2010 Nisan Anneleri

ewt tatlım nisan annerine 3.cüydüm ben canım.bugün 45günlük olduk canım.sorma wala canım yaa ewde okadar bunaldımki bende gerçi kırkım çıktı ama daha doğru düzdün ayesli gezemedik mevlüt daha olmadıı için gelen gidenden artık cumadan sonra bitcek işallah gelengiden.

günaydin kizlar

su mama ve meme isini nasil yapiyorsunuz yha kafamçokkarıştı

memeyi emsede 10 dakka sonra zirliyor benimki ama mamayi yiyince rahatliyor ,Allahim sasirdim resmen yha

daha cok kücük mamayla beslemek istemiyorum mafoldumben

dün ogleden sonra 4te mama verdim aksamin 10una kadar uyudu misil misil

refiscigim ayni problem bizdede var canim ,mamadan ve emzirmeden sonra gazini cikartmak ölümm resmen

kafasini salliyo bi o yana bi bu yana ya da aglamaya basliyor ,halbuki emerken uyuyor yavrucum

çook saol canımm opuyorumnanaktan tüyo derken :) doğum konusundaysa ben sezeryanla doğum yaptım.. eğer sorun olursa cevaplamaya çalışırım.. ama normal doğumsa malesef yardımcı olamam :) doğum sonrası içinse işte görüyosun bebiş bakımıyla ilgili hergün birşeyler ve çoğunlukla aynı sıkıntılar ve çözümlerini burda paylaşıyoruz... benim de 7 yaşında bir kızım var.. oğlum da 1 nisan da doğdu ve 34 günlüğüz şu an itibariyle :) ama insan il doğum yapanlardan daha acemi gibi oluyo cidden.. sorun olursa mutlaka görüp cevaplanır canım...
sana da hayırlı doğumlarr.. inşallah sağ salim,sorunsuzca sağlıkladoğurur ve koklarsın yavrunuu... :Saruboceq: uzuun hayırlı ömürlü hayırlı evlat olur inşallah boncuğun :Saruboceq:

kaydirigubbakcemile5 çok teşekkürler benimde 5 yaşında bi kızım var.sezeryanla olmuştu.şimdiki bebişimde haziranın 20 si gibi olcak tabii yine sezeryanla. ılkinde doğumdan sonra hemen emziremedim.inşallah bu bebişimde hemen emziririm.Sizinki nası oldu? hemen emzirdinizmi?

günaydın zehircim aynı sorun bizdede var canım hiç mama vermek istemiyorum ama günde 1 yada 2 kere mecbur veriyorum vermemek için elimden geleni yapıyorum ama sütüm var ama yeterli gelmiyo heralde az galiba.aman kesilmesin heptende. böyle böyle büyüceklr işallah.

günaydın zehircim aynı sorun bizdede var canım hiç mama vermek istemiyorum ama günde 1 yada 2 kere mecbur veriyorum vermemek için elimden geleni yapıyorum ama sütüm var ama yeterli gelmiyo heralde az galiba.aman kesilmesin heptende. böyle böyle büyüceklr işallah.

günaydin canim

sorma yha cok moralim bozuluyor ona her mama verisimde daha el kadar bebeye mama verirsek onu hastaliklardan nasil korucaz yha mafoldumben

psikolojim dagilmis durumda ,gözlerime baksa agliyorum,aglasa agliyorum,hickirsa agliyorum ,sinirlerimde ayni ölcüde lacka oldu

gündüzleri hep emzirmeye bakiyorum ,geceleri mama vericem yavrum ac kalmasin bide

ne zormus yha anne olmak

ewt tatlım nisan annerine 3.cüydüm ben canım.bugün 45günlük olduk canım.sorma wala canım yaa ewde okadar bunaldımki bende gerçi kırkım çıktı ama daha doğru düzdün ayesli gezemedik mevlüt daha olmadıı için gelen gidenden artık cumadan sonra bitcek işallah gelengiden.
:nazar: oh maşallah.. koca adam olmuşsunuz siz :) bizin kırkımız daha pazartesi çıkıcak :) mevlütten sonra gelicek kalmaz pek canım.. sende rahat rahat gezersin oğluşunla... zemuszemus bizim mevlütte olmıcak ya tamam artık kışa kadar gelen olur :))) tabi beni evde bulabilirlerse.. diyorum zaten gelenlere ki gelmeyenlere söylesinler diye :)) kırkım çıkınca 1 ay sonra da okul kapanıyoo.. beni eve bağlayan bişey kalmıcak.. atıcaz kendimizi yazlığa diye :)) evde bulabilene aşk olsun :)) gelicek olan da gelsin ama vaktiyle yaa...
günaydin kizlar

su mama ve meme isini nasil yapiyorsunuz yha kafamçokkarıştı

memeyi emsede 10 dakka sonra zirliyor benimki ama mamayi yiyince rahatliyor ,Allahim sasirdim resmen yha

daha cok kücük mamayla beslemek istemiyorum mafoldumben

dün ogleden sonra 4te mama verdim aksamin 10una kadar uyudu misil misil

refiscigim ayni problem bizdede var canim ,mamadan ve emzirmeden sonra gazini cikartmak ölümm resmen

kafasini salliyo bi o yana bi bu yana ya da aglamaya basliyor ,halbuki emerken uyuyor yavrucum
ayynı ayynı canım yaa.. kafasını bi sağa yatırıyo bi sola yatırıyoo. ıkınıyooo.. yook çıkan yok. bende yatırıyorum çaresiz napim :( mamayı da canım ben sadece gece 12 de yatırırken öncesağ ve sol mememi 15 er dakika (kaç kez uyandırıyorum arada,yoksa hemen sızıyo memede ) emzirdikten sonra 30 ml. veriyordum..ama artık vermem sanırım.. sütüm yeticek gibi. bakalım inşallah mecbur kalmam da sadece beni emer :Saruboceq: bende gece 12 de veriyordum ki biraz daha uzun süre uyusun diye ama benim oğlumda enn çok yarım saat uzatıyo uyuma süresini. sanırım az miktarda verdiğimden dolayı.. ama çok da versem beni emmez bırakır diye koktum... neyse sağlıkla büyüsünler, aç kalmasınlar da mama takviyesiyle büyüsünler napalım...
kaydirigubbakcemile5 çok teşekkürler benimde 5 yaşında bi kızım var.sezeryanla olmuştu.şimdiki bebişimde haziranın 20 si gibi olcak tabii yine sezeryanla. İlkinde doğumdan sonra hemen emziremedim.inşallah bu bebişimde hemen emziririm.Sizinki nası oldu? hemen emzirdinizmi?
sağlıkla doğsun inşallah canım... bende kızımda doğumdan hemen sonra değil emzirmek 24 saat bacağımı kıpırdatmamıştım :roflol: neden acaba diye düşünüyorum şimdi.. annem zavallım kızı üstüme doğru yatırıp emzirtmeye çalışmıştı ama hem sütüm yoktu hem biraz yana doğru yatmaya çalışsam daha rahat tutabilicekti yavrum memeyi.. neyse zaten hiç emmedi kızım.. 1 ay sütümüsağıp verdim biberonla ama mama takviyesiyle. 1 ayın sonunda sütümü de içmedi. sadece mamaya devam ettik..
oğlum da da emziricem dedi.. sağolsun mehtap
arkadaşımız var.. canımın içi oo opuyorumnanaktan .. o demişti psikoloji önemli.. sütüm gelicek ve ben hemen emziricem diye düşün kendini öyle odakla diye.. öyle de yaptım ve çoook şükür :Saruboceq: doğumdan gelip kendime geldim yani 2 saat sonra fln tam anlamıyla.. doktorumun da gözetiminde yan döndürdüler beni.. emzirdim oğlumu:nazar: sonra da 5-6 saatin sonunda artık kendin dönebiliyodum sağıma ve soluma :nazar: ama doktor ayağa kalkmama ve oturmama izin vermedi malesef.. ertesi günün sabahı o izin de çıktı.. bi elimde annem bi elimde doktorum kaydirigubbakcemile3 yatakta oturdum önce ve hemen daha rahat emzirdim yavrumu..
yaniiii uzun lafın kısasııı.... psikoloji çook önemliymiş.. kızımda canım yandıkça kıpırdamadım.. canım yanıyo dedim ...kızımı 20 yaşında doğurdum şimdi 27 yim :) ama sanırım artık hem büyüdüm :) hemde annelik duygusunu tattığımdan dolayı daha kolay ve rahat oldu herşey... annem dinlen yat dedikçe ben kalkp emzirmeye çalıştım ki çoookşükür Rabbime emiyo kuzum :Saruboceq: :nazar: inşallah seninde herşey sorunsuz kalbine göre olur :Saruboceq:

bizde dün doktordaydık bir aylık kontrıolümüz vardı...
herseyimiz çok sükür guzeldi...kilo alışımız boyumuzun uzaması,baş cevremiz hepsi tam kararında...
mama vermeyi sordum ,cunku nerdeyse topikte coğu anne veriyor doymuyor diyorsunuz ben sordum ,doktorum gerek yok dedi,birde ben daha bir damla mama vermedim...
inşlh bundan sonrada gerek olmaz sütüm yeterli olur,zaten doktorumuz 4 aylık olana kadar ona yetecek sütün olsun ek gıdaya çok çok az baslarsın bebeğinin yeme refleksi cok guzel dedi...
bu arada benim mama verdiğime inanmadı,çünkü coğu anne mama versede vermiyorum diyormuş fakat bu ebbeğin gelişim cetveli açısından cok önemliymiş,mama ile gelişen cetvel farklı çıkıyormuş ,emzirme ve anne sütü ile gelişen bebeğin gelişimi farklı oalbilirmiş,çünkü mama kilo alımını hızlandırıyormuş...
hepatit aşımızı olduk...
şimdilik bir ay sonra asımız var oda sağlık ocağında olacakmış,üç aşı aynı anda...

özgecim.. çok şükür sorunsuz muş sonuçlarınız.. gözünüzaydın canım....

gülsemincim.. aaa canım sakın moralini bozma... senin sağlam ve iyi bir moralle bebeğine bakman çok önemli.. o nasıl ki içimizdeyken etkileniyosa bizden.. şimdi de senin ağlamanı üzülmeni tam anlamıyla hissediyo inan bana.. sen iyi ol ,mutlu,huzurlu ol ki bebeği de huzurlu olsun canım benim... tabiki bebeğin sadece anne sütü alması en güzeli ama napalım canım.. hiiç anne sütüalmadan sırf mamayla büyüyen bile o kadar çok bebek var ki..senin oğlun en azından emiyo sadece sütünün yetmediği durumlarda takviye yapıyosun. çok şüküğr canım bun a da şükür ki sütün var ve bebeğin sağlıklı.. emdiği kadarının ona faydası yeterli gelicektir inşallah canım.. hem canım benim sütünü artıkrmak için rezene fln içmeyi denesen... belki mamaya gerek kalmıcaktır.. ama mama versen de sakıın moralini bozma emi bitanem? eminim tümuçin bey üzgün bir anne istemiyordur ;)

kızlar gaz sorunu için ben sab simplex damla veriyorum acayip memnunum ....iyki kullanmışım,ilk basta tedirgın olmuştum ama şimdi etkisini görünce gecti....
birde rezene ve anason veriyorum cay kasığı ile on kaşık falan yetiyo gunde bir kez mideyi acayip rahatlatıyo ...
eğer seviyorsanız sizde içebilirsiniz ki sütünüz gercekten bol bol artar...hemde bebişin gaz sorunu azalır....
bu arada rezene-anason-çörek otu-ısırgan otu çok guzel süt artırıyor...

özge.. canım ne gzel herşey normal sınırlarda sizinde.. mama vermek zorunda kalmamış olman ne güzell .. inşallah hep böyle devam eder..
ben hastaneden çıktığımız gece nöbetç,i ecazne aratıp aldırdım mamayı :))) yırtınınca ememiyo diye mecbur verdik o gece ve rahat uyuduu.. sonrasında gecede 1 kez verdim karnı tam doymuyodur düşüncesiyle...
biz de dün doktordaydık.. aynı şeyleri duyduk bizde canım.. çok şükür kilo boy gelişimimiz bizimde normal sınırlarda.. 3 haziranda aşı için gidicez tekrar...dediğin gibi mamayla beslenen bebeğin gelişimi hızlı oluyo eda dan biliyorum.. ama utku beyde farketmedi o oran çünkü gece 30 ml. mama yedi ve o da ağzında kayboldu diyebilirim :)) bundan sonra da mama vermiycez inşallah gerek de olmazz..

bende sab simplex damlayı çok araştırdım... gerek netten gerekse kk de... metsille aynı içeriğe sahip olmasına rağmen neden metsilin işe yaramayıp da bu damlanın işe yaradığını eczacılar bile anlamış değil :)))
ama ben yne de ne metsil ne de başka bi ilaç kullanmadan şu 3 ayı geçirmeyi düşünüyorum.. nasılsazamanla her srunları ortadan kalkıcak.. daha şimdiden damla bile olsa onu ilaca alıştırmak istemiyorum.. doğal o kadar şey var ki aynı işi gören.. inşallah da ilaç kullanmdan her sorunları çözülür... normal doğuramadım doğal yollarla büyüteyim bari :)))))

hıı bi de sezeryan dikiş izi için contrac-tubex krem yazılmıştı önceki sayfalarda.. doktoruma sordum onu da cilde yan etki yada reaksiyon fln yapma olasılığı olan bi krem olduğunu kullanmamı tavsiye etmediğini söyledi. bende hayatımın ileriki dönemlerinde bikini giymeyi düşünmediğim için vede 6 parmak uzunluğundki iz beni rahatsız etmediği için kullanmayı düşünmüyorum :) bikini giymem de mayo giyerim :)))) hahehehhaha....

neyse kızlarr .. ben kaçarr :)) oğlum uyanalı oldu epeyce.. emzirip geldimaz önce ... ablasıyla oynaşıyolar diye az daha kalayım dedim ama mıkırdanmaya başladı.. eda hanım bağırır şimdi.. "annee utku durmuyo" diye :)))

hepinize bol sütlü sıkıntısız ... yavrularınıza da gazsız sancsız sorunsuz .. bir gün diliyorumm.. çook öptümm hepinizii..

:nazar:

ayynı ayynı canım yaa.. kafasını bi sağa yatırıyo bi sola yatırıyoo. ıkınıyooo.. yook çıkan yok. bende yatırıyorum çaresiz napim :( mamayı da canım ben sadece gece 12 de yatırırken öncesağ ve sol mememi 15 er dakika (kaç kez uyandırıyorum arada,yoksa hemen sızıyo memede ) emzirdikten sonra 30 ml. veriyordum..ama artık vermem sanırım.. sütüm yeticek gibi. bakalım inşallah mecbur kalmam da sadece beni emer :Saruboceq: bende gece 12 de veriyordum ki biraz daha uzun süre uyusun diye ama benim oğlumda enn çok yarım saat uzatıyo uyuma süresini. sanırım az miktarda verdiğimden dolayı.. ama çok da versem beni emmez bırakır diye koktum... neyse sağlıkla büyüsünler, aç kalmasınlar da mama takviyesiyle büyüsünler napalım...

sağlıkla doğsun inşallah canım... bende kızımda doğumdan hemen sonra değil emzirmek 24 saat bacağımı kıpırdatmamıştım :roflol: neden acaba diye düşünüyorum şimdi.. annem zavallım kızı üstüme doğru yatırıp emzirtmeye çalışmıştı ama hem sütüm yoktu hem biraz yana doğru yatmaya çalışsam daha rahat tutabilicekti yavrum memeyi.. neyse zaten hiç emmedi kızım.. 1 ay sütümüsağıp verdim biberonla ama mama takviyesiyle. 1 ayın sonunda sütümü de içmedi. sadece mamaya devam ettik..
oğlum da da emziricem dedi.. sağolsun mehtap
arkadaşımız var.. canımın içi oo opuyorumnanaktan .. o demişti psikoloji önemli.. sütüm gelicek ve ben hemen emziricem diye düşün kendini öyle odakla diye.. öyle de yaptım ve çoook şükür :Saruboceq: doğumdan gelip kendime geldim yani 2 saat sonra fln tam anlamıyla.. doktorumun da gözetiminde yan döndürdüler beni.. emzirdim oğlumu:nazar: sonra da 5-6 saatin sonunda artık kendin dönebiliyodum sağıma ve soluma :nazar: ama doktor ayağa kalkmama ve oturmama izin vermedi malesef.. ertesi günün sabahı o izin de çıktı.. bi elimde annem bi elimde doktorum kaydirigubbakcemile3 yatakta oturdum önce ve hemen daha rahat emzirdim yavrumu..
yaniiii uzun lafın kısasııı.... psikoloji çook önemliymiş.. kızımda canım yandıkça kıpırdamadım.. canım yanıyo dedim ...kızımı 20 yaşında doğurdum şimdi 27 yim :) ama sanırım artık hem büyüdüm :) hemde annelik duygusunu tattığımdan dolayı daha kolay ve rahat oldu herşey... annem dinlen yat dedikçe ben kalkp emzirmeye çalıştım ki çoookşükür Rabbime emiyo kuzum :Saruboceq: :nazar: inşallah seninde herşey sorunsuz kalbine göre olur :Saruboceq:

ne güzel emdiğine çok sevindim.aynen bende ilk doğumum kızımda 22 yaşındaydım.şimdi tekrar kız olcak.şuan bende 27 yaşındayım.aynen senin dediğin gibi annem bana bebeği veriyodu.ama süt yoktu maalesef ve yan bile dönemiyodum.çok ağrım vardı.bebeğim tam 2 gün emmedi.taburcu olana kadar süt gelmedi.o ağladıkça benim yüreğim sızladı.Annem artık ne yapacağını şaşmıştı.bebeği alıp sürekli gezdirdi ama maalesef bebek açtı ve hiç susmadı:çok üzgünüm: :çok üzgünüm: .taburcu olunca emmeye evde başladık.tam 5 ay emdi.sonradan sütü kendisi bıraktı.evet dediğin gibi moral ve psikoloji çok önemli.en ufak bi üzüntüde sütümün azaldığını sütün çekilecek gibi olduğunu farkediyordum.tanıştığıma çok memnun oldum.inşallah bende doğuma giderken o dilekle gidicem ve bu bebişim aç kalmicak süprizzzzz........bişi daha danışacağım isim konusunda hala karar veremedim. sizin sevdiğiniz güzel bi isim önerirmisiniz?

Son düzenleme:
özge.. canım ne gzel herşey normal sınırlarda sizinde.. mama vermek zorunda kalmamış olman ne güzell .. inşallah hep böyle devam eder..
ben hastaneden çıktığımız gece nöbetç,i ecazne aratıp aldırdım mamayı :))) yırtınınca ememiyo diye mecbur verdik o gece ve rahat uyuduu.. sonrasında gecede 1 kez verdim karnı tam doymuyodur düşüncesiyle...
biz de dün doktordaydık.. aynı şeyleri duyduk bizde canım.. çok şükür kilo boy gelişimimiz bizimde normal sınırlarda.. 3 haziranda aşı için gidicez tekrar...dediğin gibi mamayla beslenen bebeğin gelişimi hızlı oluyo eda dan biliyorum.. ama utku beyde farketmedi o oran çünkü gece 30 ml. mama yedi ve o da ağzında kayboldu diyebilirim :)) bundan sonra da mama vermiycez inşallah gerek de olmazz..

maşlah utku beyin de tüm gelişim cetveli normal cıkmış çok sevindim tatlım hep böle sorunsuz olsunlar inşlh...
kuzey gece öle huysuz oluyor ki anlatamam bazen resmen meme ile savaşıyor tutmuyor ben cok tedirgin oluyrodum acaba sütüm mü kalmıyoır geceye bitşyormu ondanmı böle huysuz aksi oluyor dedim doktora hani mama takviyesi yapsam mı diye sordum,sonuçta her anne gibi acaba açmı diye endişe ediyorsun,aç kalmasın diye elimden geleni yapıyorum ağlamsına ona dayatıyordum ama tüm ağlamsı huysuzluktanmış...
meme ağzımda kalsın istemeseymiş,yoksa doğuyormuş...allaha çok şükür...

hıı bide özell vede önemli bir dipnot...

herkesin bünyesi,özelliği,huyu ,suyu...
vee her bebeğin özellikler,davranışı,uyku-emme düzeni,huyu,suyu,hareketleri ve tüm herşeyi işte farklıdırr.. lütfen herkesin özell ve tek olduğunu düşünrekten birbirimizden fikir alalım.. danışalımm.. fikir verelim... amaa kıyaslama yapmayalım.. hamileylen de söylüyoduk bunu şimdi de söylemek istedim...
kimse üstüne alınmasın ve kızmasın,kırılmasın,yanlış anlamasın.....
geçen gün utkunun yüzünde çıkan sivilceleri yazmıştım ve yazılan cevaplarda işte bizim yüzümüzde1 tane bile yok şükür fln yazılmış.. neden anlamadım ... ama her bebek ve bünyesi,özelliği farklı yani.. lütfen arkadaşlar bir şey yazıldığında ayy benimki şööyle.. senin ki öylee mi fln yazmak yerine daha düşünceli olalım... sevgiler.. saygılar :))))

sonsuzhayal... inşallah canım sizin içinde herşey çok güzel olucaktır.... bende memnun oldum tanıştığıma.. yaşıtmışız da :) yavrularınla sana uzuun sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum ailenle birlikte tabi bir de :)
isim konusunda da biz de çok karasız kaldık.. bir sürü isim içinde utku yu seçtik... kızımın adı eda.. önce ona uygun olsun dedik ama sonra fikrimiz değişti. anlamı güzel olsun uygun olmasa daha iyi diye düşündük... ama kızım olsa yine deuygun koyup "ece " düşünüyordum :) isim topiklerine bi bakabilirsin bence.. şimdi ben ne desem bilemedim :) inşallah güzel bir isim bulursun ve ismiyle uzun yaşar...

özgecim.. inşallah hep böyle güzell ve normal standartlarda olur gelişimleri.. çok kilonun bebeğe yararı yok bence de.. normal olması yeterli. sütüm yetsin bebeğim doysun normal kilosunu alsın yeter... gündğz yeterliderece de su ve sulu gıda alınca sütü gece de yeterli oluyodur sanırım bi kadının.. istisnalar olabilir tabii. herkesin bünyesi ve süt üretimi de farklı... inşallah sütümüz hep olur ve doyurucuu besleyici olurr..

Selam kızlar
Mayıs oldu biz hala kızımızı bekliyoruz. Benden başka doğum yapmayan kalmadı galiba:))
Bebişlerinizi öpün ...

Back
X