• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

demet
bilmiyorum zyagi dada asit var canim sonucta saf olsada .En azindan bepanten ilac olarak ispatli güvenle kullanabilirsin.Ben kendimde de cok kullanirdim Istanbul dayken burdada kullaniyorum.Hatta losyonu banyo sonrasi en güzel nemlendirici.Bebek poposu icin aklima gelmemisti burdaki eczaci önerdi bana öyle basladim .

hı ayrıyetten bi pişik kremi yok yani.bana dr gögüslerim için verdi onu o zaman pişik içinde kullanırım .ayy bi dogsa bi koklasam kuzumu

Hoya
Yerim o sirinlik muskasini ben.Karni cok acikiyor demekki sinirli olduguna göre.Iki emme arasini kisa tut istersen ilk günler kilo vermesi normal 1 haftadan sonra almaya baslar.Onun yakalamasini bekleme memeni alttan tutup agzina dogru götür.Ben uyurken oglanin direk agzina diil dudak kenarina degidirirdim memenin ucunu öyle tatli agzini acip aramasi vardi onu seyrederdim :)))))

demetcim
Yok canim pisik kremi diye ayrica kremi yok bildigin merhemi sürüyorsun poposuna.Ama poposunu bembeyaz hava almicak gibi bolca kaplamayacaksin aklinda bulunsun ince bi kat sürülecek canim ;)
Birde ben oglan annesi oluyorum sansliyim ya kizlarin alt temizligi daha zor olur saniyorum.Önden arkaya dogru temizlemek gerekiyor.

kızlar o kadar canım sıkkın ki ağlamaktan gözlerim kapandı. bugün kontrolümüz vardı. femur boyu 3 hafat geri çıktıç normalde hep bir haft. filan geriydi ama o önemsiz demişlerdi.şimdi hoca tek tek eşime bana boylarımızı sordu.2 haftadır uzamamış küçüğüm. bi çeşit cücelik olma ihtimal de olabilir dedi.ailesel de olabilir dedi.kafayı yiyeceğim.Allahım yardım et .

biz yürüdük geldik, geçmişe baktım.. epeyce kaynatmışsınız şekerler...
ayol nedir bu ğustos annelerinin son durumu :)

anlama yetiniz de gitmiş sanırım sizin topiğinizde gözüm yok. sadec allahın selamını verdim sizde iki güzdel söz söyleseniz doğum yaparsınız sanki. neyse aklınızda bulunsun birinden şüphe ederseniz profiline girin eski mesajlarına bakın yeni mi eski mi üye neler yazmış diye iyi geceler allah rahatlık versinnn

dmtum, valla kusura bakma.. öyle bir muhabbetin üstüne geldinki, kim olsa şaşırıp cevap verirdi.. emin ol :)
bi de biz şimdi asabiyiz, hormonlar tepetaklak iyice.. hoşgör, alınma kırılma piliizzz...

neyse konu çözüldüğüne çok sevindim. biz yeni anne olduğumuz için bir an önce vakit geçsin istiyoruz o yüzden de aklımıza ocak anneleri topiği geliyor. size hayırlı doğumlar dilemek istedim sadcee allahım hayırlı evlat ve tez kurtaulmayı nasip etsin.....

amin.. hepimize inşallah..
sizler de anlayacaksınız... şöyle bi 30lu haftalara ulaşınca, ne gibi stresler yaşadığımızı anlayacaksınız, emin ol. ota çöpe parlamak bundan yani :)

anaaam doğurduk gittik hemen tartışma çıkmış....
:bbo:

he valla.. sırnaşık şey

kızlar tuzlu yiyince yada çok kaçırınca hemenmi şişer bu eller filan yoksa bir kaç saat içindemi

hemen değil, kana karışınca şişer oferta.
yarım saatten evvel şişmez yani.

Iki dakika ciktim agustos annelerinin gözünü korkutmusunuz ne güldüm ya :)))) Ama gelen arkadasta cok bahtsizmis öyle zamanda geldiki kim olsa huylanir.

he valla, di mi...

ben çıktım kızlar hepinize iyi geceler

iyi geceler hakocum, görüşürüz...

bende çıkıyorum kızlar iyi geceler

iyi geceler demetçim... tatlı uykular..

kızlar o kadar canım sıkkın ki ağlamaktan gözlerim kapandı. bugün kontrolümüz vardı. femur boyu 3 hafat geri çıktıç normalde hep bir haft. filan geriydi ama o önemsiz demişlerdi.şimdi hoca tek tek eşime bana boylarımızı sordu.2 haftadır uzamamış küçüğüm. bi çeşit cücelik olma ihtimal de olabilir dedi.ailesel de olabilir dedi.kafayı yiyeceğim.Allahım yardım et .

dur bi sakin ol.
yarın, öbür gün falan... al elindeki diğer sonuçlarını (son 4-5 ultrason rakamlarınızı) bi başka doktora daha göster bebişini..
her şey allahtan tabiki, ne verirse bilerek verir..
bizim ufaklık da 2 hafta hiç kilo almadı mesela, bu hafta başladı yeniden kilo almaya.. öyle bir duraklama da olabilir.. hemen panik yapıp moralini bozma, kendini hırpalama.. bebeğini de üzme hemencecik...
topla kendini, süt iç... azıcık uyu dinlen Hula..

Hula
Ben böyle konusan doktorlara cok kiziyorum.Boy icin yorum yapacak kadar bilgiye sahip mi? Baska kontrollerde yapmak gerekmez mi? Daha cok zamanin var üzme kendini baska bi doktora daha kontrole gidebiliyorsan git derim ben.

demet
bilmiyorum zyagi dada asit var canim sonucta saf olsada .En azindan bepanten ilac olarak ispatli güvenle kullanabilirsin.Ben kendimde de cok kullanirdim Istanbul dayken burdada kullaniyorum.Hatta losyonu banyo sonrasi en güzel nemlendirici.Bebek poposu icin aklima gelmemisti burdaki eczaci önerdi bana öyle basladim .

meltem bahsini açmışken sorayım ne zamandır unutuoyrum sana sormayı, bepanthene krem mi senin kullandığın yoksa diğeri mi_ mavi kutu mu, yeşil kutu mu?

gökyüzü melegi
Neyini seviyorsun bizim topigin bebisler gelmeye basliyor omu hosuna giden. Yalniz moralini bozmak icin söylemeyeyim ama bilgin olsun ilk 3 ay hamilelikte kesinlik yok pek özenme hatta ilgilenme derim yeni doganlarla.

ayy çok fenasın meltem, öyle de deme canım yaaa...burayı okuyan diğer ilk üç ay annelerinin morali bozulacak...

bence bu konuyu çok büyüttünüz kızlar...cevaplamak istemiyorsanız bırakın cevaplamayın...burası umumi bi kanal herkes okuyor bizim yazdıklarımızı, gerçekmiş fakemiş boşversenize...rahatınıza bakın bi bu kalmıştı valla stres yapacak....

hulacım kötü şeyler getirme aklına bir kere şimdiye kadar periyodik olarak büyümüyor muydu? ayrıntılıya girmedin mi? ayrıntılıda oran problemi çıkardı mesela...o kadar çok ölçüm yapıyorlar ki...hem ultrason ölçüleri her zaman gerçekleri vermiyor, ablamın (radyolog) geçen gün söylediği şey beni çok rahatlattı...taktığımı kimseye söylememiştim ama son gittiğimde her hafta 3 hafta ileri çıkan ölçümleri şimdi haftasında ya da bir iki gün geri çıkmıştı, ablam tesadüfen söyledi, son haftalarda ultrason ölçümleri geri çıkar haberin olsun diye...lütfen içini ferah tut...

ya doğru söylüyosunuz da işteinsan tutamıyokendini.eşim de çok kızıyo bana.off yarabbim ...
ya kendim için diil bebişim için üzülüyoru. lütfen normal doğsun.

Arkadaşım moralini bozma inşallah öyle bişey çıkmaz..:Saruboceq:Neticede kesinleşmiş bişey değil..Doktorun söylediği bi ihtimal sadece bir sonraki kontrolde bi bakmışın senin kereta 3 hafata önde..Allah yaydımcın olsun bol bol dua et..Bizde edicez..:Saruboceq:Kendini de şimdiden kahretme ne olur...vereliniortak

Hula
Ben böyle konusan doktorlara cok kiziyorum.Boy icin yorum yapacak kadar bilgiye sahip mi? Baska kontrollerde yapmak gerekmez mi? Daha cok zamanin var üzme kendini baska bi doktora daha kontrole gidebiliyorsan git derim ben.

evet, ben de kızıyorum hakkatten.. felaket habercisi gibi olanlara deli oluyorum. anne olmamış biridir muhtemelen bu doktor.. nerden anlasınki bu duyguları.

hulacım kötü şeyler getirme aklına bir kere şimdiye kadar periyodik olarak büyümüyor muydu? ayrıntılıya girmedin mi? ayrıntılıda oran problemi çıkardı mesela...o kadar çok ölçüm yapıyorlar ki...hem ultrason ölçüleri her zaman gerçekleri vermiyor, ablamın (radyolog) geçen gün söylediği şey beni çok rahatlattı...taktığımı kimseye söylememiştim ama son gittiğimde her hafta 3 hafta ileri çıkan ölçümleri şimdi haftasında ya da bir iki gün geri çıkmıştı, ablam tesadüfen söyledi, son haftalarda ultrason ölçümleri geri çıkar haberin olsun diye...lütfen içini ferah tut...

bunu ben de duymuştum krizcim, hakkatten doğru mu acaba?
eğer öyleyse, hiç üzmeyelim kendimizi... uzamadı-kilo almadı diye..

Duydun mu Hula, rahatla-azıcık kendini dinlendir haydi..

sağolun kızlar. 2 hft. sonra tekrar kontrolümüz var. bakalım nolcak.Allah'ım sen yardım et ....

hiç canını sıkma canım.benimde yaklaşık 3 hafta aynı ölçtüler.farklı farklı ultrasonda farklı çıkıyor,birde ölçen değiştikçe değişiyor.ben bir çok çalışma okudum.türklerin genel femur uzunluk persentil eğrisi genel persentil eğrilerinden farklı çıkıyormuş.o yüzden farklı değerlendirmesi gerektiğini yazıyordu araştırma sonuçları.bebeklerin büyüme süreçleri birbirinden farklı oluyor.daha 5 haftan var.ortalamayı yakalar bu süreçte büyük ihtimalle.

doktor söyledi hamilesin diye ve yeni doğan bebek haberlerini duyunca hoşuma gidiyor bide o yüzden

krizalit
Ben unuttum orda ne kullandigimi mavikutumu yesilmi düsünüyorum simdi ama bak burda kullandigim bu adrestre sagdaki resimdeki Tr dede bunun aynisini kullaniyordum hic bi farki yok.Ama buna mavi kutumu yesil kutumu diyim bilemedim sen bi yorum yap,
Bepanthen - Für eine heile Welt

Ilk 3 ay icin laf kavgasi amacli yazmadim ben ya :(( O yazdiklarim ciddiydi. Sadece uyarmak icin yazdim benimde basimdan gectigi icin bu sefer ilk 3 ayi atlatana kadar neler yasadim Allah biliyor.kk ya bile girmedim 3 ay hic bi yazi okumadim.Daha ilerki asamalarida yazmayi düsündüm ama cok agir gelir arkadasa diye vazgectim.Yani fenaliktan diil samimi olarak bilgilendirmek amacli yazim.Kaldiki daha kucagima almadigim icin kalbimin bi yaninda ayni korku devam etmekte.Ne zaman doktor saglikli diyip kucagima verecek o zaman derin bi nefes alicam .Ilk 3 ayinda olup okuyanlarda moral bozmasinlar ama bilgilide olsunlar yani.

Hula
Dün gece esime dedim insallah eli ayagi saglikli dogar diye adam sinir oldu.Erkekler daha cok korkuyor sanirim düsünmek konusmak istemiyorlar böyle zamanlarda.Bende ona bikere dediysem icimden bin kez dua ediyorum.Bide benim yerimde olsa ne yapardi? Allah annelere ayri bi güc veriyor sanirim. Allahin izniyle su günleride gecirelim baska bisi istemiyorum. Bence sende moralini saglam tutmaya calis.Ben ulrasonla ilgili bisi duymadim ama burda son aylarda ultrasona almiyorlar elle alttan kontrol oluyor acaba bir sebebide bu kesinlik olmamasimi ? Ptesi doktordayim bi sorayim bakalim.Kadin dicek gene nerden buluyorsun bu sorulari :)

Back
X