2010 Nisan Anneleri

dün kızımı dr a götürdük rutin kontrolü vardı 6.750 kg ve 64 cm olmuş bana az geldi ama dr iyi dedi ek gıdaya başlama bir sonraki aya başlıcaz dedi
sağlık ocağından dr ferro sanol vermişti dr ben söylemeden söyledi kullanma onu ben ferrum yazcam dedi niye dedim onun daha etkili olduğunu söyledi dr dedim o da dedi bebeğin şu anda kansızlık gibi bir problemi yokki dedi ileri derecede bir ilacı kullanmayı gerektirecek bir durum yok dedi heeee dedim bende :))))))))
ferrum yazdı onu vercem diğerini zaten kullanmıcaktım çocuğun dişlerini simsiyah yapçaktım bide uyaran arkadaşlara çok teşekkür ediyorum

bu arada bende rahatsızdım geçen hafta ve burayada yazmıştım herkes filiz geçmiş olsun diye yazınca üzerime alındım ama daha sonra filiz arkadaşımıza geçmiş olsun dilendiğini anladım
sonuçta ben burada elim erdiğince yorum yapmaya ve bebeğimle ilgili paylaşımlar yapmaya çalışıyorum ama bazı arkadaşlar cımbızla seçer gibi yorum yapıyor canları sağolsun bana cevap veren arkadaşlar belli başlı kişiler onlara çok teşekkür ederim ayrıca
bu konu hep gündeme geliyordu bende okuyordum ama gerçektende insan kötü oluyormuş
neyse ben tekrar elimden geldiğince yorumlar yapmaya devan edicem ve kızımla ilgili bilgileri paylaşıcam sizlerle

bence bebeğinin kilosunu hiç kfna takma sağlıklıysa gerisi boş zaten .kof şişman olsa sağlığı bozuk olsa allah korusun.benim bebeişimde öyle.ama benimki küçüçk doğdu2260grdı.sonradan topladı maşallah 41 kere.

Selam millet

gayet yorucu bir gunun ardinda nihayet kicimin uzerine ourabildim ve bir kez daha dedim ki filiz kocum gezme senin neyine bebekli bir avratsin artik otur evinde home home sweet home yani ...

hava muhtesem sehir muhtesem manzara harikulade lakin gel gelelim cocukla perisan olduk yine bebek arabasi cantasi emzigi fotograf makinesi battaniyesi kangurusu derken ser sefil olduk cok yuksek bir bina var tepesinde restoran bar var hersey oraya cikana kadar muhtesemdi 97. kata ciktik kiz kudurdu emzirdim ettim eyledim neyse manzaraya nazir semsiyeli mohito kokteylimi yudumlarken yine bir aglama sesi gonlunu eyledik ama belli uyku gozunden akiyor mizmiz.. Michagen golu ayaklarimizin altinda kizlar anatamam okadar guzeldiki manyak para var ya bu adamalarda orasi cok yuksek oldugu icin diger butun binalar gorunuyor binalarin tepelerinde havuz millet gunesleniyor filan para bok yani anlayacaginiz. deli deli arablar insanlar o bicim binalar muhtesem agzim ayrildi yine ama butun fotolarda dombili ciktigim icin pek yayinlamak istemiyorum ama sizinlede paylasmadan edemeyecgim bu guzel sehrin manzarasini belki faceye atarim...zaten cok foto cekemedik sazan kocam sonra cekeriz filan diyerek pek foto cektirmedi vay cocugun basina gunes gecti vay bilmem ne oldu ha bu arada kiza kot pantolun filan giydirmistik kustu sonra butun fotolarda yedek getirdigimiz pijamayla cikti :) akabinde o pijamayida bokladi attik cope baska bi pijama giydi allahtan tedarikli gitmisim ...siz siz olun garilar oturun oturdugunuz yerde bebekli karinin ne isi var bar koselerinde .. ay o bari hic unutamayacagim bar dediysem yani restoran tarzi aile yeri ihihihihiiii... oruc moruc hak getire cehennemde de artik alev manzarali mohitoyu iceriz :) aman kizalr hava sicak deyip orucu boslamayin unutmayin ki cehennem daha sicak topigin gavuruyum ben bana uymayin :)

neyse iste bugunde boylece bitti ayni temennilerle hasta bebelere sifa deli analarina akil fikir ihsana eyle yarabbi bu mubarek ayda diyerekten burda noktaliyorum sugunki mesajimi

hoscakalin ovakit operim canlar..

helal olsun ayrıcada sefan olsun resimleri gördük süpermiş.bu arada gezmeye devam bebeiş var diye eve mi tıkılacağız ya....

kızlar gizoş dişmi çıkaracak acep ne beni emmek istiyo ne mam kaşıkla verdiğim bugün elma püresini yedi ama iştahsız ve çok huzursuzlaştı yaa yoksa benimi emmeyi bırakacak kıyameti kopartıyo emmememk için kıpkırmızı oluyo ağlamaktan yaa:((

ara ara bebeikler yapıyormuş öyle dert etme sen vermeye devam et.sıcak falan geliyordur falan.

geçmiş olsun canım ya aynen benim kızımda üç gündür emmek istemiyor.morarıyor ağlamaktan ,mama vermiyordum zaten ama denedik mama da yemiyor .biz acile gittik akşam dr reflüsünden dolayı dır diyor ,sıcaklarda etkili olabilir dedi birde bebekler aç kalmazlar diyor nasıl oluyorsa yemeselerde büyürler miş miş .gasroentolojiye gidin dedi, buda .artık büyüyorlar sorunlarda değişiyor tabii .az az sık besleyelim bakalım geçer umarım
sorma canım ya inan dün ağlayasım geldi bu çocuk nasıl büyüyecek o zamn diye mama kutularının arkasında yazan miktarı yapsam hayatta yemiyo gece mamsında en falz 100cc yiyo yaa midesimi küçüldü ne yaptı emmeye emmeye 5 gündür savaş halindeyiz birazcık emiyo kucağımda gezerken sonrası çığlık inşallah düzelirler yaa:((

iyi geceler kızlarr
refiye işin zor valla canım Allah kolaylık versin
özgee msn i açtım ama sen yoksun
zeynepçim inşallah havalardandır yada diş sıkıntısıdır canım inşallahh bırakmaz gizemim emmeyi:(

inşallah jaleciğim dua et canım yaa banamı çekcek ne yapacak annem diyo 3 ayından sonra emmedin ne yapdıysam diyo sütüde gitmiş ben sağmaya çalışıyorum ama sağmaylada olmaz bebğin çekim gücüyle aynı olmuyomuş yaa:((

kucagına al ayakta gezerek dene ben bazen su verıyorum snr emzırıyorum su işe yarıyo bazen
su hayatta içimiyo 2 yudum ancak canım ayakta aten birazcık emiyo o kadar:((

iyi geceler kızlar
dün akşam çok güzel zaman geçirdk hamarat dünürümde.patlatcaktı beni nerdeyse...........maden suyu içtimde kendime geldm çok hamarat yaw..........gizoş çok tatlı yaaaa.yabancılıyomuş bazı insanları ama bei hiç yabancılamadı.çok tatlılardı bayıldk el ele tutuşmalarına.........

sağol canım.onun muadili burda bi arkadaş ferrum diyodu sanırım hiç duymamıştm bak leke yaptığını.sen yakında gitceksen bi sorda bana da yaz merak ettim şimdii.

benim oğlanında ağzı akıyo helede bugün üstünü ıalatmaya kadar geçti elini tepiyo ağzına çok hırslanıyo böyle kızıyo falan yani..........

kızlar geçmişi tam okuyamadm ama

özge takma canım ya artık dencek bişey yok kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş............

filiz geçmiş olsun

sedacm annene geçmiş olsun hayatım........

meltem sende takma çocuk nihayetinde ama babasıla konuş mutlaka..........

ben mama sandalyesi almıycam kızlar ya düşünmüyorum ablam oğluna almıştı pek kullanamadı onun için almayı düşünmüyorum artık bu ev sığmıyor bana çünkü..............ah bi ev bulsamda taşınsam keşke..........

jalecm maşallah ne çok misafir ağırladn dün dünürlede konuştuk keşke yakın olsaydık yaw bizde gelirdk sana..........

yurdagülcm öptüm yerine gizoşu.çok tatlı ya karpuz bal çok tatlı kızya cilveli falan ama benim oğlanın elini hemen tuttu valla...............

ayyy dünürcüğüm utandırma canım yaa elimden geldiğince bişeycikler hazırladım canım benim daha iyilerine layıksınız valla ama turgut hocamın ben daha yiyemiyorum bakışları beni öldürdü yaa:))göktuşum bal oğluşumu öp severim onu beni canım benim:asigim:

iyi geceler kızlarrrrrrrrr

sağol tatlım hakkatten sefam oldu :)))

7 kiloya zayıfmı dion gülüm yaaa ben kendimi nerelerden atayım ozaman heee bi söleee :bbo:

ohh afiyet olsun tadı farklı gelmiştir tabi sıkıldılar süt süt süt..yarasın oğluşuna

ayyy amanın bunların hepsimi bölee anacım yaaa.özge üzülme yalnız değilsin aynısından bende de mevcut.kız tarafı damada asla yaranamaz.ama anaları bi ekmek alıp gelse bak gördünmü anam düşündü ekmek alıp geldi derler.ve o an boğasım gelir onu..aman haketmior annenler tarafından ilgiyi kocan.yazık okadar hizmete..ona ii bi ders vermen lazım bence.ben benzer olay yaşamıştım ama burnundan getirdim şuan bi problem yok..

ahaa çocuklarda babaları gibi hep aynılar yaaa ..ne zaman bi yere gitsem kuduruyor.heleki iftar vakti anası yemek yiyor yaa çıldırıyor..

jale poyrazda yer seçiyor.çünkü her farklı evde ağlıyor yaa anasını eve bağlama peşinde.babasımı tembihliyor acep.. sırnaşık şey

melteemmm çok sinir bozucu şeler yaşamışsın.allah yardımcın olsun ne diyim.hayat ne zor yaa herkezin derdi farklı.bol dua et sabır dile allahtan..

filiz gezmenizin sonu hüsran olmuş geçmiş olsun..biraz daha büyüseler rahat edecez az kaldı inşallah..resimlerede bakacam kısa zamanda merak ettim

günayyyyyyydııııııınnn herkeze mutlu sağlıklı huzrlu haftalar... :enbuyukkk:

güzel bi pazar geçirdim kızlar..rizede cumartesinden itibaren genelde sular kesildi ve 3 gün gelmeyecek diye anons yapıldı.deli ıoldum ben durabilirmiyim okadar en gıcık olduğum şey.evde temizlik yaptım 2 makine çamaşır yıkadım astım ne kova bulduysam hepsini doldurdum..güya idare edioz bakalım allah susuz bırakmasın çok zor..
dün fırında koca bi güveç yapıp tam 3 araba köye çıktık.kayınvalidem öğlen çıkmış bahçede kocamöan bi masa hazırlamış.köy püfür püfür esiyor masa full.hazırlıklar iştah açıcı.allah dedim...eltim biz annemler görümcem çocuklar ne var ne yok çıktık.poyraz iftara 2 dk kala çıldırdı verdim eline pidenin sert tarafından koydum onu arabasına çektim masaya dedim adam oldun otur yanımda.. kaydirigubbakcemile3 yemek bitimine kadar durdu pideyle dişlerini kaşıdı.tam tatlya geçiyordum ki tekrar başladı içeri götürdüm sakin yere oynattım yedirdim uyumaya çalıştım ama uyumadı.tekrar bahçeye çıktık kayınvalidem aldı onu.oyalarken ben tatlımıda yedim sohbetimide ettim ay bi güzleidki..yemekten sonra bahçede koca bi ateş yapıldı mısır topladık ve başladık közlemeye hep toplandık ateşin başına.çok sardı yaaaaa.bayıldım yattım hamağa yedim mısırımı içtim çayımı..oğluşda arabasında kndi kendine uymuştu.sağolsun..eve geldiğimizde saat 23,30 du..suda yok yine yattım aşağı.bidaha sahura kalktım yaptım iki tost tekrar yatak..bugünde 6 dan itibaren poyraz sayesinde ayaktayım.

ohhh canım sefanız olsun ayy ne güzel bir pazar öyle yaa bayılırım bende köyde yenilen yapılan mangal olsun ziyafet olsun kalabalıkta insan dahada bir neşeli yemek yiyor yaa birde ne yediğini bilmiyo:))cokacimcoookmısıra bayılırım köyde olduğumuzda muhakka bizim kazanlarda kaynar kayınvalidem diker her sene kazan kazan yenilir közlemesinide ayrıca çok severim bak canım çekti o ruç oruçcokacimcoook

ara ara bebeikler yapıyormuş öyle dert etme sen vermeye devam et.sıcak falan geliyordur falan.
edeceğim canım inşallah bırakmaz yoksa kahrolurum valla 5 ay emdi oda mam takviyesiyle çok kötü olurum en azından 1 sene emseydi azda olsa gam yemezdim:Saruboceq:

iyi günler kızlarr.. bilg.sabah 9 da açtım ama bir türlü kk girip yazamadım yaa.. utku çok duraksız.. yatıp yerde kendi kendine debelense yuvarlansa ne ala.. ama en çok 15 dk.dan fazla bi pozisyonda kalmıyo.. 15 dk. evde gezinti.. 15 dk.balkondan bakınma... 15 dk. yerde yatma.. 15 dk. yine kucak hoplat fln.. kollarım kopuyo...aman sağlıklı olsun da yorulayım napalım...

ya sabahtan beri diğer koltukaltımda da hafif bi ağrı var yaa.. noluyo anlam veremiyorum.. kontrolüm 1hafta sonra.. hala antibiyotik kullanıyorum günde4 kez hemde.. ama bu da neyin nesi. ter bezlerimde mi bi tıkanıklık bişiydir anlamadım ki.. sütleilgili bişey olduğunu hiç sanmıyorum.. çünkü göğüslerde bi sorun yok utku da eskisi gibi emiyo maşallah.. neyse hayrolsun inş. bi sorun değildir.. hetten araştırdım biraz ama çıkan sonuçlar içimi daraltınca eşim kızıp okumama izin vermedi.. ve bi daha herhangi bi hastalığı netten araştırmama izin vermiycekmiş :)

herkes iyidir umarım.. geçmişe bakamıyorum...

hasta olan anne ve bebeklere geçmiş olsun...
kontrole gidenlere ( hemşerim filizi gördüm sadece) maşallahh diyorum..
huysuz bebişlere de sakinlik diliyorum ne diyuim.. benimkide öyle.. allah bize de kolaylık ve bol süt versin..

vedee gezmeye gidenlere.. bar olsuunn.. köy olsuunn.. sefanız olsun kızlarr diyorumm... :))

utku durmuyo yine kaçıyorumm..

az önce idil hanıma face de maşallah dedim.. utku daha ayağını ağzına götürmeyi beceremedi yazdım.. içeri gittim ağlıyo diye.. bide ne göreyim.. sol ayak ağızda.. hemde komple :)))))))) maşallah tüm bebelere..

akılları erince ayaklarını ağzına soksalar kıyameti koparırız o ayrı konu :))))))))

zeynomm sağol tatlım.aynı sefayı desene ikimizde sürüoz.aman nerde bulcaz bidaha bugünleri tadını çıkaralım..ahh zeynepcim gizoş da katışdı demek huysuz bebişler arasına..geçiş dönemşymiş normalmiş canım yaa.en huysuz oldğu aymış 4.aydan 5.aya geçiş.sağlıklı olsunlarda huysuzluklarını çekelim napalım :))

refiye canım neden netten olumsuz şeleri bakıp moralini bozuyosun..ii şeyler düşün bakma öle şelere.moralini yüksek tut.hayırlı haberlerle geleceksin inş.

iyi günler kızlarr.. bilg.sabah 9 da açtım ama bir türlü kk girip yazamadım yaa.. utku çok duraksız.. yatıp yerde kendi kendine debelense yuvarlansa ne ala.. ama en çok 15 dk.dan fazla bi pozisyonda kalmıyo.. 15 dk. evde gezinti.. 15 dk.balkondan bakınma... 15 dk. yerde yatma.. 15 dk. yine kucak hoplat fln.. kollarım kopuyo...aman sağlıklı olsun da yorulayım napalım...

ya sabahtan beri diğer koltukaltımda da hafif bi ağrı var yaa.. noluyo anlam veremiyorum.. kontrolüm 1hafta sonra.. hala antibiyotik kullanıyorum günde4 kez hemde.. ama bu da neyin nesi. ter bezlerimde mi bi tıkanıklık bişiydir anlamadım ki.. sütleilgili bişey olduğunu hiç sanmıyorum.. çünkü göğüslerde bi sorun yok utku da eskisi gibi emiyo maşallah.. neyse hayrolsun inş. bi sorun değildir.. hetten araştırdım biraz ama çıkan sonuçlar içimi daraltınca eşim kızıp okumama izin vermedi.. ve bi daha herhangi bi hastalığı netten araştırmama izin vermiycekmiş :)

herkes iyidir umarım.. geçmişe bakamıyorum...

hasta olan anne ve bebeklere geçmiş olsun...
kontrole gidenlere ( hemşerim filizi gördüm sadece) maşallahh diyorum..
huysuz bebişlere de sakinlik diliyorum ne diyuim.. benimkide öyle.. allah bize de kolaylık ve bol süt versin..
[/QUOT
canım hiç merak etme aynı dert bendede vardı.benimde koltuk altımda şişlik vardı.meğer içinde kakao kafein olan şeyler yapıyormuş.seninkide öyledir belkide.

selam karulaaarrr... yav bi fikir şeedin bana. dün oğlana şu astronot tulumlar var ya kışlıl ondan alayım dedim. yalnız şööle bi sorun var 6-9 mu alayım 9-12 mi alayım. bi de astronot yerine şööleee havalı bi mont mu alayım? ay ben alayımmm?

merhaba kızlar oğlum bugün hep kucağumda huysuzluk yapıo ama kucakta sesi çıkmıyo.az önce kimyonlu rezene çayı erdm dr umun tavsiyesiyle kaşıkla.çünkü biberon almıyo benimki çok az içti.gerisini gün içinde versem ara ara nasıl olur...........

filizm maşallah kuzuna tatlım.......az değil kilosu benim oğlanda baya ilerden gidiyo baya.bende diyorum ilerde bi sağlık ıkıntısı yaşamasında..

hayriyecm fiztac filizcm oh sefanız olsun kızlar.insan baya baya deşarj oluyor süpersiniz valla.özendm heeeeeeeeee

dünürcüğüm nasılsın canım yaa gizoş beni deli ediyo yaaa bu kız neden beslenmek istemiyo gece uykusunda yiyo ama gündüz emmiyo mama yemiyo deliricem yaa neden ferahn bir anne olamıyoz millet emzirdiği saati bile tutmaz anam biz herbişeyini hesap ediyoz geçen akşam bizde dediğim gibi yayladaki bebişler ne doktor yüzü görür ne bakım maşallahları olur bizimkilere ne oluyo böyle yaa

ahh hayriyeciğim sorma keşke huzursuz olsa çekmeye razıyım emmek istemiyo mam istemiyo dellencem yaa off off devamlı oyun oynayacağız gözünün önünde olunca iyi ama olmayınca kıyameti koparıyo canım yaa şu an yanımda nasıl bir çığlıklar atıyo bana bakarak oyun oynuyo yaaa

refiye canım neden netten olumsuz şeleri bakıp moralini bozuyosun..ii şeyler düşün bakma öle şelere.moralini yüksek tut.hayırlı haberlerle geleceksin inş.
saol tatlım.. inşallah bisorun çıkmıck.. :Saruboceq:
canım hiç merak etme aynı dert bendede vardı.benimde koltuk altımda şişlik vardı.meğer içinde kakao kafein olan şeyler yapıyormuş.seninkide öyledir belkide.
valla tatlım kakao da kafein de içeren şeylertüketiyorum bolca :) aman ondan olsun da çikolatayı,kolayı,kahveyi bırakıveririm nolcek...
merhaba kızlar oğlum bugün hep kucağumda huysuzluk yapıo ama kucakta sesi çıkmıyo.az önce kimyonlu rezene çayı erdm dr umun tavsiyesiyle kaşıkla.çünkü biberon almıyo benimki çok az içti.gerisini gün içinde versem ara ara nasıl olur...........
gün içinde verebilirsin bence.. bende utkuya gazlı olduğu dönemde kimyonlu rezeneyi sabahtan yapıp kendim içiyodum. ona da 30 cc lik biberonu gün içinde bitirtmeye çalışıyodum.. sorun olmz diye düşünüyorum... inşallah en yakın zamanda bu geçiş dönemini atlatınca huysuzlukları biticek bebelerin.. bu arada göktuğ paşaya maşallah :nazar:

selam karulaaarrr... yav bi fikir şeedin bana. dün oğlana şu astronot tulumlar var ya kışlıl ondan alayım dedim. yalnız şööle bi sorun var 6-9 mu alayım 9-12 mi alayım. bi de astronot yerine şööleee havalı bi mont mu alayım? ay ben alayımmm?

ben ikisindende almayı düşünüyorum astaronot çok iyi bebişler hiç üşümüyo bitanede peluş bişeyler almayı düşünüyorum geçen sezon lcwda vadı bayılmıştım inşallah bu sezonda olur hamileydim o zamn eşime demiştim doğsun seneye alıcam diye inşallah benim istediğim model olur birde 9-12 al bence çünkü altına kalın bişey giyince dar olmasın nazlının dediği gibi bizde 6-9 kullanıyoruz şu anda:nazar:

Slm kızlar, dedim oğlum uyudu bir bakayım k.kya ama nerde saatlerdir bilgisayar açık ama benim oğlum en fazla 5 dk. uyuyor. Gündüzleri toplamda bir saat uyumuyor. Geceleride 10dan önce asla uyumuyor. Sabahın körüde ayaktayız.
Sanırım bütün bebekler huysuz. Emmekte zeyracım tüm bebekler bu aylarda yaparmış. Bir altınca aya kadar sabrederseniz 2 yaşına kadar emer diyorlar.
Kızlar, vallahi imreniyorum sizlere nasıl vakit buluyorsunuz. Bebişim ağlıyor herkese iyi günler.

Slm kızlar, dedim oğlum uyudu bir bakayım k.kya ama nerde saatlerdir bilgisayar açık ama benim oğlum en fazla 5 dk. uyuyor. Gündüzleri toplamda bir saat uyumuyor. Geceleride 10dan önce asla uyumuyor. Sabahın körüde ayaktayız.
Sanırım bütün bebekler huysuz. Emmekte zeyracım tüm bebekler bu aylarda yaparmış. Bir altınca aya kadar sabrederseniz 2 yaşına kadar emer diyorlar.
Kızlar, vallahi imreniyorum sizlere nasıl vakit buluyorsunuz. Bebişim ağlıyor herkese iyi günler.

canımaslında bende aynı zamn bulmak ne kelime ancak 10 dakşkalık kıısa uyku aralarında benim eşim 3 günde bir işe gittiği için rahatım biraz daha o bakarken girebiliyorum bende ahh canım inşallah yaa sağığ veriyorum o zamn içiyo 1 saat uğraşıyoruım ama ohaoldumsmile

valla üşenmedim 4917.sayfadan beri tek tek okudum :)) aklımda kalan konulara da cevap yazayım dedim çünkü alıntı yapmaya kalksam mesaj yetmiycek sanırım :)
* MELTEMcim allah yardımcın olsun hem senin için hem de çocuk için çok zor bi durum gerçekten senin biraz daha sabırlı olman gerekiyor elinden geldiğince o kıskanmıştır şimdi bebiş oldu ilgi ona kaydı falan normal aslında bu kadar hırçın ve huysuz olması
* KOCALARa gelinceeeee valla kızlar ne yalan söyleyeyim benim kocamın hakkını hayatta ödeyemem ev işlerine yemeğe her şeye yardım eder edanın mamasını bile yedirir sağolsun bu konuda da allah yardımcınız olsun şekerler
* KAYNANALAR :) bende kaynanacımla aynı apartmanda ve yanyana oturuyorum :) valla onun da hakkını ödeyemem sanırım bu konuda şanslı insanlardan biriyim ne zaman başım sıkışsa yanımdadır kendi kızı gibi görür benim annem vefat edeli 6 sene oldu o benim için tam bir ikinci anne oldu anlıycanız
* EK GIDALAR biz bu ayın başında başladık ek gıdalara yoğurtla başladık sonra meyve suları geldi (üzüm, şeftali karpuz kavun kayısı) sonra sebze çorbaları da girdi işin içine patates havuç sabit olmak üzere kabak ıspanak semizotur pirinç veya irmik ekleyip yapıorum çorbamızı daha küçük olduğu için blender kullanıorum ama bu ayın sonundan itibaren blenderı bırakıcaz bu da beni biraz korkutuyor ya yemeği yutamazmış gibi gelio neyse bakcaz artık duruma :)
* DOĞUM KİLOLARI bu konuya hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç girmeyeleim :p
* BEBİŞLERİN KİLOLARI biz bu ayın başında tartıldık 6150yiz boyumuz hızlı uzuyo biraz 63 cm olmuşuz çok merak ediyorum eylüldeki kontrol nasıl çıkıcak acaba bebişlerimizin sağlıkları yerinde olsunda önemli olan o :)
* BEBEKLERLE GEZME valla elimden geldiğince dışarı çıkarmaya çalışıorum bende haftasonları daha rahat olyo babamız arabayla istediğimiz yere götürüo sağolsun ama hafta içi tek başıma çok zorlanıyorum arabayı indir merdivenlerden bozuk kaldırımlardan yürü falan çok zor gelio :( bazen sırf bunun için dışarı çıkmıorum valla

evet aklımda kalanlar bunlar :)

sağol tatlım hakkatten sefam oldu :)))

7 kiloya zayıfmı dion gülüm yaaa ben kendimi nerelerden atayım ozaman heee bi söleee :bbo:

ohh afiyet olsun tadı farklı gelmiştir tabi sıkıldılar süt süt süt..yarasın oğluşuna

ayyy amanın bunların hepsimi bölee anacım yaaa.özge üzülme yalnız değilsin aynısından bende de mevcut.kız tarafı damada asla yaranamaz.ama anaları bi ekmek alıp gelse bak gördünmü anam düşündü ekmek alıp geldi derler.ve o an boğasım gelir onu..aman haketmior annenler tarafından ilgiyi kocan.yazık okadar hizmete..ona ii bi ders vermen lazım bence.ben benzer olay yaşamıştım ama burnundan getirdim şuan bi problem yok..

ahaa çocuklarda babaları gibi hep aynılar yaaa ..ne zaman bi yere gitsem kuduruyor.heleki iftar vakti anası yemek yiyor yaa çıldırıyor..

jale poyrazda yer seçiyor.çünkü her farklı evde ağlıyor yaa anasını eve bağlama peşinde.babasımı tembihliyor acep.. sırnaşık şey

melteemmm çok sinir bozucu şeler yaşamışsın.allah yardımcın olsun ne diyim.hayat ne zor yaa herkezin derdi farklı.bol dua et sabır dile allahtan..

filiz gezmenizin sonu hüsran olmuş geçmiş olsun..biraz daha büyüseler rahat edecez az kaldı inşallah..resimlerede bakacam kısa zamanda merak ettim

günayyyyyyydııııııınnn herkeze mutlu sağlıklı huzrlu haftalar... :enbuyukkk:

güzel bi pazar geçirdim kızlar..rizede cumartesinden itibaren genelde sular kesildi ve 3 gün gelmeyecek diye anons yapıldı.deli ıoldum ben durabilirmiyim okadar en gıcık olduğum şey.evde temizlik yaptım 2 makine çamaşır yıkadım astım ne kova bulduysam hepsini doldurdum..güya idare edioz bakalım allah susuz bırakmasın çok zor..
dün fırında koca bi güveç yapıp tam 3 araba köye çıktık.kayınvalidem öğlen çıkmış bahçede kocamöan bi masa hazırlamış.köy püfür püfür esiyor masa full.hazırlıklar iştah açıcı.allah dedim...eltim biz annemler görümcem çocuklar ne var ne yok çıktık.poyraz iftara 2 dk kala çıldırdı verdim eline pidenin sert tarafından koydum onu arabasına çektim masaya dedim adam oldun otur yanımda.. kaydirigubbakcemile3 yemek bitimine kadar durdu pideyle dişlerini kaşıdı.tam tatlya geçiyordum ki tekrar başladı içeri götürdüm sakin yere oynattım yedirdim uyumaya çalıştım ama uyumadı.tekrar bahçeye çıktık kayınvalidem aldı onu.oyalarken ben tatlımıda yedim sohbetimide ettim ay bi güzleidki..yemekten sonra bahçede koca bi ateş yapıldı mısır topladık ve başladık közlemeye hep toplandık ateşin başına.çok sardı yaaaaa.bayıldım yattım hamağa yedim mısırımı içtim çayımı..oğluşda arabasında kndi kendine uymuştu.sağolsun..eve geldiğimizde saat 23,30 du..suda yok yine yattım aşağı.bidaha sahura kalktım yaptım iki tost tekrar yatak..bugünde 6 dan itibaren poyraz sayesinde ayaktayım.

Ne kadar merak ediyorum sizin oraları bir bilsen. Tatiller de çocuklar da var diye hep güneye, hep ege sahillerine gidiyoruz. Bi kere de oralara gelmek lazım aslında Ülkemin her yeri ayrı güzelopuyorumnanaktan

9-12 al bence. 6 aylık olduğunda tam kış olmaz belki. Geniş geniş giyer cicisini:)
Ben de ablasının astronot tulumunu küçülünce kesip mont yapmıştım. Keşke kesmeseydim:( Neyse mont olarak giydirim artık:))

Son düzenleme:
Back
X