2010 Nisan Anneleri

selam annişler. ya benim kız gündüz uyuyor gece uyumuyor ya.huy değiştirdi 3 gündür.
gündüz uyanık tutmaya çalıştım ama yok uyudu ne yaptıysam.
bana bi akıl verin ya.gündüz nasıl uyanık tutayım ya.
karşımda babası sallıyor ayağında belki ı-uyur böle dedik gözler fal taşı gibi.
hiç uykusda gözü yok.

cnm benım bebegım aksam 9 gıbı uyuyor gece 2-3 e kadar.bazen emsın dıye uyanık ttmaya calısıyorum neler yapıyorum ama nafıle uyanmıyor.yanı cnm bız ne yaparsak yapalım bana gore onlar bıldıklerını okuyolar yanı ıstedıklerınde uyuyup ıstedıklerınde uyanıklar.gunduz uyamasın gece uyusun desende olmaz.bızımkı top atsan duymuyo uyudugunda.huy edınıyolar cnm uyku saatlerını oğlum aylardır aynı saatlerde uyuyo uyanıyo saat sekmıyo ınanırmısın.sabah tam 6.00 da uyanıyor,11 e kadar.sonra 2 de uyuyor tam 4 e kadar sonra aksam 9 gece 2-3.....hep aynı...

günaydın kızlar nasılsınız?Biz uyumuyoruz hala gazdan dolayı.ne yapacaz yaaa

ah cnm gaz ılacını vercez.ovucaz karnını sırtını.bacaklarına bısıklet hareketı yaptırıcaz...gerısı onlara kalmıs.bu yavrular ne zaman krtulcak bılmeme gazdan..cok uzuluyrum... dortgozle beklıyoruz o sesı duymayı demı.

kızlarrr konyadan merhabalarrrrrkaydirigubbakcemile3
bizim pazar günü kırkımız çıktı. pazartesi atladık annemlerde konyaya geldik. yaptığım serseriliğe hala inanamıyom. 8 saat yolculuk, hava değişimi oğluma bişiy olur diye çok korktum ama bu yolculuğa çok ihtiyacım vardı.
eşim annemgilin gidişine çok üzüldüğümü görünce senide yollayayım istersen dedi. 2 saat içinde hazırlandık çıktık yola.

sanırım en erken ve e uzun yolculuğu biz yaptık:) detayları anlatayım o yüzden. normalde geceleri uyanınca 2 saat uyumayan oğlum yolda ağlayacak durmayacak diye çok korktum. yola çkmadan önce fitil verdik kaana. ve mucize:) oğlum otobüsün sallaması ve fitilin kerametiyle 8 saatlik yol boyunca sadece emmek için uyandı ve emerken uyumaya devam etti. böylece kesintisiz uyku dalında kendi rekorunu 2 ye katladıkaydirigubbakcemile3

konyada annemin yanında olmak harika:) 1 hafta burdayız.

geçmişe bir göz attım aklımda kalanlar: kusma, burun tıkanıklığı problemleri.bizde ikiside var. anlatcam ama oğlum uyandı:) arkası yarın:) bütün nisan bebişlerini ve anneleini öpüyorum:) aaa birde çok büyük bir salaklık yaptım onu da anlatıcam ilk fırsattakaydirigubbakcemile3
ne guzel tugbacım tadını cıkar anne evının bızımkılerde ank.da nasıl gıdesım var benımde.bu arada bızde aksaraylıyız sıze yakınız ...bebekler arabayıo sevıyolar bzımkıde hap uyuyo arabada markete gıdene kadar bıle arabanın sesını duydunmu baslıyo uymaya..ne oldu merak ettım ayy bekıyoruz yaz emı.....

bu arada kızlar ben hiç bir vitamin ilacı kallanmadım doğumdan sonra kan ilacı flanda aslında kullan dedi doktorum kan ilacımı ben kullanmadım :((( ben hala çok üşüyorum bu arada acaba kansızlıkmı var anlamadım yaz geldi eşim yanıyorum ben dedikce ben tam tersine üşüyorum bu arada yazlıklarımızıda çıkardım epey bir iş yaptım dün gece eşim kızımla ilgilenirken sağolsun

cnm benım ne zamandır karsılasamadık ozledım zeyra yazısını gorunce bıle ınan gozum dort acılıyo..zeynepcım gızemım nasıl...bende d.sonra zor olur dıe d.once taaa mart ayında annem burdayken cıkardım yzlıkları bıraz garıp oldu demııı....opuyorum cnm ve kokluyorum:1hug:

kızlar meraba. bendeniz taze mayıs annesiyim:) size bir sorum olcak lansinoh tan başka göğüs uçları için bir çare biliyomusunuz. çok kötü oldu doğum yapalı 8 gün oldu ama emzirirken koltuklarda tepiniyorum:)

cnm benım bebegım aksam 9 gıbı uyuyor gece 2-3 e kadar.bazen emsın dıye uyanık ttmaya calısıyorum neler yapıyorum ama nafıle uyanmıyor.yanı cnm bız ne yaparsak yapalım bana gore onlar bıldıklerını okuyolar yanı ıstedıklerınde uyuyup ıstedıklerınde uyanıklar.gunduz uyamasın gece uyusun desende olmaz.bızımkı top atsan duymuyo uyudugunda.huy edınıyolar cnm uyku saatlerını oğlum aylardır aynı saatlerde uyuyo uyanıyo saat sekmıyo ınanırmısın.sabah tam 6.00 da uyanıyor,11 e kadar.sonra 2 de uyuyor tam 4 e kadar sonra aksam 9 gece 2-3.....hep aynı...
slm canım evet nekadar uğraşasakta hemen hemen onlar belirliyor uyuma uyanma satlerini senin bebiş kaç aylık o kadar uzun süre uyuduğuna göre bizim bebişlere göre büyük olmalı bizimkiler uyumuyorrr

kızlar meraba. bendeniz taze mayıs annesiyim:) size bir sorum olcak lansinoh tan başka göğüs uçları için bir çare biliyomusunuz. çok kötü oldu doğum yapalı 8 gün oldu ama emzirirken koltuklarda tepiniyorum:)

mrb cnm Allah analı babalı buyutmek nasıp etsın.emzırmeden once sutunle goğus ucunu ıslat ver.emzırmeden sonrada elınle ıyıce ıslat kurut.ben denemedım ama yapanlar vardı.bende lansınoh kullandım

slm canım evet nekadar uğraşasakta hemen hemen onlar belirliyor uyuma uyanma satlerini senin bebiş kaç aylık o kadar uzun süre uyuduğuna göre bizim bebişlere göre büyük olmalı bizimkiler uyumuyorrr

cnm 59 gunluguz

biz daha küçüğüz 32 günlüğüz kırkımız bilem çıkmadı :) peki bebişin 9 dan 2 ye kadar uyuyorsa emme işini nasıl yapıyorsun arada 5 saatlik bir dilim var bu 5 saatin içinde hiç emmiyormu hani diyorlarya 2 ssatte bir emzirin diye falan sıksık emzirin diye şimdi ben kararsız kaldım çünkü benim bebişim 2 saatti geçsin ben tedirgin oluyorum en fazla 3 saat uyandırıp emzirmeye çalışıyorum uykusunu bölmekle hatamı yapıyorum

canım hayırlı uğurlu olsun yaşı uzun bahtı güzel olsun anneli babalı olsun mutluluğunuz herdaim olsun inşallah.
canım bende lansinoh kullandım.en önemli özelliği bebek emsede bişey olmaması temizlemene gerek olmaması.
bepanten kullanıp memnun olanlar var.
benim doktorum sütünü sür en iyi ilaç süttür demişti ama ben lansinoh kullandım.benim meme başlarım çıkmamıştı.yavrum yakalarken yara yaptı.ama geçiyor endişelenme canım.Rabbim şifa versin.

biz daha küçüğüz 32 günlüğüz kırkımız bilem çıkmadı :) peki bebişin 9 dan 2 ye kadar uyuyorsa emme işini nasıl yapıyorsun arada 5 saatlik bir dilim var bu 5 saatin içinde hiç emmiyormu hani diyorlarya 2 ssatte bir emzirin diye falan sıksık emzirin diye şimdi ben kararsız kaldım çünkü benim bebişim 2 saatti geçsin ben tedirgin oluyorum en fazla 3 saat uyandırıp emzirmeye çalışıyorum uykusunu bölmekle hatamı yapıyorum

canım benim doktorum gece uykusunu bölme çocuğun dedi.ama gündüz uyandırabilirsin.uyanmazsada korkma onun karaciğerinde glikoz depoları var onları kullanır şekeri düşmez dedi.acıkınca zaten bebek uyanıyor.ilk günler benimki çok uyuyordu.şu anda 42. günlük olduk.daha sık emmeye başladı.uyanıyor istiyor gündüz 2-3 saatte bir zaten kendisi ağlayıp istiyor.bence çoka çocuğun uykusunu bölüp eziyet etmeye gerek yok.sonuçta yavrular açlığını uykusunu altının kirlendiğini biliyor.

evet genelde ıyle soylenıyo ama ben sadece ılk gunlerde yaptım uyandırma ıslemını hafıf sarılık baslangıcı vardı ama gecırmedı zamanlar yaptım sonra hıc yapmadım cnm cunku ac olan bebek uyumaz ve acıkınca uyanır.uyanıncada 1-1,5 saat memede kalıyo aralıklarla.uyumadan oncede sureklı memedeyız.mama takvıyemız bıle var.kendımızden pay bıcelım uykundan uyandırılsan nasıl hıssedersın.bence bebeklerın uyku duzenı bozuluyor oyle.tabı bız boyleyız farklı dusunenlerde olabılır.

bırakalım bebekler kendı duzenlerını kendılerı kursunlar.uyandırıyoruz bızce aclar dıye...gece altlarını degıstırıyoruz uyandırıyoruz pişik olur dıye tabı yıne bızce.......ama onlar belkıde memnunlar hallerınden uyumak ıstıyolar.zaten sıkayetlerı olsa aglarlar......

bırakalım bebekler kendı duzenlerını kendılerı kursunlar.uyandırıyoruz bızce aclar dıye...gece altlarını degıstırıyoruz uyandırıyoruz pişik olur dıye tabı yıne bızce.......ama onlar belkıde memnunlar hallerınden uyumak ıstıyolar.zaten sıkayetlerı olsa aglarlar......

ya artık ben gece altını çok sık değiştirmiyorum.ne zaman değiştirsem uykusu kaçıyor uyumak bilmiyor o zamanda.çok şükür pişiğimiz de yok.ilk başlard aolmuştu ilaçla geçti. bende oluruna bıraktım artık canı nasıl isterse hanfendinin öle uyusun.

ya artık ben gece altını çok sık değiştirmiyorum.ne zaman değiştirsem uykusu kaçıyor uyumak bilmiyor o zamanda.çok şükür pişiğimiz de yok.ilk başlard aolmuştu ilaçla geçti. bende oluruna bıraktım artık canı nasıl isterse hanfendinin öle uyusun.

en ıyısı cnm

selamm kizlar nasilsiniz bakim
gerci gecmise göz attim gaz sancisi burun tikanikligi vs vs devam ediyor ama hepsi gececek insallah en yakin zamanda
refisi bende merak ediyorum umarim düzelmistir kizi
tugbis kiz valla iyi etmisin benim kiz 10 günlüktü burdan 6 saat yol gittim kardesimin dügününe bende az degilim yani ama yinede rekor sendezemuszemus
bu ara biz dün doktora gittik ve 4300 gramm geldik
dogum kilosu 3020 idi boyuda 55 santim dogumda boyu 50 santimdi
doktor gelisimi normal dedi
oglumunda defterine baktimda oda bu haftalarda ayni ölcülerdeymis bi 300 gramm eksikmis
ama o zaten 2600 gram dogmustu ay bak simdi 3 sene öncesine döndüm :))))

kızlar merhabalar nasılsınız bakalım umarım bebıslerde guzel nısan annelerıde cok ıyıdır..bızde ıyıyız çok şükür idare edıyoruz bazen uyuyor oglum bazende gaz sancısı tutunca uyutabılene aşk olsun memede kalmak ıstıyor hep sıkıntısını öle atıyor gecen kac saat sureklı emdı hatırlamıyorum...bıde sölenıyor emerken yavrum sıkıntıdan ama komık oluyor gulmemek ıcın kendımı zor tutuyorum ...kızlar vıtamınlerınızı kullanıyormusunuz elevıt ve demır hapını ben hep unutuyorum sızler ne alemdesınız?

Back
X