4 yaşında oğlu olan ve ilk zamanlarda aynı problemleri yaşayan bi anne olarak yazdıklarını görünce bişeyler yazmak istedim ben de. öncelikle emzirmek için uyanmasını bekleme canım. her bebek acıkınca uyanmaz ve aksine açlıktan halsizleşip daha çok uyuyabilir, uyudukça acıkır, acıktıkça uyur. bi nevi kısır bi döngü bu. öncelikle bu kadar uyuması bana sarılık mı acaba diye düşündürüyo. rengi iyi diyosun gerçi ama ölçtürdün mü yakın zamanlarda. özellikle gözlerinin beyazının rengine dikkat et. oğlumda sarılık 3 ay geçmedi, çok aşırı değildi değerler. 4. ayında 6'lara falan düşmüştü ama hala sarıydı ve hala gece bıraksam sabaha kadar uyuyodu. gündüz de dokunmasam 5 saat deliksiz uyuyodu. her gece saat kurdum. ilk zaman biraz zorlanacaksın belki ama bunların geçici olduğunu düşünüp sabret canım. mümkün olduğunca kendi sütünle beslemeye çalış, mamaya son çare başvur. doyuyor mu diye tereddüt etme. sıktığında sütün geliyorsa emiyodur bebek de. az bir miktarı bile gayet doyurucu o sütün merak etme. bir de bebeklerin doyduğunun en önemli iki göstergesi emerken kakasını yapması ve kusmasıdır. bunlar varsa zaten hiç korkma...
.
canım teşekkürler yazdıkların için
uyandırmayı birkaç kere denedim neler yaptıysamda uyanmadı
zar zor uyandı
sonrada 2 -3 saat ayık kalıyor uyumuyor huysuzlanıyor ağlıyor
ne mama nede meme alıyor
bende artık kendi haline bıraktım
bugün ne oldu anlatayım gece 1 de emzirdim mama yedi yatırdım bebeğimi
gece saat 4 de acıktı ağlamaya başladı kalktım tekrar emzirdim
sabah 9 da kalktı emzirdim
sonra öğlen 2 de kalktı emzirdim
ama tabi her emzirişimde mamada veriyorum yaklaşık 40 dakika emiyor sonra emmek istemiyor bırakıp ağlamaya başlıyor mamayı alınca susuyor az versem bile susuyor
yani ne yaparsam yapayım kopmuyor mamadan ama bende her seferinde daha az veriyorum mamayı
bu arada gözlerine ve suratına dikkatlice bakıyorum herhangi bir şey göremiyorum,
bol bol çişini yapıyor hıçkırıyor kusuyor
inşaşşah böyle devam eder bugünkü gibi
daha 1 ay dolmadan kontrolede götürsem kilo alıp almadığı pek belli olmaz diyorlar 1 ay dolnadan
görenler gayet iyi diyor görünüşüne ve kilosuna (nazar değmesin)
bakalım yarında inşallah böyle devam eder