• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

Ya ben meyve suyunu makineden çekiyorum veriyorum burda cam rende yok kibilmiyorumkismile
canım tr ye gelmıcekmısın o zaman al bı tane.
yada ıstersen bız gonderelım sana.

canım bak bana dr verdiği kağıttan yazıyorum sana o bir diyetisyen tarifi ay yaş belirtilmemiş ama bu tarif dr bana önerdiği.

100 cc süt 1 çay kaşığı yoğurt mayası
süt kaynatılır elin dokunabileceği sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur 1 çay kaşığı yoğurt mayası ilave edilir kımıldatılmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.yedirilirken içine meyve bisküvi konulabilinir.

Dolaba koyun yazmamış ama bilmiyorum sen öylemi yapıyorsun ben derine henüz hiç yapmadım bize ek gıda yasak erteledi dr ama ben dayanamadım yine meyvesuyuna başladım.derin alması gerekenden çok kg almış o yüzden birdahaki ay başlıyalım gerek yok dedi.

yazıklarımı tekrar yazıyorum

4-6 ay meyve suyu-püresi-yoğurt sebze çorbası ve püresi,muhallebi,kaşık kavanoz mamaları
6-7 ay ek olarak kahvaltı baklagiller ve tahıllar etli sebzeler tavuklu sebzeler
7-9 ay ek olarak köfte tavuk balık ve dolmalar
9-12 ay ek olarak makarna pilav sofra gıdaları

EK BESİN HAZIRLANMASINA ÖNERİLER

ELMA yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur cam rended 4 aylıkken suyu 6 aylıkken püresi yedirilir

ŞEFTALİ yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur dilimlere ayrılır çatalla püre haline getirilerek yedirilir.

MUZ çatalla püre haline getirilir yedirilir.

PORTAKAL suyu sıkılarak verilir 6 aydan sonra önerilir (pişik ihtimalini arttırır)

Meyve suyu mümkünse evde hazırlanmalıdır.günde iki kez ile başlanır hazırlandıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir.mikser kullanmaktan mümkünse kaçınılmalı.

SEBZE ÇORBASI TARİFİ-
2 PORSİYON:1 küçük havuç 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağı pişirildikten sonra tel süzgeçten geçirilir ve bebeğe yedirilir.her seferinde yeni bir sebze eklenerek çeşitlendirilebilir.7.aydan sonra kıyma yada tavuk etide eklenebilir.

MUHALLEBİ-2 porsiyon:200 ml su 1 silme yemek kaşığı pirinç unu 6 ölçek endistüriyel mama
soğuk suya pirinç unu ilave edilip ezilir yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir ocaktan indirildikten sonra ılık halde iken mama ilave edilir ve yedirilir.

Her yeni gıdaya tek tek 3-5 gün arayla az miktarda başlanır.giderek arttırılır.(ilk 5 ml 2.gün 10 ml 3.gün 15 ml 4.gün 20 ml)
yok bende hıc mayalamadım ama yawas yawas tattırıyım dıyorum yapıp.
e ınek sutunu mayalayıp verıyoruz yogurt oluyo madem. o zaman neden ıcıremıyoruz. oda sut oda sut sonucta...
bu ek gıda meselesı kafamı baya kurcalıyor ya ohaoldumsmile

slm larr ben oğluma hergün küçük kavanozda yoğurt mayalıyorum babannesi mayalıyo daha doğrusu
keçi sütünden mayalıyoruz anne sütüne en yakın sütmüş

şimdik bana nasıl yapıldıgını bı anlatsana.

canım mayalıyorum yazdım ama kayın validem yapıyo benim sütü ısıtıyo ılıncaya kadar bekliyo hani ele damlatılıyoda elini yakmıyo ya o kıvama kadar
çay kaşığı kadar yoğurdu inceltiyo ılınan sütün içine döküp karışıtırıyo sıcak sarıyo onu geceden yapıyo sabah tutmuş oluyo zaten gördüğüm kadarıyla canım

benim salak doktorum çok özür diliyorum çünkü çok sinirliyim ne bana bir liste verdi ne doğru dürüst bir sisteme oturttu ipeğin beslenmesini. tattırıcakmışız bu ay, haftada iki kaşık elma suyu, yoğurt pekmez patates püresi vericekmişiz. patates püresi ne ya!!!!!!!!!! duyulmuş şey mi bebeğe patates püresi verildiği?
üstelik aynı hastane ama farklı dr a gidiyoruz seçille, bu kadar derin fark olmamalı.neler vermiş senin doktorun seçilcim bana böyle sistemli vermedi mankafa doktorum!!!! eğer kontrolü başka doktorda yaptırabiliyorsam kesin doktorumu değiştiriyorum

Canım bülent beyde bana tam tersine pekmez vermememi söylediCADIARZU 4 sayfalık ek gıdayla ilgili yazı yazmış onu verdi bana tüm hastalarınada veriyor.bencede bizim dr geç sen.eğer herşeyden tattırırsan ileride hertürlü bağırsak sorununu yaşar dedi çünkü biz her bişey tattırdığımızda onların bağırsak duvarları yıkılıyormuş.o yüzden böyle sistemli gitmemiz gerekiyormuş herşeyi o kadar detaylı anlatıyorki odasına giriyorum hemen başlıyor seçil hnm derin bu ay şu huyları edinecek şu sıkıntıları olucak diye.çok memnunum canım derinde çok seviyor hayran hayran bakıyor zaten derini kucağından indirmiyor bize bişeyler anlatırkende.tavsiye ederim doktorumuz çok iyi.patates püresi belki olabilir ama erken daha sebzelere geçtiğinde vermen lazım birden verilmezki.

canım tr ye gelmıcekmısın o zaman al bı tane.
yada ıstersen bız gonderelım sana.

yok bende hıc mayalamadım ama yawas yawas tattırıyım dıyorum yapıp.
e ınek sutunu mayalayıp verıyoruz yogurt oluyo madem. o zaman neden ıcıremıyoruz. oda sut oda sut sonucta...
bu ek gıda meselesı kafamı baya kurcalıyor ya ohaoldumsmile

cnm herhalde maya değiştiriyor etkisini onu bende tam anlamıyorum.dikkat istiyor ek gıda ama önümüzde az bir zaman kaldı sonra biz ne yersek ondan yiyicekler zaten :))

slm larr ben oğluma hergün küçük kavanozda yoğurt mayalıyorum babannesi mayalıyo daha doğrusu
keçi sütünden mayalıyoruz anne sütüne en yakın sütmüş

cnm keçi sütünü bende duymuştum çok faydalıymış almayı düşünüyorum nerden alıyorsun?

Ya ben meyve suyunu makineden çekiyorum veriyorum burda cam rende yok kibilmiyorumkismile
cnm bizim burda da yok o kadar aradim ama bulamadim.. Beyza'nin hemsiresi makineden gecir dedi, ben de oyle yapiyorum..

benim salak doktorum çok özür diliyorum çünkü çok sinirliyim ne bana bir liste verdi ne doğru dürüst bir sisteme oturttu ipeğin beslenmesini. tattırıcakmışız bu ay, haftada iki kaşık elma suyu, yoğurt pekmez patates püresi vericekmişiz. patates püresi ne ya!!!!!!!!!! duyulmuş şey mi bebeğe patates püresi verildiği?
üstelik aynı hastane ama farklı dr a gidiyoruz seçille, bu kadar derin fark olmamalı.neler vermiş senin doktorun seçilcim bana böyle sistemli vermedi mankafa doktorum!!!! eğer kontrolü başka doktorda yaptırabiliyorsam kesin doktorumu değiştiriyorum

Ben de 2. ek gida olarak patates verdm.. ama burda tatli patates var ndan verdim. tadi ayni bal kabagi gibi..normal sari patates verilmez ki cnm.. tatsiz tuzsuz hic birseye benzemez bence..

kizlar bir de bana ilk sene verilmeyecek diye limon, portakal, greyfruit, domates de dediler.. asitli gelirmis onlar icin cok. Sizin corba tarifleriniz de domates var, kafam karisti biraz. acaba pisirnce etkisi degisiyor mudur?

kizlar az önce evime ebe geldi zeynebin kontrolü icin. yogurt mayalamyi sordum , ama mayalamayi önermedi, hazir marketlerde satilan yogurtlardan vermemi istedi. birde cok önemliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bir bilgi kizlar " TEREYAGGGGGGGG bebekler icin cok faydaliymis. hazirladiginiz pürenin icine 1 cay kasigi kadar tereyag katmalisin dedi! özellile balik, et vermemi önerdi. bunu yaptigimiz pürenin icine katip mikser ile ez ver dedi.

kizlarrrrrrrr ek gida olarak tabiki patates püresi verilir. burda kavanoz mamalarinin hepsinde hep
+ patates püreli karisimli olanlari veriliyor. mesela havuc+patates püresi kabak+patates püresi ispanak+patates püresi gibi... ee tabikide tadi tuzu olmiycak. 1 yasindan önce zaten bebge tuz verilmez.

bu ek gıda işi beynimi çarşamba pazarına çevirdi. her kafadan ayrı ses çıkıyor...
en iyisi doktoruma sormak bi sonraki kontrolde herşeyi etraflıca anlatsın bi bana...

kizlar bir de bana ilk sene verilmeyecek diye limon, portakal, greyfruit, domates de dediler.. asitli gelirmis onlar icin cok. Sizin corba tarifleriniz de domates var, kafam karisti biraz. acaba pisirnce etkisi degisiyor mudur?

hayır canım.6 aydan itibaren domates verilebiliyoo.hata 5.ayda olabilir...zeynoya 6.aydan itibaren domates vermiştim.ilk başlangıçta domats verilmemisi lagzın okadar..daha defneye domatese başlamadımm...

kizlar az önce evime ebe geldi zeynebin kontrolü icin. yogurt mayalamyi sordum , ama mayalamayi önermedi, hazir marketlerde satilan yogurtlardan vermemi istedi. birde cok önemliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bir bilgi kizlar " TEREYAGGGGGGGG bebekler icin cok faydaliymis. hazirladiginiz pürenin icine 1 cay kasigi kadar tereyag katmalisin dedi! özellile balik, et vermemi önerdi. bunu yaptigimiz pürenin icine katip mikser ile ez ver dedi.

bacım sen ordakilere bakma onların hayatı hep hazır gıdaa..bence sen mayalaa.ama tereyagı evet çok faydalı ama çok küçükler tereyagı için..aggır gelir..bence erkenn..

seçilçim okudum.teşekkürler..
[

ek gıdaya başlayan arkadaşlar bebişlerinizin günlük menülerini saatlerini ve miktarlarını yazın da bizlerde bilgi sahibi olalım...

ben henüz meyve suyu-püresi veriyorum günde 2 sefer. birde mamasına 1-2 adet bebe bisküvisi atıyorum. bende bir beslenme programı oluşturmak istiyorum o yüzden tecrübelerinize ihtiyacım var.....

selam canlarimmmmm.... benim bebegime yapmis oldugum beslenme saati söyle....

--------- gece kalktiginda emziriyorum!
+---12:00 bebegim eger acsa engec 12 ye kadar emziriyorum.
13:30 ----------öglen hafif olsun diye meyveli püre yada meyveli kasik mamasi
15:30 -----------emzirme saati (emziremeyenler icin biberon mamasi)
17:30 ------------sebze püresi yada corbasi ( sebze agirlikli )
19:30 ------------emzirme saati (emziremeyenler icin biberon mamasi)
21:30 -------------tahil agirlikli püre , yada tahil agirlikli kavanoz mamasi yada tahil agirlikli kasik mamasi
( yatmadan tahil agirlikli verinki bebisiniz geceleri güzel uyusun )
22:00 +... bu saatten sonra bebisim egerki hala acsa ki ac olmuyor sadece emziriyorum

---------- arkadaslar eger dikkat ettiyseniz her 4 saatte bir ek gida, her 4 satte birde emziriyorum. cünkü gögüsler her 4 saatte bir devirdaim yapar. ilk sag gögsümü veriyorsam diger ögün sol gögsümü veriyorumki sag gögsüm 4 sati doldursun...

aryaaacım senin msjından sonra bende yoğurt nasıl yapılır diye sordum. ama kimse cevap yazmadı ama alınmadım çünkü gözden kaçmış olabilir...

neyse yine tekrarlıyorum sorumu... şimdi ben yoğurdu nasıl mayalıcam? hangi sütü kullanıcam. ve maya olarak evde kendi yediğimiz yoğurdumu kullanıcam....
hepsini araştırarak yazdım kızlar.

daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum.

YOĞURT: (İLKİNDİDE )
100 cc 1 kerede yedirmek için.

220 cc soguk sütü cezveye koyun hatta biraz büyük bi cezve sütlük ya da 2-3 dk kaynatılır sonra 100 cc 100 cc 2 tane cam küçük kavanoza koydum serce parmagımı batırıp 6-7 ye kadar saydım ılık ama sıcaga bakan bı ılık olacak sonra 1 tatlı kaşığı sütaş baybmix koyun 1-2 kere karıştırdım ağzını kapattım.3 tane havluya sarıp dokunmayacagım -sallanmıyacak olan masanın üstüne koydum önemli olan yerinden oynatılmaması 4-5 saat sonra baktım katılaşmış sonra alıp buzdolabına koydum 2-3 saat sonra tamam.

ben ufak hazır mama kavanozlarında mayalıyorum./ hatta bazen babymix bittiğinde yada bi önceki yoğurttan maya almayı unuttuğumda evdeki yoğurdu kullanıyorum.

kızlar denedim maşallah çokta güzel tuttu.

pekı seçil bişey sorucam yogurdu dolapta bekletmıyomuyduk?
bıde muhallebı tarıfınde sute pırınc eklenır yazılmıs. 1 yasından once sut verıyomuyuz?

ben muhallebiyi su ve prinç unu ile yapıyorum sütle yapmıyorum canım.

kizlar kasik mamasi , biberon mamasi ne oluyor bilmiyorumkismile

biberon maması bu aptam,il falan varya devam sütü anne sütü olmayanlar yada az olanlar için kullanılan.

kaşık mamasıda /sütlü prinçli/elmalı pirinçli yada tahıllı falan olan kıvamı biberondan akmayacak katılıkta olup kaşıkla yedirilen mama.

seçilcim bu hafta perşembe günü götürücem ipeği.. adam gibi beslenmesini ayarlasın yeni doktorumuz artık.. hayır anlamıyorum insan biraz yaptığı işi sevmeli nasıl tutuyorlar onu orda bilmiyorum hastanenin imajını zedeliyor bu bizim yaşadığımız bir değil kaçıncı vukuatı hep hadi az daha dayanalım dedik artık yetti.
ben henüz kaşık maması yapmadım zaten bir kaç gün oldu ek gıdaya geçeli..
domatesin zararlı olduğunu okumam iyi oldu saol sultancım.. annemlere söylicem çünkü iki gündür ipeğe domates yalattırıyorlar... onlara kalsa zaten herşeyden başlıcaklar zor zaptediyorum... ipekle mücadele ediyorum artı onlarla da uğraşıyorum..
burcucum bu arada ben de pınarın bebek yoğurduyla babymix i mayalamıştım. ama her seferinde sıvı oldu öyle olmasına rağmen verdim ama bir de senin tarifinle yapıcam canım

biz iki gündür kahvaltıya geçtik.doktorumuz 4,5 aylık olurca yumurtaya gecebilirsin demişti..nasıl veriyorum..
ıhlamur kaynatıyorum.içine bir adet bebe bisküvisi
çeyrek, yumurta sarısı
ve sütlü pirinçli hero babynin mamasını koyup
b güzel karıştırıp.veriyorum.kıvamını nasıl yiyebilrsa öyle viriyorum.yani ıhlamurla kıvamı koyulaştırıp açıyorum..
aslında sütlü pirinçli yerine hazır mamada kahvaltı mamaları alıp sabah ögününde onlardan vermek lagzım ama.elimde şuan o oldugu için .sütlü pirinçli mamayı kullanıyorum.az olarak başladık bakalım...
itiraz etmedi...maşallh.

seçilcim bu hafta perşembe günü götürücem ipeği.. adam gibi beslenmesini ayarlasın yeni doktorumuz artık.. hayır anlamıyorum insan biraz yaptığı işi sevmeli nasıl tutuyorlar onu orda bilmiyorum hastanenin imajını zedeliyor bu bizim yaşadığımız bir değil kaçıncı vukuatı hep hadi az daha dayanalım dedik artık yetti.
ben henüz kaşık maması yapmadım zaten bir kaç gün oldu ek gıdaya geçeli..
domatesin zararlı olduğunu okumam iyi oldu saol sultancım.. annemlere söylicem çünkü iki gündür ipeğe domates yalattırıyorlar... onlara kalsa zaten herşeyden başlıcaklar zor zaptediyorum... ipekle mücadele ediyorum artı onlarla da uğraşıyorum..
burcucum bu arada ben de pınarın bebek yoğurduyla babymix i mayalamıştım. ama her seferinde sıvı oldu öyle olmasına rağmen verdim ama bir de senin tarifinle yapıcam canım

evet dr dan dr a çok şey değişiyor valla açıkcası herşeyi soruyorum ama yine galiba bildiğimi yapıyorum.dene canım ama mayalamak için çay değil tatlı kaşığı ile koyacaksın tepeleme al tatlı kaşığı ile ve 2 karıştır yeri sıcak oldumu olay tmamdır.

bizdede babam ama tam tersi mama yada meyve püresi hazırlıyorum hemen bağırıyor sen habire bu çoçuğa birşeyler yediriyorsun diye kızıyor.ya acıkıyor işte 3 saatte bir veriyorum işte yok sıcakta sürekli yemekmi yiyecekmiş alerji olurmuş adamın canı sıcakta yemek istemiyor Duru'da istemez sanıyor.:bbo: sürekli ikilemde kalıyorum babam bu ara delirtiyor beni.

Back
X