canım tr ye gelmıcekmısın o zaman al bı tane.Ya ben meyve suyunu makineden çekiyorum veriyorum burda cam rende yok kibilmiyorumkismile
yada ıstersen bız gonderelım sana.
yok bende hıc mayalamadım ama yawas yawas tattırıyım dıyorum yapıp.canım bak bana dr verdiği kağıttan yazıyorum sana o bir diyetisyen tarifi ay yaş belirtilmemiş ama bu tarif dr bana önerdiği.
100 cc süt 1 çay kaşığı yoğurt mayası
süt kaynatılır elin dokunabileceği sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur 1 çay kaşığı yoğurt mayası ilave edilir kımıldatılmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.yedirilirken içine meyve bisküvi konulabilinir.
Dolaba koyun yazmamış ama bilmiyorum sen öylemi yapıyorsun ben derine henüz hiç yapmadım bize ek gıda yasak erteledi dr ama ben dayanamadım yine meyvesuyuna başladım.derin alması gerekenden çok kg almış o yüzden birdahaki ay başlıyalım gerek yok dedi.
yazıklarımı tekrar yazıyorum
4-6 ay meyve suyu-püresi-yoğurt sebze çorbası ve püresi,muhallebi,kaşık kavanoz mamaları
6-7 ay ek olarak kahvaltı baklagiller ve tahıllar etli sebzeler tavuklu sebzeler
7-9 ay ek olarak köfte tavuk balık ve dolmalar
9-12 ay ek olarak makarna pilav sofra gıdaları
EK BESİN HAZIRLANMASINA ÖNERİLER
ELMA yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur cam rended 4 aylıkken suyu 6 aylıkken püresi yedirilir
ŞEFTALİ yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur dilimlere ayrılır çatalla püre haline getirilerek yedirilir.
MUZ çatalla püre haline getirilir yedirilir.
PORTAKAL suyu sıkılarak verilir 6 aydan sonra önerilir (pişik ihtimalini arttırır)
Meyve suyu mümkünse evde hazırlanmalıdır.günde iki kez ile başlanır hazırlandıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir.mikser kullanmaktan mümkünse kaçınılmalı.
SEBZE ÇORBASI TARİFİ-
2 PORSİYON:1 küçük havuç 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağı pişirildikten sonra tel süzgeçten geçirilir ve bebeğe yedirilir.her seferinde yeni bir sebze eklenerek çeşitlendirilebilir.7.aydan sonra kıyma yada tavuk etide eklenebilir.
MUHALLEBİ-2 porsiyon:200 ml su 1 silme yemek kaşığı pirinç unu 6 ölçek endistüriyel mama
soğuk suya pirinç unu ilave edilip ezilir yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir ocaktan indirildikten sonra ılık halde iken mama ilave edilir ve yedirilir.
Her yeni gıdaya tek tek 3-5 gün arayla az miktarda başlanır.giderek arttırılır.(ilk 5 ml 2.gün 10 ml 3.gün 15 ml 4.gün 20 ml)
e ınek sutunu mayalayıp verıyoruz yogurt oluyo madem. o zaman neden ıcıremıyoruz. oda sut oda sut sonucta...
bu ek gıda meselesı kafamı baya kurcalıyor ya ohaoldumsmile