş soğan ve sarımsak,aşırı gaz yapıyor yediğinizde bebek uyuyamıyor maalesef üzerimde denenmiştir...ben bebeğime 2ci aydan sonra günde iki kez 3 er damla bitkisel zinco damla kullandım çok işe yaradı 4 cü ayda ise kestim tavsiye ederim gaz konusunda çok iyi geliyor...bide günde 2 kez rezene anason karışımı için ....
folik asit ile ilgili sakın burakmayın uzman dr ve birde özel dr um vardı hamileliğim boyunca folik asit kullandım doğumdan sonra da bırakmadım halen de kullanıyorum anne sütününün kalitesi artı sizin için çok iyi sakın bırakmayın...emin olun faydasını çok görüceksiniz bide balık yağı hapı alın her gün 2 tane..bebekler 3cü aydan sonra saç dökülmesi yaşıyor haliyle sizinde saçlarınızda dökülme yaşanıcak çoğu arkadaşımın tutam tutam döküldü Maşallah:nazar: benim bir sorunum olmadı...
sormak istediğiniz soru varsa lütfen çekinmeyin...

dünürcüğüm çok teşekkür ederim şimdi daha iyiym şükürler olsun canım bu arada tickerınız hayırlı olsun:)))))

m_m canım bencede gaz ilaçları bebişlerin kakalarını yapmada etki ediyo bende bikaç kez kullandım mestil ve kızım o günlerde zorlandı neden kullandıysam şükürler olsun o kadar çok gaz olayımız yok bence gaz ilacındanda kaynaklanabilir canım inşallah bu zor
günlerde geçicek canım

gülseminciğim canım çok güzel bilgiler vermiş saolasın canım paylaşımın için can teyzoşumuz

bu arada kızlar ben hiç bir vitamin ilacı kallanmadım doğumdan sonra kan ilacı flanda aslında kullan dedi doktorum kan ilacımı ben kullanmadım :((( ben hala çok üşüyorum bu arada acaba kansızlıkmı var anlamadım yaz geldi eşim yanıyorum ben dedikce ben tam tersine üşüyorum bu arada yazlıklarımızıda çıkardım epey bir iş yaptım dün gece eşim kızımla ilgilenirken sağolsun

kızlar yazdıklarınızı okuduğumda kendi yaşadıklarım birbir aklıma geldi...Allah yardımcınız olsun öncelikle.,..
yediklerinz konusunda brokoli lahana mercimek kuru bakliyatlar nohut fasulye,pişmemiş soğan ve sarımsak,aşırı gaz yapıyor yediğinizde bebek uyuyamıyor maalesef üzerimde denenmiştir...ben bebeğime 2ci aydan sonra günde iki kez 3 er damla bitkisel zinco damla kullandım çok işe yaradı 4 cü ayda ise kestim tavsiye ederim gaz konusunda çok iyi geliyor...bide günde 2 kez rezene anason karışımı için ....
folik asit ile ilgili sakın burakmayın uzman dr ve birde özel dr um vardı hamileliğim boyunca folik asit kullandım doğumdan sonra da bırakmadım halen de kullanıyorum anne sütününün kalitesi artı sizin için çok iyi sakın bırakmayın...emin olun faydasını çok görüceksiniz bide balık yağı hapı alın her gün 2 tane..bebekler 3cü aydan sonra saç dökülmesi yaşıyor haliyle sizinde saçlarınızda dökülme yaşanıcak çoğu arkadaşımın tutam tutam döküldü Maşallah:nazar: benim bir sorunum olmadı...
sormak istediğiniz soru varsa lütfen çekinmeyin...

galıba yedıklerımız her bunyede farklı etkı yapıyor ben hergun dıger bebeklerımdede sut yapsın dıye her yemegın yanında kuru sogan yıyorum mercımegı bardaga koyup içiyorum bişiy olmuyor eskıden de olmuyordu sadece ılk bebegım 1 aylıkken bulgur gaz yapmıstı.:kahve:

bu arada kızlar ben hiç bir vitamin ilacı kallanmadım doğumdan sonra kan ilacı flanda aslında kullan dedi doktorum kan ilacımı ben kullanmadım :((( ben hala çok üşüyorum bu arada acaba kansızlıkmı var anlamadım yaz geldi eşim yanıyorum ben dedikce ben tam tersine üşüyorum bu arada yazlıklarımızıda çıkardım epey bir iş yaptım dün gece eşim kızımla ilgilenirken sağolsun

kan hapını 6 ay dugumdan snr kullanmak gereklı ben çok kansız kaldıgım ıçın 2 tane kullanıyorum sen ona işmi dıyorsun benım kız 12 yasında bıde eltımın kızı 13 yasında bugun bana öyle bır yardım ettılerkı sadece kapılar kaldı yarın sılınecek tuvalet banyo duvarları sılınecek vıtrınımı sıldıler evın seklını degıstırdık korıdorda 2 yolluk var onları yıkadık banyoda bende az fena degılım bebek sevdırcem dıye 7 de uyandırdım

aynen canim benim oglanda öyle
hep aynisini yapmak istiyo emzirirken bile bende emim demeye basladi
ayrica dedigin gibi cokda seviyo kardesini ama bende ne yapacagimi bilemiyorum valla
bagiriyor istedigi olmayinca:delphin:
allah yarıdmcımız olsun işimiz zor şu lohusa dönemi bitseydi hor monlar dengeye girer biz daha sakin oluruz bebekte biraz büyüse herşey yoluna girecek zaman sadece zamanla herşey yoluna girecek inşallah
merhaba arkadaslar emziren annelerin bu alintiyi mutlaka okumalari lazim
gercekten cok faydali bilgiler iceriyor
bebegimizin alti neden pisik oluyor neden gaz oluyor ve bebegimiz neden doymuyor hepsi bu alintinin icinde

gülsemincim şahane bi paylaşım sağol canım bilmediğim ne çok şey varmış meğer sabah üşenirdim 5 ile 8 arası uyanık kalmaya uykunun en güzel zamanları yasin de hep o zaman uyanıyor 8 e kadar uyumuyordu bende uykulu uykulu off neden uyumuyon falan derdim ama şimdi hiç bişey demiycem isteidği annda verecem zaten uzanarak veriyorum tamda yazıdaki zaman dilimlerinde emmek istiyor yaa demek ki bütün bebekler aynı

Back
X