• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

herkese selammmmmm
bize de demir ilacıyka birlikte ek gıdalara geçiş yaptırdı doktorumuz..aynı düşünmüşler yani..bizimki de ek gıdalarla demire başlamamız lazım dedi..
ama tam bir başlangıç denmez..alıştırma gibi..
gün aşırı veriyorum hergün değil..meyve suyu az çorba gibi..yoğurt 2 kere verdim mayalayamıyorum iyi..

siz bizden 2 hafta ufaksınız ondan biraz daha bekletmiştir belki

Eveeet biz daha ufakmışız demek ondan:))

Merhaba arkadaşlar,
bizim de rota virüs aşısının 2. dozları ve hemogram tahlilimiz yapıldı..Almina elinden kan alınırken çığlığı bastı ama Çınar anlamadı bile..Hiç sesi çıkmadı,hayret ettim..:1: sonuçlar gayet iyiydi..

pekmezi daha fazla kullanmaya başlayın dedi..

reçel vs vermeyi hiç düşünmüyorum..mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıcam şekerli gıdalardan..

dr un odasındayken hemşire mi yoksa başka görevi olan bir kız mı anlayamadım,Almina yı kucağına alıp yanağından öptü..Sinirlerime zor hakim oldum,çakıcaktım suratının ortasına görecekti minnacık bebeği öpmeyi..ters ters baktım,ben alayım dedim..dr görmedi..çok geriliyorum öyle durumlarda..dr da hiç uyarmıyor mu öpmeyin gelen küçük bebekleri diye anlamadım gitti...:50:

Son düzenleme:
1. gün:
Böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum. Hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış. nerden nasıl bulunur bu ya? hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.
2. gün:
...Meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık yok, süt başka yerde mi? Neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! Çok yalnızım be sözlük. hayır bişi değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa! uykum geldi yine. zzzzz!
3. gün:
Memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. İyi ki varsınız.
4. gün:
Bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. Memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor nasılsa.
5. gün:
Dikkatimi çeken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum . pPat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.
6. gün:
Avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, maymun oldum iyi mi? bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha çok süt içeyim en iyisi. Hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma geldi, kestiler hortumu yaa.
7. gün:
Bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. Yine uykum geldi.Zzzz..
8. gün:
Biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık.
9. gün:
Çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. Bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.
10. gün :
Sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
11.gün:
Al işte, başladı yine bir arıza. Sütten sonra çok feci karnım ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum çıkaracağım diye. Sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.
12. gün:
Bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker.
13. gün:
Annemin suratına kustum. tamam utandım biraz da insan kusmuklu bebeği öper mi yaa. Ayıp oldu di mi? Naapıyım , neyse fazla kızmadı herhalde.
14. gün:
Anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor
15. gün:Topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar
16. gün:
Sütü çok sevdiğimi bir kez daha anladım, ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben.
17. gün:
Etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. Bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. Yüze ve gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. Diğer yandan annem bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.
18. gün:
Elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor. Sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar.
19.gun:
Nihayet eve gidip gelen adamın neden eve sadece aksamları geldigini anladı.m Megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz caliiyomus.. aferin gozume girdi simdi bak!..
20. gün:
Tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık. Ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi.

kızlar muhtemelen daha önce okumuştursunuz ama belki okuyaman arkadaşlar vardır.benim çok hoşuma gitmişti ilk okudugumda şimdi nette gezerken tesadüf gördüm paylaşmak istedim

geçmiş olsun..bende sinir oluyorum benden habersiz öpüldümü..öpmeyin diyorum bu defa ellerine dokunmak istiyorlar ama ellerinide sürekli emiyor..çoğu zamanda ben uyarana kadar ellenmiş oluyor..

merhabalar...
dün gece burayada yazmıştım kızım 22:00de uyudu diye. saat 02:00 sularında uyandı ve 05:00 e kadar uyumadı. ben direk iptal tabi :37:
bugün aşımız vardı. benim hiç halim yok aşıdan sonra huysuzluk ederse yada ateşi çıkarsa uğraşacak enerjim yok. yarına bıraktım artık. bir günden birşey olmaz sanırsam.. :26:

selam kızlar,

ne kadar çok yazmışsınız geçmişi okumaktan gözlerim ağırdı.
medacım geçmiş olsun inş en kısa sürede barış bebek sağlığına kavuşur.

merhabalar...
dün gece burayada yazmıştım kızım 22:00de uyudu diye. saat 02:00 sularında uyandı ve 05:00 e kadar uyumadı. ben direk iptal tabi :37:
bugün aşımız vardı. benim hiç halim yok aşıdan sonra huysuzluk ederse yada ateşi çıkarsa uğraşacak enerjim yok. yarına bıraktım artık. bir günden birşey olmaz sanırsam.. :26:

kendı elinle kızına nazarmı ettin kızınaa ...
belkide karnı acıkmıştııı ...
benmkide emmek için çook uyanıor gecee
sabahtaaa saat 6 dedinmi ayaktaaa
hadi hafta içi çalışıorum kalkmak zor olmuyorrr...
ama pazar gunleri altıda uyanıoryaaa resmn çöküyorm

Evet kızlar yeniden herkese merhaba..
Yaklaşık 10 gündür 5 ADSL kutusu değiştirdikten sonra tekrar sizlerle birlikteyim..

Ayrı kaldığımız zaman zarfında neler oldu neler bir bilseniz..
İlk konumuz Sevgili Kızım Zeynep..
26 Kasım'da doktorumuza gittik.. Kızım bu ay 600 gr almış..
Sadece anne sütüyle besliyorum ve doktorumuzun da tavsiyesiyle sadece anne sütüyle beslemeye devam ediyorum..
Allahtan sütümüz var da besleyebiliyorum...
Doktor D Vitamini damlasına devam dedi..
Ek olarak hiçbir şey vermiyorum dedi..
Bende peki ya demir dedim.. 9. ayda bebeğe kan testi yapacağım, senden yeteri kadar alıyordur merak etme,
eğer testten sonra değerleri eksik çıkarsa ancak o zaman demir ilacına başlarız, ezbere karar vermeyelim dedi..
Oturtmak için çok erken dedi.. Sabahtan akşama kadar uyumayabilir bile meraklanma dedi..
Hmmm ek gıdaya 6. ay geçeceğiz dedi...

2. konumuza gelince işyerimle ilgili..
Ücretli iznimi kullandıktan sonra ücretsiz izin hakkımı kullanmak istemiştim..
Ama bu durumu işyerimle sözlü olarak konuşmadım.. Çünkü onlara güvenmiyordum..
Hemen işten çıkartırlardı..
Ben ne yapmıştım.. Noterden işyerime Ücretsiz İzne Ayrılacağıma dair bir ihbarname çekmiştim..
Ve bilin bakalım ne oldu?
İşyerim Ekim ayında açılan İhaleyi kazanamadı ve Ocak ayının sonunda kapanıyor..
Yani 3 senelik ihbar ve kıdem tazminatımı ayrıca da işsizlik paramı alabiliyorum... :52:
Eğer bu ihbarnameyi çekmeseydim beni direk işten çıkaracaklardı..
Tabi benim tazminat da hayal olacaktı..
Ama Allaha şükür bir abimin bana yol göstermesiyle iyi ki de böyle birşey yapmışım..
Yani bu sevindirici haberi de sizinle paylaşmak istedim..

Kolay gelsin herkese

merhaba kızlar...
hava muhteşem burda.çocuklarla yürüyüş yapıp geldik.kızımı uyutup size bi bakayım dedm...

kendı elinle kızına nazarmı ettin kızınaa ...
belkide karnı acıkmıştııı ...
benmkide emmek için çook uyanıor gecee
sabahtaaa saat 6 dedinmi ayaktaaa
hadi hafta içi çalışıorum kalkmak zor olmuyorrr...
ama pazar gunleri altıda uyanıoryaaa resmn çöküyorm

evet esma ya zorla nazar değdirdim yani :59:
karnı doyuyor tatlım doyuyorda şu demir ilacı kabız etti kızımı. ıkınıyor devamlı. yapamayınca basıyor yaygarayı. tabi bu böyle sabaha kadar sürünce ben harap bitap!
bu arada bugün yoğurdu daha bi normal karşıladı. yine yüz buruşuyor ama daha az :21:

evet esma ya zorla nazar değdirdim yani :59:
karnı doyuyor tatlım doyuyorda şu demir ilacı kabız etti kızımı. ıkınıyor devamlı. yapamayınca basıyor yaygarayı. tabi bu böyle sabaha kadar sürünce ben harap bitap!
bu arada bugün yoğurdu daha bi normal karşıladı. yine yüz buruşuyor ama daha az :21:

evet demir önce kabız yapıormuş cnmm...
ıkırken uyumaları çok zorlşıorr bende oğlumun yanına uzanıp totsunu pışpışlıyorummm..
ğere 2 gun se kabızlığı mudaha etme cnm biraz beklee ...
bu arada üzüm suyuda ii geliorr ben elme suyu kabız eder diye arada uzum suyuda verdım iii geldii haberin olsun cnm

selam fıstıklar
herkes nerdeeeeeeeee
oğluşumu çıkardım gezdirdim,şimdide uyuyor fındıgım.
Bugün biraz elma suyu tattırdım ona birçay kaşığı kadar,bayıldı yavrum daha çok istedi ama vermedim tabi keretaya :20:

benim bildiğim elma suyu kabız yapmaz aksine bağırsakları çalıştırır ve yumuşatır..Arasıra içiyorum evde,sıpalara da veriyorum.doktorumuz verebilirsin demişti..Kabızlık sorunumuz hiç olmadı çok şükür :nazar: :nazar:

Son düzenleme:
benim bildiğim elma suyu kabız yapmaz aksine bağırsakları çalıştırır ve yumuşatır..Arasıra içiyorum evde,sıpalara da veriyorum.doktorumuz verebilirsin demişti..Kabızlık sorunumuz hiç olmadı çok şükür :nazar: :nazar:

ayy bilemedum şimdiiii...
benmkinde yaptı şeker o zman başka şeydendir belki

demir damlasını gün aşırı veriyorum..yani 1 gün veriyorum 1 gün vermiyorum ..

.

almina ben seni rüyamda gördüm biliyomusun? şimdi seni görünce hatırladım :31:
izmire gelmişsin beni çağırıyorsun geziyoruz beraber inciraltında :52:
hayır olsun...

1. gün:
Böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum. Hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış. nerden nasıl bulunur bu ya? hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.
2. gün:
...Meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık yok, süt başka yerde mi? Neyse biraz daha emdim geldi, fazla abanınca meme sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! Çok yalnızım be sözlük. hayır bişi değil içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en azından, bak yine aklıma geldi, hortumu bile kestiler yaa! uykum geldi yine. zzzzz!
3. gün:
Memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. İyi ki varsınız.
4. gün:
Bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere gittik galiba. Memeden ayrılınca bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum, uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri geliyor nasılsa.
5. gün:
Dikkatimi çeken bir noktada şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum . pPat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de çatlatmasak daha ilk günden.
6. gün:
Avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen tutuyorum, maymun oldum iyi mi? bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha çok süt içeyim en iyisi. Hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı, nerde o eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi em allah em, bak yine aklıma geldi, kestiler hortumu yaa.
7. gün:
Bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. Yine uykum geldi.Zzzz..
8. gün:
Biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık.
9. gün:
Çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. Bu süt her derde devaymış, bugün bunu gördüm.
10. gün :
Sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya, vitaminmiyiş neymiş.
11.gün:
Al işte, başladı yine bir arıza. Sütten sonra çok feci karnım ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile giriyorum çıkaracağım diye. Sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.
12. gün:
Bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma, yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker.
13. gün:
Annemin suratına kustum. tamam utandım biraz da insan kusmuklu bebeği öper mi yaa. Ayıp oldu di mi? Naapıyım , neyse fazla kızmadı herhalde.
14. gün:
Anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor
15. gün:Topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt verince sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet yaptırmıyorlar
16. gün:
Sütü çok sevdiğimi bir kez daha anladım, ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben.
17. gün:
Etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. Bir de bu eller ve ayaklar bana mı ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. Yüze ve gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. Diğer yandan annem bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha iyi olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.
18. gün:
Elime torbalar taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara bere de yapmıyor. Sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi düşünüyorlar.
19.gun:
Nihayet eve gidip gelen adamın neden eve sadece aksamları geldigini anladı.m Megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz caliiyomus.. aferin gozume girdi simdi bak!..
20. gün:
Tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık sık. Ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi.

kızlar muhtemelen daha önce okumuştursunuz ama belki okuyaman arkadaşlar vardır.benim çok hoşuma gitmişti ilk okudugumda şimdi nette gezerken tesadüf gördüm paylaşmak istedim

süpermiş çok beğendim ben daha önce okumamaıştım

Back
X