• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Ben 40 haftayı doldurdum. Normal doğumu çok istedim ama maalesef açılma olmadı artı oğlumda hazneye inmedi. Daha fazla bekleyip riske atmak istemedim. Çünkü açılma ihtimali çok azdı. Kısmet böyleymiş demek ki...

Son düzenleme:
42. haftaya kadar süresi var, bekleyebilirdin. Normal doğum, doğal sancılar gelmeden evvel sunni sancı ile denendi mi peki?

kızlar dün doktor 5,5 aylık olana kadar düz bir zaminde oturtmayın dedi. duruş ve şekil bozukluklarına sebep olabiliyormuş erken oturtmak. (kucakta oturabilirmiş)
ayrıca örümceği de kesinlikle önermiyorum dedi...

Son düzenleme:
42. haftaya kadar süresi var, bekleyebilirdin. Normal doğum, doğal sancılar gelmeden evvel sunni sancı ile denendi mi peki?

41. haftadaydım. Normalde olması gerekenin çok üzerinde duruyordu. Oğlum aşağıya inmemişti hiç açılmada olmamıştı. Doktorda beklesem dahi çok düşük yüzde verince bende beklemek istemedim. Oğlum biraz inmiş olsa suni sancı deneyecektik ama maalesef...

elfida77 senle aynı durumdayız bendede hiç çok düşkünlük olmadı sexe karsı.eşimi çokkk seviyor ve çekici buluyorum ama bana malesef manasız geliyor ayrıca dogumdan sonra emzirmek beni çok tuhaf rollere itti çok karmaşık bir durum yaşadım ilk birliktelikte.ne dogummuş arkadas:27::27:

ya kızlar bende doğumdan bir hafta sonra ortaya çıktı. dizim yan tarafından başlıyor bir karış yukarısı ve bacağımın üstüne doğruda biraz yayılan bir uyuşukluk hissi ve elimle bastırınca sanki içi çürümüş gibi acı hissi var. önce ortapediste göründüm. bel filmi istedi. sonra disklerde daralma var onun neticesinde bacağınızda bu şikayet oluşmuş. hızlı kilo alımı ya da ameliyat sonrası yanlış bir hareketten olmuştur zamanla geçer dedi.
2 ay geçti geçmeyince bende fizik tedavi uzmanına gittim. bel filmine baktı bir sorun yok belde dedi. muayene etti. sizin sorununuz sinirlerle alakalı. ordaki bir sinir zarar görmüş ve bu geçecek bişey değil dedi. hiç dayanamazsam ordaki sinir küçük bir operasyonla yakılabilirmiş.
yani daha hangi doktora gidilir bunun için?
benim canım yanıyor ya... sizdede böyle bişey oldu mu merak ettim.

Bence sabırla doğal sancıların gelmesi beklenmeli. Toy anneler genelde sabırszı olabiiyor ya da normal doğmdan korkuyorlar, korkutuluyorlar da. Son durumda(42 hafta dolduğunda), bebeğin hareketlerinde azalma ya da sorun gözlendiğinde yani anne ve bebek hayatının önceliğinde sezeryana sözüm yok. Ama doğal ve normal olan normal doğum. Olumlu bakış açısı çok önemli. Ben 2.yi yani kızımı 2-3 saat gibi bir sürede çabucak ve kolaycak doğurdum, hamilelik boyunca da hep olumlu düşündüm, doğumdan hiç korkmadım.

ya kızlar bende doğumdan bir hafta sonra ortaya çıktı. dizim yan tarafından başlıyor bir karış yukarısı ve bacağımın üstüne doğruda biraz yayılan bir uyuşukluk hissi ve elimle bastırınca sanki içi çürümüş gibi acı hissi var. önce ortapediste göründüm. bel filmi istedi. sonra disklerde daralma var onun neticesinde bacağınızda bu şikayet oluşmuş. hızlı kilo alımı ya da ameliyat sonrası yanlış bir hareketten olmuştur zamanla geçer dedi.
2 ay geçti geçmeyince bende fizik tedavi uzmanına gittim. bel filmine baktı bir sorun yok belde dedi. muayene etti. sizin sorununuz sinirlerle alakalı. ordaki bir sinir zarar görmüş ve bu geçecek bişey değil dedi. hiç dayanamazsam ordaki sinir küçük bir operasyonla yakılabilirmiş.
yani daha hangi doktora gidilir bunun için?
benim canım yanıyor ya... sizdede böyle bişey oldu mu merak ettim.

nazo aynısı değil ama bir benzeri bende oldu. sürekli belim ağrıyordu. iğne yapılan omurum sürekli ağrıyordu. zamanla bacaklarıma vurmaya başladı.dizimle göbek arası diyim yani üst bacaklarım ön kısmı. sonra baktım gece yataakta yatarken ayak parmaklarım uyuşuyor, ayağımın altı karıncalanıyor. korka korka nasıl gittim doktora anlatamam. tabi aklımdada hep kötü senaryolar. gidip doktora anlatır anlatmaz güzelce eliyle birde çekiçle muayene etti belime dokunmadı sadece bacaklarımı ayaklarımı ve sırtımı. sonra hemen bana döndü ve hamileliğinde ve lohusa iken kaç kg aldın dedi. kesinlikle aşırı kilo alımına bağladı. iskelet taşıyamamış vücudu. birde baharı sürekli ayakta sallıyordum o zamanlar. halıda oturmaktan popom dümdüz olmuştu. dr dediki fazla kilonun tamamını atana kadar buna benzer ağrılar yaşayacaksın. ama geçecek dedi. ilaç verdi ilaçlarıda aldım ama ben ilaç kullanamıyorum yani elimde değil hayatımda kullandığım ilaç sayısı sınırlıdır. ben kilo verdikçe geçmeye başladı. şuan ara ara oluyor.

canım bende tüm kilomu nerdeyse son ay aldım. heralde ondan oldu. ama sinir bozuyor ben ne zaman bacağıma dokunsam acıyor. bazen az bazen çok ama hiç geçmiyor.
sende ortapediste mi gittin?

Bence sabırla doğal sancıların gelmesi beklenmeli. Toy anneler genelde sabırszı olabiiyor ya da normal doğmdan korkuyorlar, korkutuluyorlar da. Son durumda(42 hafta dolduğunda), bebeğin hareketlerinde azalma ya da sorun gözlendiğinde yani anne ve bebek hayatının önceliğinde sezeryana sözüm yok. Ama doğal ve normal olan normal doğum. Olumlu bakış açısı çok önemli. Ben 2.yi yani kızımı 2-3 saat gibi bir sürede çabucak ve kolaycak doğurdum, hamilelik boyunca da hep olumlu düşündüm, doğumdan hiç korkmadım.

tebrik ederim normal doğuranları yürekten tebrik ediyorum. benim hiç cesaretim olmadı hep korktum, sezaryanla doğum yaptım. eşim ve ben özellikle istedik. şuanda bir çocuk daha planlamızda yok ama illaki olacak ilerde yani 10 yıl sonrada olsa bu çocuk tek kalmamalı. zaten normal doğum şansım artık yok. belki büyüyünce korkmazdım :27: neyseki sezaryandan sonra sadece 1 geze yattım. sonra pıtı pıtı ayaktaydım. ben az evvelde yazdım ilaç kullandığım çok nadirdir. doğumdan sonra o kdr serum ve ağrı kesiciyi biranda alınca herkül gibi olmuştum :111::111:

Ben de gebelik boyunca sancı çektim belimden. Gecelerim zindan geçti. Yan döndüm olmadı, düz yattım olmadı. Yere uzanıp çoğu geceleri ağladığımı bilirim. Gebeliğin daha 1. ayında, daha gebe olduğumu bilmiyorken, kanepeyi 5-10cm kadar çekivereyim dedim. Sonuç 9 ay boyunca işkenceli geceler. Ve daha da acısı FITIK. Maalesef fıtık olmuştum. Hala sıkıntısını çekiyorum ama gebeliğin verdiği sıkıntıyı doğumla birlikte üstümden attım. Allah kimseye vermesin. Belinizi yani vücudunuzun temelini iyi koruyun. İnsan başına gelince biliyor, doktor ağır kaldırma dedi, gel de kaldırma, hayatın yükü insan oğlunun omzundan, fıtık oldu diye azalmıyor. Daha da biniyor. Allah kimseyi benim gibi kıvrandırmasın....:59:

canım bende tüm kilomu nerdeyse son ay aldım. heralde ondan oldu. ama sinir bozuyor ben ne zaman bacağıma dokunsam acıyor. bazen az bazen çok ama hiç geçmiyor.
sende ortapediste mi gittin?

hayır canım ortapediste randevu almak istedim şikayetimi sordular anlatınca beyin ve sinir cerrahına randevu verdiler.

Böyle bel, bacaklar hatta ayağa vuran şikayetleri olanlar beyin cerahisine gitmeli. Ben 2 defa ortapediye, 2 defa nöroşuriji yani beyin cerrahisine gittim. Fizik bölümü de bir tercih ama Beyin Cerrahisi öncelik olmalı...

Nazocum senle tam aynı değil ama doğumdan sonra 2,5 ay dizlerim çok ağrıdı benimde hatta topicte bir-iki arkadaşda daha bunun şikayetini duymustum.nerden çıktı diye çok üzülüyordum..ama kendiliğinden geçti..seninkide geçer inşallah çok geçmiş olsun..

Gürsoycum sana da büyük geçmiş olsun..

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Ben çıkıyorum. Daha görüşürüz inş. Kızımın altını açayım... bye

Back
X