• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

Kızlar Esra ilk doğduğunda onun malzemelerini alırken eczacı Bebelac poşeti vermişti. İçinden bi de kitapçık çıkmıştı az öncce elime geçti. Ek gıdalarla ilgili olarak 4-6 ay bebek beslenmesi. Aynen yazıyorum.

* Katı gıdalara geçiş aşamasında başlangıç olarak pirinçli bir kaşık mama ile başlanmalıdır. Bu amaçla hazır pirinçli bir kaşık maması alabilir ya da kendiniz evde kullandığınız biberon maması ile muhallebi yapabilirsiniz. Diğer tahılların ( buğday, çavdar, yulaf vb ) kullanımına 6. aydan sonra başlanmalıdır.

* Pirinçli mamadan sonra bebeğinize sebze çorbası vermeye başlamalısınız. Önccelikle patates, havuç ve az miktarda pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir, salça, tuz ve baharat ilave etmeden ( çok az zeytinyağı konabilir) bebeğe verilir. Yaklaşık bir hafta sonra sebze çorbasına kabak, taze fasülye, bezelye, enginar ilave edilebilir. Yer elması, kereviz, ıspanak ve patlıcan gibi gıdalar fazla nitrat içerdikleri içinbu aylarda kullanmamanızı öneririrz.

4-6 ay günlük beslenme tablosu:

Kahvaltı: Anne sütü veya bebek sütü 150- 180 ml
Ara Öğün: Meyve püresi 125 gr
Öğle yemeği: Sebze çorbası ( yukarıdaki tarife benzer bir tarif verilmiş.bu tarife bir de 60 ml bebek sütü ilave edilmiş. Anne sütü de katılabilir belki ılındıktan sonra)
İkindi öğünü: Anne sütü veya bebek sütü 150- 180 ml
Akşamüstü öğünü : Anne sütü veya bebek sütü 150- 180 ml
Akşam yemeği: Sütlü pirinçli kaşık maması 130 gr
Ggece Öğünü: Anne sütü veya bebek sütü 150- 180 ml
Gece uyandığında Anne sütü veya bebek sütü 150- 180 ml

Budur kızlar. Yalnız yoğurt yok menide. İkindi öğününe ilave edilebilir gibi geldi bana. Ne dersiniz...

Bu da Aras Paşa ve bizden büyük abla abilerimiz için...

6-9 aylık günlük beslenme tablosu

Kahvaltı: 90 ml anne sütü( yoksa devam sütü) içine yarım yumurta sarısı ( peynirle dönüşümlü) yarım kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 2-3 çorba kaşığı tahıllı kaşık maması, 1 tatlı kaşığı pekmez.

Ara öğün: meyve püresi 1 kase + 2 çorba kaşığı tahıllı mama veya yoğurt

Öğle yemeği: Brokoli patates, yeşil fasülye, karnabahar, pırasa havuç gibi sebzelerden çorba. İçine devam sütü et ve tavuk da ilave edilebilir.

İkindi: Anne sütü veya devam sütü 180- 240 ml

Akşam: tahıllı kaşık maması

Akşamyemeği: Sebze püresi veya kavanoz maması. ayrıca 7. aydan itibaren tarhana, şehriye ve yayla çorbası 8. aydan itibaren mercimek de verilebilir. devam sütü ilave edilebilir.

Gece öğünü ve gece uyandığıında: 180- 240 ml anne sütü veya devam sütü

merhaba kızlar benim bebiş beni emmmek istemiyor zorlamaktan vazgectim napsam sagıptamı içirsem kaşıkla içiyo sükür..ek gıdalara gecemedim hala tam olarak sebze corbalarına mı baslasam bilemedim..ya bide aranızda calısan varmı yada yakın zamanda calısacak olan..ben calısmak istiyorum ama kızımı kime emanet edicem kimsemiz yok krese veren varmı ama daha cok küçükk..esime söledim ama bozuldu evham yapıyosun buluruz bi çaresini diyo ama ben güvenemiyorum kimseye..

merhaba kızlar benim bebiş beni emmmek istemiyor zorlamaktan vazgectim napsam sagıptamı içirsem kaşıkla içiyo sükür..ek gıdalara gecemedim hala tam olarak sebze corbalarına mı baslasam bilemedim..ya bide aranızda calısan varmı yada yakın zamanda calısacak olan..ben calısmak istiyorum ama kızımı kime emanet edicem kimsemiz yok krese veren varmı ama daha cok küçükk..esime söledim ama bozuldu evham yapıyosun buluruz bi çaresini diyo ama ben güvenemiyorum kimseye..

Ben çalışıyorum canım 2,5 aylıkken bıraktım ama benim annem bakıyor.kreş için çook küçükler daha bence evham falan yapmıyorsun bekli cevrende biri olabilir ama kreş ??? ben bırakamam yani kreşe cevrene bakın haber sal etrafa derim.

Evet canım madem sütün var nasıl içiyorsa öyle ver. Bak Havva(HavvaEsen) bu konuda örnektir kızı hiç emmedi doğduğundan beri sağıp içiriyor.
Ben 1 ayı geçti başladım çalışmaya ama çok şükür ananesi bakıyor. Ama korkma eşinin dediği gibi bi çaresi bulunur.

benım oglumda hıcbısyı begenmıyor sebze corbası denedım pırınc unu denedım yogurt meyce susyu puresı meyvelı yogurt ıhlamur ne denedıysem yemıyor kusuyor sureklı agzınıda acmıyor zaten
zaten emmesıde pek yok
valla uzuluyorum cok ama napayım saglıklı olsunda hos yemeden nasıl olacaksa:uhm::1shok:

selammmm canlarimmmmm.... ayyy nolacakkkk kizlar bizim bu halimizzzz:gitme: yemiyoooo emmiyyoooo.... zaten sütümde yokkk iki gögsümden anca 50cc lik cikartabiliyorum herzaman okadarda cikmioooo.. oda saatlerce ugrastan sonra..... yaa bu anne sütünü arttirmak icin neler yapiyorsunuzz yada duydugunuzz birseyy varmiiii?
birde meselaa KASIK MAMASI yada PÜRE felan yaptiginizda bir normal kasemi yapiyorsunuz? yoksa kasenin yarisina kadar felan kadarmi yapiyorsunuz? ve o kaseyi full yiyor mu? yada birkac kasik felanmi aliyor? ya ben normal bir kase yapiyorum yarisina kadar 5 kasik anca aliyorrrr .... dilini cikartiyorrrrr.........
VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE KIZLARRRRRRRRRRRRRR MÜJDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BUGÜN KIZIMM ILKK DEFAAAA " BABA2 DEDIIIII.......... ayy sokkkk oldummmm ilk önce duydum ama önemsemedim yok canim daha demez yada yanlis anlamisimdir dedim! ama sonra defalarcaaa "BABA" DEDIIIIIIIIIIIIIIIII zemuszemus
gerciiii aksama kadar annasi bakiyoooo bizim bu sipa " baba baba" diyoooo opuyorumnanaktan

tam bi kase yemiyor canım ki ben biraz sulu yapıyorum çok katı olunca öğürüyor çünkü.bazen 2 kaşık anca yiyor bazen 100 cc suya yaptıgımın hepsini anı anını tutmuyor ki.

Duru'da bu hafta baba dedi bende diğer topiğe yamıştım zora gelince ağzından anne çıkıyor keyifliyken baba zilli işte ne olacak.

Hülyacım dr bize baştan tek tek deneyin meyveleri dedi. Alerjisi varsa daha kolay anlaşılırmış hangisine alerjisi olduğu. Baktın anormal bi durum yok karıştırabilirsin dedi.Sadece cam rende dedi. Sen üzüm suyunu nasıl sıkıyosun

yine cam rende ile cnm. ortadan ikiye ayırıp çekirdeğini çıkarıyorum sonrada cam rendeden geçiriyorum.

tam bi kase yemiyor canım ki ben biraz sulu yapıyorum çok katı olunca öğürüyor çünkü.bazen 2 kaşık anca yiyor bazen 100 cc suya yaptıgımın hepsini anı anını tutmuyor ki.

Duru'da bu hafta baba dedi bende diğer topiğe yamıştım zora gelince ağzından anne çıkıyor keyifliyken baba zilli işte ne olacak.

Canım kaç aylık kızınız ki baba dedi,anne demek çok zormuş,o yüzden baba,dede,gibi kelimeler söyleyecekler de hangi ayda söyleyecekler merak ettim benim kız 5 aylık olcak tık yok henüz erkenmi acep?

Canım kaç aylık kızınız ki baba dedi,anne demek çok zormuş,o yüzden baba,dede,gibi kelimeler söyleyecekler de hangi ayda söyleyecekler merak ettim benim kız 5 aylık olcak tık yok henüz erkenmi acep?

1 hafta önce söyledi canım 5,5 aylık olduk biz.ama 6 ayını doldurup söylemeyen bebeklerimizde var .bebekten bebeğe farkediyor birde bilinçsizce söylüyorlar bence biz hiç baba baba diye söylemiyoruz hatta de de de de diyoruz zilli baba dedi.

biz de 6 aylığız (2 gün sonra), daha hiç sessiz harflere başlamadık valla... ara sıra var bi niyet, ama yok çıkmadı...

Evet çocuktan çocuga fark ediyor ama bunda bebekle çok konuşmak etkenmi acaba diyorum,ne kadar çok konuşursak o kadar çok erken konuşurlar denilir ama tam bilmiyorum yaşayacagız,görecegiz...

Evet çocuktan çocuga fark ediyor ama bunda bebekle çok konuşmak etkenmi acaba diyorum,ne kadar çok konuşursak o kadar çok erken konuşurlar denilir ama tam bilmiyorum yaşayacagız,görecegiz...

Benimki o zaman ilköğretim diplaması almalıydı kaydirigubbakcemile3.

sabah annemlere bırakıyorum bütün gün babam-annem-teyze dayı ayy nasıl konuşuyorlar birde Duru zaten çok lafcı hemen dinler birileri konuşsun susup dinliyor sonra kendide birseyler yapıyor bak konuşturulması ile ilgili olabilir.amcamın torunuda 1 yaşında her dediği anlaşılır konuşuyordu.

biz de de ba ba ga ga falan yok doktor da sordu sesli harfler var ve bir de cok tatlıı Aaa-GU diyor.. bitiyorum ya..:)

benım oglumda hıcbısyı begenmıyor sebze corbası denedım pırınc unu denedım yogurt meyce susyu puresı meyvelı yogurt ıhlamur ne denedıysem yemıyor kusuyor sureklı agzınıda acmıyor zaten
zaten emmesıde pek yok
valla uzuluyorum cok ama napayım saglıklı olsunda hos yemeden nasıl olacaksa:uhm::1shok:

tatlım elada yemiyo hiçbirini 2 gündür yogurt yapıyom gerçi sulu ayran desek daha doğru :)
beceremiyom tam daha da ama ela sevdi yiyor
aklında bulunsun birde arı mama yedi geçen yengesinde
ama onuda yemiyor şimdi
yoksa hiçbirşey yemiyo bizimkide
anca süt olsun ona

benimki bugün sütlü pirinçli mamanın içine bebe bisküvisini koyunca öyle bi yedi ki... bir yemek kaşığı sütlü pirinçli mama ile küçücük parça bebe bisküvisi koymustum oysaki... demek ki daha da azaltmam lazim :)
bi de meyve yiyor..
bakalım sebzeleri çorbaları ne zaman kabul edicek...

siz de bebe bisküvisi veriyomusun mamaların içine karıştırıp?

Ben BAHAR'ıma yeni başladım bebe bisküvisini.Bazen yemediği meyvelere,çorbalara karıştırıyorum o zaman yiyor zilli kızım

Arkadaşlar sizlere doktormu söyledi ek gıdaya başlamanızı yoksa siz alışsınlar diyemi veriyorsunuz? Benim cadı 5 aylık olcak doktor başlama dedi ama ben yinede meyve püresi falan vermeye çalışıyorum ama yemiyor,alışsın istiyorum malum okullar açılmadan alışması lazım ama nasıl becerecem bilemiyorum kafayı yiyecem ben çalışırken cadım ne yiyecek?bilmiyorumkismile

Back
X