2010 Nisan Anneleri

bebekler kakasini yapamiyor diye telas etmeyin benim oglumda 2 gün yapamiyor sonra yapiyor 1 hafta yapamayan bebeklerde var sap simplex biraz yardim ediyor ama bebklerde yapana kadar acisini cok cekiyor yapacak birsey yok emziren anneler yediklerine dikkat etsin gerisi sabir isi .....

Sen herkese kulagini tika canim benim... sütün konusundada kafayi takma gercekten emzirdikce gelecektir arasira pompa dene yani sen sütünü ne kadar cok sagar veya emzirirsen o kadar sütün olur ve sakin stres yapma is gercekten beyinden geliyor sen kendi kendine deki ama gercekten inanarak de benim yeterli sütüm var olacak ve oglumuda emzirecegim de bak nasil ise yariyor benimde sütlerim tasiyor ama hep kendi kendimi telkin ettim mamkonusunda evet bende ara ara mama veriyorum belki günde 60 cc fazla degil oda cok zor durumda kalirsam o azaman ama mama vermek dünyanin sonu degil mama yiyen bebklerde büyüyor emziremeyen pek cok anne var

ASIL SANA MUCIZEYI SÖYLEYIM oglum demissin uyumuyor uykuya dalinca hemen uyaniyor burda bizim eve ebe geliyor ve bizi annelik konusunda yetistiriyor ayni problembendede vardi bakiyorsun derin uykuda memede veya kucagida yada gögsümün üstünde yatagina yatiriyorum veya herhangi bir yere viyk 5 dakika uyaniyor 1 hafat mahvoldum sonra eebe bir yöntem gösterdi
5dk sonra uyandimi sakin kucagina alma yanina egil elini poposunun altina koy pispisla ya sag taraftan yada sol taraftan istersen bir yandan diger elinle emzigi tuttur ama emzigi birakmasina izin verme tekrar uykuya dalana kadar uykuya dalinca emzigi geri cek ve bir yandanda yavas yavas konus bebginle ama sakin KUCAGINA ALMA bsktin alti temiz karni tok sancisida yok sakin yatagindan kaldirma o alman i´cin ciyak ciyak 1 dakika bagirabilir ama ebenin dedigine göre kesik kesik aglama beni kucagina al aglamasi imis sakin alma uyumasi icin poposunu pispisla ve birde kus parmaginla alnini sol sag ve ortadan asagi burnuna dogru oksa bak gözleri nasil kapaniyor ben bu yöntemle o kadar cok rahat ettimki

ilk yataga biraktiktan 5 dk sonra uyaniyor sesini duyunca hemen yanina gidiyorum tekrar ugrasiyorum bakiyorum sonra 10 dk sonra uyanmis yine yanindayim ayni seyleri yapiyorum yine uyuyor yani seninle inatlasiyor bakiyorum sonra 30 dk sonra viykliyor bir iki pis pis yine uyuyor en sonunda zafer senin iki saate yakin uyuyor yani aradaki zamanlari uzata uzata alistiriyorsun ve en sonunda kucaga alinmadigini anlayipp uykuya daliyor ve en önemlisi baktin kucaginda uykuya daliyor hemenkucagindan indir ve yatacagi yere koy hayatim.

Cok caresiz kalirsan bebegini yika hayatim yikandiktan sonra güzelce besle gazini cikar alti da temiz olsun inan 5 saat uyuyor özellikle gece uykusundan önce yap sende rahat edersin prensinde rahat eder

Nacizane benim ilk annelik deneyimim ama inan burdaki ebeler isin profesyoneli olmuslar son 1 haftadir bende oglumda rahat ettik ama sabirla uyaninca önceden hep kucagima alirdim simdi almiyorum 3-4 sefer yanina gidip pispisliyorum yumusak ses tonu ile konusup alnini elliyorum biraz sürüyor ama tekrar uyuyor hem tv nin karsisinda uyutuyorum ben is yaparken o da uyuyor yanina gidip 5-6 sefer pispislasanda sabir ögrenecek hayatim

elifcim canım benim tşk ederim desteğin ve verdiğin bilgiler için.aynen uygulayacam yazdıklarını canım.bu akşam yıkadık onu şuan uyuyo ama bakalım ne kadar sürecek uykusu.süt konusunda ise bende inatlaşıorum sağıorum kimi zaman ne kadar geldiğini görmek için.ama ısrarla emziriorum allaha şükürki bebeğimde bırakmadı mememi inatla o da emiyor.beslenmeyle de alakalı sanırım.doğru düzgün beslenemiorum.fırsat bulamıorum adam akıllı yemek yemeye.sürekli ciyaklama halinde çünkü.herşey bi düzene girse şu 3 ay çabucak geçse.:Saruboceq:

elifcim canım benim tşk ederim desteğin ve verdiğin bilgiler için.aynen uygulayacam yazdıklarını canım.bu akşam yıkadık onu şuan uyuyo ama bakalım ne kadar sürecek uykusu.süt konusunda ise bende inatlaşıorum sağıorum kimi zaman ne kadar geldiğini görmek için.ama ısrarla emziriorum allaha şükürki bebeğimde bırakmadı mememi inatla o da emiyor.beslenmeyle de alakalı sanırım.doğru düzgün beslenemiorum.fırsat bulamıorum adam akıllı yemek yemeye.sürekli ciyaklama halinde çünkü.herşey bi düzene girse şu 3 ay çabucak geçse.:Saruboceq:

Yemek yeme konusunda senden kalir tarafim yok benimde hayatim ama suyu sakin terketme bolbol su ic ben günde 1 ögün yiyebiliyorum cok kötü biliyorum ama burada yapayanliz olunca ne yapayim yemekyemeye firsatim yok gülüm ha birde bu sayfaya kolik diyebuziki orhan nin kolik müzikbilgilerini ekledim faydasi oluyor canim uyutuncaya kadar ondan sonrasinida biliyorsun kucaga almadan pispis eger bebek devam agliyorsa bilki ya actir ya alti pistir ya gazi vardir yada giydigi onu rahatsiz etmistir su kiyafetlerdeki etiketler falan eger bunlar hepsi kontrol altinda ise bebk kesik kesik agliyorsa bilki simarikligindandir kucaga alinsin alinmasin demiyorum ama uyumasi lazimsa o bebek icin kucaktan daha kiymetli bence sevgiyle kal canim yardimci olabildi isem ne mutlu bana

iyi geceler arkadaşlar hepinize ve tüm bebeişlerimize gazsız bol sütlü veee bol uykulu geceler diliyorum...

1 çay barağı önceden kaynamış suya ( bu suyu çaydanlığın altındaki sudan da temin edebilirsin ) 1 çay kaşığı kimyon atıp 5 dk kadar karıştır. sonra başka bir bardağa onu süzgeçle süz (süzdüğün halde ufak kimyon taneleri kalacaktır, onların zararı yok) ve bebeğine sabah 2 çay kaşığı, öğlen 2 çay kaşığı, akşam 2 çay kaşığı içir. gaz sorunu tamamen bitiyor. tabi sen de içebilirsin ona verdikten sonra. çünkü sütünle ona da geçer.
DIYE BIR YERDE YAZMISLAR BEBISLERIN GAZ PROBLEMI ICIN ISE YARARMI YADA DENEYEN VARMI

merhaba ne tesaduf bende bugun doktora gittim ve 4100 gram oldugunu ogrendim bebegimin bende sana yazayim istatistik bilgilerini dogdugunda 3416 gramdi sonra 300 gram kadar kilo kaybetti 8nisanda dogum yaptim 12 gun sonra gittigimde 3600 gr geldi bizde uzulmedik aksine sevindik dogum kilosuna ulasmasi bile sevindirici cunku bebekler ilk aylarda kilo kaybediyr bugunde 4100 gr yani dogumdan 35 gun sonra 700 gr almis doktora mama takviyesi gerekirmi diye sordum hayir dedi ilk ay icin kilo almis vermis su kadar almis yok bukadar almis bunlari kafaya takmamak gerekiyormus bundan sonraki aydan itibaren rakamlar bize birseyler soyleyecekmis bu ilk ayi biz dikkate pek almayiz gibisinden biseyler dedi adam koreli kore aksaniyla ingilizce konustugu icin boyle anladim yani :) o nedenden bence mayis haziran aylarindaki randevular daha onemli olacak bizim icin bide bizm kiz fototerapi filan aldi oda yipratti tabi cocugu ben sutume guveniyorum mama vermeyide dusunmuyorum .

bızde dun gıttık ılk asımıza 3230 dogmustu 4 500 olmus gayet ıyıymıs benım dıgerlerıde böyle kılo alıyorlardı oglum 5 bucuk aylıkken 9 kıloydu sadece anne sutuyle bakalım bu nasıl olcak dıgerı hazıranın 4 unde bakalım kaç kılo alcaz bende 64 buçuk yarım kılo daha zayıflamısım:nazar:

gaz sancısından mafoluyoruz valla....bebekler deneme tahtasına döndü.sab simplex kullanan varmı acaba??çözüm oluyormu ki?bi çözüm bulan söylesin yaaaaaaaaaaa

gaz sancısından mafoluyoruz valla....bebekler deneme tahtasına döndü.sab simplex kullanan varmı acaba??çözüm oluyormu ki?bi çözüm bulan söylesin yaaaaaaaaaaa

ben kullanıyrm canım çokta memnunum....
gun içinde üç kez bir çay kaşığı kadar veriyroum ve etkisi çok ii,hem cok rahat tuvalete çıkıyor hemde gazını çıkarıyor...
kesinliklle kullan...
birde anason ve rezene demliyorum gunde yarım çay bardağı veriyorum...midesi rahatlıyor ...

off çok başım ağrıyor,gece delirtti kuzey beni,nası bir ağlama krizi anlatamam..annem ve ben zor sakinleştirdik...annemin bu hafta son bes gun daha benimle sonra yalnızım bakalım tek basıma ne yapıcam anneme okadar alıştıki onun sesiyle bile sakinleşiyor....off....

off çok başım ağrıyor,gece delirtti kuzey beni,nası bir ağlama krizi anlatamam..annem ve ben zor sakinleştirdik...annemin bu hafta son bes gun daha benimle sonra yalnızım bakalım tek basıma ne yapıcam anneme okadar alıştıki onun sesiyle bile sakinleşiyor....off....
günaydın özgecim geçmiş olsun zor bir gece geçirmişsiniz. anne konusunda aynı durumdayız. benimde annem pazartesi gidicem diye tutturdu (benim melek kayınvalidem şeytana dönüşüp dün kovmaktan beter ettiği için:oklava:) annemsiz ben ne yapacam hiç bilmiyorum.

günaydınn kızlar..gözlerim kapanıyo artık biz geceleri yaşıyoz gündüzleri uyuyoruz..burayada gelemiyom

günaydın özgecim geçmiş olsun zor bir gece geçirmişsiniz. anne konusunda aynı durumdayız. benimde annem pazartesi gidicem diye tutturdu (benim melek kayınvalidem şeytana dönüşüp dün kovmaktan beter ettiği için:oklava:) annemsiz ben ne yapacam hiç bilmiyorum.

sorma tuğbacım inanırmısın bu konuda okdara dolumyum ki anlatamam....dün gece düşünüp ağlamaktan helak oldum,sinir sistemin altüst oldu zaten...ve tüm bu olanlara rağmen benim süper ötesi anlayışlı kocamda resmen despot bir adama dönüşüverdi,benle dialogu sıfır tek derdi annem,annem ne yapsa batıyo ne dese aksi cevap veriyo birde akşam demezmi yeter artık 40 gun dedi bitti,gitsin olmaz böle o var diye benim ailem gelemiyo,annen sürekli asık suratlı ben cekmek zorundamıyım benim ailem annen yuzunden gelmiyo bize artık gitsin diye off anlatamam ben onun ailesinin tum aksiliklerine rağmen genede anlayışı oluyrm susuyorum alltan alıyrm ama ....
valla çok zor durumdayım canım ...allah hepimizin yardımcısı olsun....

kizlar belki tesadüfde olabilir ama dün gece uyumadan önce bir tatli kasigi kimyon icip yattimgece emzirdikten sonra oglum sabaha karsi bezini beline kadar doldurmus kakasini yapmisti belki ise yariyordur dedim dün gece okudum nette deneyeyim dedim bir kac gün daha deneyecegim bakalim bebege verinde diyorlar ama asla anne sütü disinda hicbirseyi vermeyi düsünmüyorum ama kimyonu sizde deneyin bence

oglusumuzda kaka problemi vardi iki gün yapamiyor ikinci gün sonunda yapiyordu o aradada tabiki mahvoluyordu belki dedim cözüm olur

günaydınn kızlar..gözlerim kapanıyo artık biz geceleri yaşıyoz gündüzleri uyuyoruz..burayada gelemiyom
günaydın canım hepimiz aynı durumdayız sende gündüzleribebeğin uyudukça uyu canım yoksa dayanamazsın. benim annem bazı geceler nöbet tutuyo sadece emzirmeye kalkıyom. ama pazartesi gidecek:(

sorma tuğbacım inanırmısın bu konuda okdara dolumyum ki anlatamam....dün gece düşünüp ağlamaktan helak oldum,sinir sistemin altüst oldu zaten...ve tüm bu olanlara rağmen benim süper ötesi anlayışlı kocamda resmen despot bir adama dönüşüverdi,benle dialogu sıfır tek derdi annem,annem ne yapsa batıyo ne dese aksi cevap veriyo birde akşam demezmi yeter artık 40 gun dedi bitti,gitsin olmaz böle o var diye benim ailem gelemiyo,annen sürekli asık suratlı ben cekmek zorundamıyım benim ailem annen yuzunden gelmiyo bize artık gitsin diye off anlatamam ben onun ailesinin tum aksiliklerine rağmen genede anlayışı oluyrm susuyorum alltan alıyrm ama ....
valla çok zor durumdayım canım ...allah hepimizin yardımcısı olsun....
ah canım yaa eşin en anlayışlı olması gereken zamanda çok yanlış yapmış. tamam hiç kimse 2 ay boyunca evinde kaynanayla yaşamak istemez zor gelir ama bu özel bir durum. hem annen yiyecekmiymiş onun ailesini ne kadar saçma. üzzülme tatlım bence sen anneni 1 hafta yolla. o arada da eşinin burnundan getir baş edemiyom diye biraz sorumluluk ver belki anlar annenin kıymetini...

kizlar belki tesadüfde olabilir ama dün gece uyumadan önce bir tatli kasigi kimyon icip yattimgece emzirdikten sonra oglum sabaha karsi bezini beline kadar doldurmus kakasini yapmisti belki ise yariyordur dedim dün gece okudum nette deneyeyim dedim bir kac gün daha deneyecegim bakalim bebege verinde diyorlar ama asla anne sütü disinda hicbirseyi vermeyi düsünmüyorum ama kimyonu sizde deneyin bence

oglusumuzda kaka problemi vardi iki gün yapamiyor ikinci gün sonunda yapiyordu o aradada tabiki mahvoluyordu belki dedim cözüm olur
valla elifcim kimyonu bende her fırsatta salatama ekleyip yiyorum bolca. gerçekten faydası olduğuna inanıyorum. ama her zaman salata hazırlıcak fırsat olmuyo bir kere suyla içmeye kalktım kusuyodum nerdeyse tadı iğrenç oldu:)

Back
X