Misscim,papatyam,tubisim,selvacim tsk ediyorum canlarim
Dr dan geldik kiyamet koptu resmen.Daha odaya girmeden kapiyi gorur gormez basladi aglamaya.Her zamanki gibi tektim
Dr.dis cikartma surecinde oyuzden korkma dedi.Cigerleri temizmis.Bagisiklik sistemi guclensin diye bir surup verdi.kilo-boy merak ediyodum ama kontrol ettiremedim.
Simdi uyudu yavrum.
Ben ise sanki ustumden tir gecmis gibi,coj paspalim bugin
Misscim sende bozma moralini kocandir araniz duzelir.zbelki baska bi nedenden dolayi morali bozuktur.
Sikma tatli canini,kiyamam sana ben
missim gerilmiş güzel arkadaşım benim
dır dır erkek de çekilmiyor yani
ne güzel cevap da vermemişsin işte otursun artık ama yok
hırsını alamamış o belli :))
azcık cevap verseydin de adam bağırıp sıkıntısını atsaydı :)
öperim seni şekerim üzme kendini
Ayyy iyi hadi ciğerler temzise öksürük öyle bir öksürük o zamanMisscim,papatyam,tubisim,selvacim tsk ediyorum canlarim
Dr dan geldik kiyamet koptu resmen.Daha odaya girmeden kapiyi gorur gormez basladi aglamaya.Her zamanki gibi tektim
Dr.dis cikartma surecinde oyuzden korkma dedi.Cigerleri temizmis.Bagisiklik sistemi guclensin diye bir surup verdi.kilo-boy merak ediyodum ama kontrol ettiremedim.
Simdi uyudu yavrum.
Ben ise sanki ustumden tir gecmis gibi,coj paspalim bugin
Misscim sende bozma moralini kocandir araniz duzelir.zbelki baska bi nedenden dolayi morali bozuktur.
Sikma tatli canini,kiyamam sana ben
okuyorum ama yazmaya yeltendiğim an bişiler çıkıor.. şimdi bile kaç dak belkedi açık halde pencere...
bizden pek haber yok kızlar...
metin erenle geçior zmanlar ..
birde çok agresif oldum neden bilmiorum...
oğlumuda bugun yeni doğum yapan eltimin yanına bırakmak zorunda kaldım onunda sancısı var..
ablamın eşi yurt dışına gidicek 2 gun bakamm dedi
kayınvalidemi aradım .. eltimin 7 si dün çıktı.. ona bakıyor.. annesi gelse 2 gun baksan zordayım dedim..
oda getir burda bakim dedi.. bende tereddüt ettim kadın loğusa 2 bebek
metin eren kıskanır bişe yapar...
izin almaya çalıştım olmadı...
ağlamaklı oldum ..
kayınvalidem tekrar ardı mutlaka getir die...
götürdüm ama... içim rahat değil...
lucckky çalışma annem sakın çalışma.. bekle biraz....bak çalışan anne halii bırakacak yer arıyoruzz
hacercim bende seni özledim..
papatyammm... öpüyorum seni veee özge kuşu....
tubisss ... oya gözlü arkadaşım.. seviom senii..
selvam... kalbi kocaman arkadaşım... senın kız uykusuzluk ediorsa gönder metin erenle takılırlar akşamlarıbelki o sayede biz uyuruz
missss... kıskandı kocannnn hahahaha becerilerini takma arkıdeşimm kim tutar seni tek rakibin THy:):)
mylineee.. nerelerdesin yakalandınmı yoksa kkya girerken...
tosdikk... metin eren kimi zman iyi yior kimi zamnda 1 hafta aç yaşıorr...
unuttum varsa affolaaa beynımm yerinde değil..
Herkese selam.Hacer bu bağışıklık şurubu immuzinc mi?Biz de geçen yaz almıştık görümcem çok övünce birkaç kez kullandık.Tadı da güzel aslında ama Arda pek sevmez şurup içmeyi.Sonra dr. a sordum ben kullanalım mı diye.Ben onu daha çok kreşe giden çocuklara veriyorum hatta mevsim geçişlerinde, sizin ihtiyacınız yok dedi.Kullunmadık bir daha.Alah'a çok şükür oğlum kolay kolay hasta da olmaz.İnşallah böyle de devam eder.Zaten 3 yaşa kadar beslenme ve bağışıklık şekilleniyormuş.
Evet canim immuzinc verdi.Dr da dedi krese giden cocuklara veriyorum diye ama ayda bir usuttugumuz icin kullan bakalim dedi.Ya bizimki belli.Edirnedeki ev hamam resmen cok sicak,ist annemlerin evi ilik.Nezaman ist a gitsek donusunde hastalaniyo.Uyurkende cok hareketli ustunde bisi istemiyo.baslicam bugun suruba ins ise yarar
İnş.faydalı olur sizede...
Şu sıcaklık sorununu bizde çok yaşıyoruz yaa..
Kendi evimiz aşırı sıcak hamam gibi...Ama annemlerin ev öyle değil daha az sıcak bizim evdenn...
Bir kaç gün annem bakınca Özge'nin burnu tıkanıyor yada hapşurup duruyor...
Çocukta haklı napsın amaa...İşte bende annemlerden gelince hemen şurup veriyorum öğrendim artık tedbirimi alıyorum...
iyi akşamlar arkadaşlarım.
şu sıralar günlerim hiç iyi geçmiyor. bazı problemlerim var ailevi. inşallah hemen düzelir çözülmeye başladı gibi.
kafamı toparlayamadım hiç bakamadım burayada. bugünde sabah erken kalktım bütün evi indirdim temizlik yaptım, mutfak dolaplarını falan sildim. kaç gündür süpürge bile açamamıştım ruh halimeden dolayı.
yarın iyi birgün olacak inşallah bana.
bu aralar kuzeyin dilide çözüldü bayağı bayağı sohbet ediyor benimle. geçenlerde kızdım bir daha yapma kuzey böyle duydun mu beni diye soruyorm duydum diye cevap veriyor bana.
birde bensiz oyun oynamayan çocuk bir haftadır falan kendi kendine oyun kurmaya başladı. beni daha rahat bırakıyor. başka odaya bensiz gitmezdi şimdi birşey istiyorum öpücük ata ata gidiyor alıp bana getiriyor.
büyüyor yavrukuşum galiba....
Evet canim immuzinc verdi.Dr da dedi krese giden cocuklara veriyorum diye ama ayda bir usuttugumuz icin kullan bakalim dedi.Ya bizimki belli.Edirnedeki ev hamam resmen cok sicak,ist annemlerin evi ilik.Nezaman ist a gitsek donusunde hastalaniyo.Uyurkende cok hareketli ustunde bisi istemiyo.baslicam bugun suruba ins ise yarar
BEBEKLERDE VE KÜÇÜK ÇOCUKLARDA YEME BOZUKLUKLARI
Annelerin en çok yakındıkları şeylerin başında, bebekliklerinden itibaren çocukların yemek yememeleri gelir. Çoğu kez doktora geldiklerinde şikayetlere bununla başlarlar. Yapılan ölçümlerde ise genellikle bebeklerin boy ve kiloları yaşlarına uygun bulunur. Buna rağmen annelerin endişesi geçmez ve yediği miktarın az olduğu, bu normalliğin kendi çabası ile olduğunu, o zorla yedirdiği için beslendiğini , yoksa sorun olduğunun söylerler. Oysa çocuğun kendi yemek yemeğe pek fırsatı olmamıştır.Devamlı oyunla, masalla, tv ile onu yedirmeye uğraşan, yemediği zaman çok üzülen bir bakıcısı vardır. Artık yemek yemek karın doyurmak için bir işlem değil, büyüklerle bir çeşit ilişki biçimi olmuştur. İsteklerini yaptırmanın, üzmenin, sevimdirmenin tek yolu vardır: Yemek. Peki yanlış nerede?
Bebek doğduktan sonra doğal olarak acıkırlar.Acıkan bebek huzursuz olur.Karnı doyunca ise rahatlar. Böylece de normal beslenme düzeni oluşur. Anneler bu durumu anlar ve bebeğin davranış ve çıkardığı seslerden acıktığını anlar ve giderir. Bazen anneler telaşlı olurlar. Bebeğin verdiği sinyalleri ayırd edemezler.Her ağladığında acıktığını düşünerek beslemeye çalışırlar. Ya da bebeğin doyduğunu fark etmeyerek, aç kaldığı endişesi ile devamlı yedirmeye uğraşırlar. Bebeğin gereksinim duyduğundan çok, kendisinin yeterli bulduğu miktar önemlidir. Kısacası bebeğin normal beslenme sürecini sürdürebilmesinin temel koşullarının başında doğru besin seçimi ve annenin davranışlarıdır.Yemeğin miktarı kadar çocuğa sunuluş şekli de önemlidir. Yemek yemek bir iştir ve elinizde tabak, kaşık çocuğun peşinde dolaşarak, tepside TV karşısında, masallarla kandırıp açtırdığınız ağıza bir kaşık sokarak olmaz. Belki çocuğunuzu yedirmiş olabilirsiniz ama beslemiş olmazsınız.
Beslenme sorunları
Çocuğa ilişkin beslenme sorunlarının temelinde bir kaç durum vardır. Bunlardan ilki çocuğa ilişkin tıbbi sorunlardır.Yemek borusu, sindirim sistemi sorunları olabilir. Bu durumlar tıp tarafından tedavi edilebilen durumlardır. Bir başka sorun ise besin seçiminde yapılan yalnışlıklardır ki, kolayca çözümlenebilir. Ama son sorun olan beslenmeye ilişkin uygun olmayan tutumlar hem daha sık görülen, hem de daha zor değiştirilebilen sorunlardır.Beslenme sorunlarının sonuçlarının yetersiz beslenme, şişmanlık gibi önemli sonuçları olduğu düşünülünce önemi daha iyi anlaşılır.
Doğru belemek için ne yapmalı
1- Bebek, çocuk kim olursa olsun acıktığında beslenmelidir.
2- yemek yenilirken ilgiyi dağıtacak konuşma, gürültü, oyun, Tv gibi şeylerden kaçınılmalıdır.
3- Bebekken besinlere dokunmasına izin verip, en kısa sürede kaşık tutmayı göstererek kendini beslemesine izin verilmelidir.
4- Ağzını açtırmak, kandırarak ağzına yemek koymak yanlıştır.
5- Yemeğini hızla yemesi için uyarılarda bulunulmamalıdır.
6- Herkes gibi çocuklarda midelerinin alabileceği kadar yiyebilirler. Amaç doymaktır. Annelerin akıllarına koydukları miktarı tüketmeleri için zorlanmamalıdırlar.
7- Dengeli beslenmesine çalışılmalı ama besin seçimlerine de saygılı olunmalıdır.
Beslenmenin tüm sorumluluğu ailelerin değildir. Çocuğun bu sorumluluğu paylaşmasına izin vermek gerekir. İzin verilmelidir ki çocuk da yemeğin onun için gerekli olduğu anlayabilsin. Düzenli beslenme için öğünlerin düzenlenmesi, öğün aralarında atıştırmaların engellenmesi, öğünlerde ise seçim ve miktarda çocuğa hak tanınması gereklidir. Bunlar yapılmazsa çocukla aile arasında yanlış bir ilişki kurma biçimi oluşur ve bu sadece beslenmeyle sınırlı kalmayıp, tüm alanlara yansır.Çocuğu yemek yediğinde ödüllendirmek, yemediğinde cezalandırmak yanlış bir tutumdur.
Yanlış beslenme nasıl önlenir?
Daha gebelik döneminden başlayarak anne babaların düzenli beslenme konusunda bilgi alması gerekir. Önemli olan aile ile çocuk arasında iyi ve doğru bir beslenme ilişkisi kurmaktır.Bu ilişkinin kurulabilmesi için, öncelikle annenin bebekten gelen işaretleri doğru yorumlayabilmesi gerekir.Bebeğin hızına uymak, onun beslenme düzeni sağlayabilmesi için bebeği desteklemek, doyduğunu belirttiği zaman beslenmeyi durdurabilmek şarttır. Bebeğinizin beslenmesine aşırı kaygı ve titizlik göstermek, beklenenin tersi sonuçlar yaratacaktır. Unutmayın bebeğinizle kuracağınız bağlanma ve onun sağlıklı gelişimi için uygun beslenme düzeni sağlamanız önemlidir. Doyması gereken bebeğinizin, çocuğunuzun karnıdır.Sizin kafanızda tasarladığınız “gerekli miktar” doğru olmayabilir. Aşırı beslenme, beslenme yetersizliği ya da bozuk beslenme şekli sonrasında hem sizin hemde çocuğunuz için başka sorunlara yol açabilir.
Hanımlar merhaba, aranıza Kütahya dan katılıyorum. Doruk isminde bi oğlum var 3 temmuz 2010 doğumlu. sizlerle tanışmak , kaynaşmak istiyorumuzun süredir takip ediyorum kadınlar kulübünü fakat nasıl oldu da bu topiği görmedim hayret ediyorum kendime. herkese iyi günler diliyorum ..
günaydın kzılar...
baharcım benim kuzuda son zamanlarda kendi kendine oynamaya başladı
çok tatlı ya uzaktan izliyorum
evet biraz rahatlıyorum oynadığında ama
bu defa içim acıyor öyle yalnız görünce yine gidiyorum yanına
bu duruma zamanla alışırım sanırım :)
yerim o sohbeti bol kuzeyciği
oh temzilik de bitmiş ne güzel dinlenirsin bugün biraz
misscim günaydın sabah şekerimm
benim bızdık da üstünü hep açıyor
tulum aldım ama hiç kullanamadım çok sıcak gelir bu defa terleyip hasta ederim
yelek giydiriyorum üstünüde örtüyorum
beslenme ile ilgili paylaştığın yazıyı çok beğendim
evet ben son zamanlarda kendi yemesine pek müsade etmiyordum
doyar gibi gelmiyor o şekilde halbuki kaşığı çok güzel kullanıyor
off aman ne bliyim ya çok da takmıyorum artık
herşey 4/4 lük yapma çabasından bıktım
papatyacım günaydın
yine uykusuz kaldın demek
ama K.V gerçekten çok bencillik yapıyor saat 8e kadar öğlen uykusu
olmaz ki canım kızmakta haklısın
umarım seni dinler
kıyamam sana ya aslında kvnin düşünmesi lazım bunu hayret bişey
şükür ya benim kv. düşüncelidir bizim rahatımızın kendinden çok düşünür
hacerim beraycım nasıl oldu?
esmacımm nerelerdesin yine ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?