• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Kızlar bu arada tayin bekliyordum ya
Olmuş
bugün açıklanmış
Kadrom artık anadolu lisesine çıkmış
Ayy ben halk eğitim merkezinin olmasını istiyordum ama
Oraya kimseyi atamamışlar
Hayırlısı
Hiç lisede öğretmenlik yapmamıştım
Biraz da evime uzak ama
araba benim olacak artık iyi tarafı
İkinci dönem başlayacağım herhalde.

Olmuş
bugün açıklanmış
Hayırlısı
Biraz da evime uzak ama
halk eğitim olmamasına üzüldüm canım ama hayırlısı olsun
yeni ortam yeni insanlar yani bir yıl herşey çok daha güzel olur inşallahhh
miss tokat senin ilk tayin yerin di mi?
ne zaman başka bir ile tayin falan isteyebileceksin yada düşünüyor musun?

Relax olun kiZlar 2 gunluk dunyada erken yipranip yaslanmayin.
Simdi diyeceksinizki hacer cok rahatsin.asla degil.benim esimde asla ev isiyle kiziyla ilgilenmez,ilgilenemezde.cok yogun tempoda calisiyo surekli direksiyon basinda surekli bas agrisi ceker.ee su anda bende calismiyorum.ondan hicbir beklentim yok oyuzden zorumada gitmiyor.geceleri beray kalktiginda yine ben ilgileniyorum ama cok uykusuz kaldiysam sabah esim kahvaltisiz yola cikar.valla hicte sorun etmiyorum.bu sabahta cok uykusuzdum esim hazirlanmis berayida benide geldi optu ise gitti.bende dokuz gibi k.v let icin cayi koyup kahvalti hazirladim firinagidip sicak ekmek aldim.bana ilk kez k.v sabah kalkip kocana hizmet et yatma dedi.bende dedimki geceleri oglun uykusundan olmasin diye berayla ben ilgileniyorum o bana hizmet etsin hersey karsiliklidir dedim.oda sen annesin tabiki beraya sen bakcaksin diyince ben anneyim kole degilim hem berayi babamin evinden getirmedim onunda kizi dedim.sen beni yalnis anladin dedi dahada karsilik vermedim
Ama ilk kez bole sevimsiz bir diyalog gecti aramizda.sonrada uzuldum o yasli niye cvp verdim diye.

Canım benim ya kıyamam boşver...İnsan bazen tutamıyor kendini cevap vermiş bulunuyorsun...Ama madem anlayışlı insanlar diyorsun ozaman seni anlarlar canım..Yine maaşallahımı yeniliyeyim bende....Onlar yaşlandıkça aslında çocuk gibi oluyorlar..benim kayınvalidem de öyle gitgide daha da alıngan oluyor..Hatta bende bahsetmiştim oğluna halı sildirdim diye ama baksana yorgun demişti bana bende ozaman dayanamayıp cevap vermiştim üzülüyorsun ama sonuçta kendi halinide görüyorsun nasıl çabaladığını arada oluyor yani..

Olmuş
bugün açıklanmış
Hayırlısı
Biraz da evime uzak ama
Canım hayırlı olsun yeni okulun...
Umarım burada daha da mutlu olursun...

Son düzenleme:
Kızlar çok hoşuma giden bir yazı buldum..Gerçekten güzel yazmış..tamda bizlere uygun birşey olduğunu düşündüğümden sizlerle de paylaşmak istedim...Umarım sizde beğenirsiniz.

Karı-koca, çocuk doğduktan sonra anne-baba oluyor. Bakıyorum da, çocukların varlığında bazen birbirimize ANNE ve BABA diye sesleniyoruz! Varlığını bilmediğimiz dertler gündemimizin baş köşesine oturuyor. Ve sonrasında ver elini bir sürü tartışma, bir ton çekişme. Yok niye çocuğun önünde kızdın da, niye onu yedir(me)din de, vay niye hastalandı da, falan da filan.

Bunların önüne geçmek pek kolay değil anladığım kadarıyla. Ama işin bir de ötelenme boyutu var. Anneler çocuktan sonra duygusal anlamda ikinci plana atıldığını hissediyor çoğu zaman. Şöyle ki:

Bir annenin, babanın gözünde çocuktan sonraki yeri KÜÇÜK EŞİTTİR çocuk sayısı + 1

Örneğin: bir çocuğun mu var, o zaman ikinci plandasın. İki çocuğun mu var? Üçüncü plandasın. Kocanın işine ve hayatındaki diğer şeylere (arkadaşlar, futbol, spor yapmak, gazete okumak, vs.) ne kadar ağırlık verdiğine bağlı olarak bu konumun daha da ötelenebilir.

Genelleme yapmayayım. Bütün babalar her zaman böyledir demeyeyim. Politik konuşayım: Bazen, bazı babalar, bazı sözleriyle, bazı yorumlarıyla, bazı tonlamalarıyla, bir şekilde, ama bilerek ve isteyerek, ama farkında olmadan, anneye hayatındaki tek konumunun “Çocukların yemesinden, içmesinden, giyiminden Sorumlu Devlet Bakanı” olduğu izlenimini veriyorlar. Telefonda “Çocuklar nasıl?”, akşam gelince “İyi yediler mi?”… Ama bu evde birisi daha yaşıyor. Acaba o nasıl? O bir şey yiyebildi mi? Günü nasıl geçti? Sanki o önemli değil. Ya da çoook sonra akla geliyor.

Bu anne için yıpratıcı bir şey. Çünkü anne, sadece anne değil. Birey aynı zamanda. Eş. İnsan. Kadın. Özellikle ve de en çok da kocasının gözünde öyle olmak, öyle görülmek istiyor. Çünkü zaten ona gün boyu ANNE OLDUĞUNU hatırlatan ve hatta unutturmayan birçok unsur var. Bari evin erkeği onu unuttursun istiyor. Ben istiyorum. Kocam sabahları uyandığında bana ilk söylediği şeyin “Saat kaç?” yerine eskiden olduğu gibi “Günaydın bi’tanem” olmasını istiyorum. Sabahları evden aceleyle çıkarken ya da akşam çocuklara yetişmek üzere koşa koşa eve geldiğindeki öpüşmemizin görev icabı olmamasını istiyorum.

Bunları istiyorum ama acaba ben, karşı tarafın benden istediklerini, beklediklerini yapıyor muyum?

Aşk, sadece sevdiğine, ayakları üşümesin diye yün çorap almak mıdır?

Ben, kocamın kadın olarak ihtiyaçlarımı tatmin etmesini isterken, ben onun erkek olarak ihtiyaçlarını karşılıyor, ya da en azından çabalıyor muyum? “Çocuktan sonra aramız gerildi” derken belki de hepimizin oturup bunu düşünmesi lazım.

Her ilişkideki tarafların ihtiyaçları kişiden kişiye, çiftten çifte değişiyor. Kimi (aslında çoğu!) erkek önüne sıcak yemek konmasını istiyor her akşam. Kimisi karısı uykuyu sekse tercih etmesin istiyor. Kadınlarsa anlaşılabilmek, yargılanmadan, bir sorunu, çözüm önerisi sunulmaksızın anlatabilmek, sadece dinlenilmek istiyorlar genelde.

Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten işin şakası. Ancak şu bir gerçek ki, ikili ilişkilerde karşı taraftan beklentilerimiz oluyor. Bu beklentilerin hangilerini toplum şekillendiriyor (Kadın, erkeğe yemek yapar. Erkek, kadına çiçek alır…), hangileri biyolojik özelliklerimizin gereği (Kadın, erkeğe sarılıp beraber film seyretmek ister. Erkek, haftada şu kadar kez seks ister…) bilmiyorum. Ama şu bir gerçek ki kadınların erkeklerden, erkeklerin kadınlardan farklı beklentileri var.

“Kadın-erkek eşittir, eşit kalacak!” derken, karşı cinse dair beklentileri -karşılıklı olarak- unutuyor olabilir miyiz acaba?

halk eğitim olmamasına üzüldüm canım ama hayırlısı olsun
yeni ortam yeni insanlar yani bir yıl herşey çok daha güzel olur inşallahhh
miss tokat senin ilk tayin yerin di mi?
ne zaman başka bir ile tayin falan isteyebileceksin yada düşünüyor musun?

Hayır bebeğim ilk tayin yerim Bursa merkezdi
Bekardım 1 yıl çalıştım
Ahh ah ne güzel bir yıldı.
Ev arkadaşım da en yakın arkadaşımdı liseden
Çok güzel bir sene geçirmiştik

Sonra eş durumundan
İneggöle gittim 3 yıl orada çalıştım

Sonra mecburi hizmet için tokatın Erbaa ilçesine geldik
4 yıl görev yapmamız gerekiyordu ki burada bir yıl sonra mecburi hizmetler kaldırıldı
Yani biz buraya boşu boşuna gelmiş olduk
Şimdi her yıl haziranda tayin isteme hakkımız var
2 senedir istiyoruz ama çıkmıyor
Çünkü mecburi hizmetler kaldırıldığında yüksek puanlılar her yeri doldurdu
Daha doğrusu bizim istediğimiz Bursayı
Biz yine isteyeceğiz bu yıl da ama zor gibi tayin çıkması
Onun hayaliyle yaşıyorum burada
allaha şükür doğuda bir yerde diiliz
Ama yine de aileme yetiştiğim çevreye çok uzak
İyi bir yer insanları havası suyu güzel
Ama çocukla bu kadar küçük bir ilçede yaşamak iyice zor
kış gelince hava soğuksa çocuğumu alıp gidebileceğim bir yer yok
tıkılıp kalıyoruz evlere.

Yazları güzel ama kış daha uzun işte.

Hayır bebeğim ilk tayin yerim Bursa merkezdi
Bekardım 1 yıl çalıştım
Ahh ah ne güzel bir yıldı.
Ev arkadaşım da en yakın arkadaşımdı liseden
Çok güzel bir sene geçirmiştik

Sonra eş durumundan
İneggöle gittim 3 yıl orada çalıştım

Sonra mecburi hizmet için tokatın Erbaa ilçesine geldik
4 yıl görev yapmamız gerekiyordu ki burada bir yıl sonra mecburi hizmetler kaldırıldı
Yani biz buraya boşu boşuna gelmiş olduk
Şimdi her yıl haziranda tayin isteme hakkımız var
2 senedir istiyoruz ama çıkmıyor
Çünkü mecburi hizmetler kaldırıldığında yüksek puanlılar her yeri doldurdu
Daha doğrusu bizim istediğimiz Bursayı
Biz yine isteyeceğiz bu yıl da ama zor gibi tayin çıkması
Onun hayaliyle yaşıyorum burada
allaha şükür doğuda bir yerde diiliz
Ama yine de aileme yetiştiğim çevreye çok uzak
İyi bir yer insanları havası suyu güzel
Ama çocukla bu kadar küçük bir ilçede yaşamak iyice zor
kış gelince hava soğuksa çocuğumu alıp gidebileceğim bir yer yok
tıkılıp kalıyoruz evlere.

Yazları güzel ama kış daha uzun işte.
anladım canımm
evet iyi yerlere atanmak gerçekten zorr
benim kardeşimde rize çayelinde öğretmen çok istiyorlar buralara gelmeyi ama
olmuyor nasip..
orada çok sıkıldığını bildiğim için sordum canım
eminim güzle bi yerdir elbette ama insanın alıştığı bildiği insanlarla yaşaması
tabi ki daha mutlu ediyor.
anlaşabileceği sıkıntılarını paylaşabileceğin bi arkadaş..
insan çok ihtiyaç duyuyor.

yaa 2 gün şu kocaları çocuklarla bırakıp bi yerlere gidip kafa mı dinlesek :1:
temmuz annişlerini sanki buna çok ihtiyacı var :)

Kızlar çok hoşuma giden bir yazı buldum..Gerçekten güzel yazmış..tamda bizlere uygun birşey olduğunu düşündüğümden sizlerle de paylaşmak istedim...Umarım sizde beğenirsiniz.

Karı-koca, çocuk doğduktan sonra anne-baba oluyor. Bakıyorum da, çocukların varlığında bazen birbirimize ANNE ve BABA diye sesleniyoruz! Varlığını bilmediğimiz dertler gündemimizin baş köşesine oturuyor. Ve sonrasında ver elini bir sürü tartışma, bir ton çekişme. Yok niye çocuğun önünde kızdın da, niye onu yedir(me)din de, vay niye hastalandı da, falan da filan.

Bunların önüne geçmek pek kolay değil anladığım kadarıyla. Ama işin bir de ötelenme boyutu var. Anneler çocuktan sonra duygusal anlamda ikinci plana atıldığını hissediyor çoğu zaman. Şöyle ki:

Bir annenin, babanın gözünde çocuktan sonraki yeri KÜÇÜK EŞİTTİR çocuk sayısı + 1

Örneğin: bir çocuğun mu var, o zaman ikinci plandasın. İki çocuğun mu var? Üçüncü plandasın. Kocanın işine ve hayatındaki diğer şeylere (arkadaşlar, futbol, spor yapmak, gazete okumak, vs.) ne kadar ağırlık verdiğine bağlı olarak bu konumun daha da ötelenebilir.

Genelleme yapmayayım. Bütün babalar her zaman böyledir demeyeyim. Politik konuşayım: Bazen, bazı babalar, bazı sözleriyle, bazı yorumlarıyla, bazı tonlamalarıyla, bir şekilde, ama bilerek ve isteyerek, ama farkında olmadan, anneye hayatındaki tek konumunun “Çocukların yemesinden, içmesinden, giyiminden Sorumlu Devlet Bakanı” olduğu izlenimini veriyorlar. Telefonda “Çocuklar nasıl?”, akşam gelince “İyi yediler mi?”… Ama bu evde birisi daha yaşıyor. Acaba o nasıl? O bir şey yiyebildi mi? Günü nasıl geçti? Sanki o önemli değil. Ya da çoook sonra akla geliyor.

Bu anne için yıpratıcı bir şey. Çünkü anne, sadece anne değil. Birey aynı zamanda. Eş. İnsan. Kadın. Özellikle ve de en çok da kocasının gözünde öyle olmak, öyle görülmek istiyor. Çünkü zaten ona gün boyu ANNE OLDUĞUNU hatırlatan ve hatta unutturmayan birçok unsur var. Bari evin erkeği onu unuttursun istiyor. Ben istiyorum. Kocam sabahları uyandığında bana ilk söylediği şeyin “Saat kaç?” yerine eskiden olduğu gibi “Günaydın bi’tanem” olmasını istiyorum. Sabahları evden aceleyle çıkarken ya da akşam çocuklara yetişmek üzere koşa koşa eve geldiğindeki öpüşmemizin görev icabı olmamasını istiyorum.

Bunları istiyorum ama acaba ben, karşı tarafın benden istediklerini, beklediklerini yapıyor muyum?

Aşk, sadece sevdiğine, ayakları üşümesin diye yün çorap almak mıdır?

Ben, kocamın kadın olarak ihtiyaçlarımı tatmin etmesini isterken, ben onun erkek olarak ihtiyaçlarını karşılıyor, ya da en azından çabalıyor muyum? “Çocuktan sonra aramız gerildi” derken belki de hepimizin oturup bunu düşünmesi lazım.

Her ilişkideki tarafların ihtiyaçları kişiden kişiye, çiftten çifte değişiyor. Kimi (aslında çoğu!) erkek önüne sıcak yemek konmasını istiyor her akşam. Kimisi karısı uykuyu sekse tercih etmesin istiyor. Kadınlarsa anlaşılabilmek, yargılanmadan, bir sorunu, çözüm önerisi sunulmaksızın anlatabilmek, sadece dinlenilmek istiyorlar genelde.

Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten işin şakası. Ancak şu bir gerçek ki, ikili ilişkilerde karşı taraftan beklentilerimiz oluyor. Bu beklentilerin hangilerini toplum şekillendiriyor (Kadın, erkeğe yemek yapar. Erkek, kadına çiçek alır…), hangileri biyolojik özelliklerimizin gereği (Kadın, erkeğe sarılıp beraber film seyretmek ister. Erkek, haftada şu kadar kez seks ister…) bilmiyorum. Ama şu bir gerçek ki kadınların erkeklerden, erkeklerin kadınlardan farklı beklentileri var.

“Kadın-erkek eşittir, eşit kalacak!” derken, karşı cinse dair beklentileri -karşılıklı olarak- unutuyor olabilir miyiz acaba?

Güzelmiş çıktısını alıp eşime okutayım akşam,
Şu aşk eşi üşümesin diye yün çorap almak mıdır sadece cuk oturmuş bizim ilişkimize
Geçen gün bana yün çorap almış gelmiş marketten okulda ayaklarım üşüyor diye.

herkese iyi akşamlar eşlerden konuşulmuş. ben bün yaptıgımı söyleyeyim sizlere dün işten geldim yemek hazırladım.masadayız. eşim başka ne yicez gibi birşey soyledi . menü biraz zayıf geldi yani ona. bende ancak bu kadar yaptım dedim dahasını istiyorsanız sizde biraz yardım edin dedim. sonra aklıma bişey geldi. yarın mutfak senin ne istıyorsan yapabilirsin ben hiç karışmıyorum birazda senın marifetlerını görelim dedim. hayır kabul etmıyorum dedi . yok oyle ben haftanın her gunu yapıyorum.dedim. ama bi kere yaparsam her salı benım üstüme kalır falan dıye yapmak istemedi. neyse hayır yarın marifetlerını beklıyoruz dedim.

bu akşam işten geldim aman Allahımbaktım bizimki mutfakta. salatayı hazırlamış masada. kuru fasulye pişirmiş. pilav yapmak için seni bekledim lapa olur dıye yapmadım dedi ii dedim.çok hoşuma gıttı hazır sofraya oturmak. bugunden beri akşama ne pişirsem diye düşündüm butun gun kafamı meşgul etti diyor birde. eee beni düşün birde dedim hergün.....

Allahım ne çok yazmışınızzzz.. oku oku bitmiyor:))
soğolun kızlar allah bütün annelere sabır versin.
miss bende eşimle ünvç tanıştıö valla arada dağla kadar fark var. benim için yerlerde sürüdüğünü mü (gerçek anlamda) sabahlara kadar uykusuzkaldığını mı sadece bir gün için 18 saatlik ylda gelmişilğinimi (14 şubat için) bana yemek yedirebilmek için neler neler yapardı. sabah erken kalkıp kahvaltı hazırlardı. sabah bir uyanırdım beni izliyor saçımı okşuyor. ve ev işlerinde de yardım ederdi. ben hamile iken annesi bana ir laf söyledi de istersen bir daha görüşmem dedi ben olmaz öyle şey dedim bakma şimdi inkar ediyorlar ben yalan söylüyormuş o öyle bişiy demei falan yada yanlış anlamışım off off ne zaman bu jadın benim evime geldi 2.5 ay kaldı bu adam değişti... son 1 senedir burnundan soluyor herşeye bağırıyor ve hiç irşeyi beğenmiyor..
ha bazı konulrda haklı ona fazla vakit ayıramadım ama o da vaktinde öyle bir laf ettiki beni soğuttu. 'sen annesin artık böyle şeyler düşünme dedi' bende düşünmüyorum düşününce kendimi kötü hissediyorum. belki o an beni rahatlatmak için söyledi ama böyle düşünmesi beni kırdı...

ne çok konuştum yaaa hep kendimden bahsediyorum sanki dünyanın yükünü ben taşıyorum.

herkeste ufak tefek sorunla var bazılarım daha çok önemsiyor bazılaımız da pek üstünde durmuyor...

haftaa kızımın odası gelecek
baharcım kızıma oda yapayım senin deiğini yapacagım aklımda zaten :)) suan yapamam kızıma kıyamam birtek elifin odasını temizlicem görsün bakalım ben ne yapıyormuşum.

Hey Allahim yaaaa bu kocan nasil biri boyle??? Seni tebrik ediyorum boyle birine ailesine katlandigin icin.uyuz oldum hee bu kocana.sen en iyisi al cocugunu gel bize:) saka biyanada Allah sabir versin sana canim.

Günaydın hatunlar
Bugün tükkanı ben açıorum galiba
Off çok uykum var
Canım hiç bir şey istemiyor
suratım sirke satıyor
Oğluş çıkarken anladı gideceğimi
Ağla bağrış yapıştı yakama ona da üzüldüm
Koca insanı sabah akşam bıdı bıdı bıdı
İntihar edesim var offfffffffffffffffffffff
Akşama da misafir var
Börek yaptım attım dolaba gidince pişiricem
Salata basit
Bakıcıma da sütlaç yapar mısın dedim
Hem Rüzgi yer hem ikram ederim işte napıyım valla halim yok geniş menü çıkartmaya
iki kişi zaten
ve akşam yemekten sonra çaya geliyorlar yeter dimi yaa
Gönül ister neler neler yapmak ama artık can dayanmıyor
Benim bu oğlum ne zaman güzelce uyuyacak yiyecek
akşam yemek yedirmeye çalışıyorum akla hayale gelmeyecek oyunlar oynatıyorum
Bi taraftan da eşimin yok şöyle yok böyle yüksek ses tonuyla konuşmasını dinliyorum
Umutsuz Ev Kadını oldum çıktım sanki.
Hemen 20 ocak gelsin ve ben artık Bursaya ışınlanayım.

Canım benim günün için geçmiş olsun
Özgenin deli zamanı demekki
Bu hafta Rüzgar da aynı anlattığın gibi
Çılgın ötesi
Valla dediğine katılıyorum hadi büyüdü derken
biraz daha iyiye gideceğiz derken
Her geçen gün daha fena oluyor

Tatlım yarıyıl tatilinde bir buluşma ayarlarsak ben de çok sevinirim
Annemler Karacabeydeler ama ben gelirim Bursa merkeze zaten sık sık gideriz kardeşimle
Sizin için de koşa koşa giderim.

Epilasyon işine de taktım kafayı kesin yapıcam yani
Zaten küçücük bir ilçede yaşıyoruz hiç masrafımız yok bakıcı ve kira dışında
Hazır hal böyle iken halletmek istiyorum
Benim paketin içinde genital bölge,koltuk altı,bacak kol tüyleri var
Ben kolları yaptırmıycam gerk yok
Geri kalanları kökünden kurutucam:)))

Harbi bermuda şeytan üçgeniyiz:))
Kv. ve Kp. çok büyüklermiş
Tabi çekişme didişme olmaz o yaşta
Ne güzel Allah muhabbetinizi arrtırsın.

All işte bir tane daha
Benim başımdakinden sende de var sanırım
Çok zor oluyor hayatı idame ettirmek diimi
böyle insanlarla
Ne var azıcık hoşgörü,yardımseverlik,tatlı dil güleryüz olsa
Neden çağımızda bir çok ailede bu problemler var.

canım benim yapılan işler yapılmayıp birikince göze gelir. sende al kuzunu geç kenara biriksin bakalım çamaşırlar ütüler giyecek birşey bulamasın su içecek bardak bulamasında görsün ne iş yaptığını.

zamanında ben çalışırken böyle bir hadise yaşamıştık biz. cumartesi akşamı evde misafir vardı masada yenilen içilen tabaklar duruyordu. bir kavga patlak verince ben bıraktım herşeyi gittim yattım. sabah kahvaltıyı da masadakileri kenara ittirip ufacık bir köşede yemiştik. mutfak talan halde yatak falan kapanmamıştı. pazar günü de eşim dışarı çıktı bana kızgın ya bende gittim yattım duş aldım falan. akşam geldi ortalık duman halde tabi bende bir yandan dağıtmaya devam ediyorum. ertesi gün evi öğle bırakıp işe gittim hiç umurumda olmadı. eve akşam geldim baktım ev çiçek gibi olmuş. benden iki saat önce gelirdi işten.

madem öğle işte böyle demiştim. ohhh nasılda iyi yapmıkşım ama....

ahh şo kocalar...

misss.. aslında sen sorunun çözümünü buldun banada anlattın ama bazı zamanlar

sinirlerimizin geriliminden... bizde patlıyoruz....

benm eşiminde ayarı yoktur 3 gun çook iyidir...

1 haftaa beni sinir eder.... ayarını tuturamadım kullanma klavuzunuda çözemedim..

o yüzden görme duyma..

myline sende cnmm bekleme bişeler boşver...

bende yarın ria taktırıcam.. adetimin 3. gunu çook korkuyorum kızlar...

umarım acımadan hallolur...

yapabildiğin yere kadar boşverr....

günaydın kızlar...
ben uykusuzluktan yorgunluktan bitmiş durumdayım
doğa gece 1,30da bi uyandı en son hatırladığım saat 6,30du ve
biz tv karşısında salonda yerde tepişiyorduk:52:
öyle sızmışız sırtım belim nasıl ağrıyorr
gece olup da bi yatağı görebilsemm...
hafta sonuda aynıydık ama en azından iş yoktu
köpek dişleri çıkıyor yanağını gösteriyordu kuzummm
ağrısı var sanırım ah bu haftada bi geçse köpek dişlerinin sıkıntısından da kurtulsam artıkk
ama şükür diyorum hasta değil ya bu hallerine razıyımm

allah sabır versin canım sana...

tebrik ediyorum baharcımm:46:

miss daha ne ikramlık yapcan canım yeterrr
ben yemekten sonra gelene sadece tatlı ikram ediyorum
oda hazır tatlı:1:
valla hiç kendimi yorup üzemicemm
onları yapmam için doğayla geçireceğim zamanı kısmam gerekir
bende onu yapmak istemiyorumm

Baharcım bence sen gitmeyi kafaya koymuşsun
Yani canın acayip gitmek istiyor
eşinle güzelce vakit geçirmek oşuna gidecek
ama bi taraftan da oğluşuna da kıyamıyorsun
Hep ya bişey olursa diye endişeleniyorsun

CaNIM şu an bu bıdıklar hala çok küçükler
Evet bizden ayrı kalmak onlar için hiç kolay değil
ama Kuzey emmiyor artık nasıl olsa
Annenlere de alışık sık sık gidiyorsunuz
Çocuğun herşeyini biliyorlar
3 gün idare edebilirler
En olmadı siz ikinci günün sonunda dönersiniz eşinle
Eminim Kuzey yanında diilken hep aklında olacak doğru dürüst eğlenmeye bile vermeyeceksin kendini
Ben öyle oluyorum 3 saatlik arkadaş toplantılarına bile gidince
ama bizim de bazen pause tuşuna basmamız gerekiyor
Ne güzel bir fırsat
3 günlük anneliğe birazcık ara
Geri döndüğünde fabrika ayarlarına geri dönmüş gibi
Formatlanmış bir bilgisayar gibi olacaksın bence.

Sen bilirsin tabi ama bence gidin
Hem Kuzey de evde tıkılıp kalmaz
Annenler onu da gezdirirler
değişik deneyimleri olur eminim onun da.

Kesinlikle canım
sen bile taaa oralardan anladın derdimizi
Evet bizde kimse gönülden bir adım atmıyor
İkimiz de burnumuzdan kıl aldırmıyoruz,
İkimizde de acayip bir yorgunluk acayip bir bıkmışlık var
Bırak tatili eşimle başbaşa bir yemek yemeyeli ne kadar zaman oldu
Tıkılıdık kaldık küçücük bir ilçede
Ne bir sinema ne alışveriş
Ne bir eğlence
Hep aynı koşturmaca
durup durup bulaşır olduk birbirimize

Saolsun ailelerin de hiç faydaları yok
Keşke biraz sakin olabilsek de şu şu zorlu zamanları daha az hasarla atlatabilsek.

Helal olsun canım sana
Aslında ben de çok isterdim bu kadar fevri olmamayı
Bir çok kişiye karşı ben de becerebilirm alttan almayı ama eşim beni resmen tahrik ediyor tartışmaya çekebilmek için
sussam bile mutlaka konuşturmak için damarımı bulup basıyor.
Ve benim de sinirlerim yıpranmış vaziyette
Ve ben de adet olucam 3-4 güne
İşte sonra böle oluyor

Sen en güzelini yapıyorsun
Oynamak moynamak adı neyse ney
En büyük iyiliği yine kendine yapıyorsun.

Kız relax olun diyip durma yaa,
Ben istemem mi rahat olmayı
ama valla mideme ağrılar giriyor
Sabah akşam sen sussan karşındaki sürekli tartışıyor
Olmuyor be hayatım valla
Hele böyle çalışıp her yöne tek tabanca savaşırken.
Kayınvalidenle ilişkinize nazar mı ettik ne topicçe
Hepimizde maşallah dedik ama
Ama oğlan anaları böyle işte
Kıyamıyorlar oğullarına
Ama bu kız da ağaç koğundan çıkmadı
Ona da bir kıyamayan var demiyorlar hiç
Ahh şimdi kendimi hayal ettim ben nasıl bir kayyınvalide oluca acep,
Canım üzülme bişi dememişsin kayınvalidene
olur o kadar
O da anlar sonra.
Boşver hiç birşey olmamış gibi davran sen
Tatlı dilinle güler yüzünle unutturursun sen.

Son düzenleme:
günaydın bonibonn şekerlerii...

korkuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm:18::18::18::18::18::18:

bugun öğleden sonra ykum...

spiral takıcaklar...

kkokuyorummmm :43:

spiral takıcaklar...

günaydın canımm
ya aslında doğumda takıyorlarmış çok pişman oldum taktırmadığıma :31:

Günaydın güzel hatunlar,
Ulen var ya yalan söylüyorsam ne olayım
Hepiniz de çok güzelsinizzz
Veeeee ben sizi çoooook seviyorum.

Kızlar burada içimi size dökmek bana yaradı herhalde
Akşam eşimle bütün buzları erittik
İlk adımı ben attım ilk defa
Sizinle konuşmalarımız sonucunda biraz fazla haksızlık ettiğimi düşündüm
rüzgar uyuyordu eşim işten gelir gelmez
Şirince barışalımmı artık dedim
O da bunu bekliyormuş
Hemen sarıldı öptü
Uzun uzun konuştuk
Umarım konuştuklarımıza uygun hareket edebilir ve birbirimizi üzmeyiz en önemlisi oğlumuzu da.

Akşam misafirimiz vardı
rüzgarın çocuk doktoru eşi ve bebekleri(aynı apartmandayız komşularımız)
Ayy Rüzgar resmen çıldırdı
İnsanların yanında enerji hapı yutmuş gibi zıp zıp bi koltuk tepesinde
bi uydu alıcının başında
bi kahve fincanlarından kahve yalamalar
benim tabağımdan yemek yemek isterken hepsini karıştırıp çorba çorba demesi
Kaka yapıp altını açtırmaya direnmeler
Bebek geldiğinde babamız kucağına aldı sevmk için
Küçük beyimiz ona bozuldu herhalde bebeği besliyorlar biberonla
Ömründe biberon almayan benim çocuğum
Tuturdu ben ondan içicem diye
Ahh beni mahvetti diyebilirim
Ne oturduğumdan ne servisimden hiç bir şey anlamadım
Düşünün tabakları hazırlamadan çayları ikram etmişim
Çay servisini hep eşim yapmak zorunda kaldı
Beni peşinden ayırmadığı için
İnsanlar gidince de kızacağımı biliyor
Gelmiş bana fıstık yapıyor yanağımdan makas alarak öpüyor
ayy kızamadım bile
sıpaa yaaaa.

spiral takıcaklar...

hadi bakalım Allah yardımcın olsun tatlım
Umarım sorunsuzca takılır
Sonra da oooooooo...:)))

Son düzenleme:
Günaydın güzel hatunlar,
Ulen var ya yalan söylüyorsam ne olayım
Hepiniz de çok güzelsinizzz
Veeeee ben sizi çoooook seviyorum.

Kızlar burada içimi size dökmek bana yaradı herhalde
Akşam eşimle bütün buzları erittik
İlk adımı ben attım ilk defa
Sizinle konuşmalarımız sonucunda biraz fazla haksızlık ettiğimi düşündüm
rüzgar uyuyordu eşim işten gelir gelmez
Şirince barışalımmı artık dedim
O da bunu bekliyormuş
Hemen sarıldı öptü
Uzun uzun konuştuk
Umarım konuştuklarımıza uygun hareket edebilir ve birbirimizi üzmeyiz en önemlisi oğlumuzu da.

Akşam misafirimiz vardı
rüzgarın çocuk doktoru eşi ve bebekleri(aynı apartmandayız komşularımız)
Ayy Rüzgar resmen çıldırdı
İnsanların yanında enerji hapı yutmuş gibi zıp zıp bi koltuk tepesinde
bi uydu alıcının başında
bi kahve fincanlarından kahve yalamalar
benim tabağımdan yemek yemek isterken hepsini karıştırıp çorba çorba demesi
Kaka yapıp altını açtırmaya direnmeler
Bebek geldiğinde babamız kucağına aldı sevmk için
Küçük beyimiz ona bozuldu herhalde bebeği besliyorlar biberonla
Ömründe biberon almayan benim çocuğum
Tuturdu ben ondan içicem diye
Ahh beni mahvetti diyebilirim
Ne oturduğumdan ne servisimden hiç bir şey anlamadım
Düşünün tabakları hazırlamadan çayları ikram etmişim
Çay servisini hep eşim yapmak zorunda kaldı
Beni peşinden ayırmadığı için
İnsanlar gidince de kızacağımı biliyor
Gelmiş bana fıstık yapıyor yanağımdan makas alarak öpüyor
ayy kızamadım bile
sıpaa yaaaa.

hadi bakalım Allah yardımcın olsun tatlım
Umarım sorunsuzca takılır
Sonra da oooooooo...:)))

bak sen rüzgar paşaya...

hehehe... aferim sana barışmana çok sevindim...

şöylee taktikler uygulamak şart erkeklere anlamıyorlar başka şeyden

misscim eşinle düzelmene çok sevindim
ilk adımı atarak çok iyi yapmışsın
bugün sen atarsın yarın eşin..
ben hiç gurur yapmam her geçen zaman boşa gidiyor
canımı sıkarak üzülerek geçireceğime barışıp, sorunu halledelim istiyorum
neyseki eşimde öyle..

rüzgar paşaya bak ya çok yormuş annişini
ama eşin bak ne güzel yardımcı olmuş :nazar:
nasıl geçtiğini tahmin edebiliyorum. doğa da bazı misafirlerimizde benzer durumlar sergiliyor.
gelen insanlardan mı hoşlanmıyorlar acaba :))
ama olan bize oluyor:37:

misscim eşinle düzelmene çok sevindim
ilk adımı atarak çok iyi yapmışsın
bugün sen atarsın yarın eşin..
ben hiç gurur yapmam her geçen zaman boşa gidiyor
canımı sıkarak üzülerek geçireceğime barışıp, sorunu halledelim istiyorum
neyseki eşimde öyle..

rüzgar paşaya bak ya çok yormuş annişini
ama eşin bak ne güzel yardımcı olmuş :nazar:
nasıl geçtiğini tahmin edebiliyorum. doğa da bazı misafirlerimizde benzer durumlar sergiliyor.
gelen insanlardan mı hoşlanmıyorlar acaba :))
ama olan bize oluyor:37:

Sağol tubişim
Ben acık gurur delisiyim işte
sevmem bu huyumu aslında ama can çıkar huy çıkmazmış işte
Törpülemeye çalışsam da ancak bu kadar oluyor

Evet olan bana oldu
her yerim kırılıyor

Bu arada Doğa ne yaptı dün gece de uyanıp oturttu mu sizi
Dişler ne alemde çıkmış mı?

bak sen rüzgar paşaya...

hehehe... aferim sana barışmana çok sevindim...

şöylee taktikler uygulamak şart erkeklere anlamıyorlar başka şeyden

Taktik maktik uyguluyoruz bişeyler işte hayat bu canım
sende de var bi tane kazık kadar çocuk anlıyorsun halimi
Ne yapalım suyuna gidicez mutlu olmak için işte.

Back
X