• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

merhabalar,kuzularım 180 cc içmeye başladılar..ama kilolarında fazla bir değişiklik yok..Almina sıpası alt dudağını emmeyi pek seviyor :)) parmak emmekten daha kolay sanırım..Pratik hatun :D

1_180 cc kendi sütünümü veriyorsun mama mı? ve kaç saat aralıklarla 180 içiyorlar
2_arada başka şeylerde veriyor musun?
3_mama olarak şuan ne kullanıyorsun?.
peşpeşe birsürü soru sordum kusura bakma. benıim kıız memeyi tamamen bıraktı ne yapacagımı şaşırdımda o yüzden soruyorum. :(((( çok mutsuzummmmmm bayramım zehir oldu. 12 saat aç kalır mı bi bebek memeyi almıyor bende ha alır ha alır bekledık ve 12 saatin sonunda acile götürdum kan şekerine baktı 85 çıktı normalmış. ne yapacagım ben şaşırmış durumdayım. durup durup ağlayasım gelıyor cok bunaldım:(((

selam kızlar nasılsınız ne olmuş siteye böyle hiç hoş deqil ben epeydir qiremedim inşallah iiyisinizdir hepinizin qeçmiş bayramınızı kutlarım

Ek gıdaya havuç suyu ile mi başladınız?Bizim de p.tesi dr. randevumuz var.Bakalım ek gıdaya geçeceğiz hayırlısıyla:)

armut suyu ile başladım. 3 günde 1 değiştir dedi, 3 gün elma verdim. Şimdide 3 gün havuç vereceğim.. Birde öğleden sonra yoğurt.
Ben mayaladım ama hazır yoğurt ve pastörize sütle yaptım, Tadı tuhaf gibi ama taze yoğurt öyle olurmuş.

armut suyu ile başladım. 3 günde 1 değiştir dedi, 3 gün elma verdim. Şimdide 3 gün havuç vereceğim.. Birde öğleden sonra yoğurt.
Ben mayaladım ama hazır yoğurt ve pastörize sütle yaptım, Tadı tuhaf gibi ama taze yoğurt öyle olurmuş.

evet bende evde senin dediğin gibi hazır yoğurt ve pastörize sütle mayalıyorum
ilk denememde keçi sütü kullandım beğenmedi
sonrakini ise inekle keçi sütü karışık yaptım yiyor :)

dr ek gıdaya çokmu erken geçirdi diye düşünmeye başladım benim topigim 13 temmuz dogumlu ve kahvaltımızıda yapıyoruz meyve püreleride yiyiyor çorbad yapıyorum ama merak ediyorum bu ay kilo aldımı nekedar oldu diye ek gıdalar işe yarmışmı acaba. kızlar birde şu sayfaların altına koydugunuz şekilleri nerden buluyorsunuz ben bulamadım biraz acemiyimde*

kızlar neden hepiniz ek gıdaya başladınız yaa benim doktorum ilk 6 ay kesinlikle anne sütü ek gıdaya başlamıycaz dedi.anne sütüyle bu kadar güzel kilo alan bir bebeği ek gıdaya geçirmeye gerek yok dedi. sizler emzirmiyo muydunuz neden erken ek gıdaya geçtiniz daha 4 aylıkken ilk 6 ay anne sütü diye heryer söylüyor. doymuyor muydu bebekleriniz merak ettim de biz geç mi kalıcaz o zaman?

dr ek gıdaya çokmu erken geçirdi diye düşünmeye başladım benim topigim 13 temmuz dogumlu ve kahvaltımızıda yapıyoruz meyve püreleride yiyiyor çorbad yapıyorum ama merak ediyorum bu ay kilo aldımı nekedar oldu diye ek gıdalar işe yarmışmı acaba. kızlar birde şu sayfaların altına koydugunuz şekilleri nerden buluyorsunuz ben bulamadım biraz acemiyimde*

meda barışın oyuncağından ben de aldım öyle bön bön bakıyor sonra da ağlıyor yaa. neden benim oğlum oyuncak oynamıyor evde dünyanın oyuncağı var. egzersiz arkadaşımı da aldım ama ancak kafa şişiriyor oğlan 5 dakka somnra ağlıyor:(

kızlar oğlum 3 gündür bir konuşuyor bir konuşuyor Allah Allah yani neler anlatıyor anlamsız sesler çıkarıyor durmadan mla mla yablü maamm eebuuu aguu durmadan söyleniyor yaa anne diyor bir de çok net bazen de ananne diyor annem öıldırıyor. sizinkiler de konuşuyor mu? çene düşük ama dönmekten haber yok tembel sırtüstü yatıyor. ve deli gibi tv seyrediyor yaa. açmayalım diyorum dinlemiyo evdekliler bişi olmaz diyolar.

biz ek gıdaya başlamadık
barışın yemeklere karşı olan aşırı ilgisi yüzünden sadece meyve veriyorum
dr. birde yoğurt verebilirsin dedi
kahvaltı çorba veya mama falan vermiyorum zaten verdiğimde bir iki çay kaşığını geçmiyo :))
oyuncağı sürekli önünde tutma bizimkide 15-20 dakka ancak oynuyor zaten
ama koltuğuna oturtup oyuncağı önüne koyarsam bayağı bi oyalanıyo
sesinide kısarsan çok fazla baş ağrısı yapmaz hem sürekli müzik konumunda bırakma oyuncağa vurdukça çalsın

evet bende evde senin dediğin gibi hazır yoğurt ve pastörize sütle mayalıyorum
ilk denememde keçi sütü kullandım beğenmedi
sonrakini ise inekle keçi sütü karışık yaptım yiyor :)

ben özellikle sordum keçi sütünü. inek sütüyle yap, içeriği daha zengin dedi. ama hazırlardan da yapmak istemiyorum. ist.da taze süt satan çiftlikten getiren sütçü var ya o yada sek günlük cam şişe alcam..

kızlar oğlum 3 gündür bir konuşuyor bir konuşuyor Allah Allah yani neler anlatıyor anlamsız sesler çıkarıyor durmadan mla mla yablü maamm eebuuu aguu durmadan söyleniyor yaa anne diyor bir de çok net bazen de ananne diyor annem öıldırıyor. sizinkiler de konuşuyor mu? çene düşük ama dönmekten haber yok tembel sırtüstü yatıyor. ve deli gibi tv seyrediyor yaa. açmayalım diyorum dinlemiyo evdekliler bişi olmaz diyolar.

barışta öyle hiç çenesi durmuyo sürekli bişeyler anlatıyo
uzun zamandır anne diyo atti diyo şimdide gel desin diye uğraşıyom ama henüz başaramadık
tv ye alıştırmayın bence genelde hiperaktif yapıyo çocukları

kızlar neden hepiniz ek gıdaya başladınız yaa benim doktorum ilk 6 ay kesinlikle anne sütü ek gıdaya başlamıycaz dedi.anne sütüyle bu kadar güzel kilo alan bir bebeği ek gıdaya geçirmeye gerek yok dedi. sizler emzirmiyo muydunuz neden erken ek gıdaya geçtiniz daha 4 aylıkken ilk 6 ay anne sütü diye heryer söylüyor. doymuyor muydu bebekleriniz merak ettim de biz geç mi kalıcaz o zaman?

diğerlerini bilmiyorum ama benim kızım senin doktorunun dediği gibi güzel kilo alan bir bebek değil, o yüzden başlayalaım dedi. kilosu şu an iyi. ama verdiğim meyve suyuda yoğurta birkaç kaşığı geçmiyor. kahvaltı, sebze püresi, çorba tarzı şeyler yok bizdede.. bende 6 ay vermicem diye diretiyordum ama dr. böyle deyince yavaş yavaş vermeye başladım. hoşuna da gitti.bayramda bana da sordular, verme sakın diye ısrarla beynime kazıdılar :) ama dr.unda bi bildiği vardır.

Son düzenleme:
anne sütüyle bu kadar güzel kilo alan bir bebeğin ek gıdaya geçmesine hiç gerek yok onları nasılsa yiyecek acele etmeyin dedi. ilk 6 ay sadece anne sütü vericez dedi.ben işe başlıcam 5. ayda başlasak dedim ben önermiyorum sütünüzü sağın getirin anneniz versin dedi. anne sütünden mahrum etmeyin bebeğinizi dedi. sanırım eyve suyu filan verince anne sütünü istemiyolarmış meyve suları tatlı olduğu için. bir de sebze çorbası verince çok iyi doydukları için uzun süre emmiyolamış ve yine istemeyebiliyolarmış filan. ama burda herkes geçince şaşırdım ben de 1 çay kaşığı verdiğinizi bilmiyodum tabiki.

Benım oglum donmeyı basardı bayramın ılk gunu ama bır erlı altta kalıyor onu alamıyor bız kaldırıyoruz artık gerıde donemıyor cunku : ))
Soyledigi seylerse anlamsız tabı ama bana ....ama...dıyor gıbı gelıyor : ) bugun de dılını cıkarmaya basladı ılk kez

1_180 cc kendi sütünümü veriyorsun mama mı? ve kaç saat aralıklarla 180 içiyorlar
2_arada başka şeylerde veriyor musun?
3_mama olarak şuan ne kullanıyorsun?.
peşpeşe birsürü soru sordum kusura bakma. benıim kıız memeyi tamamen bıraktı ne yapacagımı şaşırdımda o yüzden soruyorum. :(((( çok mutsuzummmmmm bayramım zehir oldu. 12 saat aç kalır mı bi bebek memeyi almıyor bende ha alır ha alır bekledık ve 12 saatin sonunda acile götürdum kan şekerine baktı 85 çıktı normalmış. ne yapacagım ben şaşırmış durumdayım. durup durup ağlayasım gelıyor cok bunaldım:(((

keşke sırf anne sütü olsa..mama ağırlıklı hayatım..nerde benden 180 cc anne sütü çıksın...4 -5 saatte 1 mama ..aralarda emziriyorum..aptamil 1 ,sma,aptamil nite ve keçi sütü..arada meyve püreleri..

keşke sırf anne sütü olsa..mama ağırlıklı hayatım..nerde benden 180 cc anne sütü çıksın...4 -5 saatte 1 mama ..aralarda emziriyorum..aptamil 1 ,sma,aptamil nite ve keçi sütü..arada meyve püreleri..

ikiz anneleri pek emziremiyomuş zaten caanım. kaç kişiyle konuştum hepsi mmayla büyütmüş sen arada anne sütü veriyosan o da yeter onlara canım. ben artık mamayı tamamen bıraktım.çok şükür.:nazar::nazar::nazar:

ben özellikle sordum keçi sütünü. inek sütüyle yap, içeriği daha zengin dedi. ama hazırlardan da yapmak istemiyorum. ist.da taze süt satan çiftlikten getiren sütçü var ya o yada sek günlük cam şişe alcam..

keçi sütündeki kalsiyum oranı inek sütünden daha fazla diye biliyordum..

Son düzenleyen: Moderatör:
ikiz anneleri pek emziremiyomuş zaten caanım. kaç kişiyle konuştum hepsi mmayla büyütmüş sen arada anne sütü veriyosan o da yeter onlara canım. ben artık mamayı tamamen bıraktım.çok şükür.:nazar::nazar::nazar:

canım az da olsa sırf anne sütü verebilen ikiz anneleri de var ama onların yardımcıları var,fazla yorulmuyorlar..maşallah sütün yeterli bence de :nazar:

Back
X