merhaba kızlarr 1 saattir sayfa açık ama ben anca alıntıları yaptım ve yazmaya fırsat buluyorum
ahmet yusuf a pirinçli havuçlu patatesli çorba yaptım ama 2 tatlı kaşığı anca yedirebildim kızlarya öğürüyor diliyle itiyor falan bende zorlamadım
ama nedense sütlü,meyveli ve 8 tahıllı kaşık mamasını bayıla bayıla yedi
şimdide yordum biraz anakucağında uyuya kaldı bakalım kaç dk sürecek
dün hiç uğrayamadım malum misafirim vardı çok şükür onlar geldiğinde herşeyim hazırdı birde geceden tatlımı ve çorbamı ve ana yemeğiminde %50 sini tamamladım da öyle
çünkü oğlumu ihmal etmek istemedim ben iş yaparken çok huysuzlanıyor yavrum
bu ramazan iftar davetlerimi tamamlamış oldum tabi eşim başka kimseleri davet etmezse
bu akşamda bir arkadaşımız iftara davet etti daha doğrusu dışarda ağırlayacaklar ama ben istemedim . geçen pazar birlikteydik ve 5 yaşlarında bir oğlu var resmen burnumuzdan getirdi çok yaramaz bir çocuk ve anneside babasıda felaket şımartıyorlar . düşünün dışarı çıktık yemeğe ve ortalığı birbirine kattı annesinin umrunda değil. eşim aradı az önce gidelim mi diye kesinlikle hayır dedim:)
büyük konuşmayayım ama öyle yetiştirmemiz mümkün değil sanırım şimdi bile 2 huysuzlanınca insanları rahatsız ediyor diye üzülüyorum ilerde bilemem tabi
BENDE 2010 NİSAN ANNESİYİM SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM :) ŞU AN KIZIM 5. AYINDA ALLAH IM HERKESE NASİP ETSİN BU GÜZEL DUYGUYU KIZIM BENİM DÜNYAM SİTEDEKİ ANNELERDEN RİCAM BANA BEBEKLER İÇİN ÖZEL ÇORBA TARİFLERİ ŞİMDİDEN HEPİNİZE TŞKLER YANITLARINIZI BEKLİYORUM....
:ecrin_bebek:
merhaba canım r zeyra nın açtığı bi topik var oraya bak istersen
iyi akşamlar kızlar.çok yoğun bir gün geçirdim.saat 4 bi telefon.tarsustaki görümcemler geliyoruz dedi.daha önce demiştim arabaları çalındı diye onlar.araba bulmuşlar.biz de altınlarımızı verecektik.eşim hemen bankaya gitti aldı.umarım iyi şiey yapmışızdr.eşim sordu istemiyorsan vermeyelim dedi ama ben ne bileyim zaten bankada duruyor diye onların işene yarasın diye düşündüm.karı koca çalışıyorlar seneye yaza kadar öderiz dediler.sağolsun yemek pilav yapıp getirdi.ben çorba salata falan yaptım.zaten yapamazdım o saatten sonra.defne hep kucakta.
ama yine de çok yoruldum ya.
herkes iyidir inşallah.ben hemen yatayım anca dinlenirim.
merhaba funda cım
anlayışlı bi görümcen varmış rabbim bozmasın muhabbetinizi
bebekler huysuzlanınca çok zor oluyor canımya
ama iyi olsunda defnecik
dinlen canım valla .......bebekler bu kadar kucakta oldukça anneler daha çok yoruluyor.sağlıklı olsunlarda bize çok sıkıntı değil.benimde annemler ve kaynanamlar gelcek bana yarın.annem dediki kaynananlarda geliyosa 2-3 kap ben yaparm yapma dedim olsun dedi.birde su böreği açıcak k0olay değil yani.abak ve pancar çorbası da yapacak.sonra kaynanama tel.açtım dedim işte göktuğu sordu durmuyo falan dedim.ne dedi biliyomusunuz ben çocuğu bakarımda sen yaparsnalsanaalsanasmileniye sen bakıyosun ben bakamıyormuyum dedim sana yemeğini yaparsın diyorum daha dedi....annem 63 yaşında kaynanam 50..........gerisinin yorumunu size bırakıyorum:mymeka:
hey Allahım yaa kaynanan da pek uyanıkmış canım
zaten kendi annelerimizin yerini hiçkimse alamaz
ama işin garibi benim annemde kaynana ama benden ayırmaz yengelerimi onlarında temizliğini yemeğini yapar
biz yarın akşam konya yolcusuyuz kızlar orda kızkardeşim annem ben derken daha çok boş vaktim olur belki. yada gırgır şamata hiç giremeyebilrim kk ya bakalım.
bu arada ben sık sık okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı ama malesef cevap yazmaya fırsatım olmuyor. çoğunlukla alıntıları yaptıktan sonra saatlerce tamamlayamayıp kapatmak zorunda kalıyorum. hatta bana yazılanlara bile cevap veremediğim için üzülüyorum. bugünlerde de bu cevap konusu sık sık gündeme geliyor. tabiki cevap bekleyen herkes çok haklı ama nolursunuz alınganlık kırgınlık olmasın ben kendi adıma cevap yazamadığım tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum ama işte fırsatım olmuyor malesef. fırsat bulduğumdaysa çok zaman geçmiş oluyor ve geri dönüp alıntı yapmak çok komik oluyor:) o yüzden artık ilk 1-2 sayfada ne okuduysam onlara yorum yapıyorum. ve her bu konu açıldığında üstüme alınıp üzülüyorum.
keyfini çıkar konya nın tatlım
herkese günaydın
umarım bu gün herkes için güzel bir gün olur.
bu arada dün Barlas kırmızı yap biberi ile tanıştı :) haşlayıp rondodan geçirdim sonrada yoğurduyla verdim. doktorumuz tavsiye etti. çok faydalıymış. mutlaka deneyin kızlar. Yalnız daha sonra kakası kırmızı kırmızı biberli oluyor bilginiz olsun :)))
merhaba canım afiyet olsun Barlas a bende deneyeyim
[
tuğbiş canım asla sen üstüne alınma canım valla burda bikaç tane ben artık öyle diyorum çekemeyen insan mevcut ve tahminlerimde asla hiç birzamn yanılmam ben çatlasınlar valla hasetlerinden çatır çatır adları bende kalsın canım herkese alıntı yapıyolar bizim mesajları görmüylar hee çokmu tın yok ama ben söylemedende duramam huyum kurusun kaydirigubbakcemile3 bende herzamn herkese mesaj yazamıyorum tabiki artık bebişlerimiz var ama alıntı yapıpta bazılarımıza yazmamaları bira tuhaf yani onlar kendilerini çok iyi biliyo okuyunca aaa benden bahsetmiş derler sen merak etme canımcım:içelim:[/QUOTE]
canım arkadaşım benim Şeniz
yok cnm diş deil aşı olmuştuk. gitmeden calpol bile verdim ama nafile sabah düştü ılık duş aldırdım. gece tam düşmüşdü 3 de bi baktım alev alev yanıyooo 38 bulmuş

(
çok şükür bunuda atlattık
sibelcim çok geçmiş olsun prensesine
kızlarr geçmişe bakamıycam sadece dinlenme molamda bi selam vereyim dedim.. umarım herkes iyidir.. bide sağlık ocağına gittik ya onları yazayım dedim..
utku 12 ağustostan bu yana 400 gr. almış. 2 cm. uzamış.. dr iyi dedi.. maşallah dşyorum çok da takılmıyorum artık bu konuya.. sağlıklı olsun da yeter.. bide 2gündür hafif burun tıkanıklığı ve sinüslerde doluluk sezdik :) peditus verdi bide sefiyol diye bi burun spreyi... ferro sanol demir damlasını sordum.. yapıcaksa o da yapar ferrum da yapar dedi dişte leke olayını.. içerikleri aynı.. ferrum yada ferro sanol aynı yani dedi. ama yapsa da geçiciymiş. ve bu damlayı zaten yıllarca kullanmıcaksın ki dedi.. neyse buna da takılmadık.. ek gıdaya geçmeme konusunda telkin aldık
sütün yetiyo gibi görünüyo.. gelişimi de iyi 6.ayı doldurmayı beliycez ama tattırmana bişey diyemem dedi.. sadece öyle bir kase püre yada yarım yumurta sarısı fln olayı yok dedi.. aşıdan sonra ayrıntılı konuşuruz ek gıda olayını 6 ay bityor gibi olucak o dönemde dedi... hatta 1 günde neyi ne miktarda yedirebileceğimle ilgili bi liste yazabileceğini de söyledi.. bakalım şimdi anne sütü ve tattırmaya devam... hemşiremize çaktırmadan birkaç kez kaşık maması ve cicibebe verdiğimi söyledim.. kakasında ve halinde tavrında bie değişiklik olup olmadığını takip et dedi.. anneler aslında en iyisini bilir de dedi :)) tabi bilinçli,duyarlı anneler diye de ekledi :)
bu arada geçmiş olsun diyen arkadaşlar olmuş sanırım.. bu sayfada buketi gördüm alıntılarda :) diğerarkadaşları bilemiyorum geçmişe dönemediğimden kusuruma bakmasınlar.. hepiniz sağolun... şimdi olayı biliyoruz ve birazcııık da araştırdım netten :) daha rahatım diyebilirim.. ama dikkat etmek gerekiyo tabki operasyon sonrasında.. neyse onu da o zaman düşünürüz..
maşallah utkuya refiyecim rabbim nazarlardan saklasın
eda nın da geniz eti çıkmış inşallah bir an önce atlatacak bu dönemide
işlerime döneyim... daha süpürgeyi açamadım bile.. silip toz almak şöyle dursun :)) amaan olduğu kadar valla.. iftara misafir alıcaz sonuçta temizlik gösterisi yapmıcaz.. çocuklu karıyız şurdaa :)))
öptüm herkesii... opuyorumnanaktan
maşallah utkuya refiyecim rabbim nazarlardan saklasın
eda nın da geniz eti çıkmış inşallah bir an önce atlatacak bu dönemide
uykum varrrrrrrrrrrrrrrrrrr
oğlan daha yeni uyudu karnım aç yemek yemem sonrada yemek yapmam lazım
kaynanamlar köyden gelmiş yarın annemlrri yemeğe çağırdm onlarıda alsam diyorum nasıl olacak yapabilirmiyim acaba pufffffffffffffffffff.
bizim olan artık durmuyo ama babası evde olcak Allahtn.gerçi kaynanamları hiiiiççççç özlemedm ama eşimin annesi.kendi annemi alıpta onları almamak olmaz diyorum bazende boşver diyorum anneme 2 defa gittik yemeğe gerçi....kaynanamlar buzdolabı almış ayrıca çok merak ediyorum aldıklarını bizim b.dolabının aynısı mı?çünkü ben evlendikten sonra aldıkları tüm eşyalar benim evdekilerin aynısı.sadece masanın aynısını bulamamışlar hehehehehehehehehehhe
oyyy benimdeee
eşimin dayısı sabahın köründe uyandırdı matkap diye sonrada uyu uyuyabilirsen
kaynananlara da pes diyorum başka bişey demiyorum
ama benim kardeşimin eltisinin yanında hiç bişey :)
mesela kardeşimden 3 sene önce mi ne evlenmiş kardeşim evlendi mutfak dolaplarını yeniledi aynısından olacak diye , bileziği var aynısından yaptırdı, cep tlf nunu değiştirdi aynısından aldı hatta müziği de aynı:). dünde aramış mutfak masasının aynısından istiyormuş mezurayı eline al enini boyunu falan ölç diyormuş hatta kardeşimde demiş ben fatihte gördüm istersen git ordan al diye almış kardeşimi gitmişler ama neymiş derisi aynı renk değilmiş:) illa aynısından olacak diyor
[
Çağan egemeninde bayramlıgına bittim çok güzelmiş güle güle giysin
SAĞOL CANIM DAHA GÜZELİ BEBİŞİNİN OLSUN.[/QUOTE]
canımcım hayırlı olsun bayramlığınız
cevaplar için teşekkür ederim çoğu kişi medela kullanıyo anladığım kadarıyla.peki elektrikli olanlar acıtıyo falan diyolar doğru mu??
bende medela kullanıyorum canım çok acıtmıyor eğer yara yoksa hiç acıtmaz zaten
slm kızlar
hasta olan bebıs ve annelere eger varsa cok cok gecmısler olsun
kızlar ıdıl gunduzlerı hep kucak ıstıyo onnun ıcın gunduzlerı pek gıremıyom gırsemde ole bı gozgezdırıyom hemen kapamak zorunda kalıyorum anca aksaları cepten gırıyorum ve ole oluncada pek gecmıse bakamıyorum bu ara ama sanıım yıne msjlara cvp yazılmamıs gıbı bısıyler var valla bende ısımle yazdıgım halde cvp alamadıgım zamanlar oluyo ama ben yınede ısrarla yuzsuzluk yapıp bıseyler yazıyorum onlara
sıbelcım canım benım ıdıl ıyı sukur mızmızlıgı dısında onuda dıse baglıyorum artık baska sıkayetı yok cunku hep kucak ısıtyor canım gecmıs olsun elıfın atesı yukselmıs bızde her ası doneınde yasıyoruz maalesef o problemı 39 a kadar cıkıyor ıkı seferdır ama atlatmıssınz sukur canım sen de ıyısın dımı
merhaba yurdagülcüm bende ara ara zaman bulabilirsem bakıyorum
Kızlar merhaba nasılsiniz ya kusura bakmayın gecmisi okuyamadım cepten giriyorum ama artık yayla sezonunu kapatıyorum haftasonu ineceğiz.Bir bilseniz neler oldu bu günlerde kocam kardesimle kavga etti annemle laf atisti benle atisti valla ağlaya ağlaya bir hal oldum şutum gidecek diye çok korkuyorum Allah yardımcım olsun en korktuğum seyler basıma geldi.sizler nasılsiniz?Bebisler nasıl?Hepinizi çok özledim ben ya
deniz cim inşallah düzelirler bir an önce
ama üzme kendini bu kadar yavrunun rızkına yazık
kızlarrr ıyı aksamlarrr nasılsınızzz.ayşecım bendede aynı durumlar var bılıyomusun benım kocada gecenlerde annemle atıstı..dur anlatayım ne yapacagımı bılemedım ramazandan önce bı pazar gunu kalktık anadolu kavagına gıtmeye karar verdık dedım annemlerıde alalım hadı.neyse gıttık aldık gun cok guzel basladı yanı.gezdık yedık ıctık.çok eglencelıydı anammm sonra dönuste benım oglan arabada huzursuzlandı.o gunlerde uykusu gelınce zıvanadan cıkıyodu.öle yapıyoruz olmuyo böle yapıyoruz olmuyo.radyonunda bıraz sesı acık öle cok yuksekte degıl yanı .esım haberlerı dınlıyo annemde huzursuzlandı.sölenmeye basladı.ben anladım tabı guzel bı dılle esıme sesını bıraz kısıver dedım.oda sesının yüksek oldugunu dusunmuyorum sestede uyumaya alışsın der gıbı bısey dedı.sonra tabı bızımkı aglamaya devam.trafık acayıp mıllet evıne dönuyo kilit.esımde oglana döndu ulan oglum sus neyın var gıbı bıraz yukse bısesle cıkısır gıbı yaptı...veeee annemmmm delirdi..amannn offf nerdende hatırladım..
şu an bıraz limoni araları cok kötu degıl.ben arada kalıyorum hep böle durumlarda çok zor vallah
ya...
canımyaa Allah yardımcın olsun arada kalmak çok zor
fundacığım gizoş önceden 10 buçuk dedimi gece uykusuna geçiyodu arada gözü kapalı mamasını yiyip tekrar uyuyodu ne zamn köye gittik kaldık bütün düzen falan kalmadı canım şimdi bölük pörçük ama en geç 12de geçiyo artık uykuya arada kalkıyo ama bu aralar yeni modamız sabah 5te kalkıp sohbet etmek sonra emmek ve uyumak :))
hayriyeciğim bu arada ne güzel etmişsiniz canım eşinle bira strs atmışsın yaa inan benimde biraz dinlenmeye ihtiyacım var eşimle bebişle bir yerlere gitmek istiyorum 3müz ne iyi gelir istanbul planuı hala rafta belki bn göze alırsam büyük ihtimal gideceğiz ama bakalım havlarada soğudu
canımcım sürekli değişiyor huyları
Gunaydin kizlarrr tek tek alinti yapamiyorum cunku telden yaziyorum ben, umarim herkesler iyidir. okuyup okuyup geciyorum malesef bilgisayara gecince cvplicam. Dun gece nisan gece rahat uyusun hani hep emmesin die mama verim dedim ama yok yemedi sut istedi gene emdik yani neyse saglikli olsunda. Az kaldi bizde 5 ayimizi doldurucaz.
canım yeterki emsin nisan bebek elbet diğer gidalarıda alacak
kolay gelsin canım bu dönemlerde geçecek canımcım bu seferde ek gıdada yemek yemiyo olayımız başlayacak sonra büyümeleri okulları falan derken bizlerde yaşlanacağız ayyy ne kadar uzağı düşündüm şimcik:))yok canımcım aslında hamileyken çalışırım diyordum annm bakar ama bu sefer kayınvalidemler problem çıkartır canım annem bakıyo diye o yüzden bu sene çalışmayaı düşünmüyorum çünkü kayınvalişdemde büyümesini istemiyorum canım düşünebiliyomusun bir kere ne yaptı gizem kusmuştu mendilini verdim ilk önce kendi üstünü sildi o mendille sonra gizemin ağızını nasıl vereyim ben şimdi kızımı bu kadının eline asla canım annem benden daha iyi bakacağına eminim ama hep kayınvalidemler sorun çıkartıyo işte off off canım benim kayınvalide problem çıkartır anlayacağın o yüzden bende çalışmayacağım canım kadın kıskançlık manyağı annemi evlendim evleneli kıskanır benim annemde hep iyiliklerini düşünür ben ilşey esem olsun kızım onlar büyük falan der hep orta yolu bulmaya çalışır canım ben öncedende demiştimya bu lohusalıkta kayınvalideme taktım bana az çektirmediler görümcemle canım o yüzden artık bu böyle sürer gider
ben hiç yorum yapmayayım en iyisi
evlilik yıldönümümü kutlayan herkese teşekkürler. yalnız sanılanın aksine evli olduğum kıymık yıldönümümüzü unutmamıştı. bugün bizim evlilik yıldönümümüz de mi dedi o kadar...ammaaaannnn boşverin yav.
canımyaa evlilik yıldönümünüz kutlu olsun
rabbim eşine de akıl fikir versin
[
oy yavrum yarn akşam kim var.maşşallahın var seninde ahmetinde duruyo demekki annesi bizim oğlanın nöbetçi asker gibi başında bekliyorum ben.ağlıyo akşam 6da başlıyorum yemek yapmaya .eşime geçen şey diyorum önceden mükellef sofralar hazırlardm şimdide pratikşeyler yapıorum diyorum.olsun akarnımızı doyuruyosun ya yeter diyoopuyorumnanaktan
?[/QUOTE]
canımcım nerde anca o uyurken yada babası ilgilenirken yapıyorum dünde sağolsun ev sahibimin kızı var liseye gidiyor o geldi ahmet yusufu çıkarayımda biraz hava alsın sende hazırlığını yaparsın dedi öyle tamamladım 1 saatte
bugün salıncak aldık oğluma çok rahat etti akşam iftardan beri uyuyo salıncağında.gerçi bugün göktuğ hiç uyumadı ya.hep başındayım veya hep kucağımda.biraz yoruyo beni ama olsun.dün çok ağladı baya üzüldm.bugün oğluma armut suyu verdm dr tavsiyesiyle ek gıdya başladk ablam bekle sütün yetiyo diyo bende geçmek istemiyodm aslında en son kontrolünde ayda 730 gr almıştı gayet iyi bence.daha 6 aylık olmadık doldumadk 6 ayı daha yeni gircez yani.sizce ne yapaym kızlar?birde armut suyundan öte ablam şeftali faln ver dedi veya elma suyu.benim dr la senin dr taban tabana zıt konuşuyo dedi.bende ablama ben zaten bu ek gıda konusunda cahilim aklımı iyice bulandrdn dedim.sizce ne yapsam daha iyi olur?
hayırlı olsun salıncağınız tatlım
ayrıca afiyet olsun kuzuma armut suyunu pek sevmemişti ahmet yusuf ama ilk şeftali ve elma diye biliyorum bende
canım ben medela mini pompa kullandım tavsiye ederim..
[
[
herkeze günaydınlarrrrrrrr
kızlar eşim dün akşam bana sürpiz yaptı
işyerime gelip aldı beni ve iftara yemeğe götürdü.başbaşa yemek yedik sohbet ettik.sonra çarşıda dolandık azcık oğluşumuza bayramlık aldık ikimizin karar vermesi ii oldu.çarşı faslını kapatıp oğlumu almaya gittik ananesinden.babamız biiz eve bırakıp mağazaya gitti.oğluşumla oynadık konuştuk sonra anladım uykusu geldi hooppp yatağa..bende çamaşır yıkadım astım sahurluk pizza filan yaptım geçtim tv karşısına kocişimi bekledim..akşamım güzel geçti kısacası..arefe günü kadın gelio bana beğenirsem haftada bir alacam.kocam annem filan çok ısrra ettiler..ee tabi sizde kaydirigubbakcemile3
kızlar hacerdi sanırım msj yazmama konusunu açtı..hacercim ben çok sık giriom kk ya ama.inan görmedim tatlım yaa.hatırlamıom bile görsem mutlaka yazarım.ben burda kişi yazan yazmayan filan ayırmıyorum..ama bundan sonra karar verdim ayıracam..bukadar alıntı yapıoz msj yazıoz umrunda olmayan kendiisine yazıldığı halde cvp vermeyenler var..bende yazmıom bundan sonra ..resim konusundada aynı..onu çok umursamıyom çünkü face e resim kendi sayfama ekliyorum ve millet yorum yazsın die eklemiyorum..her neyse
valla aferin enişteye ne iyi yapmış yoksa senin kendine vakit ayıracağın yoktu
inşallah şu kadın iyi çıkarda dinlenirsin biraz
canlar günaydın kızımdan fırsat bulamıyorum yaa evimi bile temizleyemiyorum bide hastaydım kaç gündür boğazlarım şiş ateşim yükseldi ama daha iim şükür...
[
çok geçmiş olsun tatlım
Tuğbacığım -jaleciğim çok saolun.Ahmet yusufumuzuda biz öpüyoruz kocaman annesi.Tuğbacığım malesef öyle idrarda sorun çıkmayınca dişinden deyip yollayacaktı doktor beni
:))))))))
rica ederim tatlımm
[]
kızlar annem yarın evine doğalgaz tesisatı döşetiyor(rizeye doğal gaz yeni geldide:) tüm ev dökülüp kırılcak.yarın oğlumu getirmeyeyim dedim yok ben bırakmam poyrazı kimseye ben bakarım dio gene.alt katta akabamız oturuyo baban ustalarla ilgilenir ben alt kata iner bakarım poyrazı dedi.iş bitincede kadın alır temizletirim dedi.canım annem yaa bu durumda bile bırakmıo oğlumu.içimin rahat etmeyeceğini onlara nasıl kızgın olduğumu biliyor.ne varsa anne babamızda var yine..allah razı olsun onlardan
çok şükür annen yanında canımyaa
bak kıyamıyorda hiç torununa
[
refişim tekrar tekrar geçmiş olsun eda kuzu ameliyattan sonra çok rahat edecek inşallah fıstığım. elimizden gelecek bir şey olursa seve seve hazırım haberin olsun mesela prensese hava değişikliği gerekirse bize getirirsin:)
kızlar yine durdum durdum kaana bir kulp buldum çok huzursuz oldum kaan doğduğundan beri hiç gözyaşı dökmedi. gözünden hiç yaş gelmedi. sizin kuzucuklar ne alemde ağlarken gözlerinden yaş geliyo rmu? gerçi açlık ve oyun-kucak isteği dışında öyle ağladığı da yok kaanın ama gözünden hiç yaş akmadı daha normal mi acaba. nette araştırdım 1. aydan sonra ağlarken yaş gelir yazıyo. konyada göz doktoruna da götürcem ama o zamana kadar çatlarım ben.
hey Allahımyaa tuğbacım zorla hasta edeceksin sen bu çocuğu
bu kadar pimpiriklenme tatlımya
yusuf unda canı çok yanarsa yada birilerini yabancılarsa ağlayınca gözlerinden yaş geliyor
[