iyi geceler kızlarr
yatmadan bi bakayım dedim
bebeğim yüzünden gündüzleri hiçbişey yapamıyorum kızlaryaa anca akşam eşim geldi de 10 dan sonra başladım kolileme işine oda misafir odasındaki yemek takımlarımı biri bitti diğeri kaldı . kırılmasınlar diye sardıkça sarıyorum:)
kıyafetlerimide valizlere koydum bi bebeğimkiler kaldı.
yarında eğer bi aksilik olmazsa Ahmet Yusuf u bir arkadaşıma bırakıp yeni eve geçeceğim mutfak dolaplarını duvarları banyoyu falan temizleyeyim diyorum. bir ihtimal boyacıda yarın müsait olursa ev boyanacak. cuma günü annem, babam , kızkardeşim gelecek yardıma. annem bebeğe bakar bizde kardeşimle temizliği hallederiz diyorum . haftasonuda taşınma
yazmadan önce iyiydide şimdi gözümde büyüdü iyice:) neyse rabbim kolaylığını verir inşallahh
bide kızlar hani perde diktirecektimya anneml ve kızkardeşim istanbulda yaptırıp getirecekler bizden ev hediyesi olsun dediler:) sanki kendi evime taşınıyorum dedim ne gerek var diye ama dinlemediler
akşamda abim aradı bi eksik varmı ihtiyacın var mı diye içimden hadi duşakabini de sen yaptır bari diyeyim dedim ama demedim tabii:)
canım ailem yaa iyiki varlar
bide bugün çok güzel bir haber aldım. ablam 3 sene önce eşini kaybetti annemlerle yaşıyor yiğenimle. abimde müteahhitlik yapıyor yeni bi bina yapmışlardı dubleks daireyi ablama değerinin çok çok altında vermişler. 10 yıllık kredi çekmiş ama çok şükür kendi maaşınada dokunmadan kiraya verip ödeyecek. çok sevindim onun adına zaten bu daire yiğenime kalacak ilerde. annemler çatı katına bir daire daha yapacaklar onlar için.
darısı başımıza inşallah
işte böyle kızlarr şu taşınma yerleşme işi bi olsun daha sık gireceğim inşallah
kızlar gunaydın
ben gecmısı okudum ama okudugumu anlayamadım tekrar okusam gene annamam sanırım sersem gıbıyım
tasınanlara kolay gelsın göktuga masallah
valla su yemeyen fılızın bebegı heralde ne desem bılmıyorum sakın kafa bıda dusunup cvp yazarım ınsallah
bennu bacagında kırmızılık dısında bısey kalmadı ız de kalmaz gıbı görunuyo 2 de bırde bıyerını yakan ben uzman olarak konusuyorum
yegenımde yanmıstı gecen yıl 1 ekımde 20 gun hastanede yattı 4 yasında ve yuzune caydanlık dökulmustu ama ız kalmadı yuzunde hemde öyle kötuydukı
neyse allah beterınden esırgesın hepımızın yavrularını jale bu arada sen nıye mantı yıyemıyosun rejımmı baska sebebımı var
merhaba meltemcim çok sağol
mantı yı çok severim canım ama tamamen rejimden dolayı
bayramda hiç dikkat etmedim 2 haftada 1,5 kilo almıştım ama bugün itibariyle 2,5 kilo daha verdim. 69 oldum en sonunda gitti 7 kilo hedefe de 14 kilo kaldı onlarıda veririm inşallah
bennuda iyileşiyormuş çok sevindim canım
göktuğa kocaman maşallahh.. sana da kolay gelsin tatlım.. hıı bide geçmiş olsun paşana...
tekrardan çok geçmiş olsun meltemciim.. Allah beterinden korusun..
jalecim.. canım alıntı yaptım ama nereye gitti anlamadım.. zaten bu hali bi acayip geldi bana kk nin.. neyse.. oğlanlar sağlıklı olsunlar da bigün hepsi emekleyipürücek zaten..ç Rabbim izin vermeden olmuyo ama işte..bizsabırsızlanıyoruz da hayırlısı ne zaman olucaksa o zaman olsun inş. sizin de eviniz hayırlı olsun canım.. taşınma telaşen var desene.. kolay gelsin..
refiyecim hiç sorma bende hiç sevmedim yeni halini
inşallah vakti zamanı geldiğinde herşeyi yapacaklarda sanırım biz çok sabırsızıs
ev içinde çok sağol canım sorma karar vermek en kolayıydı sanırım bebekle taşınmak çok zormuş cidden inşallah sonrası kolay olacak
slm kızlar.. iyi günler herkeseve bebişlere...
sayfayı acalı epey oldu aslında.. utku mızırdanınca yanına gittim uyuttum geldim :) doğduğu günden beri olağan dışı durumlar dışında sürekli emerek uyuyan çocuk ,sabahtan beri ayakta sallanmadan uyumaz oldu yaa... neden ki.. huzursuzluğu da yok aslında.. öksürüyo tamam ama huysuzluğu yok çok şükür.. ateş de yok.. neyse günden güne çeşitli huylara bürünüyolar zaten.. ayy bugün pazara da çıkmam lazım ama sağolsun eltim nerelere kaybolduysa evde yok :)) bi gelse utkuyu bırakıp çıkıcam ama bakalım.. artık utkuyu pazara götüremiyorum.. hava soğuk değil aslında hafifesinti var.. çarpmaz sanırım ama utku artık arabasında sessizsakin oturup bakınmıyo.. azıcık da kalabalıklaştığı yerlerde ayağa kalkmaya çalılıyo bağrınıyo flan.. en iyisi onu birine emanet edip gidip gelmek... eltimi bekliyorum.. burdan kendisine sesleniyorum.. be kadın nerdeysen çık gel :))) hahha... en iyisi ben bi arıyım..
neyse herkese iyi günlerr...
insanın güvendiği birileri olması çok iyi canımya ben öyle zorlanıyorum ki bi geçen hafta misafirim gelince üst kattaki ev sahibim baktı 2 saat . onda bile içim içimi yedi acaba huysuzluk yaptı mı diye. sağolsunlar çok iyiler hep de diyorlar bırak işlerini hallet diye ama ben yapamıyorum . yarın nasıl bırakıp gideceğim bilmem
gunaydin Millet
Refiye: gercektende face kolay geliyor bende pek giremiyorum buraya bide eskiden girerdim geceden sabaha 5 sayfa birikird simdi bakiyorum hic ilerleme yok :)) herkes facedeki grubta:))) Utkumada masallah dedim ya bu grubun oglanlarinda is var kizlarda bisey yok.. neyse yazicam zaten uzun uzun..
JALE-FUNDA: Allah kolaylik versin valla cok zor tasinmak...
FILIZ: valla bende cok yemeyen cocuk duydum peki sen herseyi yiyipte babasi tarafindan ac birakilani duydunmu:))) cocuk hic yemek secemz herseye kus gubu agzini acar ama babamiz sagolsun ne yumurta ne pekmez ne corba verdiriyor erkenmis anne sutu en iyisiymis be adam hollanda inegimiyim ben gunde 2 ogun veriyoruz halbuki 3 te olsa yer 5 te olsa

( sende belki oyun yaparak yedirebilirsin dikkatini dagit yemege yogunlasmasin..
MELTEM : Bnnun iglesmesine sevindim bebekler kolay atlatiyor insallah bi sorun olmadan iz filan kalamdan atlatir..
gelelim benim derdime birincisi kocadan dertliyim bisey yedirtmiyor cocuga yumurta icin erken dedi doktorumuz ama yani amerikan usullerine gore erken olabilir kardesim ama turk usullerine gore tam zamni bide pekmez labne filan anlayisi yok zaten bunlarda sabah kahvaltisinda meyve yiyor cocuk normalmi ya bu deliricem yakinda hergun evde kriz yasaniyor ek gida krizi ..
bide bakiyorum facedeki ayzilara emekledi yurudu ayaga kalkti yaziyor herkes tamam her cocuk farkli diyiruz da bizdemi bir anormallik varya uzuluyorum gercekten

( bizim kiz desteksiz tam oturuyor her yone gayet kolay donuyor emekleyemiyor ama poposunu kaldirim kendini one atmaya calsiyor yani oyle her odaya gitmeler yok efendim ben yurudum beni takip ettiler filan yok yan.. ayakta dikeltmeye calisiyorum cok zor hic can yok sanki bacaklarida 2-3 sani sonra yikiliveriyor bacaklari birden bukulnce korkuyorum biryere carpar veya koltuk alti incir diye... yani yurume cabasi yok.. 0 denecek boyutta.. emeklemede eh iste .. ayni durumda kalan kac kisiyiz kardesim herkesmi yuruyor artikin:)
merhaba tatlımm
çok sağoll
senin kocanda cidden bi değişik canımya koca kız oldu bide yavrum merakta ediyor desene tadları
emekleme ve yürüme bizde de yok canımya bide abi olacak bizimki:) boşveriyorum artık
hee bide bende bugün utkuyu koltuğa tutturup bırakayım bakalım dedimne yapıcak diye.. diyorum içimden çocuk pıtık pıtık sıralarmış bendeşak diye düşer bayılırmışım :))) ama nirdee... zaten ne hikmetse ayaklarının ucunda duruyo :) balet mi olcak nedir ? :)) bıraktım ama ellerimde iki yanda hazırbakliyo yakalamak için.. elleri gidiyo koltukta ilerikendi de uzanıyo ama ayaklarda icraat yok.. bıraksam yüzüstü kapaklanıvericek.. zamanı var daha hemde bayaaca bi sanırım.. oysa eda bu zamanlarındakoltuklardabaya baya sıralıyodu.. gerçi 4 ay sıraladı da bi ayrılıp adımlayamadı o ayrı ama tam yaşında yürümüştü.. herbebek çoook farklı oluyomuş. bunu yaşayarak görüyorum...
bu arada eltimi aradım buraya yazdıktan sonra .. gezmedeymiş :) geldi hemen sağolsun.. 5 dk. sonra evdeydi yani :) utku da uyuyodu.. iyi denk geldi ben gidip geldim pazara .. utku uyanmadan geldim.. sonra daeltim gitti.. ayy bazen sıkıntılı olsa da altlı üstlü katlarda aynı binada oturmak bazen de şe yaramıyo değil.. sağolsunlar çok faydalarını görüyorum..
refiyecim ayak ucunda durması küçük kaslarını çalıştırabildiğini gösterir canım ve çok iyi bence. boşver yürümesin bir anda ayaklanacak bizimkiler :)
yiğenimde parmak ucunda yürürdü hep banu alkan gibi:) pedegog zeki olacak demişti cidden zeka testinde zeka yaşı 2 yaş ilerde çıktı
Canım çok kolay gelsin.Yeni evinizde çok güzel günleriniz olur inşallah. Ahmet yusuf emekler, yürür...
Canım sorma bizimki acaip yemek şeçiyor. Yoğurt ve muz başka herşeyi zorla yediriyorum. Kahvaltı,sebze püreleri, çorbalar hiç birini sevmiyor desem yeri. Meyve suyu içmiyor ya. sadece püresini yiyor. bu aralar onuda çok az.
İns şöyle iştahlanırda bebişlerimiz bizde rahat ederiz. Kilo önemli değilde iyi beslenemeyecek diye korkuyorum.
Maşallah Göktuğa. Allah nazarlardan saklasın.
Canım maşallah paşana emeklemişte. Allah nazarlardan saklasın. Ne tatlıdır şimdi o.

Benimkide hiç emekleme çabası yok. Ama ayakta durmaya bayılıyor. Poposunu kaldırmaya çalışıyor yerden. Sanırım biz emeklemeyeceğiz.
Canım, bizimki seçiçi canım. Sorma herşeyi yemiyor. Hem miktar hemde çeşit sorunumuz var. Bir muz ve yoğurt yiyor ya...Doktorumuz kilosu çok iyi diyor duruyor. Ama artık kocaman oldu ek gıdasız olmazki. Haklısın canım herşşeyi deneyeceğiz bir şekilde alışacaklar ek gıdaya.
Canım, burada herşeyi ver diyorlar. Orasıda pek garipmiş. Ne zamana kadar meyve yiyecek çoçuk. Yumurta çok değerli bir besin bence az az ver canım küçük değilki bebişin. Sen bize göre büyüt bebişini.
Canım her bebek farklı gelişiyor. Bence tedirgin olma. Benimkide hiç emeklemek istemiyor. Sanırım emeklemeden yürüyecek. Ben emeklememişim. Anasına çekecek sanırım. Yürümeyede çok var canım yaşını bulur bence acele etme.
filizcim berat aren de derın mavı gıbı ayaga kaldırıyorum bassın dıye cıkkk basmamakta gayet ısrarlı cocgum ınadı kıme cekmıs bılemıyorum emekleme de yok dedıgın gıbı kendını one atmaya calısıyo o kadar dr a gore gayet normal gelısımı her cocuk bır olmazmıs dıyo ıyı bakalım oyle olsun senı mı kırıcam ayol dıcem olmayacak
filizcim çok sağol canımm inşallahh
inşallah oğluşun daha da üzmez senide yemeye başlar . yoğurdu sevmeside çok güzel malesef ben yediremiyorum. meyvede koydum bisküvide banamısın demedi
mervecim biz doktorları dinleyelim canım:)