• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

merhaba arkadaşlar çok mutluyum valla kızım iki gündür meyve pürelerini çok güzel yiyor bugünde yoğurt verdim onuda çok güzel yedi ben baybmix aldım bebek yoğurdu onunla mayalamak istiyorum onunda ölçüsü aynımı kullanan varmı?
bir sorum daha var geceleri bebekleriniz kaç sefer emiyor benim en az beş kez emiyor ama uyuduğu için çok az emiyor onunu içinde nerdeyse saat başı kalkıyoruz emmeye siz ne yapıyorsunuz geceleri?

merhaba arkadaşlar çok mutluyum valla kızım iki gündür meyve pürelerini çok güzel yiyor bugünde yoğurt verdim onuda çok güzel yedi ben baybmix aldım bebek yoğurdu onunla mayalamak istiyorum onunda ölçüsü aynımı kullanan varmı?
bir sorum daha var geceleri bebekleriniz kaç sefer emiyor benim en az beş kez emiyor ama uyuduğu için çok az emiyor onunu içinde nerdeyse saat başı kalkıyoruz emmeye siz ne yapıyorsunuz geceleri?

BEN NORMAL YOĞURTLA mayalıyorum geceda 2 kez kalkıyoruz 12 ve 5 te

Emme olayına birşey diyemiycem benim sütüm yok seninkine yarasın.

Ben bayb mix ile mayalıyorum artık göz kararı yapıyorum ama 100 cc süte 1,5 tatlı kaşığı kadar yogurt koyuyorsun tarifini biliyorsun zaten.kaymak gibi oluyor hatta ebn ilk başlarda elmalı bayb mix kullandım benim kızımda çook çook seviyor yoğurtu.

bizde gecede iki kez kalkıyoruz çok şükür yoğurdu ben normal yoğurtla mayalıyorum yazlıktan gelir gelmez burda sütçü buldum aldım biraz mayaladım oğlan sevdi hem kızda seviyo geçenlerde ev yoğurdu kalmamıştı hazır yoğurt verdim biraz yemedi ev yoğurduna alıştı hem benimde hoşuma gitti 2 3 kilo süt alıp yapıyorum kendimizde yiyoruz valla güzelmişş

slm kizlar! bir sorum olacak ! ya bebsileriniz gece kac defa uyaniyor ve kac defa emziriyorsunuz? benim bebegim gece aksam 12 de yatiyor sabah 9 ta felan kalkiyor. yani en son 12 de yediriyorum sabah 9 a kadar ac kaliyor. gece uyandirmiyorumda uyku düzeni bozulmasin diye! bu aralar zayifladi acaba gece beslenmedigi yemedigi icinmi kieyvahedigeldismile sonra diyorumki ya ac olsa zaten uyanitr diyorum ama bilmiyorum ya cok tedirginim uyandirsammi gece kernini doyurmak icin? eee sizde bu durum nasil?

benimki 7 civarında yatıyor her akşam, emzirip yatırıyorum, bazen sabaha karşı 4te 5te uyanıyor emmek için, bazen kalkmıyor. 7ye kadar duruyor.
Gece boyu ara ara fık fık yapıyor, emzik veriyorum, susarsa yatıyorum, açsa emzik almıyor zaten.
Yani bazen 12 saat aç duruyor.

slm kizlar! bir sorum olacak ! ya bebsileriniz gece kac defa uyaniyor ve kac defa emziriyorsunuz? benim bebegim gece aksam 12 de yatiyor sabah 9 ta felan kalkiyor. yani en son 12 de yediriyorum sabah 9 a kadar ac kaliyor. gece uyandirmiyorumda uyku düzeni bozulmasin diye! bu aralar zayifladi acaba gece beslenmedigi yemedigi icinmi kieyvahedigeldismile sonra diyorumki ya ac olsa zaten uyanitr diyorum ama bilmiyorum ya cok tedirginim uyandirsammi gece kernini doyurmak icin? eee sizde bu durum nasil?

benimkide akşam 21:30-22:00 da yatıyor sabah 6:30-07:00 da kalkıyor gece hiç uyanmıyor ben uynadırmıyorum uyandırsamda içmez zaten artık 10 saat aralıksız uyuyabilirler diy biliyorum ben büyümeleri için yemeleri kadar uykuda gerekli bence hiç uyandırma. zayıflamamıştırda sıcaklardan yemiyor bebişler bu ay az kilo alacak sıpalar neyse bir ay kaldı bu ayıda atlattık mı sanırım iştahları düzene girecek.

ben un çorbası yapıyorum azıcık tereyağında unu kavurup tavuk suyunu ekliyorum bazen içine azıcık tel şehriye koyuyorum benim velet tuzsuz yemediği için mecburen azıcık tuzda koyuyorum bunu seviyo gencer
kabak patates piriç taze fasülye hepsini bir haşlıyorum çiğden zeytinyağını ekliyorum bunu gencer yemiyo
tarhana çorbası yaptım salçasız bunuda sevdi ama erken olduğu için bidaha yapmadım
mercimek çorbası yapıyorum kendimize patates soğan filan eklediğim ondan tattırayım dedim nerdeyse 1 kase içti ama mercimekte daha erken
domates çorbası yaptım yine kendimize bunada bayıldı yani sonuç olarak benim sıpa kendimize ne yaparsam onlara bayılıyo bebek için özel hazırlanmış şeyleri (yağsız tuzsuz) asla yemiyo
bi örnek daha pirinç unu yapıyorum azıcık şekerli onu yemiyo puding veriyorum yalana yalana yiyo:))))
un çorbası tarifi ni bende yapimm
sebze yaptım özel yemiyo biz ne yersek tattıyoz onu yiyo evet

ben de babymixle mayalıyorum 150 cc süte 2 tatlı kaşığı koyuyorum çok güzel oluyor. Oğlum bayılıyor yoğurda.
Oğlum on civarı yatıyor. Eğer sadece emip yattıysa 3- 4 gibi kalkar emer yatar.. Hem emzirip hem önceki geceden sağdığım sütü de içirdiysem 6-7 gibi kalkar. Süt sağıyorsan tavsiyem yatmadan önce hem emzir hem önceden sağdığını içirip iyice doyur veya o uyuduktan 1 saat sonra biberonla içir uyandırmadan. uyku sersemi az az içip acıkıyor herhalde.. Bi de doktora da sordum yatmadan önce verdiğim süte tahıl koyabilirmişim. Bir iki kere denemiştim zaten iyi oluyor.. Anne sütü veya mamaya katılabiliyor..

Acıksa kalkar zaten duygucum hiç üzülme.. uykusunu bozma hiç..

canım benim kızda tahıllı muhallebisini yediriyorum 21.00 da yatıyor.saat 23.30. gibide emziriyorum sonra sabah 4 yada 5 gibi yine emziriyorum saat 7de kalkıyo emziriyorum..gecede en azından 2kere emziriyorum bebişim uyanmıyo gözü kapalı emiyo hemen dalıveriyo..gece emzirmek cok önemli demişti doktorum gündüz süt üretimi daha cok oluyo gercekten..bence okadar ac kalmasa iyi tabi senin bebiş tamammen uyanıyosa uykusu bölünmüs olur..ama zamanla alısır bence besle...

Kızlar Çınar' ın menüleri ;

SABAH ANNE SÜTÜ

UYANDIKTAN SONRA

KAHVALTI
75 ml devam sütü
1 çay kaşığı pekmez
1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
beyaz peynir
yumurta sarısı
2 tane ballı muzlu bebe büsküvisi

NOT: Hergün farklı hazırlıyoruz...

ÖĞLEN

YARIM PATATES
YARIM KABAK
2 TANE TAZE FASÜLYE
PİRİNÇ

HAŞLAYIP VE 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ EKLEYİP PÜRE HALİNE GETİRİYORUM

(ÖZELLİKLE PATATESİ ÇOK SEVİYOR)

ARADA DEVAM SÜTÜ İÇİYOR

İKİNDİ

EVDE YAPTIĞIMIZ GÜNLÜK YOĞURT BİR GÜN MEYVE PÜRESİ BİR GÜN BEBE BÜSKÜVİSİ BİR GÜNDE SADE OLARAK DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK HAZIRLIYORUZ

AKŞAM

ANNESİ GELİYOR :ecrin_bebek: SABAHA KADAR ANNESİNİ KEMİRİYOR delikafadulden

Tabi sebze ve meyveler mevsimine göre değişiyor şimdiden sonra beyaz et kırmızı et ve tavukda olacak menülerimizde ve tahıllı ve meyveli değişik kaşık mamalarınıda arada veriyorum en çok sütlü pirinçliyi seviyor...

Bu yazılan herşeyi çok seviyor çınar fakat şu sıra oğluşum sadece annesini istiyor galiba sıcaklardan bunaldı....

ben pirinçunuda veriyom ara ara dr verebilirsindemişti veren varmı başka acaba sevdi benim oğlan muhallebi gibi oluyo zaten tatlı şeyleri seviyo oğlum çorbaları zor yiyo

Kızlar Çınar' ın menüleri ;

SABAH ANNE SÜTÜ

UYANDIKTAN SONRA

KAHVALTI
75 ml devam sütü
1 çay kaşığı pekmez
1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
beyaz peynir
yumurta sarısı
2 tane ballı muzlu bebe büsküvisi

NOT: Hergün farklı hazırlıyoruz...

ÖĞLEN

YARIM PATATES
YARIM KABAK
2 TANE TAZE FASÜLYE
PİRİNÇ

HAŞLAYIP VE 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ EKLEYİP PÜRE HALİNE GETİRİYORUM

(ÖZELLİKLE PATATESİ ÇOK SEVİYOR)

ARADA DEVAM SÜTÜ İÇİYOR

İKİNDİ

EVDE YAPTIĞIMIZ GÜNLÜK YOĞURT BİR GÜN MEYVE PÜRESİ BİR GÜN BEBE BÜSKÜVİSİ BİR GÜNDE SADE OLARAK DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK HAZIRLIYORUZ

AKŞAM

ANNESİ GELİYOR :ecrin_bebek: SABAHA KADAR ANNESİNİ KEMİRİYOR delikafadulden

Tabi sebze ve meyveler mevsimine göre değişiyor şimdiden sonra beyaz et kırmızı et ve tavukda olacak menülerimizde ve tahıllı ve meyveli değişik kaşık mamalarınıda arada veriyorum en çok sütlü pirinçliyi seviyor...

Bu yazılan herşeyi çok seviyor çınar fakat şu sıra oğluşum sadece annesini istiyor galiba sıcaklardan bunaldı....

canim yaa söyle senin mönüyü okudumda güzelim yaaa sanki anne sütünü cok az veriyor gibisin! bilmiyorumkismile gercekten bende öyleyim daldik ek gidalara en yüksek begin degeri olan anne sütünü sanki biraz :1no2:mahrum birakiyoz bebislerimize! bilmiyorumkismile

ben pirinçunuda veriyom ara ara dr verebilirsindemişti veren varmı başka acaba sevdi benim oğlan muhallebi gibi oluyo zaten tatlı şeyleri seviyo oğlum çorbaları zor yiyo
canim valla ben hemen hemen hergün bir ögün pirinc unu veriyorum bebisime! icine 3 ölcek devam mamasi koyuyorum , eger devam mamasi yoksa 1 yk ek mama dan ilave ediyorum!

canım aynı konuyu bende yaşıyorum diş huysuzluğu başlamadan önce yaşıyodum doktora sordum elleme dedi 6 aydan sonra uyanmaması normal dedi.. sakın elleme dedi eğer uykusunda emzirmeye çalışırsan onu gece beslenmeye tekrar alıştırmış olursun dedi için rahat olsun tatlım bebeğin ihtiyaç duymuyor demek hayata daha çabuk ayak uydurmuş

canım aynı konuyu bende yaşıyorum diş huysuzluğu başlamadan önce yaşıyodum doktora sordum elleme dedi 6 aydan sonra uyanmaması normal dedi.. sakın elleme dedi eğer uykusunda emzirmeye çalışırsan onu gece beslenmeye tekrar alıştırmış olursun dedi için rahat olsun tatlım bebeğin ihtiyaç duymuyor demek hayata daha çabuk ayak uydurmuş

sagollll cano ! valla napiyim zaten uyku düzenini alistirana kadar anam agladi! ne gecem vardi ne gündüzüm! sempatiksalakcinni saftimm kaymisti valla!

Back
X