kızlar akşam amcamlara gittik. ben yaklaşık 1 hafta 10 gündür öksürüyorumya yengem bununla ilgili "aman dikkat et.benim kardeşim de hamileliğinin son 1 ayında hep öksürdü, bebek gelişemedi o yüzden küçük doğdu,hala da çok zayıf yaşıtlarına göre" dedi. ciğerlerini üşüttüğü için olmuş güya ve bebek karnındayken büzülmüş kalmış. o kadar moralim bozuldu ki bunları duyunca. niye insanlar hemen kötüye yorarlar ki. ben her hafta doktora gidiyorum, her seferinde ultrasonla bakılıyor. öyle bir ihtimal bile olsa doktorum söylemez miydi..şimdi çok daha iyi boğazım şükürler olsun ki,sadece sabahları biraz öksürüyorum. inşallah bebeğimin sağlığı iyidir, yengemin söylediklerini takmamaya çalışıyorum ama eşim bile etkilendi. bugün sürekli arayıp nasıl olduğumu soruyor. ne gerek vardı şimdi aklımıza böyle şeyler sokmaya !!!!
üff şu insanların felaket tellalığına inanamıyorum. yok öyle bişi. ben ilk 3 ayda hep öksürüyordum hem de deli gibi bana da dediler hep öksürük zararlı etkilenir diye hiçbişi olmaz dedi doktorum. eskiden ne şartlarda doğmuş büyümüş bebekler. ne gerek var şimdi böyle bişeyi aklına sokmaya. hiçbişey olmaz canım. merak etme sen. eğer öyle bişi olsa doktorun öksürüğünü napar eder keserdi. benim doktorum daha beter öksürüp mikrobu atmam için şurup vermişti.asist die.öksürüğü artırır ama balgam söker demişti. ben çok araştırmıştım o zaman öksürükten bebeğe hiçbişey olmuyor. benim arkadaşım zatürre oldu hastanelerde aylarca tedaviler gördü hamileyken turp gibi maşallah çocuğu.
üstelik benim doktorum çok pinpirikli biri. ihtimal bile olsa söylerdi.
bir de şu günlerde gündemimizde başka bir konu daha var. yarın ayak bakımına gidicem, çünkü artık kendim uğraşamıyorum eğilemediğim için. çok temiz bir yere gidiyorum ama eşim şimdi sırası değil, mikrop kaparsan Allah korusun kanarsa falan ne gerek var doğumdan sonra gidersin diyor ama ben çözümü kendi setimi alarak gitmekte buldum. o zaman sorun olmaz herhalde.
bu erkekleri de anlamıyorum benim eşim de beni ağdaya göndermedi. yok kasılırmışım yok mikrop kaparmışım. jilet yap nolcak dedi ben de korktum gitmedim şimdi erkek gibi oldum napçam bilmiyorum doğumdan sonra da gidemicem. habire jilet yapıyorum zar zor. sen kendi takımınla gidersen hiçbişi olmaz. ben kendim yapabiliyorum. daha doğrusu hiç pedikür yaptırmadığım için ayaklarımda hiçbişi yok. banyoda ponzo taşı kullanıyorum sonrasında da kendi manikür pensem var onla kendim yapıyorum ama zaten incecik etlerim o yüzden sorun olmuyo. bu aralar yapamıyorum ama pek rahatsız etm.iyo.