2010 Nisan Anneleri

slm kızlar oyyy o kadar yoruldumki anlatamam misafirlerim saat 1de geldi az önce gittiler bebişim onların gürültüsüne uyuya kaldı başım nasıl ağrıyo anlatamam migrenim hat safada uyku düzeni,kalabalık ,gürültü zaten tetiklemek için yeterli ilaçta .çemiyorum zaten :((üstüne birde misafir ayakta kalıyorum çok yoruluyorum off off daha gelecekler arkada yaaa bir yanlız kalamıyoruz eşimle şöyle başbaşa ancak geceleri o aradada fırsat bu fırsat deyip en ufak dakikayıda uyumakla geçiriyoruz sağolsun eşim çok yardım ediyo en ufak bir ıngaaa sesinde ilk o fırlıyo nerdeyse ben ona süt babsı diyorum çünkü geceleri mamasını o yediriyo zevk alıyomuş:)) neyse geçmişi okuyamadım hepinizi kocamn öptüm rabbime emanet olun görüşmek üzere

arkadaşlar bebeklerinizi sabah ve akşam ne kadar aralıklarla emziriyorsunuz

valla emzirme vaktimiz olmuyo bizim canı ne zaman isterse ozaman emiyo bizimki....
süresi isteği hep ona bağlı...
hoş ona kalsa hiç ağzından cıkmasa da olur....

slm nisan anneleri..bende bebeğimi 20 nisanda dünyaya getirdim..size bi sorum olucak..bebeğine hem mama hem meme verenler dr.tavsiyesiylemi verdiniz..bende sütüm geç geldi diye mama almıştım ama dr. sakın verme dedi..müsait olduğunuzda cvplarsanız sevinirim.

sorularda sorunlarda hep ayni :)))
valla bizde iyiyiz sorunlar ayni oldugu icin anlatmiyorum

doktor tavsiyesi ile verdik canim kendi adima cevapliyim
ama sanirim bütün arkadaslarda doktor tavsiyesi ile verdi mamayi ki en dogrusuda budur canim ayrica hayirli olsun allah uzun ömür versin insallah

ümmühani merak ediyorum ben ya haber alan yokmu hic???

günaydın kızlar nasılsınız bende hem oğluşumu sallıom hem yazıom iyice alıştı sallanmadan uyumuyo.işimiz iş aman uyusunda gerçi.ümmühanda doğuma gitmiş heralde haber yokmu kızlar.

günaydın kızlarrr ve bebiişlerr opuyorumnanaktan

oğlum emip uyumuşken bi bakayım dedim.. ama daha kahvaltı bulaşıklarım duruyo :)) neyse 2 kelime yazıp işlere dönerim ki inşallah o arada yakışıklım uyanmaz...

bugün annem gelicek.. gece biz götürücez.. yani tüm gün burda ve akşam da zemuszemus nasıl seviniyorum anlatamam yaa.. keşke hep bizimle kalsa.. hatta babam ve kardeşim de hihoyyyt ama malesef olanaksız bu durum.. şimdilik annemin geldiği günlerin keyfini çıkaralım en iyisi..

bu arada pazartesi günü bizim 40 ımız çıkıcak.. ama biz de 37 günlük olunca kırklanılır ve yıkanılır.. cuma günü yani.. :)) yıkanıp gesmeye gidicezz zemuszemus annem görümcene g,delim dedi yaa kaydirigubbakcemile3 ben en yakın arkadaşıma gidiceğimizi söyledim tabi :dance:

tabiii 40 ımız çıkınca da farklı sorunlar,problemlerr.... sıkıntılarr :kedi: zor olucak zoor bilmiyorumkismile hakkımızda hayırlısıı tabii.. ama 2 çocuk annesi olaraktan.. 3. çocuğu bilerek ve isteyrek yapmam sanırım.. büyük konuşmıyım tabi ama öyle.. o yüzdendaha bir dikkatli olmak gerekli bilmiyorumkismile şimdiden tuttu tasası :1rolleyes: Rabbim hepimize hayırlısını versin bundan sonra da.. :Saruboceq:

hıııı.. bide sabah sabah oğlumun bezini değiştiricem bir de ne göreyimmm :)) sol bacak kaka içinde resmen kaydirigubbakcemile3 nasıl becerdi anlamadım.. ama bezin sağ tarafı tertemiz.. sanırım yan yatarken halletti marifetli oğlum :asigim: yıkadık babasıyla sabah sabah.. zaten babamız oğlumuzu yıkamaya bayılıyoo. maşallah suyu döktükçe nasıl yayıyo kendini :nazar: :asigim: neyse kaka temizleyip sonrasında kahvaltı yapmak ne kadar hoş olduuu anlatamamm kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar bebeklerinizi sabah ve akşam ne kadar aralıklarla emziriyorsunuz
aralığımız yok ki canım benim...o ne zaman emmek isterse.. hangi aralıkla emmeyi canı çekerse o zamann.. doğduğun da daha hastanede her aranışındameme ver dediler..ama sana şöyyle diyiim. maşallah 2 saati geçtiği çoook nadiir.. :nazar: hatta ağzından hiiç çıkmasa daha bi memnun olcak ya neyse :asigim: kızım hiiç emmediği ve sadece mamayla beslendiği için oğlum için hiiç kasmıyorum kendimi saat düzeni oturtmak için.. istediği an emebilir.. ama doktorumuz 3 saat ennn çok 4 saati geçmesin emmeediği süre o da gece olabilir.. gündüz en ge. 2,5-3 saatte bir uyuyosa bile uyandırıp emzir demişti.. ama bizimki tamamen oğlanın keyfine bağlı opuyorumnanaktan sizin emme sıklığınız nedir canım?
slm nisan anneleri..bende bebeğimi 20 nisanda dünyaya getirdim..size bi sorum olucak..bebeğine hem mama hem meme verenler dr.tavsiyesiylemi verdiniz..bende sütüm geç geldi diye mama almıştım ama dr. sakın verme dedi..müsait olduğunuzda cvplarsanız sevinirim.
gözün aydın canım.. güle güle büyüt yavrunu... biz hastanede sütüm gelmediği gerekçesiyle doktora danıştık.. gelip hemşiresie baktırdı memişlerime :) sütü gelicek emzirsin... demiş.. ama biz emmiyo ağlıyodiye ısrar edince hemşiremiz doktor zor durumda kalırlarsa diye mama adı yazdı dedi.. ama biz eve çıktığımız gece nöbetçi eczanden aldık... :))) sütüm gelincede mama hiiiç aramadı ama ben geceleri 30 ml. verdim yine de... ve kutunun yarıdan çoğu duruyo ama 1 ay içinde bitmesi lazım.. bugün atıcam.. bi daha da almam sanırım.. inşallah gerek de olmaz.. :Saruboceq:
gunaydın kızlar bizde şimdi kalça filmimizi cektirmeye gidiyoruz
günaydın canımm... opuyorumnanaktan güle gülee.. hayırlı sorunsuz haberlerle inşallahh :Saruboceq: kuzey beyi kokla gıdıştan benim yerime opuyorumnanaktan

cnm bn doktora sormadım kndim verdim çünkü ilk 3 gün sütüm çok az geldi gözleri sarardı sarılık olcak dir tutuşunca mama verdim. kızım vampir gibi sürekli emio arada sütüm yetmediğinde mama veriorum ama 1 aylık kızım toplam 5 yada 6 kez vermişimdir...

selam kızlar herkeste aynı problemler bir müddet böyle devam edecek gibi
eskiden olduğu gibi sohbet etmek ne mümkün bebekler bırakmıyor uyuduğu anda da hemen ev işi temizlik yemek falan anca insan yetişiyor
bizim öyle çok ciddi bi problemimiz yok çok şükür bakıyorum azıcık kızardımı gaz çıkaramadımı hemen bi çay kaşığı kimyon ben içiyorum azıcıkta bebeğe sütümle veriyorum hemen hem alttan hem üstten gaz çıkarıyor ardındanda altına yaptımı rahatlıyor ve en az 2 saat aralıksız yatıyor abisinde de gaz problemi olmuştu metsilde zinco da çok kullanmıştım faydasını görmedim ama kimyon çok ii gelmişti bunda hiç ilaç kullanmadım şimdilik fitil ii geliyor rahatlıyor zorda kalırsanız yarım fitil kullanın bide ben nane azıcık veriyorum sancısını alıyomuş azıcık kaynamış suya bi çimdik atıyorum azıcık şeker o da çok ii geliyor hemen kendini brakıyor yavrucum tabii üstüne 2-3 çay kaşığı suda veriyorum
çok şükür göğüs ucu problemi çekmedi ilk bi kaç gün ağrıdı hametan sürdüm bi kaç saat bekledim hem sütüm çoğaldı o zaman içinde hemde krem biraz üzerinde kalınca faydasını gördüm o sırada bebeğe mama verdim meme isteyincede emziği tıktım ağzına 2 günde geçti çok şükür
evet sadece bukadar yazabiliyorum uyandı sıpam ağlıyor herkese gazsız bir gün bol uykulu bi gece diliyorum

merhaba hacer hanım aynı şehirdeyiz.bende 32 haftalığım.haziran annesi olcam ve benimde 2.bebişim geliyor.size doktor ve hastane konusunda danışacaktım.doğumunuzu nerede yaptınız? ne şekilde oldu? memnun kaldınızmı? bi ara fırsat bulup girdiğinizde cvplarsanız memnun olurum.bebişiniz ve size sağlıklı günler. yerimseniben (Bu arada fırsat buldukça girdiğinizde görüşmek isterim)

butterflydsd... günaydın canımm... ohh senin oğlan alıştı he sallanmaya... zemuszemus bu oğlanlar bizi parmağında oynatıyo resmen ya.. bizimki de uykuya dalamadığı an ne kadar karnıtok da olsa emerek uyumak istiyo.. :) bir iki kere çekip uyuyo.. biraz bekleyip yatağına yatırıyprum.. ama hemen açıyo gözünü. benim ağzımdaki meme nereye gitti der gibi bakıyo bana :)))) maşallah evlatlarımıza canım.. aman iyi olsunlar da biz uğraşıp yorulalım sorun değill... :)

ümmühan doğum yaptı mı sahi yaa.. bende merak ediyorum onuu.. yoksa 39+... gelen yok falan yazardı :)) kesin doğdu bebişi.. inşallah hayırlı sorunsuz geçmiştir..

Tüm nisan anneleri.bebekleriniz hayırlı olsun.bebişiniz ve sizlere sağlıklı ve mutlu günler.ben 32 haftalığım Doğum kısmetse haziranda olcak.zemuszemus

Son düzenleme:
ayy bak yazıcaktım unuttum :)) bu arada biriki kelime yazıp kalkıyodum yani :))) özlemişim fırsatını bulmuşken oturdum kaldım.. bulaşıkları da bi dahaki uyuma molasına bırakırım artık :))) hahaheh....

hacercim... canım... sana şu kimyon meselesini danışıcamm.. netten de araştırdım.. kullanan tanıdıklarımız da var.. senin gibi memnun kalmışlarr... ama ben ne kadar ne şekilde kullanılır onu sorucam sana..
* kendim ne kadar ve ne şekilde ve günde kaç kere kullanıcam?
*oğluma ne kadar miktarda, ne kadar sütümü sağıp, nerde karıştırıp, ne şekilde vericem? vee günde kaç kez? sadece gazını çıkaramadığı zamanlarda mı ?
çok sordum ama cevaplarsan ve inşallah görürsen tabi çok mutlu olucamm... aklımızda bulunsun bilelim de gaz sorunumuz tavan yaptığında ne yapıcağımızı şaşırıyoruz çünkü :( şimdiden çok saol..

günaydın kızlar nasılsınız umarım sizlerde kuzucuklarınızda çok çok iyidir...istediğiniz soru varsa elimden geldiğince destek olmaya çalısırım yazılarınızı okuyunca o günlere geri döndum...:delphin:

Tüm nisan anneleri.bebekleriniz hayırlı olsun.bebişiniz ve sizlere sağlıklı ve mutlu günler.ben 32 haftalığım Doğum kısmetse haziranda olcak.bana da ufak tüyolarınızdan yazarsanız bilgi edinmiş olurumzemuszemus

çook saol canımm opuyorumnanaktan tüyo derken :) doğum konusundaysa ben sezeryanla doğum yaptım.. eğer sorun olursa cevaplamaya çalışırım.. ama normal doğumsa malesef yardımcı olamam :) doğum sonrası içinse işte görüyosun bebiş bakımıyla ilgili hergün birşeyler ve çoğunlukla aynı sıkıntılar ve çözümlerini burda paylaşıyoruz... benim de 7 yaşında bir kızım var.. oğlum da 1 nisan da doğdu ve 34 günlüğüz şu an itibariyle :) ama insan il doğum yapanlardan daha acemi gibi oluyo cidden.. sorun olursa mutlaka görüp cevaplanır canım...
sana da hayırlı doğumlarr.. inşallah sağ salim,sorunsuzca sağlıkladoğurur ve koklarsın yavrunuu... :Saruboceq: uzuun hayırlı ömürlü hayırlı evlat olur inşallah boncuğun :Saruboceq:

ewt canım yavrularımız ii olsun da yeter.okadar aşığım ki oğluma bide artık yüzüme bakıp dinlemiyomu beni hepten bitiyorum bide bikaç kere yüzüme bakıp güldü allahım harika bi duygu bu yaa günden güne daha da bağlanıyorum canıma yaa.allahım herkese nasip etsin işallah.gerçekten lohusalık zormuş çok stresli geçti benim daha yeniyeni toparlanıyorum.ama değermiş gerçektende oğlum için onu koklayınca geçio hepsi.

bebegcim ewt canım annwelerimiz iiki varlar.benimkide bugün gelicek temizliğe yardıma cuma mevlüdümüz var kısmetse bunuda atlatalımda hayırlısıyla işallah.

günaydın kızlar nasılsınız umarım sizlerde kuzucuklarınızda çok çok iyidir...istediğiniz soru varsa elimden geldiğince destek olmaya çalısırım yazılarınızı okuyunca o günlere geri döndum...:delphin:

pekii madem şöyle bir şey sormak isterim:)) oğlum emerken uyuyo.. zaten sadece o şekilde uyku moduna geçebiliyoruz... emme bitinceamauyurken gazını çıkarmaya çalışıyorum ve yine uyanıyo dolayısıyla yine emmek ve uykuya dalmak istiyo... ama yine emince tekrar gaz sorunu tabi.. bende bazen 1-2 dk uğraşıp gazı çıkmasa da yan yatırıyorum bende.. o zaman uyuyo ama uyanırken de feryat figan... midedeki gaz çıkarılmayınca bağırsaklara inip orda sıkışıyomuşş. ve bu çığlık ondanmış.. kaldırıp uğraşınca aşağıdan gazını çıkarıp rahatlıyo ama emdikten sonra yukardan çıkarsa daha dalgın ve rahat uyucak.. bu konuda fikirleriniz için şimdiden teşekkürlerr opuyorumnanaktan doktor metsil verdi ama ben birşey kullanıcaksam da bitkisel,doğal olmalı diye damla kullanmak istemiyorumm...

bu arada güneydın :) işte canım gaz ve gece uyku sorunu dışında iyiyiz çok şükür.. aşılamıycak şeyler değil ama düzene girene kadar uğraştırıyo... senin meleğine de sağlıklı uzuun ömür diliyorumm....

butterflydsd... ayy canım evett yaa.. o gözlerimin içine muhtaç muhtaç bakışlarıı :asigim: onunla konuşurken bana bakmasıı... şimdiye kadar sadece 1-2 kere de olsa :) bana bakıp gülümsemesii :asigim: bunlar için herşeye değerr... uykusuzluk da yorgunluk da inann umrumda değill... evlatlarım iyi olsun da...

mevlüdünüz için Allah kabul etsin canım şimdidenn.... biz sadece kendi kendimize okuycaz .. büyük mevlüt yapmayı düşünmüyorum kalabalık olmasın.. kızım da yaptık 100den fazla kişi bir evin içinde :)) 2. bebekte gerek yok gibi geliy bana... zaten annelerimiz olmasa hiçbirşeyin altından kalkamazdık gibime geliyo :) iyi ki var canım annemm... :asigim:

hıı canım bu arada... hava ne güzelll demi şu günlerde yaa.. tam gezme havasıı :) oğlanı arabasına atıp kendimi sokaklara vurasım var ama gelen gidenden vakit yokki:)

siz kaç günlük oldunuz bu arada? kırkınız çıktı mı? bizden önce doğum yapmıştın sen sanırım... ayy ne unutkan oldum yaa.. öyledir inşallah yani :)

Back
X