• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Nisan Anneleri

merhaba nisan anneleri.. uzun zamandır takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum, bende nisan annesı sayılırım oglum 29 mart dogumlu.. mart annelerını takıp edıyordum ama mart bebeklerinin yürüyor, hatta neredeyse kosuyor olmaları yuzunde acaba benım oglumda bır sorun mu var daha emeklemıyor bılenın derdıne dustum, o zaman annem senın bebegın nısan bebegı sayılır uzulme dıyınce sızlere yazmaya karar verdım.. oglum 7.500gr dı gecen aykı aylık kontrolumuzde, bana hep zayıf gıbı gelıyor sızce nasıl? bız ek gıdaya 6 ay dolunca gectık o zamana kadar sadece emzırdım.. ıstahı normal sayılır fakat hala corbalarımız blendırdan gecıyor :( yoksa yemıyor ama elıne ekmek bıskuvı meyve vs verınce yıyıor ufak ufak.. daha 2 haftadır basıyor bıraz :( bu benı cok dusunduruyordu cok gec degıl mı sızce? kollarından desteklersek basıyor 5 dk kadar.. ama kendı bır yere tutunup kalkamıyor :( hıc bır emekleme belırtısıde yok.. alttan 2 tane dısımız var (cıkarken cok ıstahsız ve ateslıydı) o donem kılomuzu etkıledı sanrım.. uyku konusuna gelınce.. 7. aya kadar yatagına koyar muzıgını acardım kendı uyurdu cok rahattım.. gecede 1 kere emmeye kalkardı. ne olduysa 7. aydan sonra oldu.gecelerı cok sık uyanıyor, kucagımda uyumak ıstıyor, bır doktor bu cok normal artık sana baglanıyor dedı.. ama uykusuzlukta cok zor..genel olarak bızde durumlar boyle.. hepımızın bebeklerıne allah saglık versın dıyorum.. gorusmek uzere arkadaslar...

hosgeldin canim aramiza benim kizimda 31 mart dogumlu kilosu gayet iyi sadece biraz zayif bir bebek olacak tabi genelde bizim gözümüze öyle gözüküyor benim kizimda 8300 ama dert etme bazi nisan bebeleri 11 kilo masallah onlara ama bu bebekten bebege degisiyor
saglikli olsunlarda kilolu zayif fark etmez
ayrica bi sorun olsa doktorun dile getirirdi zaten
bence bu zamanlarin keyfini cikar cünki en güzel zamanlari
tekrardan hosgeldin

sag olun arkadaslar tum yorumlarınız için. evet haklısınız her bebek farklıdır aslında kıyaslamamak lazım ama işte elde degil insan arada ister istemez yapıyor... bu arada bızımkı hiç bir sekilde bıberon ve suluk kabul etmeyen bır bebektı gecen gun bebedorun sulugunu gordum bıraz degısık gozuktu gozume, belkı bır umut kabul eder dıye aldık ve sonuc olumlu gıbı.. bır kac yudumda olsa cekıyor ama sonra dısını kasımak ıcın kullanıyor, gece uykusunda meyve suyu koyup verdım dun gece aldı cok da hosuna gıttı ama uyku sersemı benı emer gıbı emdı tabı o kadar yogun gelınce bır anda bogazına kactı cok oksurdu
:( acaba geceleri sulukla bır sey ıcırmek sızce tehlıkelı mı? benım sutum var ama tabı gecelerı ona yetmıyor, artık ıyıce azaldı..

Son düzenleme:
canim neyle rahat iciyorsa onla icir yani
yavas yavas suluktan icirebilirsin
ayrica bardaktan sevmiyormu genelde cocuklar baylir
hele birde disi varsa o cit cit sese bayiliyorlar

günaydın güzel nisan anneleri....
o kadar çok özlemişim ki buraya yazmayı.bizden haberler şöyle oğlum 79 cm ve 12 kilo.....sağlığı yerinde rabbime şükür......gece sık kalkar oldu benmde sütüm yetmiyor hıpp ın mamasını aldım günde 1 defa vermeye başladım.sevdi Allahtn......bazen 6-7 kere bazende 4 efa kalkıyor gece ve hepsinde de meme istiyor.....daha emeklemiyo geri geri gidiyor poposunun üzerine her tarafa gidiyor.ileriye gitme çabası var ama beceremiyor.4 tane dişimz var üstler önce çıktı ve üst dişler ayrık birbirinden.....tavşan oldu oğlum.....bense gebe kalmadan önceki kiloma döndüm şükür...hatta 4-5 kilom daha var vereceğm ama olmuyo burada.....
mayıs döneminde alese girip tezs,iz yapmak istiyorum ders çalışmam lazım.yeni hazırlanan ünversite not düzenlenmesinde notum 15 puan düştüğü için yüksek puan almam lazım.eğer bunu yaparsam öğretmenlik ormasyonu alcam inşallah giresunda alabilirm sonrada işe girmek istiyorum burada bi yer var özel eğitim için.orda işe başlarsam iyi olacak bakalım Allahtan hayırlısıysa olsun inaşallah.....

KEDİİ cm senin soruna gelince tatlm her bebek farklı bizim oğlanda çoğu şeyi yapmıyor yapmak istemiyoe ellerinden tutunca yürümüyor mesela ama koltuk altından tutym yürüyo kendini çok yormak istemiyo ve korkuyor.ayrıca normal bi bebek senin yavrun bende benm oğlum neden 12 kilo diye düşünüyorum oğluma anne sütü yarıyor.bende bu kilonun altında ne yatıyor neden kilolu diye dertleniyorum ama dr lar boyu iyi anne sütüde alıyor o yüzden sıkıntı yok diyorlar.dediğim gbi her bebek farklı Allahım sağlıklı olsunlarda gerisi boş tatlım.bu arada aramıza hoşgeldin:80:

Slm herkese,herkes ve bebekler iyidir umarım.
Bizimki şuaralar yerinde durmuyoo sürekli ayakta durmak istiyoo,tabi biz de yanında yoksam kafasını carpabiliyo...bakalım ne zaman yürüycek..o zaman işimiz daha zor...ben de feci bi bel agrısı başladı...10 kg üzerinde bizimki gece kaldır indir...feci agrıyo dogrulamıyorum 3 gün oldu..bugünü kendime ayırdım dinlencem,oglumu sevcem...

o kadar çok özlemişim ki buraya yazmayı.bizden haberler şöyle oğlum 79 cm ve 12 kilo.....sağlığı yerinde rabbime şükür......gece sık kalkar oldu benmde sütüm yetmiyor hıpp ın mamasını aldım günde 1 defa vermeye başladım.sevdi Allahtn......bazen 6-7 kere bazende 4 efa kalkıyor gece ve hepsinde de meme istiyor.....daha emeklemiyo geri geri gidiyor poposunun üzerine her tarafa gidiyor.ileriye gitme çabası var ama beceremiyor.4 tane dişimz var üstler önce çıktı ve üst dişler ayrık birbirinden.....tavşan oldu oğlum.....bense gebe kalmadan önceki kiloma döndüm şükür...hatta 4-5 kilom daha var vereceğm ama olmuyo burada.....
mayıs döneminde alese girip tezs,iz yapmak istiyorum ders çalışmam lazım.yeni hazırlanan ünversite not düzenlenmesinde notum 15 puan düştüğü için yüksek puan almam lazım.eğer bunu yaparsam öğretmenlik ormasyonu alcam inşallah giresunda alabilirm sonrada işe girmek istiyorum burada bi yer var özel eğitim için.orda işe başlarsam iyi olacak bakalım Allahtan hayırlısıysa olsun inaşallah.....

KEDİİ cm senin soruna gelince tatlm her bebek farklı bizim oğlanda çoğu şeyi yapmıyor yapmak istemiyoe ellerinden tutunca yürümüyor mesela ama koltuk altından tutym yürüyo kendini çok yormak istemiyo ve korkuyor.ayrıca normal bi bebek senin yavrun bende benm oğlum neden 12 kilo diye düşünüyorum oğluma anne sütü yarıyor.bende bu kilonun altında ne yatıyor neden kilolu diye dertleniyorum ama dr lar boyu iyi anne sütüde alıyor o yüzden sıkıntı yok diyorlar.dediğim gbi her bebek farklı Allahım sağlıklı olsunlarda gerisi boş tatlım.bu arada aramıza hoşgeldin:80:

masallah göktug pasama keske benim cocuklarda azcik anne sütü alabilseydide biraz kilolu olsalardi
:26: ama sagligi yerinde cok sükür hepsinin
ayrica biraz ayaklansinlar bak kilo felan kalmayacak :)))

Bizimki şuaralar yerinde durmuyoo sürekli ayakta durmak istiyoo,tabi biz de yanında yoksam kafasını carpabiliyo...bakalım ne zaman yürüycek..o zaman işimiz daha zor...ben de feci bi bel agrısı başladı...10 kg üzerinde bizimki gece kaldır indir...feci agrıyo dogrulamıyorum 3 gün oldu..bugünü kendime ayırdım dinlencem,oglumu sevcem...

cok gecmis olsun acil sifalar bel agrisi cok kötü bisey allah kimseye vermesin
ceken biri olarak seni cok iyi anliyorum
fitik felanmi var ????

fundacıgım hakkında hayırlısı neyse o olsun
calısırsan göktuga kım bakacak
benım oglumda kıloluydu sutum cok yaramıstı ama yuruyunce erıyo saglıklı kılo da sıkma canını

gecmıs olsun
zordur bel agrısı hıc cekmedım ama bende egılınce uzun sure kalkmakta zorlanıyorum
neren agrısa canın orada demısler

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım bende nisan annesyim 24 nisan doğumlu bir kızım var.

merhaba arkaaşlar acaba en son ne zaman yazdım buraya çok oldu çookkkk :1: ama çok özledim burdan paylaşım yapmayı da hep hamileliğimiz geliyo aklıma buraya girince içim bi garip oluyo:) aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz bebişlere de sevgiler

meraba annişler..
o kadar çok olmuş ki buraya yazmayalı.
herkes face de.ben ona bile fazla takılamıyorum.zaman bulamıyorum.defne çok hareketli emekliyor.koltuklara tutunup heryeri geziyor.sürekli onun peşindeyim aman düşmesin diye.heryeri karıştırıyor.okul da var.ev işlerini yetiştiremiyoum bile kadın alıyorum artık.
burası ilkgözağrımız ama işte faace kolayınma geliyor.
hamileyken bir gümde kaç sayfa ilerlerdi okuyamazdım bile:)))
herkesi ve bebişlleri öpüyorummm

huhuhu:) hanımlar nabersiniz yaw...
valla hem yetim hem öksüz kaldı bu eller...
kimsecikler gelip iki kelam etmez oldu...
çok boşlar olduk çok...

merhaba nisan anneleri, umarım herkes ıyıdır.. ben ve oglum grip olduk 1 haftadır onunla ugrasıyoruz..:( bırde oglumuzun odasını 2 aylıkken ayırmıstık, cok rahattı gece 2 kere falan kalkardı emzırırdım uymaya devam ederdı, son 1 aydır neredeyse gecede 10-15 kere kalkıyordu belkı sutum yetmıyor dıyıcem ama sanırım olay sutte degıl, kucagımda uyumak ıstıyor :( artık dayanamayıp yanıma yatırıyordum, oyle olunca horul horul sabaha kadar uyanmadan uyuyor ama alısır dıyede cok korkuyordum.. bızde artık yenılgıyı kabul edıp beşigini bızım odaya gerı tasıdık :( ınsanlar 10 aylıkken cocugun odasını ayırır bız tam tersını yaptık :( boyle olunca hemen sesını duyuyorum, kalkıyorum uykusu daha acılmamıs oluyor sanırım , ben odasına gıdınceye kadar korkuyordu. dun bızım odada cok guzel uyudu.. sızın bebekler nasıl uyku konusunda?

merhaba nisan anneleri, umarım herkes ıyıdır.. ben ve oglum grip olduk 1 haftadır onunla ugrasıyoruz..:( bırde oglumuzun odasını 2 aylıkken ayırmıstık, cok rahattı gece 2 kere falan kalkardı emzırırdım uymaya devam ederdı, son 1 aydır neredeyse gecede 10-15 kere kalkıyordu belkı sutum yetmıyor dıyıcem ama sanırım olay sutte degıl, kucagımda uyumak ıstıyor :( artık dayanamayıp yanıma yatırıyordum, oyle olunca horul horul sabaha kadar uyanmadan uyuyor ama alısır dıyede cok korkuyordum.. bızde artık yenılgıyı kabul edıp beşigini bızım odaya gerı tasıdık :( ınsanlar 10 aylıkken cocugun odasını ayırır bız tam tersını yaptık :( boyle olunca hemen sesını duyuyorum, kalkıyorum uykusu daha acılmamıs oluyor sanırım , ben odasına gıdınceye kadar korkuyordu. dun bızım odada cok guzel uyudu.. sızın bebekler nasıl uyku konusunda?

valla bız odayı ayıramıyoruz yerımız musaut degıl
ben emzırıyorum uyutuyorum besıgıne yatırıyorum bıde bakıyorum yanımda uyanyo
uyku sersemı yatarak emzırıyorum bıda besıgıne koymuyorum bazen uyanırsam yatırıyorum besıgıne
dıgerlernıde öyle buyuttum
oturarak emzırmeye alısmadım böylece uykumda bölunmuyo

Back
X