Canım bemim yemekten şimdi geldim. Mesajını yeni okudum.
İçin rahat olsun. Merak etme bir problem yok. IgG pozitifse bu daha önceden hastalığı geçirdiğini ve bağışıklık kazandığını gösteriyor ki bu gebeliğin açısından da iyi bişey çünkü gebelikte bu hastalığı geçirme riskin yok ve bu durumda hastalığa bağlı oluşabilecek komplikasyonlarda gelişmediği için bebeğin bu açıdan sağlıklı olacaktır. (Yani bu hastalıkla oluşabilecek komplikasyonlara karşı hem kendini hem bebeğini korumuş oluyorsun.)
IgM negatif çıkması güzel bir durum çünkü bu da şu anda hastalı geçirmediğini gösteriyor.
Benim sonuçlarım da her ikisi de pozitifti o nedenle avidite testi yapıldı. Gebelik oluşmadan önce geçirmişsem sorun yok ama eğer gebelikle beraber geçirmişsem onu düşünmek bile istemiyorum. Allah hayırlısını versin. :Saruboceq::Saruboceq:
Canım sen gönlünü ferah tut. Bir problem yok. Olsa zatem doktorun şüphelenir gerekeni yapardı.
sağolun kızlar,evet dr da bişey demedi zaten pozitif çıkması gerekiyormuş ama benimki verilen referans aralığının bayağı üstünde çıkınca korktum..(0-11,benimki 64,7).