2010 Nisan Anneleri

merhaba arkadaşlar...nasılsınız bebekler nasıl*
sanırım herkesin bebeğibde aynı sorun var bizim oğlanda uyku problemi yaşıyor.dün bütün gün uyumadı nerdeyse.........nasıl üzülüyorum anlatamam ya.resmen yavrum gözlerini ovuyo ama uykuya dalamıyo.ne önerirsniz arkadaşlar*her kafadan bir ses çıkıyo ayağnda salla,emzik ver v.s.her çocuğun kendine göre bi düzeni var uyumıyo kucağımdan başka bi yerde diyorum sen olsun dene diyolar........ablamın bienleriniz vardr benimkinden 3 hafta büyük bi oğlu var.biraz rahatsızlığı var kalbi delik.inşallah geçecek inanıyorum.........prof a götürdüklerinde b, bebeğin sadece sallamaktan beyin kanaması geçirdiğini anlattı nasıl korkuyorum kızlar anlatamam.gerçi yavrular durmadığında her yola başvuruyoruz ama böyle durum karşısında da insan kala kalıyor........40 mız çıktıktan sonra gündüz ve sabah uykusu yok.mesela az önce altına yapmış temizlyorum yıkıyo ortalığı beni kucağına al diye....bugünlerde çok ağlar oldu çok üzülüyorum yaaaaaa hem kendini yoruyo hem beni.önerşsi olan varsa veya benimki gibi olan bi çözüm önerin akadaşlarrr....

gülsemincim kayınvalidemler akşam geliyo canım.gelme diyomuyorsun ama bu kadar sık gelinmeyeceğinide bilmeleri lazım.birde insanda biraz yüz olur ya biz bebek diye alarken sn bizden uzak dur şimdş ortalık güllük gülistanlık herşey normal bebek olmuş sürekli bizde........ooooffff incelik nerdeeeeeeee

kızlr hiç duymamıştım bu 39. gün yapılır işini.biz 40. gün.bi elek kevgir gibi şeyden 40 kaşık su hem oğluma hem bana hazırldk.önce oğlum yıkandı sonra 40 kaşık su döküldü her yerine sonrada ben duş aldım 40 kaşık suyu dötüm.sonra oğlanı kucağıma verdiler 3 defa çömelip kalktım o sırada tuhaf bişey söylettirdiler 40 ım seni basmadı sende beni basmadın diye sanırım o kadardı yani.....her yerin adeti farklı sanırım.

kızlar benım 3 dogumum ama sımdı accemınınde acemısı oldum geçenlerde yüz üstü uyuyakalmıstı komsumun bırı gelene kadar ben basında nöbet tutum o zamanlar 25 günlükten fazlaydı kendı döner nöbet tutmana gerek yok dedı sankı ötekılerını kım büyüttüyse komsuların dılınde maskara olduk zaten dogar dogmaz nar suyu içirdimya gaz problemımız olmasın dıye apt. internet bebegı dıyolar bıze o gun bu gundur yüz üstü yatırıyorum en az 1 saat uyuyor dakıkalar ne kadar kıymetlı oluyor bu zamanda degılmı

Gazı yok mu şimdi peki?

meraba kızlar dünürüm online gözüküyosun canım nasılsın göktuşla gizem anlaştılar galiba valla bizde dün gece nöbet tuttuk canım ve benim migren ağrılarımda yanında cabası kusmaktan bir hal oldum nerdeyse acile gidiyoduk ama ben gecenin bir vakti bebeğimle hsatahane köşelerinde kalmak istemedim o ağrıyı çektim canım ben beşiğinde sallıyorum canım birde kucağımda zaten kucağımfda veya memede uyuyo bizim kız başka türlü yok birde babsının dizlerinde yüzükoyun uyumaya alıştı babası gaz çıkartmaya çalışırken:)))

40 olayını sormuşsunuz bizdede annem yumurtanın kabauğuyla 40 benim için 40da kızım için su saydı ve biz o suyla banyo yaptık ilk önce kızımı daha sonra arta kalan suyladaben başımdan aşşağı döktüm sonra o yumurtanın kabuğu bir ağacın dibine mesala kavak ağcının dibine gömülcekmişte uzun boylu olsun diye ayyy ben gerçi güldüm ama annem işte hayır demedim birde kızlar tuzlama işi var bende anneme dedim turşumu benim kızım da tuzlncak dedim bana çok garip geliyo bu 40 mevzusu ama gelenek işte banyo yap çık bence o kadar büyütmenin bir anlamı yok sanırım

selam nisan anneleri biz hala ağlamaya devam ediyoruz büyhük oğlumlada uğraşmaktan iyice depresyona girecek gibiyim bebek ağlayınca kucaım alıp susturuyorum mecburen doğal olarak büyük oğlumda ağlayarak dediğini yaptırmaya çalışıyor bişey için izin vermedimmi başlıyor ağlamaya ikisi birden ağlıyor bende ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ne yapmalıyım bana bi fikir verin yaa huyu değişiyor oğlumun kıskançlık yok ama ilgiyi üzerine çekmek için elinden geleni yapıyor kocacım da ilgi bekliyor ama ben kendime zaman ayıramıyorum yemeği bile zor yapyorum ahhh ahhh iki çocuğu olanlar fikir verin nasıl baş ediyorsunuz bilindiği üzere oğlum 4,5 yaşında hayırdan anlamıyor anlatsan anlamıyor yasin bebek değilde yusuf bebek olmuş gibi nerdeyse yemeğimi bana yedir diyecek duruma geldi üzerini ben değişiyom yatarken yaatırıyom babasını istemiyor hep kardeşim kucağında beni kucağına al diyor beraber sarılalaım diyor hep ben olayım kucağına kardeşimde olsun ama sadece süt ver başka b,şey yapma neyse yasin bey uyandı herkes umarım iyidir

meraba hacerciğim canım yusufun bebeği kıskanması olağan bişey canımcım her evde yaşanabilecek bişeyki yusufta daha bebk canım oda şimdi ilgi bekliyo biliyorum onunlada ilgilendiğini ama yasini uyuttunmu yusufla konuş kardeşin bak ne güzel uyoyo büyünce ıyunlar oynayacaksınız falan diye anlat birde emzirirken falan bak mamasını yemesi lazım büyüsün sana abi desin falan diye konuş canım bol bol valla canım zor ben daha bir bebekle zorlanıyorum evin işleri yemek falan maşallah canım sana rabbim kolaylık versin canımcım bu olay hep bir başka kardeşlerin birbirine ısınması zamn alıyo inan bende küçükken kardeşimin beşiğini kaç kere yere atmışım o eski sallanan beşikler varya onlardanmış annem diyo ama şimdi kardeşim canımdan daha öte gizem neyse onun yeride aynı sanki evlat ve kardeş apayrı bişey canım yusufta emnin ol alışıcak zamnla bu duruma

Gazı yok mu şimdi peki?

hayır yok emzırıp yatırıyorum bazen emerken çıkarıyor bazen de yatırınca mızmızlanıyor kucagıma alıyorum garççççççççççççççç dıye bı ses bazen emzırıp bazende emzırmeden asla gaz çıkarmaya ugrasmıyorum doguma hazırlıkta 2 sayfa gerıye gıt oralarda eczanecı rumuzdan okumustumeyvahedigeldismile

selam nisan anneleri biz hala ağlamaya devam ediyoruz büyhük oğlumlada uğraşmaktan iyice depresyona girecek gibiyim bebek ağlayınca kucaım alıp susturuyorum mecburen doğal olarak büyük oğlumda ağlayarak dediğini yaptırmaya çalışıyor bişey için izin vermedimmi başlıyor ağlamaya ikisi birden ağlıyor bende ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ne yapmalıyım bana bi fikir verin yaa huyu değişiyor oğlumun kıskançlık yok ama ilgiyi üzerine çekmek için elinden geleni yapıyor kocacım da ilgi bekliyor ama ben kendime zaman ayıramıyorum yemeği bile zor yapyorum ahhh ahhh iki çocuğu olanlar fikir verin nasıl baş ediyorsunuz bilindiği üzere oğlum 4,5 yaşında hayırdan anlamıyor anlatsan anlamıyor yasin bebek değilde yusuf bebek olmuş gibi nerdeyse yemeğimi bana yedir diyecek duruma geldi üzerini ben değişiyom yatarken yaatırıyom babasını istemiyor hep kardeşim kucağında beni kucağına al diyor beraber sarılalaım diyor hep ben olayım kucağına kardeşimde olsun ama sadece süt ver başka b,şey yapma neyse yasin bey uyandı herkes umarım iyidir

canım bebegın işlerını ona yaptır bezını mendılını getır de kucagına ver agladıgı zaman abısı alkıslada sussun de bebegede uyu artık abınle bız şöyle yapcaz nebıleyım çızgı fılım ızlıycez beraber eskıden yaptıgınız seylerı anlat o zaman bıraz daha az kıskanır ya ben ne yapayım 12 yasında üvey kızım var annem kucama vermıyor vırt zırt yok kusar dıyor düşürürsün dıyor allh yardımcımız olsun

merhaba anneler kızımın göbeğindeki akıntıya dr alkolle pansuman yapmamı söyledi,burnu tıkalı çok hırıltılı nefes alıyo serum fiz. dışında bişey kullanıyomusunuz açılmıyo çünkü,burun asp.kullanan varmı ?

merhaba anneler kızımın göbeğindeki akıntıya dr alkolle pansuman yapmamı söyledi,burnu tıkalı çok hırıltılı nefes alıyo serum fiz. dışında bişey kullanıyomusunuz açılmıyo çünkü,burun asp.kullanan varmı ?

bende serum fızyolojık kullanıyorum 20 gun fılan oldu açılmıyo galıba bız çok gezıyoruz ya ondan ben anne sutu sagıyorum burnuna serumdan daha ıyı hem aglamıyorda

ben burun asp.kullanıyorum.çok rahat.bebeğim de alıştı ağlamıyor artık çekerken.

canım ne zordur bebeğinin burnunun tıkanması benimkininde şapkasını çıkarınca hemen burnu tıkanıyordu okyanus suyu varmış ondan aldık mavi kutuda onu kullandım ama çok bir faydası olmuyor hapşurup sümkürtüyor sadece.aspiratçrde kullandım elle çekilen pompa gibi faydası oluyor.bide kusarken kusmasına yardım et canım.çünkü kusmuk burnundan gelip tıkıyor benimki 2 kez kusarken ağzından ve burnundan süt çıkardı ve burnu tıkandı.

canım birde bebeğin kaç günlük bilmiyorum ama alkol pek önerilmez canlı dokuları öldürür.eğer akıntı varsa göbeğinde parça kalmıştır yakılması lazımdır bence doktorunuza mutlaka gösterin.benim kızımkide 12. günde düştü ve 2 kez yaktırdık canım.şimdi şükür iyi.

1 aylık oldu kızım 2 kere gümüş nitrat kullandılar,ordan örnekte aldılar çok şükür bakteri yok.dr alkolle pansuman yap dedi,kızımın burnundan çok hırıltı geliyor,acaba üşüttümmü dedim cigerlerini,sanki nefess alamıyomuş gibi damla kulanıyorum ,yarında asp.alıp deniycem,üstlerine kaç kat giydiyorsunuz ?

meraba kızlar dünürüm online gözüküyosun canım nasılsın göktuşla gizem anlaştılar galiba valla bizde dün gece nöbet tuttuk canım ve benim migren ağrılarımda yanında cabası kusmaktan bir hal oldum nerdeyse acile gidiyoduk ama ben gecenin bir vakti bebeğimle hsatahane köşelerinde kalmak istemedim o ağrıyı çektim canım ben beşiğinde sallıyorum canım birde kucağımda zaten kucağımfda veya memede uyuyo bizim kız başka türlü yok birde babsının dizlerinde yüzükoyun uyumaya alıştı babası gaz çıkartmaya çalışırken:)))

canım gçmiş olsun ya........göktuğla ilgileniyodum anca rahat etti bizimki.bugünlerde çok uyumuyo.akşam rahat ama gündüz ne yapacağımı şaşırıyorum. genelde memede uyurdu benimki şimdi memeyi ağzından erken çekiyorum bazen çünkü çok kusuyo.......günde belki 10 defa kusardır düşün üstünü değiştir tekrar kussun neden böyle oluyo anlamıyorum bazen meme ağzındayken bile kusuyo ne yapacağımı şaşırdım.kucağımda uykuya geçemiyo bu seferde kucakta çok yoruluyo.......bazen çıldırma noktasına geliyorumsempatiksalakcinni

.

hacecim rabbim kolaylık versin.ben göktuğla bazen baya mücadele ediyorum sende 2 tane afacan var.canım oğluna kardeşinden için o daha küçük kendi işlerini kendisi yapamıyo de o yüzden ben ona bakmak duruundayım de bu şekilde konuşmaya çalış.zor anlıyorum benim eşimde ilgi bekliyo bazen.senin gibi yemek yapamıyorum çok zor heleki ev işi oooooooo çok zor çok...........

merhaba ben burun için otri bebe diye bi markanın burun aspiratörünü kullanıyorum.diğer şu elle yapılandan daha iyi ve bebeğin burnunu acıtmıyo.tıkanıkl içinde serum fizyolojik kullanıyodum ama burun tıanıklığı olupta dr a gidince dr sefiyol diye bi burun fısfısı verdi.ama çok ta iyi gelmedi nerdeyse 1 hafta olacak tıkanıklığımız devam ediyor

özgür 55 zerine kaç kat giydiriyosunuz demişsin.ben tek alttan çıtçıtlı badisini birde onun üstüne takmının üstünü yani 2 kat giydiriyorum.çünkü benimki çok terliyo.altınada 2 kat giydiriyorum

merhaba herkese burun tıkanıklığı falan üşütmüş bebeişler galiba? burda havalar yazdı inanılmaz sıcaklar vardı hafta sonundan beri yağışlı birde serin bende korkuyorum bebişimi üşütmekten. biz ADA'mla biraz daha alıştık birbirimize. artık ağladığında ne istediğini anlıyorum en azından. bu ay kilo artışımız biraz fazla olacak galiba. artık kaldırırken zorlanıyorum. ilerleyen zmanlarda napıcaz bakalım:)))

herkese mutlu geceler kızım ağlıyoor yine:)))

canım gçmiş olsun ya........göktuğla ilgileniyodum anca rahat etti bizimki.bugünlerde çok uyumuyo.akşam rahat ama gündüz ne yapacağımı şaşırıyorum. genelde memede uyurdu benimki şimdi memeyi ağzından erken çekiyorum bazen çünkü çok kusuyo.......günde belki 10 defa kusardır düşün üstünü değiştir tekrar kussun neden böyle oluyo anlamıyorum bazen meme ağzındayken bile kusuyo ne yapacağımı şaşırdım.kucağımda uykuya geçemiyo bu seferde kucakta çok yoruluyo.......bazen çıldırma noktasına geliyorumsempatiksalakcinni

canım kusma genelde annenin yediklerinden oluyormuş.annem bana hep söylüyor çarşıdan geldiysem sıcak terli sütten oldu diyor.banyodan çıkınca hemen sıcak sıcak verme diyor.dondurma yiyemiyorum.bir gün iştahlı iştahlı yedim gece kızım öyle kustuki ağzından burnundan süt geldi.yarın çay bardağı nerdeyse kustu o korkuyla hiç dondurma yemiyorum.
yani bebeklerin başına ne geldiyse annelerden geliyor.ah şu anneler yokmu dimi şekerler.opuyorumnanaktan

Back
X