• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

bu arada şu yorumuna canı gönülden katılıyorum canım.temmuz bebekleride anneleride çok güzelbenim gördüm tüm anneler bebeklerini aratmıyor.hepsi güzel maşşş.ben burda kkgm yi çok merak ediyordum onuda gördüm rahatladım :D ama tam bekledigim gibiydi çok tatlı yüzü var..

doktor bide elini kızımın ağzına soktu.yıkamadan şaşırdım bişi diyemedim.gelirkende otobusde kadınlar ya elini tutmyaya kalktılar ya yananı sıkıyor.hele biri otobusden iniyorum tutmuş yanaklarını.ya ben bide karşımdakini uyaramamda .çoçugumu çekiyorumm direk.aman ya bugün niyeyse uyuz oldum herkeze
dok

ya evet bu doktorlar direkt eller çocuğun ağzında 2 hafta kadar oluyo diş sandık huysuzluğunu doktora götürdük elinde reçeteler vs masasına dokundu sandalyesine onun öncesinde bizden önceki hasta çocuklara dokunuyo yani böyle şeylere çok dikkat ederim sinir oldumda doktora da bişe denmiyoki muhtaç olunca :(

kızlar birde demire biz başlamadık dr bişe demedi kan tahlili fln da yapmadı başlanması gereken birşeymi :18:

:))
aa kkgmyi ben görmedim kız nerden gördün sen:)gerçi çocuklardan belli güzelliği ama...

bu arada şu yorumuna canı gönülden katılıyorum canım.temmuz bebekleride anneleride çok güzelbenim gördüm tüm anneler bebeklerini aratmıyor.hepsi güzel maşşş.ben burda kkgm yi çok merak ediyordum onuda gördüm rahatladım :D ama tam bekledigim gibiydi çok tatlı yüzü var..

kızlar birde demire biz başlamadık dr bişe demedi kan tahlili fln da yapmadı başlanması gereken birşeymi :18:
aşısında veririler sağlık ocagında kan ilacı canım
:))
aa kkgmyi ben görmedim kız nerden gördün sen:)gerçi çocuklardan belli güzelliği ama...
kız bir kere koydu fotosunu o gün geri kaldırdı.aynen bende öle düşünüyordum.kızı çok tatlı maş.bide diyolardı yorumlardaannesinebenziyor falan diye.gerçekden çoçuklarından belli.

kız ilke ne kadar tatlı olmuş.gözlerini yenifark etiim.çok güzel rengi maş..değişmez bence artık rengi

canım vermedilerse al istersen.ben salı günü aşı olmaya gidicem.öğrenirim ismini ne kadar verilceni.bide dişlere leke yapmaısn diye bir şey yapılıyormu bilgisi olan varmı acep

ağzını sildiğimiz mendiller varya,onlarla siliyordu yengem demir verdikten sonra.

kızlar herobabynin gece mamasını almıştım dün yulaflı falan.
ondan mı bilmiyorum ama ilkenin ağzının kenarında minik kızarıklıklar var.
çok belli değil minik minik.
bir daha vermiyim di mi alerji falan yapmış olabilir mi?

canım zeyneptede oluyor o kızarıklıklar. ciltleri hassas ya ondan sanırım, sonra geçiyor, yıkıyorum suyla.. bende yulaflı buğdaylı hero baby almıştım, şimdi pirinçli sütlü var acil durumlar için..

ağzını sildiğimiz mendiller varya,onlarla siliyordu yengem demir verdikten sonra.

dişinimi ağzınımı canım.dişde leke yapıyormuş.ben doktora sordum güneşde verme dedi.sanki kışın ortasında güneş bulcam.bide ışıkta verme dedi:Smeyve suyuna katabilirmyiim dedim kat dedi.sizler sordunuzmu hiç doktora meyve suyuna falan katılıp katılmadıgını.

dişinimi ağzınımı canım.dişde leke yapıyormuş.ben doktora sordum güneşde verme dedi.sanki kışın ortasında güneş bulcam.bide ışıkta verme dedi:Smeyve suyuna katabilirmyiim dedim kat dedi.sizler sordunuzmu hiç doktora meyve suyuna falan katılıp katılmadıgını.

dişini siliyordu,yani damaklarını dişi çıkana kadar.
biz henüz başlamadık demire.

canım vermedilerse al istersen.ben salı günü aşı olmaya gidicem.öğrenirim ismini ne kadar verilceni.bide dişlere leke yapmaısn diye bir şey yapılıyormu bilgisi olan varmı acep

tmm canım olmazsa bende sorayım üstüne birde niye işlerini doğru düzgün yapmadıklarını söylerim içim soğur önemli bişese nasıl verilmez hayret sürekli özele gidiyoruz dr bişe demedi aşımız sağlık ocağında yapılılyo ordakilerin yaptıkları aşıdan bile korkuyorumm

kızlar ayrı odaya yatırmak için geç kalmayın bence. kendini bildikten sonra alıştırmak çok zor oluyormuş. benim yeğenim asla kendi odasında yatmak istemedi koca eşek olana kadar. ayrı yatırsalar da gece yanlarına gidip annesini çağırıyordu,uyumuyordu yoksa.
o yüzden erkenden alıştırmak bence daha iyi. ben bir süredir odasında yatırıyorum. bana çok zor oluyor tabi,gece sık uyanıyor. kalk,odasına git,getir,emzir,tekrar odasına götür falan ama alışması için katlanıyorum zorluklarına. odası hemen bizimkinin yanında,azıcık mızlasa bile duyuyorum. hem de beşiğindeyken hiç rahat yatamıyordu. şimdi yayıla yayıla uyuyor. gece ilk uyanışında yüz üstü yatırıyorum,sonrasına hep öyle uyuyor. sadece ilk yatırdığımda sırt üstü. bizim şimdilik böyle gidiyor bakalım. inşallah geceleri daha az uyanmaya başlayınca rahat edicem.
siz de,benim kendi fikrim,odası varsa orda yatırın. sesini duymam diyorsanız bile telsiz falan alabilirsiniz bence.

herkese selam kızlar...
ben oğlumu hiç yatağa yanıma almadım.şimdide odasında uyuyor geceleri mık dese uyanıyorum zaten odada kanepe var gidip emzirip yatırıyorum en ufak sesden uyanıyor o yüzden odasında daha güzel uyuyor gibime geliyor tabi bazı geceler sapıtıp beni de sapıttırıyor :111: ama olacak o kadar...

kızlar bugün kötü bi gün geçirdim kızımın aylık kontrolü vardı saglık ocagında benim kız kollarını sürekli geriye dogru tutuyordu dr da farketti bugğün bunda bi sorun var dedi inş.degildir ama sipastik olabilir dedi benim elim ayagım boşaldı bayılacam zanneettimmm o kadar kötü oldum ki anlatamam ordan aldım hemen hastanedeki dr a götürdüm saglık oacagındaki dr böyle diyyo ne olabilir dedim dr iyice muayene etti bi sorun yok dedi anne karnınıdaki yatış pozisyonunu bırakmamış ondan dedi çok korktum gerçeten bi şey var diye ama çok şükür saglıklıymış allah kimseye vermesin :25:

canım çooooooooookkk geçmiş olsun. sağlık ocaklarındaki doktorlara çok güzel şeyler söylemek istiyorum :117: ama 6 yıllık emekleri için susuyorum. bana da sağlık ocağındaki doktor bu çocuğun bıngıldağı küçük erken kapanırsa beyni gelişmez demişti ben de mahfolmuştum. 4 aylığız hala bıngıldayımız kapanmadı.

kızlar şimdi doktorla konuştum kuzeyin herhangi bir alerjisi yokmuş

sırtındaki kızarıklıklar için krem verdi o onu rahatlatır dedi

çok mutluyum eve gideyim oğluma yoğurt mayalayacağım yesin tosbam güzelce

bende diyeti bozdum ayranın dibine vuracağım çok severimde

aman çok şükür. tekrar çok geçmiş olsun canım.

evet canım aynen benimkide öyleydi her ay (ki 2.ayında 2kgdı) 1 kilo alırken geçen ay 700 gr ve bu ayda 500 olunca bi düşündüm dedim artk böyle grm grm mı alck die aslnda bnmkide hiç fena diilmiş çünkü benmkide 4.ayında 2 katıydı fazla abartıyorum bu durumu sanırım yada diğer aylar gelişim hızlı olduğu için bana pek bi az geldi 69 cnm 8 kilo bnmki maşallah:nazar: ozaman normaldir benimkide
ne biliyim ya çok evhamlıyım bende elimde diil ama fazla takıyorum :69:

canım ya sizin kilonuz gayet iyi :nazar: :nazar: :nazar: bugün 4. ay kontrolüne gittik yavrum sadece 170 gr almış 6550 olmuş çok canım sıkıldı bu ay için en az 300 gr alması gerekiyormuş. halbuki oğlum emiyor sütüm var gibi geliyordu ama yetmiyormuş :59: 10 gün sonra kilosunu kontrol edecek olmazsa ek gıdalara başlıcaz bizde

kızlar herobabynin gece mamasını almıştım dün yulaflı falan.
ondan mı bilmiyorum ama ilkenin ağzının kenarında minik kızarıklıklar var.
çok belli değil minik minik.
bir daha vermiyim di mi alerji falan yapmış olabilir mi?

canım benim oğlanın ağzının etrafında da minik kızarıklıklar var kendi tükürüklerinden olabiliyormuş doktor öyle söylemişti birde ağzını sildiğiniz bezlerin temizliğine ve yumuşaklığına dikkat edin demişti. mama yapmış olabilir mi bilmiyorum. çok çabuk geçer insallah. bu arada sen ilkeyi hangi doktora götürüyorsun?

biz bugün kan verdik sonuçları kontrole gidince alacağız ona göre demir ilacı başlayacak doktorumuz. ama kan alırlarken öldüm öldüm dirildim. damarı bulamadı hemşire iğneyi elinin içinde hareket ettiriyor offf çok kötüydü sırtımdan ter çıktı nerdeyse ağlayacaktım canım oğlum içini çeke çeke ağladı :14:

ayy elinden kan mı alıyorlar ilaca başlatmadan önce
çok kötüymüş
bir dahaki gidişte alcaklar heralde bizden de

[QUOTEbiz bugün kan verdik sonuçları kontrole gidince alacağız ona göre demir ilacı başlayacak doktorumuz. ama kan alırlarken öldüm öldüm dirildim. damarı bulamadı hemşire iğneyi elinin içinde hareket ettiriyor offf çok kötüydü sırtımdan ter çıktı nerdeyse ağlayacaktım canım oğlum içini çeke çeke ağladı ][/QUOTE]

kıyamadan yaa benim oğluşum 20 gün küvezde yattığında da aynı şeyleri yaşamıştık hemşire damarı bulamaz vs insan dayanamıyo

canım zeyneptede oluyor o kızarıklıklar. ciltleri hassas ya ondan sanırım, sonra geçiyor, yıkıyorum suyla.. bende yulaflı buğdaylı hero baby almıştım, şimdi pirinçli sütlü var acil durumlar için..

mamadan diil midir o zaman?
anneme de sordum mamadan olmaz dedi çok minik zaten dikkatli bakınca belli oluyo...
zeynep yiyo mu peki mamaları?

tmm canım olmazsa bende sorayım üstüne birde niye işlerini doğru düzgün yapmadıklarını söylerim içim soğur önemli bişese nasıl verilmez hayret sürekli özele gidiyoruz dr bişe demedi aşımız sağlık ocağında yapılılyo ordakilerin yaptıkları aşıdan bile korkuyorumm

canım bizim drumuz önümüzdeki ay tam kan sayımı isteyecekmiş eğer gerekirse demiri o zaman verecekmiş.
her bebeğe verilmiyo ihtiyaç varsa veriliyo diye biliyorum ben...
çakırcım benim eşim banka mensubu olduğu için kendi emekli sandığının dru var ona götürüyorum.
ismi candan çıray, özel muayenesi var mı bilmiyorum.
bir de ben özel levent hastanesinde doğum yaptım ordakine de götürdüm 2 kere.
o da şeker bir bayan ismi imre ince..

canım bizim drumuz önümüzdeki ay tam kan sayımı isteyecekmiş eğer gerekirse demiri o zaman verecekmiş.
her bebeğe verilmiyo ihtiyaç varsa veriliyo diye biliyorum ben...

en azından bilgim oldu olmazsa 5. ayımızda kan sayımı yaptırtayım ona göre kullanalım ezbere kullanmamış olurum hem saol canım

kızzlar birde bıngıldaklarımız ne zaman kapanacak kapanan varmı ben ilk zamanlar deviti çok unuttum üstüste 3-4 gün fln zararı olmaz inş şimdi çok dikkat ediyorum

çok teşk ediyorum cnm benimmm.sen de çok güzelsin :16:

Back
X