2010 Nisan Anneleri

hoşbulduk,devamlı okuyorum zaten nisan annelerini,yarın bi sağlık ocağına gidip sormayı düşünüyorum zaten,umarım mantar değildir. :(

merhaba kızlar.
bizde kızımla bugün ilk kez yalnız kaldık.
kayınvalidem dün akşam gitti.
sağolsun her işimi yapıyordu.ama kızımla başbaşa kalmak da çok güzelmiş.hem alışmam gerek ev işi yemek bebişle uğraşmayatek kaygım banyo ya.hep kayınvalidemle yaptırıyoduk.umarım becerebiliriz ya.kulağına su kaçacak diye çok korkuyorum.

merhabalar kızlar nasılsınız biraz gecikmeli oldu ama HEPİNİZİN İLK ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN:)
hayat aynen devam ediyor. oğlum çok huzursuz pek giremiyorum.
nazardan ve hurafeerden başka bişey konuşmayan akrabalar, ''sütünü sağ ver tahlil yaptırayım bebeğin hasta'' diyen manyak akrabalar, kırkımız çıkınca gidecek olan annem:(, hala sorumluluklarının farkına varmayan çok sevdiğim eşim, doğumdan beri değişen garipleşen kayınvalidem, lohusa sendromum ve dünya tatlısı oğlum:asigim:... işte bizim hayatımız
..
hepinize bol bol sabır diliyorum arkadaşlar...

bencede canım en güzeli ev benim kayınvalidem vardı dün gitti allahaşükür yardım ediyordu ama bazı lafları yardımının önüne geçiyordu bugün eşmle ikimizz çok rahatım kendim istediğim gibi ilgilenebiliyorum birde insan yalnız kaldıkça cesaret buluyor ama seninki annenmiş anne başka tabiki

canım.. doğru diyorsun. ben şimdi beceremem gibi geliyor ama hakkaten biraz yalnız kalsam, kendim yapsam cesaretlenirim herhalde..
anne kayınvalideden başka elbet ama ne olsa bir şeyleri yalnız başarmanın, bebekle tek başına ilgilenmenin hazzı başka...
sen de ne güzel idare ediyormuşsun maşallah.

slm guzel anneler..oncelıkle hepınızın anneler gununu kutluyorum..nıhayet cok sukur bende anne oldum oglumu aldım kucama nısan 26 ıdı dogum tarıhım ama 42 haftayı bekledıler mayıs4 oldu ama ben yınede nısana yazmak ıstedım sızlerıde ozledım..3490 gram 53 cm kuzu gıbı oldu teyzelerı sımdı benım sorunlarım basladı sankı hanı hepımızde varya logusalık dun beterdım kendıme gelemedım herkes gıttı bugun yalnızım kendıme geldım sankı bıraz yanlızlıgamı ıhtıyacım vardır acaba nedır.bebısler nasıl..
canım, hayırlı olsun bebişin.
seni nisan anneleri listemize ekleyeyim hemen :) doğum gününe bakma sen, nisan annesisin sen :)

lohusalık da herkeste ayrı seyrediyor be güzelim..
bugün bizim 26. günümüz ve inan benim ağlama krizlerim, tek başıma kalmaktan korkmalarım, iç sıkılmalarım, daralmalarım, panik, gergin hallerim yeni yeni geçiyor..
normal halime yeni yeni dönüyorum..
hormonlarımız alt üst, yavaş yavaş toparliycaz.. sen de düzenini kuracaksın elbet.. zamana bırak, daha çok yeni..
yalnızlık iyi geldi diyorsun ama birilerinden yardım almayı da ihmal etme imkanın varsa, ilk birkaç hafta gerçekten zor geçiyor..

merhaba herkese...

evet face e gelin. fotoğraflar paylaşmaya başladık:))

iki kedili zeynepçim;

bencede evine geç tatlım herşey olup bitiyor. ben yemek yapamasamda eşim gelince uyduruyoruz bişiler... yani bi şekilde geçiyor ve alışıyorsun.. ben 20. günden beri yalnızım. kıızmla daha çok ilgileniyorum ve birbirimize daha çabuk alışıyoruz. çünkü kimse yok her uyandığında, her bişey istediğinde karşısında ben varım:))) başbaşa çok özel zmanlar geçiriyoruz :asigim:

nazlıcım.. sen de öyle mi diyorsun.. ay evet bana ev yolu görünüyor sanırım...
evde zorlanacağım kesin ama kızıma tek başıma bakmak, onun her ihtiyacına ben yetişmek istiyorum..

ay utanıyorum söylerken ama bazen annemden bile kıskanıyorum onu.
benim kucağımda susmadığı oluyor, annem alıyor, hoop kesiliyor ağlaması..
ben zaten deli durumdayım, haydaaa başlıyor ağlamalarım, kızım beni tanımıyor mu sevmiyor mu neden susmuyor kucağımda diye..
eve gitsem bu hallerim de geçer, düşe kalka birbirimize alışırız diyorum..

nazlıcım teşekkürler canım.birde o mamayı deneyeyim.bakalım burada bulabilecekmiyiz.azda olsa sütümü vermeye çalışıyorum.şükür gelişimi iyi.idare edecez ne yapalım.
ikili kedicim bencede evine geç.insanın evi gibisi yok.böyle diyince annem çok kızıyor ama öyle.
hem bebeğinle kendin ilgilendikçe bağınız daha çok artar inan bana tecrübeyle sabit.

canım, süt konusunda sıkma canını lütfen..çok iyi, çok kaliteli mamalar var, bak sen de onlardan birini deniyorsun, nazlının dediği de iyi bir mamaymış.
biberonu sen içir, senin koynunda emsin, senin kokunu alsın, önemli olan bu bence.
ve lütfen canını sıkma...

ev meselesinde de, dön diyenler çoğunlukta :) ben de dönücem sanırım kırkımız çıkınca.
dediğin gibi burda yeterince bana alışamıyormuş gibi hissediyorum.. annemi de anne biliyor sanki. eve gidelim de bi bana alışsın istiyorum...

bi de gerçekten dediğin gibi ev gibisi yok. benim annem de alınıyor bunu dediğimde ama evlenip ayrı düzen kurmuş bir insanın tekrar anne evine dönmesi çok zor yani..
koltuklarımı, duvarlarımı, buzdolabımı bile özledim yahu :sinifsinif:

merhaba arkadaşlar bende nisan annesiyim 19 unda doğum yaptım,bişey sormak istiyorum benim göğüs kenarlarında yara gibi kırmızılıklar olmaya başladı göğüs pedi koyuyodum artık onuda koymuyorum hava almadığından oldu diye düşündüm daha dr a gitmedim aranızda böyle olan varmı ?
canım hayırlı olsun bebeğin..
emzirirken az çok hepimizin göğsünde bu tip sorunlar, yaralar oluyor..
krem kullanıyor musun?
kısa sürelerle göğsü açıkta tutmak, hava almasını sağlamak da çözüm oluyor bazen.
fazla sıkmayan, geniş bir sütyen giymeyi de ihmal etme.

ama hani çok ileri durumda, seni rahatsız eden, tuhaf bir görüntü varsa, fırsat bulduğunda bir doktora görünmekte fayda var bence.

zeynepcim kaynanamlar ,gorumcemler dün varya bu cocugun bilekleri ne , bacaklari ne diye soylendiler
sütü birak dediler ,yaramiyor sütün dediler,mama ver cocuga bi deri kemik dediler
gögüslerim sizlamasin diye buz bile verdiler ,akan sütümü kesmek istiyorlar yha resmen
ne güzel sen takmama calisiyorsun ama ben zaten yapayalnizim destek hickimsem yok
gözlerimin alti morardi, yorgunluktan sirtim sizliyor
yerinde olsam annemin yaninda kalirdim canim ne yapican eve gidipte
inanki insan stres oluyor tek basina,heleki gaz sorunu varsa bebegin

gülsemin o kadar üzülüyorum ki haline.
yakınında olsam yemin ederim kalkıp gelicem çata çat kavga edicem, yanında durucam canını sıkanlara karşı.
neden üzüyorlar seni böyle, neden bu kadar cahilce konuşuyorlar? ve eşin neden hiç anasına kardeşine bi dur demiyor?

"sütü bırak, yaramıyor sütün" ne demek?
bir kadının çok az sütü olsa bile, mamanın yanında iki gıdım anne sütü vermek bile bir şeydir.iki yudum anne sütü bile faydadır gülsemin, kes bunu diyen neye dayanarak, neresinden uydurarak söylüyor allah aşkına?

ben takmamaya çalışıyorum diyorum ama senin halin hepten zor kuzum. ne diyeceğimi bilemedim.
birlikte mi oturuyorsunuz kayınvalidenlerle? ya da çok mu yakınlar?
olabildiğince araya mesafe koy, gelmesinler, üzmesinler seni diycem ama birlikte oturuyorsanız o ihtimal de yok işte..

olabildiğinde sağlam dur nolur.
senin kafan yerinde olacak ki oğluna faydan olsun.. söyledikleri her saçma sapan şeyi de dinleme nolur, hayır demeyi bil, üstüne gelemesinler. davulun sesi uzaktan hoş gelir tabii, bana söylemesi kolay ama ne bileyim güzelim, azıcık kolla kendini, çok yıpratıyorlar böyle seni.. :(
Allah yardımcın olsun diyorum tüm kalbimle.
lütfen geniş olmaya çalış..üstünde durma..bebeğin sağlıklı, iki gıdım az kilo almış diye de bozma moralini.. kimi çocuk arap atı gibidir, sonradan açılır..seninki de öyle olacak inşallah..

zeynepcim..
ben ne kadar anneciyim bilirsin...ben annem gitmesin diye resmen savaş açtım,tek başıma don kişot misali savaşıyorum...keşke benim annem de yanımda olsa ve o giidncede ben yanına gelebilsem....
kuzeyin büyümesine annemle birlikte şahit olmak istiyrum,bu çok gzuel bir duygu..ve gercekten kuzey anneme acayip bağlı birtek onun kucağında susuyor,birtek onun ninnisini dinliyor ve ben buna bayılıyrom...aralarındaki bağ mükemmel...
ben annemle anne kız olamadım belkide onun tadını çıkarıyorum şuan onunla acayip guzel seyler paylaşıyoruz ve inanaıyorum ben anne kız olamadım ama kuzey cok şanslı ,onu ck seven bir ananesi var ve ben onu bu sevgiyle büyütücem...
oyuzden sen en zaman kendini hazır hissedersen ozaman eve gec..demek daha vakti değil ikilmde kaldın..ne zaman kafanda soru işareti biterse ozaman evine gec tatlım.....

tuğbacım gelmiş....
kaptan kaan paşa nasıl....
özledim valla görüşemiyoruz hiç...gene kızlarla arada sırada da olsa az bişi msn de konuşuyoruz ama sen yoksun...
bu arada kaan beyin yeni fotolarını bekliyrum merakla....

merhabalar kızlar nasılsınız biraz gecikmeli oldu ama HEPİNİZİN İLK ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN:)
hayat aynen devam ediyor. oğlum çok huzursuz pek giremiyorum.
nazardan ve hurafeerden başka bişey konuşmayan akrabalar, ''sütünü sağ ver tahlil yaptırayım bebeğin hasta'' diyen manyak akrabalar, kırkımız çıkınca gidecek olan annem:(, hala sorumluluklarının farkına varmayan çok sevdiğim eşim, doğumdan beri değişen garipleşen kayınvalidem, lohusa sendromum ve dünya tatlısı oğlum:asigim:... işte bizim hayatımız
..
hepinize bol bol sabır diliyorum arkadaşlar...

ay ben de dün giremedim ama hakkaten ne unutulmayacak bir gündü, çoğumuzun ilk anneler günü:) seninki de kutlu olsun tatlım..

karışık haller hepimizde var.. birkaç hafta sonra işlerimiz daha kolaylaşacak inşallah... ya da ben öyle umuyorum ne bileyim..
dediğin gibi, sabır sabır sabır.. birbirimize edecek başka duamız yok

kaan paşayı da öpüyorum :)

zeynepcim..
ben ne kadar anneciyim bilirsin...ben annem gitmesin diye resmen savaş açtım,tek başıma don kişot misali savaşıyorum...keşke benim annem de yanımda olsa ve o giidncede ben yanına gelebilsem....
kuzeyin büyümesine annemle birlikte şahit olmak istiyrum,bu çok gzuel bir duygu..ve gercekten kuzey anneme acayip bağlı birtek onun kucağında susuyor,birtek onun ninnisini dinliyor ve ben buna bayılıyrom...aralarındaki bağ mükemmel...
ben annemle anne kız olamadım belkide onun tadını çıkarıyorum şuan onunla acayip guzel seyler paylaşıyoruz ve inanaıyorum ben anne kız olamadım ama kuzey cok şanslı ,onu ck seven bir ananesi var ve ben onu bu sevgiyle büyütücem...
oyuzden sen en zaman kendini hazır hissedersen ozaman eve gec..demek daha vakti değil ikilmde kaldın..ne zaman kafanda soru işareti biterse ozaman evine gec tatlım.....

canım.. senin halin hepten bambaşka gerçekten...
son durum ne bilmiyorum ama inşallah sen istediğin, ihtiyaç duyduğun müddetçe annen yanında olur..
ben de ne yapıcam bilmiyorum gerçekten. annem kal diyor, ben buranın rahatına alışmış olsam da evimi arıyorum. Allahtan karşılıklı binalardayız, eve gitsem de sürekli birlike olma imkanımız olur.
sen de ne güzel özetlemişsin kuzeyle annenin arasındaki bağı. ben de bayılıyorum annemle diloşun hallerine.. ama tuhaf mıyım neyim ki kıskanıyorum da içten içe :kedi: ayıp mı bu bilmiyorum ama, bende ağlaması, anneme gidince susması içimi bi tuhaf yapıyor.. belki de bu yüzden biraz daha çabuk eve dönmek istiyorum..
kızım bana alışsın, bana ihtiyaç duysun istiyorum..
ama işte onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda mıyım bilmediğimden, ikilemde kalıyorum işte..

ahh.. dediğin gibi hazır hissetmeyi bekliyorum işte..
hepimizin hakkında hayırlısı.....

canim yha birde mamayi yedirmesek ne olacak cocuklarin hali desene boshayallersmile
ne güzel demek tombislesmeye basladigi kuzucun masallah masallah canim :nazar:

haftada mi akannehir , ay benimki 3 haftada aldigi 270 gr yha :gitme:
anne sütü veriyorum cnm agladigi zamanlardada mama takviye ediyorum napiyim
doktor normal dedi ,dogum kilosuna ulasmali 2 hafta icinde dedi ve sonrasinda kilo alimi baslar dedi
canim bu arada sen gaz icin sab simplexi denedin mi ?

zeynepcim kaynanamlar ,gorumcemler dün varya bu cocugun bilekleri ne , bacaklari ne diye soylendiler
sütü birak dediler ,yaramiyor sütün dediler,mama ver cocuga bi deri kemik dediler
gögüslerim sizlamasin diye buz bile verdiler ,akan sütümü kesmek istiyorlar yha resmen
ne güzel sen takmama calisiyorsun ama ben zaten yapayalnizim destek hickimsem yok
gözlerimin alti morardi, yorgunluktan sirtim sizliyor
yerinde olsam annemin yaninda kalirdim canim ne yapican eve gidipte
inanki insan stres oluyor tek basina,heleki gaz sorunu varsa bebegin

3 haftada alamadigini son bir haftada alirmi dersin canim yha
insallah normaldir canim yha
masallah senin bebegede canim ama dogum kilosundan ne kadar düstüde uzerine 400 gr aldi seninki?
hayirli haberlerle gel canim
slm canım alır neden almasın bak benim bebiş ilk 10 günde 400 gr almıştı su son 10 günde 100 gr almış bu değişen bir durum inş seninkide zamanla toparlanır benim bebiş 3410 gr doğru 2 sonra tartıldığında 3250 di şuanda 3800 gr olmuş canım ben mama vermiyorum yani sütüm inan azmı çokmu hiç bilmiyorum daha doğrusu anlamıyorum bol bol su içiyorum inan o küçük şişelerden 7 -8 tane bitiriyorum rezene çayı içiyorum 2 bardak günde bazen meyvesuyu kayısı suyu içiyorum bol su iç derim ben bazen gögüslerimi boş gibi hissdşyorum hemen iki şişe su içiyorum rezene birde yemenin çok etkisi var gaz yapıcak diye herşeyden kestim nerdeysse kendimi dün ilk defa adam gibi yedim inan gögüslerimde hemen bel etti kendini yemeyede dikkat etmemiz gerekiyor işte benim beiş gazlı olunca yiyemiyorum korkuyorum 4 saat hiç durmadan ağladığı için korkuyorum yavruma dayanamıyorum.bence sen kayınvalidenleri hiç takma sıkıntı sütü etkiliyor aslada sütünden vazgeçme psikolojimiz nekadar iyi olursa bebişlerimizde iyi olur inaşallah
bende dua ediyorum gaz sorunumuz çözzülse diye hep

canım.. doğru diyorsun. ben şimdi beceremem gibi geliyor ama hakkaten biraz yalnız kalsam, kendim yapsam cesaretlenirim herhalde..
anne kayınvalideden başka elbet ama ne olsa bir şeyleri yalnız başarmanın, bebekle tek başına ilgilenmenin hazzı başka...
sen de ne güzel idare ediyormuşsun maşallah.

canım, hayırlı olsun bebişin.
seni nisan anneleri listemize ekleyeyim hemen :) doğum gününe bakma sen, nisan annesisin sen :)

lohusalık da herkeste ayrı seyrediyor be güzelim..
bugün bizim 26. günümüz ve inan benim ağlama krizlerim, tek başıma kalmaktan korkmalarım, iç sıkılmalarım, daralmalarım, panik, gergin hallerim yeni yeni geçiyor..
normal halime yeni yeni dönüyorum..
hormonlarımız alt üst, yavaş yavaş toparliycaz.. sen de düzenini kuracaksın elbet.. zamana bırak, daha çok yeni..
yalnızlık iyi geldi diyorsun ama birilerinden yardım almayı da ihmal etme imkanın varsa, ilk birkaç hafta gerçekten zor geçiyor..

nazlıcım.. sen de öyle mi diyorsun.. ay evet bana ev yolu görünüyor sanırım...
evde zorlanacağım kesin ama kızıma tek başıma bakmak, onun her ihtiyacına ben yetişmek istiyorum..

ay utanıyorum söylerken ama bazen annemden bile kıskanıyorum onu.
benim kucağımda susmadığı oluyor, annem alıyor, hoop kesiliyor ağlaması..
ben zaten deli durumdayım, haydaaa başlıyor ağlamalarım, kızım beni tanımıyor mu sevmiyor mu neden susmuyor kucağımda diye..
eve gitsem bu hallerim de geçer, düşe kalka birbirimize alışırız diyorum..

canım, süt konusunda sıkma canını lütfen..çok iyi, çok kaliteli mamalar var, bak sen de onlardan birini deniyorsun, nazlının dediği de iyi bir mamaymış.
biberonu sen içir, senin koynunda emsin, senin kokunu alsın, önemli olan bu bence.
ve lütfen canını sıkma...

ev meselesinde de, dön diyenler çoğunlukta :) ben de dönücem sanırım kırkımız çıkınca.
dediğin gibi burda yeterince bana alışamıyormuş gibi hissediyorum.. annemi de anne biliyor sanki. eve gidelim de bi bana alışsın istiyorum...

bi de gerçekten dediğin gibi ev gibisi yok. benim annem de alınıyor bunu dediğimde ama evlenip ayrı düzen kurmuş bir insanın tekrar anne evine dönmesi çok zor yani..
koltuklarımı, duvarlarımı, buzdolabımı bile özledim yahu :sinifsinif:

canım hayırlı olsun bebeğin..
emzirirken az çok hepimizin göğsünde bu tip sorunlar, yaralar oluyor..
krem kullanıyor musun?
kısa sürelerle göğsü açıkta tutmak, hava almasını sağlamak da çözüm oluyor bazen.
fazla sıkmayan, geniş bir sütyen giymeyi de ihmal etme.

ama hani çok ileri durumda, seni rahatsız eden, tuhaf bir görüntü varsa, fırsat bulduğunda bir doktora görünmekte fayda var bence.

gülsemin o kadar üzülüyorum ki haline.
yakınında olsam yemin ederim kalkıp gelicem çata çat kavga edicem, yanında durucam canını sıkanlara karşı.
neden üzüyorlar seni böyle, neden bu kadar cahilce konuşuyorlar? ve eşin neden hiç anasına kardeşine bi dur demiyor?

"sütü bırak, yaramıyor sütün" ne demek?
bir kadının çok az sütü olsa bile, mamanın yanında iki gıdım anne sütü vermek bile bir şeydir.iki yudum anne sütü bile faydadır gülsemin, kes bunu diyen neye dayanarak, neresinden uydurarak söylüyor allah aşkına?

ben takmamaya çalışıyorum diyorum ama senin halin hepten zor kuzum. ne diyeceğimi bilemedim.
birlikte mi oturuyorsunuz kayınvalidenlerle? ya da çok mu yakınlar?
olabildiğince araya mesafe koy, gelmesinler, üzmesinler seni diycem ama birlikte oturuyorsanız o ihtimal de yok işte..

olabildiğinde sağlam dur nolur.
senin kafan yerinde olacak ki oğluna faydan olsun.. söyledikleri her saçma sapan şeyi de dinleme nolur, hayır demeyi bil, üstüne gelemesinler. davulun sesi uzaktan hoş gelir tabii, bana söylemesi kolay ama ne bileyim güzelim, azıcık kolla kendini, çok yıpratıyorlar böyle seni.. :(
Allah yardımcın olsun diyorum tüm kalbimle.
lütfen geniş olmaya çalış..üstünde durma..bebeğin sağlıklı, iki gıdım az kilo almış diye de bozma moralini.. kimi çocuk arap atı gibidir, sonradan açılır..seninki de öyle olacak inşallah..
canım ben bebişimle ilk ddefa bugün yalnız kalabildim eşim ben bebişim ya insanın kafasını dinlemeyede ihtiyacı var benimde öle bebişim kaınvalidemde duruyordu onun kucağında uyuyordu biranönce gitsin istedim ki bebişimle ben ilgileneim o sade bana bağlansın benim kokumu alsın yalnız olunca bebekle anne iletişimi daha kuvvetli oluyormuş bakalım görcez hayırlısıyla benim tek korkum benim bebişim gazlı 1 gün öncesi sabaha karşı acildeydik tam 4 saat araılıksız ağladı yavrum kiremit gibi kızardı nefessiz kaldı karnı göbeği şişti korkum bu eşim benim nöbete gidiyor yarın gece yok tek korkum bu gaz yalnız başınayken olursa ağlama nöbeti diye yoksa gerisi geliyor gibi sen napıyorsun gaz için

gaz için nurse harveys kullanan varmı aranızda ben aldım ama nasıl kaç damla vereyim bilemedm

bu arada daldım birdenbire. geçmiş anneler gününüz kutlu olsun kızlar. miinik tosbam bugün dr daydı.kalça usg si çekildi işitme testi yapıldı allaha şükür herşey güzeldi. şimdide uyuyor tosbam. boshayallersmile

merhaba kızlar bugün mevlüdümüzü yaptık şükürler olsun rabbim kabul eğlesin inşallah fotolarını face ekledim az önce kuzucuğum babasıyla oynaşıyo bende bir gireyim dedim geçmişe şöyle bir göz attım aklımda kaldığı kadarıyla

zeynocuğum canım benim özledim valla sohbetleri canım hiç görüşemiyoruz canım haliyla sen kendini nasıl rahat hissetceksen öyle yap canım inan bendede o korku vardı ilk başlarda acaba annem olmayınca ne yaparım diye ama inan o kadar raht oluyosunki herşeyiyle senin ilgilenmemn ayrı bir güzelliği var ben henüz sadece banyosunu yaptıramıyorum annem yaptırıyo gelip ama artık herşeyiyle ben ilgileniyorum hatta kırkımızın çıktığı gün kızım banyo yaparken ağlamaya başladı ben elini tuttum canım kızım dedim ağlama canımcım dedim gözlerime bir baktı nasıl sustu sanki anlarmış gibi o kadar güzel bir duygukiş senin sesinle sakinleşmesi susması insanı daha bir mutlu ediyo canımcım inşallah senin için ne hayırlısıysa onu yaparsın canım zaten lohusalık baştan başa bir stres olmadık şeylere kafayı takıyo insan canım şükürler olsun havalar düzeldikce ben kendimi dışarı atarak rahatlıyorum elimeize fırsat geçtikce geziyoruz eşim sağolsun çok destek oluyo bu konuda canımcım opuyorumnanaktan

gülseminciğim canım benim senide çok ösledim canım benim o görümcene kayınvalidene benden güzel bir selam söyle yanlarına gelmeyeyim yaa çatlakmı onlar ne ne dekmek sen emzirme mama ver demek yaa manyaklarmı neler olan sütünüde geri götürecekler canım takma valla ben geçmiş mesajlarımdada yazmıştım sana mama vermek ne ayıp bişey ne günah ne yapalım süt az olunca açmı kalsın kuzucuklarımız yaa ben valla hiç çekinmiyorum verdiğimide söylüyorum yeterki evladım aç klmasın kuzucuğum o daha kötü lafınıda esirgeme canım ben senin yerinde olsam asla muhatap bile almazdım onları canım sinir şeyler yaa bu kayınvalidelerin suyundamı var kötülük anlamadım ne isterlerse gelinlerden çatlasınlarda patlasınlar

Gülseminciğim
Sütün ne güzel geliyor ama bunun için şükredeceklerine yetmiyor bırak mı diyorlar,buz mu veriyorlar, şaka gibi...
Sütün yaraması demek sadece bebeğin kilo alması mı demektir. kemiklerine ne kadar faydalı olduğunu mu ölçmüşler ya da ileride senin göğüs kanserşne yakalanma riskinin ne kadar azalttığını mı? ya da emziren annelerin rahimlerinin oksitosin hormonu salgılayarak eski boyutuna geldiğini kanamaların azaldığını biliyorlar mı?
ya da

bebeklerde astım hastalığı riskini azalttığını,
bebeği solununm sistemi enfeksiyonlarına karşı koruduğunu,
bebeği görme kusurlarına karşı koruduğunu mu?
Emziren annede ileride kemik erimesi şansının azaldığını,
ishale karşı koruduğunu,
Anneyi meme kanseri riskine karşı koruduğunu?
Anne sütü ağrı kesicidir içerisinde endorfin bebek için doğal arğrı kesici vazifesi görür...
Emzirme bebeğin diş sağlığı için yararlıdır. Biberona göre 60 kat fazla enerji harcayan bebeğin çene kasları daha kuvvetli olur. ( bu yuzden biberona alıştırmayın deniyor, meme zor geliyor sonra...):emir_bebek:

bunlar gibi toplam 51 Madde var ve bunlar sadece şimdiik bilinenler NE olursa ne kadar olursa olsun bebeğinizi emzirin lütfen siz ve bebeğiniz için...

yukarıdaki bilgileri ANNE SÜTÜ dergisinin 1-7 ekim 2009 Emzirme hatası yayın organı
dergisinden aldım..

Galiba tam da sivilce dönemindeyiz. Kızımın yuzu isilik gibi dolu hatta bazılarının ucu beyaz kafasında bile var...
neden oluyormuş daha önce aynı sorunu yaşayanlar vardı dr a gittiniz mi

Galiba tam da sivilce dönemindeyiz. Kızımın yuzu isilik gibi dolu hatta bazılarının ucu beyaz kafasında bile var...
canım benim bebşiminde yüzünde var ara ara değişik yerlerde çıkıyor sonra kayboluyor sebebini bilmiyorum ama ablam yeni doğan bebeklerde olur yüzleri dolarmış

zeynepcim..
özgecim söylediklerine katılıyorum. benimde hayatım boyunca annemle aramda özel bir bağ-anne kız ilişkisi olmadı. ama şimdi şu 2 ayda kaan annemle beni birbirimize çok özel bir bağ ile bağladı. kaana bakarken içi eriyor. ben annemin gözlerinde öyle bir sevgi ilk defa görüyorum. ve ilk defa annemle aramızda bu kadar uyumlu bir ilişki var..
ve annem kırkımız çıkınca konyaya dönecek. içim sızlıyor düşündükçe bebeğimi annemle birlikte büyütmek isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi..

tuğbacım gelmiş....
kaptan kaan paşa nasıl....
özledim valla görüşemiyoruz hiç...gene kızlarla arada sırada da olsa az bişi msn de konuşuyoruz ama sen yoksun...
bu arada kaan beyin yeni fotolarını bekliyrum merakla....
bende çook özledim tatlım kaan bayağı yaramaz bir bebek.. düzene girer girmez sizlerle sohbet etmek için burada olacağım cannımcım.
bu arada kaan ın yeni resimlerini yüklemek için girmiştim internete isabet oldu:)

canım benim oğlumunda yüzünde bir sürü isilik attı. içleri dediğin gibi doluydu. doktora sorduk. vücudundaki yabancı maddeleri atıyor çok normal dedi. özelliklle 2 hafta önce yüzü kıpkırmızıydı yavrumun. şimdi bayağı geçti birkaçtane kaldı çok şükür:) sizinki de en kısa zamanda geçer inşallah.

canım ben bebişimle ilk ddefa bugün yalnız kalabildim eşim ben bebişim ya insanın kafasını dinlemeyede ihtiyacı var benimde öle bebişim kaınvalidemde duruyordu onun kucağında uyuyordu biranönce gitsin istedim ki bebişimle ben ilgileneim o sade bana bağlansın benim kokumu alsın yalnız olunca bebekle anne iletişimi daha kuvvetli oluyormuş bakalım görcez hayırlısıyla benim tek korkum benim bebişim gazlı 1 gün öncesi sabaha karşı acildeydik tam 4 saat araılıksız ağladı yavrum kiremit gibi kızardı nefessiz kaldı karnı göbeği şişti korkum bu eşim benim nöbete gidiyor yarın gece yok tek korkum bu gaz yalnız başınayken olursa ağlama nöbeti diye yoksa gerisi geliyor gibi sen napıyorsun gaz için

seni cok iyi anliyorum benim kayinvalde bizimle 5 haziranda donecek inanirmisin gel gitler yasiyorum bi yandan o giderse tek basima naparim diyorum biyandan da gitse biran once diyorum bana hic firsat vermiyor bebgime doya doya sarilmak istoyorum hep onunla uyuyor garibim anasi sanicak onu yakinda :) bu arad kafam karisti kimisi yardim almak iyidir diyor kimi arkadaslar yalniz kalmak daha iyidir diyor bilmiyorum

arkadaslar bu arada ben yurt disinda oldugum icin saat farkindan dolayi etkili bi sekilde gruba dahil olamiyorum malesef kendimi tanitayim adim filiz bebisimin adi derin mavi amerikada yasiyorum 8 nisanda normal dogum yaptim bebisim 3450 gram 51cm dogdu 12 gun sonra gittigimde 3670 gr di su anda bi bilgim yok 33. gundeyim sadece anne sutu veriyorm mama filan yok sutun yetip yetmedigi konusunda bi fikrim yok ama banyodan sonra bakiyorum akiyor yerlere bazen bebis agzindan cikariyor yanlislikla fiskiriyor hollanda inegi gibi:) bide gunde 6-7 kez kaka yapiyor sanirim yetiyordur . yardima kayinvaldem geldi adanadan 5 haziranda donecek biraz korku ve panik var naparim o gidince diye ama buraya mutlaka yazacagim sorunum oldugunda yada olumlu bir gelisme yasadigimda .
bu arada facebooktaki siteyi bulamiyorum lutfen linkini yollarmisiniz bende resim yuklemek istiyorum derin maviye eminim bayilacaksiniz sok seker bi kizim var spsari sacli mavi gozlu ve bende butun bebekleri ve anneleri merak ediyorum kaani kuzeyi dilayi ve digerlerini. herkese chicagodan sevgiler

Back
X