• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Jjuliett
Cok gecmis olsun. Ne kadar emziriyorsun? 3 saatte bir 15 dakika bir memeyi 15 dakika öbür memeyi vermen gerekiyor.Hep ayni memeyimi cekiyor acaba?

Ayca24
Hayirli kolay dogum diliyorum yarini sakin gecir heycan yapma dicem ama ne kadar sakin olunursa artik :) Ben oglumu hep yikadim zaten hastanedede 4 gün kalmistik her gün yikadi hemsireler .Zaten yikamakta kese atmak gibi diil soyunsun hafif bi su dökün yeterli .Maksat saci derisi poposu havalansin. Göbege degdirmeden yikarsin.Kirk yildir kirli bebek yikiyormus gibi yikamayi düsünmeyin.Bide banyosuna bebe banyo yagi damlatin yoksa her gün yikaniyorsa cilt tahris oluyor.

Bu arada kizlar icerde misafir var ben yaticam dedim yataga girdim size bi bakim dedim takildim :))) Bide gecmise bakim misafirlerede esim baksin artik napim bu gece böyle.

benim doktorum yemek yemeden gel dedi
anlıcağın o saate kadar aç kalacam

aynıyız benimde perşembe 38+1 de olacak
sezeryan şekline karar verdinmi ben halen kararsızım.

epidural olacam cnm...
çarşamba gününü sulu şeylerle geçir dedi...
perşembe günü aç olacam zaten....

Jjuliett
Cok gecmis olsun. Ne kadar emziriyorsun? 3 saatte bir 15 dakika bir memeyi 15 dakika öbür memeyi vermen gerekiyor.Hep ayni memeyimi cekiyor acaba?

Ayca24
Hayirli kolay dogum diliyorum yarini sakin gecir heycan yapma dicem ama ne kadar sakin olunursa artik :) Ben oglumu hep yikadim zaten hastanedede 4 gün kalmistik her gün yikadi hemsireler .Zaten yikamakta kese atmak gibi diil soyunsun hafif bi su dökün yeterli .Maksat saci derisi poposu havalansin. Göbege degdirmeden yikarsin.Kirk yildir kirli bebek yikiyormus gibi yikamayi düsünmeyin.Bide banyosuna bebe banyo yagi damlatin yoksa her gün yikaniyorsa cilt tahris oluyor.

geçen cuma eşimin kuzeni doğum yaptı...
doktor ona göbeği düşene kadar yıkama sadece sil demiş...

Ayca24
Her doktorun fikri baska demekki bazi konularda.Dogumdan sonra cocuk doktoruna gitmeye baslicaksiniz aklinda ne varsa liste yap aklina geldikce gittiginde sorarsin.

jjuliett çoook tatlı bebişn....:nazar::nazar::nazar:
maşallah allah nazarlardan saklasın....
tombik o yanakları çoook şirin...
hele saşlar bittim....
aldığın tokaları bantları erkenden takabilirsin...
bu arada senin durumun nasıl?
doğumdan sonra hemen adet olunuyormu yani lohusalık....
ne kullandın?

Ayca24
Doktor dedimde sana aklima geldi buraya yazayim belki birilerine lazim olur.Burda bebek ve anne icin defterler var bilmiyorum belki Türkiye dede uygulamasi vardir ama ben hamileyken bana anne defteri gibi bisi vermemislerdi.Yapilan kontroller sonuclar ve birdahaki kontroller yaziliyor annede kaliyor defterler.Takip icin cok iyi. Burda bebek dogdugu an dogum odasinda cocuk doktoru gelip ilk kontrolünü yapiyor anne yanindayken ondan sonrada cocuk doktoruna gidilecek tarihler belli mecbur o tarih araliginda cocugunu kontrole götürmen gerekiyor gitmezsen ariyorlar zaten sanirim bu uygulamada yok.Doktorun kendine kalan bisi sanirim bir dahaki randevu zamani.Ben size liste yapayim cocuk doktorunun görmesi gereken günleri fikir olarak kalsin .

1.) dogumda
2.) 3-10.günler arasi
3.) 4-6.haftalar arasi
4.)6-7.aylar arasi
5.)10-12.aylar arasi
6.)21-24.aylar arasi
7.)43.-48.aylar arasi
8.)60-64 aylar arasi (son kontrol)

slm
bebisim suan kollarimda :ecrin_bebek::
spinal sezeryanla 36 haftalik dogum yaptim
kizcem 2820 gram ve sagligi yerinde
birkacgun hastanede kalacagiz
ayrintilari eve gecince yazacagim
cok guzel tarif edilmez duygular icerisindeyim :kedi:
zamani gelince darisi sizlerin basina....
kocamaaan opuldunuz...kaydirigubbakcemile3

ranacım çok sevindim canım, çok sıkıntı çekmiştin sen nihayet kurtuldun yavrunla hep mutlu oli bize de dua et olur mu...

yok be tatlım şükür bişey naz yapayım dedim size azcık
seni okudum hazırlanmışsın
hadi bakalım hakkında hayırlısı sağlıcakla kavuşun inşallah

canım arkadaşım benim Şeniz
canım kültürüm yarın çıkacak ama idrarda bu sefer lökosit falan az
kaşıntı için antibiyotik kaşıntı yapar dedi
içinde 1tane olan fitil verdi bu gece yapıcam bide sürecekmişim krem
verdi
kızkardeşimin izin günü salı hastaneye o götürdü nst de falan yanımdaydı
sonrada ankamall e gittik baya gezdik yorulmuşum

seninde iyi çıkmasına çok sevindim canım yaa

vajinit mi oldun sen de...ben üçüncü tertibi kullanıyorum, kaşıntıdan duramıyorum, bana da fitil ve krem verdi, hoşuma gitmiyor ama kullanmak zorundayız sanırım...bendeki de birer tane iki kutu verdi birini bu akşam diğerini üç gün sonra yapıcam...

selam kızlar a.s.
kötü bi gündü göğüslerim resmen sakır sakır kanadı
kızımın ağzı kan içinde kaldı
en sonunda mama aldık sussun diye verdik bütün gün ağlamaktan gözlerim balon gibi
ne kadar krem varsa denedim kafayı yicem yaa
şimdi biraz düzeldi

ah canım sana kıyamam ben...sen doğum öncesi hiç krem kullanmış mıydın? gerçi kullansan da böyle olabiliyormuş, acaba ilk heyecan çok mu tuttun memede? emme refleksi geliştikçe rahatlayacaksın canım, en zor günlerin bu günler...sabret tatlım.

jjuliett çoook tatlı bebişn....:nazar::nazar::nazar:
maşallah allah nazarlardan saklasın....
tombik o yanakları çoook şirin...
hele saşlar bittim....
aldığın tokaları bantları erkenden takabilirsin...
bu arada senin durumun nasıl?
doğumdan sonra hemen adet olunuyormu yani lohusalık....
ne kullandın?

saol canım
hala kan geliyor ama adet değil herhade
benede tam blilmiyom
ilk hastanede gazlı bezli ped verdiler 2 günden sonra orkid kullandım

krizim daha önce bişi sürmedim
belki azla tutmaktan ünkü memeyle beraber yasamak istiyo kaydirigubbakcemile3

mimar ve megaloman akannehir
bir daha düşün canım,erken gelsin burakk..

hoşçakall
:) biz dusunduk de doktorumuz izin vermedi womarchım dogru soyluyosun valla hem mimar hem megaloman yandım ben artık kendisi biseyler dusunmezse cekecegiz beyefendiyi saka tabi saglıkla dogsun da insallah her megalomanlıgına razıyım ben oglusumun canım
jasmin canım seni görmek ne güzel
eksikler az kaldı desene

neden oğlak olsun illa diye soracaktım
açıklamışsın
bende kova burçları için zeki olur diye duymuştum ama kendini beğenmiş özelliğini sevmedim bak

neyse yaa sağlık olsun gerisi önemli değil yerimseniben
ben de seni ozledim canım cok giremiyorum ben artık evin isleriyle ugrasmaktan vakit olmuyor arada geceleri bakıyorum iste sen nasılsın az kaldı senin de hazırlıklar tamam mı benim var daha eksikler aman beklesinler bu bebisler zamanalrını biz de bitirelim hazırlıkları dimi hepsi de pek bir aceleci cıktılar

canlarım gecmısı okumadan sıze bır yazayım.
bebegım dana kızım 4200 olmus ama usg de yanılabılır dedı dr ama 3500un uzerınde kesın olan o..
normal ıcın haftaya alttan muayene edecek tabıı bu hafta kızım gelmezse..
tabıı drum pek umutlu degıl ıstersen hemen de sezeryanla alabılırız ama dursun dıyo..
haftaya muayene gunu zaten esımın dogum gunu aynı gun alabılır ahaha :))
dedıgı cıkacak esımın galıba..
10 ocagı beklesın yaaaa... benım dogum gunum..
massallah canım tombik kızına valla dogdugunda zorlanmayacaksın hic insallah bogum bogum hazır bebek ne guzel valla bu kadar kiloyu duyunca normalden gozum korkardı benim acıkcası iyi dusun canım yeterki saglıklı dogsun dogum sekli onemli degil bence opuyorum seni ve tombik prensesi cok

selam kızlar
aldım kızımı geldim :lepi:
hersey yolunda
ee kimler doğurdu bakem
masaalah canım melisacıga tombik yanaklı bir prenses olmus saglıkla sıhhatle buyusun insallah opuyorum ikinizi de kocaman
Kizlar
Nasilsiniz? Benim bu gün itibariyle daha 4 haftam var.Zaman gecermi ya herkesler dogruverdi biz bakiyoruz.Benim oglan kafayi asagi koymus ayaklarinida midemin icine sokmus vaziyette midemi kurcaliyor.Her an cifteyi basip firlayacakmis gibi geliyor :)) Neyse dogum cabuk olsunda 4 hafta gecer artik.
merhaba meltemcim nasılsın benim de bugun itibariyle 4 haftam var 23 ocaga gun aldık biz oglus daha erken gelmeye kalkmazsa insallah
kızlar 38+1 de sezeryan olacam
çokmu erken acaba
doktorum tarihi böyle verdi
bebişin gelişimi yeterli dedi ama
içim rahat değil biraz dahamı bekleseydik diyorum
offf ya canım çok sıkıldı
benim doktorum 38.5 hafta olmadan sezaryan yapmıyorum ben dedi 39. haftaya gun aldırdı banada ama her doktorun tutumu farklı oluyor canım sonucta kendi acele edip cok daha erken gelen bi suru saglıklı bebisimiz var takılma ona
canım naz yapayım dedim azcık
nst vardı bugün iyi çıktı çok şükür
dr a haftaya kadar bişey olurmu dedim sancın yok olmaz gibi görünüyo ama
suyun gelebilir ağrın olabilir kanamanda olabilir vs ama olmayadabilirde dedi
aslında dahada beklerdim sezeryan için dedi
beni üzen kafama takılanda bu gebelik şekerim var 39. haftamda tam alıcaklar inşallah bi aksilik çıkmazsa
bi sorun olur akciğerleri falan gelişmemiştir diye korkuyorum yavrumun
ama şartlarda bu tarihi gösteriyo önümüz yılbaşı tatili bisorunda çıkabilir bişmiyorum işte böyle
kaşıntım içinde bi kremler bi fitil verdi
bakalım hayırlısı olsun
annemdeydim bende yeni geldik
hatta yarın gece kalıcam hafta içi annemlerde olucam hep
gecmis olsun canım aman dikkat et kendine son haftalarda enfeksiyon icin bol bol su ic canım bana da doktorum 39. haftada gun verdi sezaryana daha uygun dedi akciger gelisimi icin hayırlısı bakalım ogluslar erken gelemye kalkmazsa 39. haftayı bekleyecegiz insallah ama senin az kaldı dogur da insallah saglıcakla tecrubelerini paylasırsın canım
slm
bebisim suan kollarimda :ecrin_bebek::
spinal sezeryanla 36 haftalik dogum yaptim
kizcem 2820 gram ve sagligi yerinde
birkacgun hastanede kalacagiz
ayrintilari eve gecince yazacagim
cok guzel tarif edilmez duygular icerisindeyim :kedi:
zamani gelince darisi sizlerin basina....
kocamaaan opuldunuz...kaydirigubbakcemile3
tebrik ederim canım massallah prensesine :nazar: allah analı babalı saglıkla buyutmeyi nasip etsin insallah bahtı acık olsun cok mutlu bir bebk olsun insallah opuyorum ikinizi de kocaman

kızlar aşkitom facebook a acayipbişeyler ayzmış kk ya giremeyeceğim şu an çok üzgünüm filan diye neden olduğunu bilen varmı çok meraklandım benn.

Back
X