gülsemin o kadar üzülüyorum ki haline.
yakınında olsam yemin ederim kalkıp gelicem çata çat kavga edicem, yanında durucam canını sıkanlara karşı.
neden üzüyorlar seni böyle, neden bu kadar cahilce konuşuyorlar? ve eşin neden hiç anasına kardeşine bi dur demiyor?
"sütü bırak, yaramıyor sütün" ne demek?
bir kadının çok az sütü olsa bile, mamanın yanında iki gıdım anne sütü vermek bile bir şeydir.iki yudum anne sütü bile faydadır gülsemin, kes bunu diyen neye dayanarak, neresinden uydurarak söylüyor allah aşkına?
ben takmamaya çalışıyorum diyorum ama senin halin hepten zor kuzum. ne diyeceğimi bilemedim.
birlikte mi oturuyorsunuz kayınvalidenlerle? ya da çok mu yakınlar?
olabildiğince araya mesafe koy, gelmesinler, üzmesinler seni diycem ama birlikte oturuyorsanız o ihtimal de yok işte..
olabildiğinde sağlam dur nolur.
senin kafan yerinde olacak ki oğluna faydan olsun.. söyledikleri her saçma sapan şeyi de dinleme nolur, hayır demeyi bil, üstüne gelemesinler. davulun sesi uzaktan hoş gelir tabii, bana söylemesi kolay ama ne bileyim güzelim, azıcık kolla kendini, çok yıpratıyorlar böyle seni..
Allah yardımcın olsun diyorum tüm kalbimle.
lütfen geniş olmaya çalış..üstünde durma..bebeğin sağlıklı, iki gıdım az kilo almış diye de bozma moralini.. kimi çocuk arap atı gibidir, sonradan açılır..seninki de öyle olacak inşallah..
canim benim cok sagol , onlarla oturmuyorum Allah korusun
insanin ilk cocugu olunca kim ne kötü yorum yaparsa anne ister istemez etkileniyor
bu sefer aglama krizlerine giriyorum benim yüzümden diye
ne derlerse desinler olan sütümü kesmeyi düsünmedim inatla emziriyorum
doktorda dün öyle dedi zaten önce emzir doymuyorsa sonra mama ver diye
zaten hep gorusmuyoruz dogumdan beri iki kez gittim onlara birde hep bi arada kendimi dusunemiyorum
benim anlamadgim ne biliyomusun zeynepcim ,sütün kalitesi diye bisey var mi yada yarayip yaramamasi gibi bisey ?
tum interneti alt ust ettim süt geliyorsa bebege yeterlidir diye ,ozaman niye doymuyor benim bebegim
slm canım alır neden almasın bak benim bebiş ilk 10 günde 400 gr almıştı su son 10 günde 100 gr almış bu değişen bir durum inş seninkide zamanla toparlanır benim bebiş 3410 gr doğru 2 sonra tartıldığında 3250 di şuanda 3800 gr olmuş canım ben mama vermiyorum yani sütüm inan azmı çokmu hiç bilmiyorum daha doğrusu anlamıyorum bol bol su içiyorum inan o küçük şişelerden 7 -8 tane bitiriyorum rezene çayı içiyorum 2 bardak günde bazen meyvesuyu kayısı suyu içiyorum bol su iç derim ben bazen gögüslerimi boş gibi hissdşyorum hemen iki şişe su içiyorum rezene birde yemenin çok etkisi var gaz yapıcak diye herşeyden kestim nerdeysse kendimi dün ilk defa adam gibi yedim inan gögüslerimde hemen bel etti kendini yemeyede dikkat etmemiz gerekiyor işte benim beiş gazlı olunca yiyemiyorum korkuyorum 4 saat hiç durmadan ağladığı için korkuyorum yavruma dayanamıyorum.bence sen kayınvalidenleri hiç takma sıkıntı sütü etkiliyor aslada sütünden vazgeçme psikolojimiz nekadar iyi olursa bebişlerimizde iyi olur inaşallah
bende dua ediyorum gaz sorunumuz çözzülse diye hep
masallah canim seninki ne guzel almis ,duzgun saatlerde yemek yiyince benimde goguslerim tasiyor
kaynanama hep akiyor dedigimde bile bakma sen aktigina beslemiyor iste cocugu diyor
bende hep bol su iciyorum birde incir suyu artik duzenli yemekte yiyorum
israrla ve inatla emziricem
merhaba kızlar bugün mevlüdümüzü yaptık şükürler olsun rabbim kabul eğlesin inşallah fotolarını face ekledim az önce kuzucuğum babasıyla oynaşıyo bende bir gireyim dedim geçmişe şöyle bir göz attım aklımda kaldığı kadarıyla
gülseminciğim canım benim senide çok ösledim canım benim o görümcene kayınvalidene benden güzel bir selam söyle yanlarına gelmeyeyim yaa çatlakmı onlar ne ne dekmek sen emzirme mama ver demek yaa manyaklarmı neler olan sütünüde geri götürecekler canım takma valla ben geçmiş mesajlarımdada yazmıştım sana mama vermek ne ayıp bişey ne günah ne yapalım süt az olunca açmı kalsın kuzucuklarımız yaa ben valla hiç çekinmiyorum verdiğimide söylüyorum yeterki evladım aç klmasın kuzucuğum o daha kötü lafınıda esirgeme canım ben senin yerinde olsam asla muhatap bile almazdım onları canım sinir şeyler yaa bu kayınvalidelerin suyundamı var kötülük anlamadım ne isterlerse gelinlerden çatlasınlarda patlasınlar
bende seni özledim canim benim ,artik bebelerden vakit yok ki napalim gorusemiyoruz
ne güzel mevlüdünüzüde yapmissiniz canim,Allahim bundan sonrasinida güzel eylesin insallah
geceleri tamamen mamaya döndüm rahat uyusun diye,gunduzleride hep emziriyorum canim
kötülügüne der gibi demiyorlar ki güya güzellikle söylüyorlar,hal böyle olunca bisey diyemiyosun canim
ama umrumda degil onlar yapma dedi diye vermicek degilim meme
ama iste zayif ,bi deri bi kemik deyince insanlar ister istemez etkileniyosun
Gülseminciğim
Sütün ne güzel geliyor ama bunun için şükredeceklerine yetmiyor bırak mı diyorlar,buz mu veriyorlar, şaka gibi...
Sütün yaraması demek sadece bebeğin kilo alması mı demektir. kemiklerine ne kadar faydalı olduğunu mu ölçmüşler ya da ileride senin göğüs kanserşne yakalanma riskinin ne kadar azalttığını mı? ya da emziren annelerin rahimlerinin oksitosin hormonu salgılayarak eski boyutuna geldiğini kanamaların azaldığını biliyorlar mı?
ya da
bebeklerde astım hastalığı riskini azalttığını,
bebeği solununm sistemi enfeksiyonlarına karşı koruduğunu,
bebeği görme kusurlarına karşı koruduğunu mu?
Emziren annede ileride kemik erimesi şansının azaldığını,
ishale karşı koruduğunu,
Anneyi meme kanseri riskine karşı koruduğunu?
Anne sütü ağrı kesicidir içerisinde endorfin bebek için doğal arğrı kesici vazifesi görür...
Emzirme bebeğin diş sağlığı için yararlıdır. Biberona göre 60 kat fazla enerji harcayan bebeğin çene kasları daha kuvvetli olur. ( bu yuzden biberona alıştırmayın deniyor, meme zor geliyor sonra...)
bunlar gibi toplam 51 Madde var ve bunlar sadece şimdiik bilinenler NE olursa ne kadar olursa olsun bebeğinizi emzirin lütfen siz ve bebeğiniz için...
yukarıdaki bilgileri ANNE SÜTÜ dergisinin 1-7 ekim 2009 Emzirme hatası yayın organı
dergisinden aldım..
canim benim tesekkürler ne güzel bir paylasim yapmissin
hepsini ezbere aliyimde bi daha bisey dediklerinde onlara firsat kalmadan bir damlasinin bile yararini anlatiyim
doktor böyle böyle dedi dedim,hiii iyi ama mamaya agirlik ver diyolar hala alsanaalsanasmile
bende hayir emzircem doymazsa mama vercem dedim ,sustu sen bilirsin deyip :umursamaz: