merhaba arkadaşlar, aslında ben haziran annesi olacaktım, ama plesanta sorunları çok güvendiğim doktorumun ihmali gibi nedenlerden dolayı bebeğimi 28.04 de kucağıma aldım, efe kemal 28.04 tarihinde 1.900 kilo 43.cm boyunda doğdu, prematüre olmasına rağmen çok güçlü bir bebekti sadece 2 gün küzevde kaldı allaha şükür, şuan 7 aylık (2 gün sonra 7 aylık olucaz),boyu 66 cm kilosu 7.500 doktor gayet iyi olduğunu düşünüyor,çok kilolu bir bebek değil ama zayıfta değil diyor,5 ay anne sütü aldı yaklaşık 2 aydır ek gıda veriyoruz, benim sorum gelişimi hakkında, oğlum 7 aylık sağa sola dönüyor,kendi ekseni etrafında kendini kaydırıyor ama yüzüstü hala dönemiyor,destekli oturuyor ama desteksiz yanlara kayıyor :), emekleme çalışması yapsın diye yüzüstü koyuyorum,bağırıp çağırıyor kaldır beni diye :)...emeklemeye hiç niyeti yok gibi,sürekli ayaklarıyla basmaya çalışıyor,sağ baş parmağını sadece kendi isterse açıyor,ortopediste götürdüm sorun yok dediler,ama sıpa oyuncaklarıyla oynamıyorsa sağ baş parmağını hep kapalı tutuyor...deli gibi diş kaşıyoruz ama yan dişleri,,,birkaç arkadaşım olmaz dişler önden gelir diyor, diş kaşıyıcı aldım kullanmıyor sadece eller,elimi yakaladığı gibi ağzına götürüyor...iki oyuncağı aynı anda elinde tutmuyor,birini mutlaka atıyor diğerine konsantre oluyor...anne olarak biraz pimpirikleniyorum,doktorumuz kriter değil diyor ama genelde okuduğum çoğu kişinin bebeği yüzüstü dönüyor ve emekliyor, ben mi abartıyorum, bebeği hala dönemeyen ya da desteksiz oturamayan var mı aranızda