2010 Nisan Anneleri

Kızlar bu kalça ultrasonu ne için?

canim kalca cikikligi varmi yokmu diye
kalca cikikligi yürürken aksamasi demek
benim doktorum bana böyle aciklamisti

bir saat oldu ayağımda sallıyorum ama cin gibi gözler,uyumuyo,delircem ayaklarım koptu...sizin bebişler nası uyuyor:))

yediriyorum altini aliyorum kucakta uyuyo yatagina koyuyorum uyaniyo sonra aliyorum yine uyuyo :))))
anlayacan kucakta uyuyo :)))

merhaba kızlar..
geçmiş olsun diyen, babamı soran herkese çok teşekkür ederim... çok tatlısınız.
refiyecim, sabah ayrıca girip bakmışsın, sağol canım benim..
Allah razı olsun hepinizden.

içtiği bir ilaç yüzünden iç kanama başlamış babamda, şükür kontrol altına aldılar. şimdi iyi.

ama benim dila'yla geçirdiğim ilk yalnız günüm pek iç açıcı olmadı valla.
çok ağladı ve bir yerden sonra sağır olacağımı sandım.. ne yapsam çare olmadı, sabahı sabah ettik.
kızlar... siz hiç kontrolünüzü yitirmiyor musnuz? yani kendinizi camdan atasınızın geldiği bir an olmuyor mu ?
ben mi çok toleranssız, çok dayanıksızım? o öyle aralıksız ağladığında, tam uyuduktan sonra cart diye gözlerini açtığında, gecede sekiz kez uyandığında arabaya atlayıp uzaklara kaçasım geliyor bazen.
çok utanıyorum böyle hissettiğim için, sonra da katıla katıla ağlamaya başlıyorum..
ne zaman geçecek bu hallerim ? ne zaman daha dayanıklı olucam, daha kontrollü olucam ben ?

canım, şimdi gördüm yazdığını da.. sağolasın...
annem bambaşkadır hakikaten.
20 sene oluyor neredeyse, gık demeden bakıyor babama. başka bir kadın olsa (ki bazen ben de düşünüyorum, ben olsam yapabilir miydim onun yaptığını diye) , otuz kere boşar kaçar giderdi..
Allah hiçbirimizin başına vermesin, eşlerimize sağlık sıhhat versin ama annemin ömrü bitti gitti babamın uğruna hakikaten....

özgecim bizde düzenin d'si yok.
genelde kucağımda sakinleştirip, sırtına yavaşça vurup, pış pış pış deyip onu mayıştırdıktan sonra onu yatağına koyup kendi kendine uyumasını sağlamaya çalışıyorum. yatakta miyklemeye başladığında da sırtına vuruyorum, yatakta sakinleşmesini sağlamaya çalışıyorum.
10 denemeden 1inde falan tutuyor bu çabam, ama genelde gözlerini açıp avaz avaz bağırıyor.
kucağımda ya da annemin kucağında sallanarak uyuyor, sonra koyuyoruz yerine. şanslıysak uyanmıyor, yoksa gene ağlamaya başlıyor, yine en başa dönüyoruz..

merhaba yurdagülcüm.
yerim ben idil hanımı :) o da kucak kuzusu oldu ha :) hepimizin hali aynı :)

kaya tuzu iyiymiş, fayda gördüysen de ne ala, ama yüzdeki sivilceler bir sıkıntının, bir sorunun habercisi değil. yani engellemek, önünü almak zorunda değilsin doktorun sorun görmediği müddetçe..
bebeklerde ilk birkaç ayda görülürmüş, çok normalmiş, anne sütüyle falan alakalıymış bildiğim kadarıyla.

helal olsun valla annene bende bi an düsündüm dayanabilirmiyim diye
ama sanirim annen baban halen asik yoksa insan sanirim bukadar seye katlanamaz ya
yani allah kimsenin basina vermesin ama ne bilim anneni taktir ettim
ayrica tabiki bizimde bazen yeterrrrrrrrrrrrrrrrr diye bagirdigimiz zamanimiz oluyor
biz diyorum cünki sanirim burdaki 1. 2. yada 3. cocuklari olan herkes zaman zaman yasiyordur böyle bir durum ama gececek hele bi sen kizdikca sana gülücükler atsin ozaman herseyi unutacaksin canim

kızlar sa nasılsınız.hamilelik dahamı iyiydi haydi itiraf edin dermişimmmm
jnazcım kabız demek için kaç kez kaka yapmış olması lazım.benim kuzumda çok sık kaka yapmıyor 2-3 günde bir bazende her sabah yapıyor ama gün içinde leke gibi bırt yaparken kaçırıyor galiba kakasını çok az yapıyor.benimkinede kabız denirmi.

yok canim kabiz sayilmaz benim kizda aynen öyle
doktorlar gerci her mamadan sonra yapar diyorlar ama yinede bilemicem doktoruna danissan???

benimde kuzum kucağımda uyuyor. iyica dalınca yatagına yatırıyorum.
mama bile yemiş olsa memeye alıyorum orda uyuyor.

aynen benim kizda öyle napacaz bilmiyorm süt gelmiyo pek fazla ama yinede istiyo

kızlar kırkınız çıkınca özel olarak ne yaptınız.yani bebeği yıkarken falan.bi açıklarsanız sevinirim

valla canim kaynanam 7 cesit bisey koydu süzgecin icine bizde ondan gecirerek yikandim
kizimda ayni sekilde
bende fazlasini bilmiyom biz böyle kirklandik ama sanirim herkes farkli yapiyo

huhuuu kızlar nasılsınız? benim minik kuş uyurken bakayım dedim ne var ne yok. bnimki nerdeyse uykusunda konuşucak bu da yeni çıktı kendi kendine ee ee deyip duruyor gerçi bu çok uykusu olduğu birazdan uyuyacağı anlamına geliyor çözdüm artık huyunu. ama benimkinin sanırım karnı ağrıyor ayaklarımıda sıcak tutuyorum ama havalar çok ısındı çorap falan giyemiyorum artık, kuzuların karın ağrısı için falan neler yapıyorsunuz?

slm kızlar nasılsınız biz şükürler olsun iyiyiz dün akşam anneanede kaldık ailecek orada banyo yaptırdık kızıma anneanesinin evinde öyle bir rahtladıki kızım hiç sesi çıkmadı desem yeri var emzirdim yatırdım emzirdim yatırdım :))) eşimde diyo en iyisi biz burada kalalım 1 yaşı dolana kadar diyo:)) annemde ahh öyle bişey yapsanız dünyanın en mutlusu ben olurum diyo ama nerde keşke olsa ne güzel olurdu kayınvalidemler olmasa yine bir delilik yapardık ama sorun ederler şimdi sanırım kırk olayını sormuştu bir arkadaş bizde de annem kırk benim için kırkı kızım için su saydı yumurta kabuğuyla daha sonra kızımı banyo yaptırdık o arta kalan suyla bende banyo yaptım sonra kızımı havaya kaldırdık o kadar yani bende hiç anlamam bu kırk falan işinden geleneksel diye yaptık o kadar tuz falan konulurmuş asla dedim anneme yaptırmam dedim öyle deli saçması şeyleri dedim yok terlemezmiş teri kokmazmış benim kızım turşumu dedim :)))yengemler falan kırıldı gülmekten yok valla rabbim dualarımızı kabul etsin bol bol dua edin bence o gün o kadar yani gerisi boş bence

zeynocuğum valla annenin ellerinden öpülesi kadın valla canım ne yalan söyleyeyim ben bile bazen eşime o kadar kızdığım zamnlar oluyokiş yok neden çorabını orda çıkardın bıraktın yok neden bunu kaldırmadın bende biraz aşırı titizlikte olunca herşeyi bazen sorun ederim canım rabbişm babana tektrar şifalar nasip eğlesin canım annenide öp benim için o mübarek ellerinden

özgeciğim benim kızda illa emerken uyuyacak kucağımda canım yoksa asla uyumuyo ne yaparsak yapalım birde devamlı eşimin kucağında ve sanırım kucağa alıştı uyanıkken asla yatmak istemiyo çünkü bazı geceler evde oda oda geziyoruz artık ne yapalım canı sağolsun

huhuuu kızlar nasılsınız? benim minik kuş uyurken bakayım dedim ne var ne yok. bnimki nerdeyse uykusunda konuşucak bu da yeni çıktı kendi kendine ee ee deyip duruyor gerçi bu çok uykusu olduğu birazdan uyuyacağı anlamına geliyor çözdüm artık huyunu. ama benimkinin sanırım karnı ağrıyor ayaklarımıda sıcak tutuyorum ama havalar çok ısındı çorap falan giyemiyorum artık, kuzuların karın ağrısı için falan neler yapıyorsunuz?

canım ben bol bol karnınına masaj yapıyorum her alt değiştirmede illa bir kaç dakika yapıyorum ve havluyu ısıtıp ayaklarına sarıyorum canım dene istersen faydasını inan göreceksinboshayallersmile

ya kızlar bugün süttüm az çocuk doymuyo ağlıyo mama vermek zorunda kaldım.kendimi kötü hissediyorum bir yandan sık sık emzir gelir lafları 1 saaten az sürmüyo emzirmelerim napıyım daha.göğüs uçlarım iyileşmedi.kanıyo zaten .

kızlar herkeze ii akşamlar..uykusuz aç bi yaşamın içindeyim..okadar sıkılmıştımki görümcem durumu anlayıp bugün kü güzel havada beni poyrazla birlikte alıp köye götürdü bahcede saatlerce oturduk temiz hava acaip ii geldi.ama son anda moralimin içine sevgili babannemiz etmeyi başardı..poyrazı emzirirken zavallı yavrum boş memeyi emio aç bu çocuk senin sütün yok dedi.zaten süt konusunda okadar stresliyimki dokunsalar ağlayacak haldeyim.sütümü bian bebeğime veremesem annelik görevimi yapamıormuşum gibi gelio hep.bide üstüne bu lafı duyunca okadar moralim bozuldu ki olan damla sütümde kesildi sanki..oğluma mama yaptım hemencik. ne olcak böle ne zaman gelicek tam anlamıyla bu sütler şimdiye kadar taşmadı şimdiden sonrada taşmaz diolar.offf allahım ya bugün eltimde yanımda akan sütlerinden bahsetti ilk defa kıskandım eltimi.ve tekrar üzüldüm..

ya kızlar bide poyraz çok zor uyuyo ya tüm gün uyumuyor sürekli hareketli huzursuz ağlama modunda akşam da çok zor dalıyor o da derin uykuya değil yani.sizin yaptığınız özel bişe varmı uyku için?mememde uyuyor yatağına koyunca açıo gözlerini sonra ağlamasıyla uğraş tekrar uyutmayla derken benide mahvedio.düzelcek dimi yaaa uykusuzluk ne kötü şeymiş.allaha yalvarıorum 1 saat uyku için resmen.allah hepimizin yadımcısı olsun.[/B]

Son düzenleme:
kızlar herkeze ii akşamlar..uykusuz aç bi yaşamın içindeyim..okadar sıkılmıştımki görümcem durumu anlayıp bugün kü güzel havada beni poyrazla birlikte alıp köye götürdü bahcede saatlerce oturduk temiz hava acaip ii geldi.ama son anda moralimin içine sevgili babannemiz etmeyi başardı..poyrazı emzirirken zavallı yavrum boş memeyi emio aç bu çocuk senin sütün yok dedi.zaten süt konusunda okadar stresliyimki dokunsalar ağlayacak haldeyim.sütümü bian bebeğime veremesem annelik görevimi yapamıormuşum gibi gelio hep.bide üstüne bu lafı duyunca okadar moralim bozuldu ki olan damla sütümde kesildi sanki..oğluma mama yaptım hemencik. ne olcak böle ne zaman gelicek tam anlamıyla bu sütler şimdiye kadar taşmadı şimdiden sonrada taşmaz diolar.offf allahım ya bugün eltimde yanımda akan sütlerinden bahsetti ilk defa kıskandım eltimi.ve tekrar üzüldüm..

ya kızlar bide poyraz çok zor uyuyo ya tüm gün uyumuyor sürekli hareketli huzursuz ağlama modunda akşam da çok zor dalıyor o da derin uykuya değil yani.sizin yaptığınız özel bişe varmı uyku için?mememde uyuyor yatağına koyunca açıo gözlerini sonra ağlamasıyla uğraş tekrar uyutmayla derken benide mahvedio.düzelcek dimi yaaa uykusuzluk ne kötü şeymiş.allaha yalvarıorum 1 saat uyku için resmen.allah hepimizin yadımcısı olsun.[/B]

insan box bogaz olunca tek damlada olsa oda kesiliveriyor
bende ayni durumdayim cok az sütüm var zaten bide kaynana felan sütü yok az felan dedigi zaman sanki annelik yapiyor gibi hissediyorum kendimi
hem ayrica ben bilmiyom sanki sütüm yetmedigini
offfff offffffff bu bos bogazli insanlar neden var??? :)))))))

merhaba kızlar..
geçmiş olsun diyen, babamı soran herkese çok teşekkür ederim... çok tatlısınız.
refiyecim, sabah ayrıca girip bakmışsın, sağol canım benim..
Allah razı olsun hepinizden.

içtiği bir ilaç yüzünden iç kanama başlamış babamda, şükür kontrol altına aldılar. şimdi iyi.

ama benim dila'yla geçirdiğim ilk yalnız günüm pek iç açıcı olmadı valla.
çok ağladı ve bir yerden sonra sağır olacağımı sandım.. ne yapsam çare olmadı, sabahı sabah ettik.
kızlar... siz hiç kontrolünüzü yitirmiyor musnuz? yani kendinizi camdan atasınızın geldiği bir an olmuyor mu ?
ben mi çok toleranssız, çok dayanıksızım? o öyle aralıksız ağladığında, tam uyuduktan sonra cart diye gözlerini açtığında, gecede sekiz kez uyandığında arabaya atlayıp uzaklara kaçasım geliyor bazen.
çok utanıyorum böyle hissettiğim için, sonra da katıla katıla ağlamaya başlıyorum..
ne zaman geçecek bu hallerim ? ne zaman daha dayanıklı olucam, daha kontrollü olucam ben ?
slm canım önceikle babana geçmiş olsun umarum kısa zamanda iyileşir dila konusuna gelince canım beni kızım dilayı solar heralde sen gene dura et canım senin miniğin huysuzluğundan ağlıyor benimki gazında hiç durmuyor ağlamadığı dakika kalmadı aynı duyguları bende hissediyorum artık dayanma gücümün kalmadığını hissediyorum bilmiyoru şu 40 dediklerinin gerçekten hikmetini görebilecekmiyim

slm canım bugün sağlık ocağına gidp tarttırdık orad 4.100 gr çıktı sonra şaşırdık artık başka bir doktorun tavsiyeüzerine özel muaynesine gittik 3.650 geldi oğumdan sonraki kilosu 3300 dü yani benim bebişim 24 günde en fazla 350 almış doktorum az dedi 10 gün bakalım bi deneyelim kilosu böle giderse mama takviyesi yaparız dedi şuanda sütün yetiyordur doyar ama sonrası öle olmayabilir dedi birde sabahları kesinlikle 2 satte bir emzir arada kesinlikle meme verme yaramaz dedi fazla meme midesini şişirir gaz yapar bağırsaklarda artı senide emzik yerine kullanır dedi doktorun yanındada benim kız yırrtı kendini kucağa alınca sustu bu hep böle oluyor deyinevce kucaga alıştırıyorsunuz dedi her ağladığında almayın halime baktı sonra siz strese girere uyuyama hale gelirsniz ve sütte gider dedi emzik verin parmagınızı verin okşayın ama kucağınıza almayın dedi yoksa hep sizi ister sonra siz ne kendinize ne bebeğinize bakacak gücü bulamazsınız kendnizde dedi.bütün emzikleri dene hangisini alırsa verin diye söyledi işte doktor sonrası durum bu :((( rabbim daha kötülerindednde korusun

merhaba ne tesaduf bende bugun doktora gittim ve 4100 gram oldugunu ogrendim bebegimin bende sana yazayim istatistik bilgilerini dogdugunda 3416 gramdi sonra 300 gram kadar kilo kaybetti 8nisanda dogum yaptim 12 gun sonra gittigimde 3600 gr geldi bizde uzulmedik aksine sevindik dogum kilosuna ulasmasi bile sevindirici cunku bebekler ilk aylarda kilo kaybediyr bugunde 4100 gr yani dogumdan 35 gun sonra 700 gr almis doktora mama takviyesi gerekirmi diye sordum hayir dedi ilk ay icin kilo almis vermis su kadar almis yok bukadar almis bunlari kafaya takmamak gerekiyormus bundan sonraki aydan itibaren rakamlar bize birseyler soyleyecekmis bu ilk ayi biz dikkate pek almayiz gibisinden biseyler dedi adam koreli kore aksaniyla ingilizce konustugu icin boyle anladim yani :) o nedenden bence mayis haziran aylarindaki randevular daha onemli olacak bizim icin bide bizm kiz fototerapi filan aldi oda yipratti tabi cocugu ben sutume guveniyorum mama vermeyide dusunmuyorum .

günaydin arkadaslar
herkeste ayni problemler gördügüm kadariyla
1-süt yetmezligi ve akabinde moral bozan gicik insanlar
2-gecirilen aglama krizleri
3-uykusuzluk
4-gaz problemi
5-kucaktan yataga inmek istemeyen bebeler
ayy sorunlar bu kadar mi benzerrr delikafadulden

1-süt yetmezligine ve sinir insanlara inadina emziriyorum
2-aglama krizlerini azaltmis durumdayim daha iyiye gidiyorum
3-uykusuzluk buna care olarak aksam 11de mama vermeye basliyorum ,mamadan önce 15 damla sab simplexi iciriyorum,mamasini yiyene kadar kakasinida yapabiliyor ,gazini cikartiyorum ,altini temizliyorum en azindan 2´´ye kadar uyuyor Allahim bozmasin insallah :nazar: :Saruboceq:
4-gaz problemine sab simplexi kullaniyorum
5-kucaktan inme problemine ise temel ihtiyaclari disinda almiyorum ,devamli yataginda olmasa bile yatiriyorum(sirt üstü,yüz üstü) ,baktim agliyorsa eger yinede almiyorum emzigi verip az kafasini oksuyor onunla konusuyorum ,ozaman aglamiyor uykuya daliyor

tabi bende hic hal kalmadi ,kolum kanadim kirik resmen,cok yorgunum bitkinim,her gece yatirirken Allaha dua ediyorum rahat uyusun ve saglikli ömür ver rabbim diye
ne kendime nede evime bakabilir haldeyim ,icimden bisey yapmak dahi gelmiyor yorgunluktan :gitme:

cnm benım herkesın basına gelıyo bunlar.takma yavrun bısure sonra herkesı utandıracak.benım oğlumda 2800 dogdu esımın anneannesı karnında besleyememıskı dedı ve 2 gunluktuk daha hastanedeydık.nasıl ıcıme oturdu.benkı balım yemezdım portakalın kokusundan bıle kusardım ama sırf bebegım ıcın yedım ben anneydım ama bunu akıl edemedıler.anneler gununde arardım hep aramadım busefer ıcımden gelmedı.yanı canım takma sen ve yavrun herseyden onemlısınız.sımdı ıse oğlum tombiş oldu.gorunce lafını hatırlar umarım.....

herkese gunaydın kızlar bu arada yıne ınternet sorunundan gıremedım uzun sure cok ozledım sızı.sanırım herkes aynı uykusuz gazlı gecelere devam..

Sen herkese kulagini tika canim benim... sütün konusundada kafayi takma gercekten emzirdikce gelecektir arasira pompa dene yani sen sütünü ne kadar cok sagar veya emzirirsen o kadar sütün olur ve sakin stres yapma is gercekten beyinden geliyor sen kendi kendine deki ama gercekten inanarak de benim yeterli sütüm var olacak ve oglumuda emzirecegim de bak nasil ise yariyor benimde sütlerim tasiyor ama hep kendi kendimi telkin ettim mamkonusunda evet bende ara ara mama veriyorum belki günde 60 cc fazla degil oda cok zor durumda kalirsam o azaman ama mama vermek dünyanin sonu degil mama yiyen bebklerde büyüyor emziremeyen pek cok anne var

ASIL SANA MUCIZEYI SÖYLEYIM oglum demissin uyumuyor uykuya dalinca hemen uyaniyor burda bizim eve ebe geliyor ve bizi annelik konusunda yetistiriyor ayni problembendede vardi bakiyorsun derin uykuda memede veya kucagida yada gögsümün üstünde yatagina yatiriyorum veya herhangi bir yere viyk 5 dakika uyaniyor 1 hafat mahvoldum sonra eebe bir yöntem gösterdi
5dk sonra uyandimi sakin kucagina alma yanina egil elini poposunun altina koy pispisla ya sag taraftan yada sol taraftan istersen bir yandan diger elinle emzigi tuttur ama emzigi birakmasina izin verme tekrar uykuya dalana kadar uykuya dalinca emzigi geri cek ve bir yandanda yavas yavas konus bebginle ama sakin KUCAGINA ALMA bsktin alti temiz karni tok sancisida yok sakin yatagindan kaldirma o alman i´cin ciyak ciyak 1 dakika bagirabilir ama ebenin dedigine göre kesik kesik aglama beni kucagina al aglamasi imis sakin alma uyumasi icin poposunu pispisla ve birde kus parmaginla alnini sol sag ve ortadan asagi burnuna dogru oksa bak gözleri nasil kapaniyor ben bu yöntemle o kadar cok rahat ettimki

ilk yataga biraktiktan 5 dk sonra uyaniyor sesini duyunca hemen yanina gidiyorum tekrar ugrasiyorum bakiyorum sonra 10 dk sonra uyanmis yine yanindayim ayni seyleri yapiyorum yine uyuyor yani seninle inatlasiyor bakiyorum sonra 30 dk sonra viykliyor bir iki pis pis yine uyuyor en sonunda zafer senin iki saate yakin uyuyor yani aradaki zamanlari uzata uzata alistiriyorsun ve en sonunda kucaga alinmadigini anlayipp uykuya daliyor ve en önemlisi baktin kucaginda uykuya daliyor hemenkucagindan indir ve yatacagi yere koy hayatim.

Cok caresiz kalirsan bebegini yika hayatim yikandiktan sonra güzelce besle gazini cikar alti da temiz olsun inan 5 saat uyuyor özellikle gece uykusundan önce yap sende rahat edersin prensinde rahat eder

Nacizane benim ilk annelik deneyimim ama inan burdaki ebeler isin profesyoneli olmuslar son 1 haftadir bende oglumda rahat ettik ama sabirla uyaninca önceden hep kucagima alirdim simdi almiyorum 3-4 sefer yanina gidip pispisliyorum yumusak ses tonu ile konusup alnini elliyorum biraz sürüyor ama tekrar uyuyor hem tv nin karsisinda uyutuyorum ben is yaparken o da uyuyor yanina gidip 5-6 sefer pispislasanda sabir ögrenecek hayatim

slm kızlarr... umarım herkesiyidir.. bebillerin aynısorunları devam ediyo sanırım son sayfada gördüğüm kadarıyla.. ama çok şükür sağlıklılar ve bizimleler... gazları da uykuları da düzene giricek inşallahh...

geçmişi okuyamıyorum malesef... oğlum ablası gittiğinden beri uyumamıştı.. az önce emdi de daldı uykuya.. ne kadar uyur bilemiyorum ama bu arada bende az da olsa kestiriyim diyorum.. sonra geceye takatim kalmıyo :( ama inşallah bunlar hep düzelicektir.. herkesin bebişine sağlık ve gazsızgünler size debol ve yararlı,doyurucu sütlü günler diliyorum....

sütünüzle kalın....

dünürüm.. canım gidip baktım ama yazmamışsın canımın içi. evden aradım ama açmadın.. 0224 alan kodumuz biliyosundur belki amadedim kesin duymadı da açmadı yoksa anlardı.. neysecanım babanın durumunun kontrol altında olması ve iyi oluşuna çok evindim tekrar geçmiş olsun...
rabbim şifa versin..
dila kızımızçok mu üzdü annesini :( canım yaa kıyamam sana..sakın hiçbir hissettiğin duygu düşündüğün bişey için kendini suçlu hissetme.. herkes bazen senin düşündüklerini düşünür.. ben de düşünüyodum.. ama inan bana daha dila küçük.. zamanla herşeyi düzene oturucak.. sende o da alışıcaksınız meme emme sıklığı,gaz sorunu ,uyku düeni. hepsi oturucak inan bana...

slm arkadaşlar dün eşim gene nöbettçiydi yanıma bir arkadaş bulduk ama nafile o bile şaşırdı kaldı napıcağımızı d
nde durmadı hiç kızım ve artık dün gece ağlama bönetine girdim eşim geldi bebekle ilgilendi arkadaşımda bu sabah evimi toparladı sağolsun günlerdir kızımın gaz sancılarından elim hiçbirşeye değmedi ne iş ne yemek yapabildim şu sab simplexi almayı düşünüyor5um aryık burada kullanan herkes memnun onu deneyeceğim artık buarada kızıma gazı için 2 önce alttan müdahale ettik ateş ölcerin ucuyla akşam ve sabah dün sabahtan buyana kızım kakasını yapamıyor yada yapmıyor yapmamamsının nedeni bizim müdahale etmemiz olabilirmi

Sen herkese kulagini tika canim benim... sütün konusundada kafayi takma gercekten emzirdikce gelecektir arasira pompa dene yani sen sütünü ne kadar cok sagar veya emzirirsen o kadar sütün olur ve sakin stres yapma is gercekten beyinden geliyor sen kendi kendine deki ama gercekten inanarak de benim yeterli sütüm var olacak ve oglumuda emzirecegim de bak nasil ise yariyor benimde sütlerim tasiyor ama hep kendi kendimi telkin ettim mamkonusunda evet bende ara ara mama veriyorum belki günde 60 cc fazla degil oda cok zor durumda kalirsam o azaman ama mama vermek dünyanin sonu degil mama yiyen bebklerde büyüyor emziremeyen pek cok anne var

ASIL SANA MUCIZEYI SÖYLEYIM oglum demissin uyumuyor uykuya dalinca hemen uyaniyor burda bizim eve ebe geliyor ve bizi annelik konusunda yetistiriyor ayni problembendede vardi bakiyorsun derin uykuda memede veya kucagida yada gögsümün üstünde yatagina yatiriyorum veya herhangi bir yere viyk 5 dakika uyaniyor 1 hafat mahvoldum sonra eebe bir yöntem gösterdi
5dk sonra uyandimi sakin kucagina alma yanina egil elini poposunun altina koy pispisla ya sag taraftan yada sol taraftan istersen bir yandan diger elinle emzigi tuttur ama emzigi birakmasina izin verme tekrar uykuya dalana kadar uykuya dalinca emzigi geri cek ve bir yandanda yavas yavas konus bebginle ama sakin KUCAGINA ALMA bsktin alti temiz karni tok sancisida yok sakin yatagindan kaldirma o alman i´cin ciyak ciyak 1 dakika bagirabilir ama ebenin dedigine göre kesik kesik aglama beni kucagina al aglamasi imis sakin alma uyumasi icin poposunu pispisla ve birde kus parmaginla alnini sol sag ve ortadan asagi burnuna dogru oksa bak gözleri nasil kapaniyor ben bu yöntemle o kadar cok rahat ettimki

ilk yataga biraktiktan 5 dk sonra uyaniyor sesini duyunca hemen yanina gidiyorum tekrar ugrasiyorum bakiyorum sonra 10 dk sonra uyanmis yine yanindayim ayni seyleri yapiyorum yine uyuyor yani seninle inatlasiyor bakiyorum sonra 30 dk sonra viykliyor bir iki pis pis yine uyuyor en sonunda zafer senin iki saate yakin uyuyor yani aradaki zamanlari uzata uzata alistiriyorsun ve en sonunda kucaga alinmadigini anlayipp uykuya daliyor ve en önemlisi baktin kucaginda uykuya daliyor hemenkucagindan indir ve yatacagi yere koy hayatim.

Cok caresiz kalirsan bebegini yika hayatim yikandiktan sonra güzelce besle gazini cikar alti da temiz olsun inan 5 saat uyuyor özellikle gece uykusundan önce yap sende rahat edersin prensinde rahat eder

Nacizane benim ilk annelik deneyimim ama inan burdaki ebeler isin profesyoneli olmuslar son 1 haftadir bende oglumda rahat ettik ama sabirla uyaninca önceden hep kucagima alirdim simdi almiyorum 3-4 sefer yanina gidip pispisliyorum yumusak ses tonu ile konusup alnini elliyorum biraz sürüyor ama tekrar uyuyor hem tv nin karsisinda uyutuyorum ben is yaparken o da uyuyor yanina gidip 5-6 sefer pispislasanda sabir ögrenecek hayatim
bunu kesinlikle deneyeceğim arkadaşım teşekkürler paylaştığın için

merhaba ne tesaduf bende bugun doktora gittim ve 4100 gram oldugunu ogrendim bebegimin bende sana yazayim istatistik bilgilerini dogdugunda 3416 gramdi sonra 300 gram kadar kilo kaybetti 8nisanda dogum yaptim 12 gun sonra gittigimde 3600 gr geldi bizde uzulmedik aksine sevindik dogum kilosuna ulasmasi bile sevindirici cunku bebekler ilk aylarda kilo kaybediyr bugunde 4100 gr yani dogumdan 35 gun sonra 700 gr almis doktora mama takviyesi gerekirmi diye sordum hayir dedi ilk ay icin kilo almis vermis su kadar almis yok bukadar almis bunlari kafaya takmamak gerekiyormus bundan sonraki aydan itibaren rakamlar bize birseyler soyleyecekmis bu ilk ayi biz dikkate pek almayiz gibisinden biseyler dedi adam koreli kore aksaniyla ingilizce konustugu icin boyle anladim yani :) o nedenden bence mayis haziran aylarindaki randevular daha onemli olacak bizim icin bide bizm kiz fototerapi filan aldi oda yipratti tabi cocugu ben sutume guveniyorum mama vermeyide dusunmuyorum .
teşekkürler canım verdiğin moral için artık gazı derken acaba çocuğum açmı diye üzümeye başladım yetiyormu yetmiyormu bu gaz yüzündden bebeğimin beslenmesi bile gerliledi sanki çünkü sürekli ağlama halinde bebeğim bilmiyorum gececek bu günler elbetki gececek buna inanmak istiyorum

Back
X