2010 Nisan Anneleri

cerrahi işleme asla cesaret edemem ama lazerlede azalabiliyomuş sanırım.tam araştırmaya girmedim çünkü lazer yaptırınca ilk sütünü sağıp atmak gerekiyomuş.eee bende o kadar sütü ziyan edemem valla.
süt durumlarım eskiye gmre daha ii cnm.en azından mamayı günde 2 ye düşürdük.gündüz 1 kere 60cc gecede 1 kere 90 cc veriyorum.bazen gündüz vermiyourm bile.belki gecede vermesem olur çünkü ağlamıyo ben yatırırken veriyorumki birazcık uyusun diye.yoksa kısa kısa uyuyo.
oğluşum çok ii allaha şükür.yarın 2.ay aşılarımız var.inşallah ateş yapmaz diye dua ediyorum.bakalım kaç kilo olmuş minik kuzum merak içindeyim.annelikte bambaşka bişimiş.herkes sölerdi bebğini kucağına alınca herkesin sevgisi geride kalıcak.çok sevdiğin eşinin bile 2. plana düşücek diye.gerçektende öyleymiş.önceden eşimi kızdırsam geri gönlünü almak için neler yapardım şimdi umurumda bile olmuyo :1: o uğraşıyo benimle:1:
senin nasıl gidiyo annelik.artık kocaman oldu seninki.yürümeye başladımı ek gıdalarla aranız nasıl?
anneliği allahın bize bahşettiği en kutsal mertebe olarak görüyorum,bu nasıl bişeydir aysucum anlatamam ki mucize gibi birşey,allahım inşallah hakedene bahşeder bu mübarek gecede bunu diliyorum gerçekten.haberlerde geçen o ........ cani (anne demeye yüreğim el vermiyo)......kadınları gördükçe kendimi kaybediyorum,o CAN a, o EVLADA sahip olmak isteyen okadar anne-baba varki,çevremde de var çok üzülüyorum onlar adına,ya rabbim onlara ver diye dua ediyorum.
annelik deyince bambaşka bir boyuttayım kelimeler kifayetsiz kalıyo,eşim benim de 2.planda çaktırmayın :17: kendine yoo 1.sin hala diyom napim idare ediyorum:76: Kayra yürüyo :64: alıyo başını tenger tünger istediği yere koşturuyo.Ek gıda deyince bizimki iştahlı bir çocuk olmadı hiçbirzaman,ama ben ne bulsam yediriyorum,ev yemeğini yiyor yinede çorba yapıyorum ona özel.doğum kilosu 2,370gr.dı.şimdilerde 10 kiloydu enson,dr.umuz dediki 1 sene içinde alacağı toplam 2,5 kilo

bende inek sütü vermiyorum devam sütü veriyorum yinede kaka sorunumuz var canım.kaysıyı komposto yapıyorum ama şeker atmıyorum kendi şekeri yetiyor.negüzel kayra muz yediğinde kabız olmuyor maşallah.:nazar:biz çok az bile yedirsek hemen kakası sertleşiyor.hazır meyve suyu mu içimiyor yoksa evde yaptıklarını mı??ben hiç hazır meyve suyu vermedim evde yapıyorum günde 2 biberon içiyor.çok seviyor meyve suyunu.
demir ilacı bende veriyordum ama hiç kabızlık yapmadı.forumda okudum bir çok kişi aynı dertten yakınıyor.demekki her bebekte farklı etkiler yapıyor.biz artık demir ve vitamin ilacı vermiyoruz siz devam ediyormusunuz vermeye????

kayraya kız bakmaya başlamışsın şimdiden:9:nisan kızları kararvermekte zorlanıcan sanırım:9:
yok cnm yaa meyve suyunu kattiyen içmiyor,kendim sıkıyordum sonra milupanın kini de denedim sonuç hep aynı,ayranı içiyor meyveyi içmiyor,çok güzel kemiriyo meyveleri,bende püre yapıp veriyorm içine bal da koyuyorum,bazen de cicibebe güzel oluyo valla kalanı ben yiyom:52: dr.umuz 1 tertip demir şurubu daha verdi,demir eksiğimizi tamamlamıştık yediği yemeklerle ve ferro ile,son kez içiriyoruz inşallah.bu da vücudundaki demir stoğunu korumak adına.benm oğluma dr.um doğumdan sonra 1 yaşa kadar verilen d- vit verilmeyecek dedi,bıngıldağımız ile ilgiliydi.

benım oğlum 6 ay emdı sonra kendılıgınden bıraktı bende devam sutune basladım.allaha şukur bısey olmadı.1 yaşından sonra ınek sutu vermeye basladım ama keçi sutunu 9 aydan ıtıbaren içiyo.14 aylık olduk.dr fazl verme kansızlık yapar dedı sadece.
14.ayımızdayız bıraktı bırakacak neredeyse annesütünü,devam sütü ile takviye yapıyoz,demir eksikliği kansızlık kabızlık filan yapıyo diye korkuyorm inek sütüne geçmeye,keçi sütü bana da dediler birtürlü cesaret edemedim
ben bu konuyu araştırdım anne sutune en yakın keçi sutuymuş bu benı cok mutlu ettı buyuzdende ınek sutune oranla daha hafif.ısıtmıyorumda benım oğlum soguk sevıyor.bı deneyın derım.bıze bı zararı olmadı çok şukur.....:49:
senden sonra ben de denemeye karar verdim, inşallah uygulamaya da geçerim en kısa zamanda.pastörize mi alıyosun yoksa açık mı alıyosun keçi sütünü bu konuda da bilgi verirmisin lütfen?

yine uzun bir aradan sonra merhaba herkese yeni katılan arkadaşlar hoşgelmişler. herkeste durumlar iyidir umarım bebişlere iyi bakın
meraba merabaaaa :71: çok şükür durumumuz iyi bebişle teyzesi,umarım siz de de iyidir:54:

:nazar:herkesin kandili kutlu olsun,dualarınız kabul olsunn inşallah cici nisan anneleriii:16:

geç oldu ama herkesn kandili mübarekolsun.rabbim bizlere sağlılık mutluluk,huzur versn.çocuğu olmayan arkadaşlarımıza sağlıklı bebekler nasip eylesn AMİN....

gunaydın guzel anneler
ve benım sevgılı arkadaslarım hayırlı cumalar cumanız mubarek olsun bız yıne dogal olarak saat 6 ya dogru gelırken ayaklandık ısımızın yarısı bıttı sayılır bennuda vc nın önunde ciş ciş dıyor ama altı bezlı acaba gercek çişimi yoksa oraya çiş yapılacagınımı bılıyo derken bennu yanıma geldı ve felaket kokuyor yanı bu demek oluyorko ben ramazana 1 hafta kalana kadar halılarımı yıkamayım bennuyu cıse alıstırmaya calısayım en guzelı bu yanı sızcede öyle yapmayımmı
hadı hoscakalın kendınıze ıyı bakın bebeıslere zaten bakıyosunuz zaten onlar icın burada degılmıyız

tekmarka var burada kay.pastorıze keske gunluk olsada oyle alsam.içtiği yere kadar verıcem bende.şekersiz veriyorum ılık.kaka problemımız hıç olmadı sutden dolayı inş.sızdede olmaz...ve bebişleriniz severek içerler.inek sutune oranla kokusu fazla.:26:

tekmarka var burada kay.pastorıze keske gunluk olsada oyle alsam.içtiği yere kadar verıcem bende.şekersiz veriyorum ılık.kaka problemımız hıç olmadı sutden dolayı inş.sızdede olmaz...ve bebişleriniz severek içerler.inek sutune oranla kokusu fazla.:26:

bıldcogunlukta o markayı kullanıyorıgım kadarıyla kecı sutunun gunluk olanı yok

bizim kızlar zaten cevap vermişler soruna.cevap verdiklerini görmeden bende çatlakların kapanmayacağını yazmıştım.maşallah bebeğine 2 aylık demek.2.ayda hatırladığım kadarıyla aşı ateş yapmıyor.3.ay aşıları sanırım 4 tane onlar ateş yapmıştı kızıma.4 tane aynı anda olunca fazla geliyor bünyeye sanırım.kaç kilo doğmuştu bebeğin??emzirdikçe sütün daha da artıcak.sık sık emzirki süt kanalların açılsın.
annemde hep anne olunca kıymetimi anlarsın derdi.benimde bir kulağımdan girer ötekinden çıkardı ama anne olunca gerçekten kıymetini daha çok anladım.insan bebeğini kucağına alınca dünyası 360 derece değişiyor.sadece onu düşünüyorsun ondan başka şeye odaklanamıyorsun.hayatta en değerli varlığın en sevdiğin şey bebeğin oluyor.ben kızıma aşığım babasıda öyle.dünyada hangi hazineyi hangi aşkı önüme koyarlarsa koysunlar kızımdan başka herşey yalan.sende eminim aynı duyguları yaşıyorsundur gerçi tüm anneler için aynı şey sözkonusudur eminim.
ayy çok yazdım kusura bakma ama yeni bir anne bulunca yazmak istedim.allah analı babalı büyütsün, sağlıklı, mutlu, uzun ömürlü bir evlat olur inşallah.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm bebeğim 2.ayını bitirdi.3 tane aşı oldu dün.allaha şükür ateşi 37 dereceyi geçmedi.doktorumz 37.8 i geçmezseateş düşürücü verme dedi.vücudu mikroplarla savaşmayı öğrensin dedi.
bebeğim 4000kg doğdu.dün tartıldı 5200 olmuş.doğum kilosuna göre az ama doktorumuz ii diyo.sık sıkta emzirmeye çalışıyorum.mama vermmeye çalışıyorum.sadece durmazsa veriyorum mecburen.

anneliği allahın bize bahşettiği en kutsal mertebe olarak görüyorum,bu nasıl bişeydir aysucum anlatamam ki mucize gibi birşey,allahım inşallah hakedene bahşeder bu mübarek gecede bunu diliyorum gerçekten.haberlerde geçen o ........ cani (anne demeye yüreğim el vermiyo)......kadınları gördükçe kendimi kaybediyorum,o CAN a, o EVLADA sahip olmak isteyen okadar anne-baba varki,çevremde de var çok üzülüyorum onlar adına,ya rabbim onlara ver diye dua ediyorum.
annelik deyince bambaşka bir boyuttayım kelimeler kifayetsiz kalıyo,eşim benim de 2.planda çaktırmayın :17: kendine yoo 1.sin hala diyom napim idare ediyorum:76: Kayra yürüyo :64: alıyo başını tenger tünger istediği yere koşturuyo.Ek gıda deyince bizimki iştahlı bir çocuk olmadı hiçbirzaman,ama ben ne bulsam yediriyorum,ev yemeğini yiyor yinede çorba yapıyorum ona özel.doğum kilosu 2,370gr.dı.şimdilerde 10 kiloydu enson,dr.umuz dediki 1 sene içinde alacağı toplam 2,5 kilo

maşallah cnm kayraya:nazar::nazar::nazar:
kilosu az doğmuş ama yetişmiş akranlarına.
o canilere bende çok sinir oluyorum.ne aileler var gerçekten yıllarca uğraşıyolar bir evlat sahibi olabilmek için.rabbim isteyen herkese nasib etsin.gerçekten tarifi mümkün değil.

gunluk yok evet bende keçiden bebişin agzına şeklınde bahsetmiştım.burda bızım ımkan var ama kım ugrasacak keçıyle....:97:
sen
cnm bebeğim 2.ayını bitirdi.3 tane aşı oldu dün.allaha şükür ateşi 37 dereceyi geçmedi.doktorumz 37.8 i geçmezseateş düşürücü verme dedi.vücudu mikroplarla savaşmayı öğrensin dedi.
bebeğim 4000kg doğdu.dün tartıldı 5200 olmuş.doğum kilosuna göre az ama doktorumuz ii diyo.sık sıkta emzirmeye çalışıyorum.mama vermmeye çalışıyorum.sadece durmazsa veriyorum mecburen.
kılolu dogan bebekler genellıkle az kılo alıyor
bosverın o canılerı onlra anne olmayanlar bıle sınır oluyo
kızlar msj zor yazılıyo

o canilere bende çok sinir oluyorum.ne aileler var gerçekten yıllarca uğraşıyolar bir evlat sahibi olabilmek için.rabbim isteyen herkese nasib etsin.gerçekten tarifi mümkün değil.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

geç oldu ama herkesn kandili mübarekolsun.rabbim bizlere sağlılık mutluluk,huzur versn.çocuğu olmayan arkadaşlarımıza sağlıklı bebekler nasip eylesn AMİN....
Aminn :70:
evet kokusu fazla dimi,peyniri var bizde de kokuyo :37: bebeğin severek mi içiyor cnm?

sağol cnm senin bebişine de maşallah:nazar: bu arada geçmiş olsun şimdiden alışmaya bak aşılara,ben daha yeni alışabildim,kayra ile birlikte ben de ağlıyordum.Allah tan hep yanımızda dedemiz annannemiz vardı,,ayy özellikle kan verileceği zaman hemşirelerle ne kavgalar ettik bebeğimi delik deşik ettiler,nolcak vermişler stajerleri kan alma bölümüne,damarı bulamıyorlar,benden alın diye ağlayarak haykırdığımı anımsıyorum.inşallah birdaha gerek kalmaz :50:

evet cnm severek içiyo inek sutu olursa daha az içiyo.ama biskuvıyle sevmiyo.ben peynirini buskuvıyle veriyorum ancak oyle yıyo.

sağol cnm senin bebişine de maşallah:nazar: bu arada geçmiş olsun şimdiden alışmaya bak aşılara,ben daha yeni alışabildim,kayra ile birlikte ben de ağlıyordum.Allah tan hep yanımızda dedemiz annannemiz vardı,,ayy özellikle kan verileceği zaman hemşirelerle ne kavgalar ettik bebeğimi delik deşik ettiler,nolcak vermişler stajerleri kan alma bölümüne,damarı bulamıyorlar,benden alın diye ağlayarak haykırdığımı anımsıyorum.inşallah birdaha gerek kalmaz :50:

çok saol teyzesi.
benim bebeğim doğduğunda 10 gün küvezde kaldı.yüreğim onunla kaldı hep orada ne zordu yarabbim bi daha banada kimseyede yaşatmasın.aşılara alışık gibiyim ondan.ağlıyo içim acıyo ama teselli için ben ağlamıyorum.oğlum küvezdeyken hergün bi yerini deliyolardı damardan antibiotik tedavisi gördü.her seferinde başka yeri delik oluyodu.eve geldi ellerinin üstü ayakları hep delik deşik yara içindeydi öyle yüreğim parçalanıyoduki rabbime şükür hepsi geçti.

çok saol teyzesi.
benim bebeğim doğduğunda 10 gün küvezde kaldı.yüreğim onunla kaldı hep orada ne zordu yarabbim bi daha banada kimseyede yaşatmasın.aşılara alışık gibiyim ondan.ağlıyo içim acıyo ama teselli için ben ağlamıyorum.oğlum küvezdeyken hergün bi yerini deliyolardı damardan antibiotik tedavisi gördü.her seferinde başka yeri delik oluyodu.eve geldi ellerinin üstü ayakları hep delik deşik yara içindeydi öyle yüreğim parçalanıyoduki rabbime şükür hepsi geçti.

cok sukur gecmıs allah bıdaha yasatmasın

çok saol teyzesi.

çok şükür,allah acılarını göstermesin. vallahi annem bana hep derdi 'anne olunca anlarsın'diye o zamanlar hep kulak arkası ederdim bu lafları.şimdi itiraf ediyorum da,yaaa gördün mü?nasılmış? diyor,evlat başka bişeymiş yaw, düşünürken bile oğlumu burnumun direği sızlıyor ooooyyyy gurban olduğum totosunu yediğimmm...:emir_bebek:

dün 1 yaş fotosu çektirmeye gittik oğlum bir ağladı ki,önce şaşkın şaşkın bakındı,çocuk neye uğradığını şaşırdı,karşısında ailemizin fotocusu-dedesi-dayısı-anası yani ben:) binbir şaklabanlıkla güldürmeye çalışıyoz,her kafadan sesler çıkıyor,başladı bizimki ağlamaya güldürelim derken...:9:
bakalım nasıl çıkacak fotolarda bobi,gülmediği kesin de:31:
sizler de çektirdiniz mi kızlar,bu arada bizimkiler tutturdu havalar ısınıyor çocuğun saçlarını kestirelim diye...off ya ben istemiyorum ilk saçları biraz daha uzasın istiyorum,kıvır kıvır oğlumun saçları.sizlerden kestiren var mı hanımlar?

evet cnm severek içiyo inek sutu olursa daha az içiyo.ama biskuvıyle sevmiyo.ben peynirini buskuvıyle veriyorum ancak oyle yıyo.

ohh ne güzel severek içiyor,benimki de bisküvi ile sevmiyor sütünü,ben de meyvesine bazen de yoğurduna karıştırarak veriyorum

dün 1 yaş fotosu çektirmeye gittik oğlum bir ağladı ki,önce şaşkın şaşkın bakındı,çocuk neye uğradığını şaşırdı,karşısında ailemizin fotocusu-dedesi-dayısı-anası yani ben:) binbir şaklabanlıkla güldürmeye çalışıyoz,her kafadan sesler çıkıyor,başladı bizimki ağlamaya güldürelim derken...:9:
bakalım nasıl çıkacak fotolarda bobi,gülmediği kesin de:31:
sizler de çektirdiniz mi kızlar,bu arada bizimkiler tutturdu havalar ısınıyor çocuğun saçlarını kestirelim diye...off ya ben istemiyorum ilk saçları biraz daha uzasın istiyorum,kıvır kıvır oğlumun saçları.sizlerden kestiren var mı hanımlar?
valla ben dıger cocuklarımında saclarını hıc sıfıra vurdurmadım ıkısıde gayette sık

ohh ne güzel severek içiyor,benimki de bisküvi ile sevmiyor sütünü,ben de meyvesine bazen de yoğurduna karıştırarak veriyorum

ben cok acken ınek sutunu bıberonla yada arı mama yada pırınc unuyla muhallebı olarak en az gunde 1 kez verıyorum

çok saol teyzesi.

çok geçmiş olsun allah uzun sağlıklı ömürler versin bebeğine.kızımdan kan aldıklarında içim parçalanıyor ki sen daha zor günler yaşamışsın allah bir daha göstermesin sıkıntılı günler sanada bbeğinede.anne kalbi dayanmıyor değil mi??çok masumlar çok korumasızlar insan dayanamıyor onların hasta olmasına yada ağlamasına.bunları yazarken bile gözlerim doldu:43:insan anne olduktan sonra daha hassas oluyor.yazdıklarını okuyunca duygulandım.tekrar çok çok geçmiş olsun.yumuk yumuk ellerinden öpüyorum bebeğinin:16:

bennuyu acıle göturdum dun atesler ıcınde bozazları cok kötu olmus dr sabaha kadar agladı sabah 6 dan berıde aglıyor

Back
X