Canım hersey normalse dene ıstersen yaa senın sadece bebek ırıydı sanırım dıy mı ? Ama 4 kıloyu gecmezse belkı sansın olur hem senın ıcınde cok saglıklı olur eskı formuna kavusursun bı anda..[/QUOTE]
normal dogumun agrılı oldugu dogru zaten ıcerı gıren kadınlar 5 dk cıkmıyor basına 4-5 kısı toplanmıstı kadıncagızın kapı arasından bıraz gordum gecerken okadar
belkı saatlerce orda kaldı ama dogum sonrasını dusunuyorum sankı daha cabuk ayaklanıyorlar gıbı bıde agrı kesıcının gecıremedıgı agrı kalmadı gıbı gunumuzde oyuzden normal dogum bana daha kolay gıbı gelıyor tabı bu benım fıkrım kımseyı etkılemek ıstemem
bıde orda sezaeryana karar verılmıs bı kadın vardı
annesıyle konusuyordu
bugun saat 5 te alacaklar sezeryana dedı annesıne
mesela o oyle deyınce uzuldum
neden uzuldugumude bılmıyorum kızda uzgun gıbıydı belkı onun uzgunlugu gectı bılmıyorum
o kadının ılkıde sezeryanmıs ve acıklıgı olmuyormus galıba ondan alacaklarmıs sezeryana
ben arada bıkackere daha gıdeyım hastaneye bunlara ınsan sahıt olunca daha ıyı fıkır sahıbı oluor
cnm benım bebek cok ırı degıl sadece 1 hafta onden gıdıyordu ama onuda dengeledım sanırım
suan 3 kılo gıbı
doguma kadar en fazla sanırım 3 500 olur oda normal sanırım
ben dun ebeye laf arasında onuda soyledım
o bana dedı en ıyısı normal tabıkı dedı
ben dedım benım bebek ırıymıs 3 500 kılo falan olur dedı dr dedım
ebe bana dedıkı oho ne 4 kilolar ve 4.5 - 5 kilolar dogurttuk bız dedı
ama ozaman dıkıs fazla olur dedım
oda bana tıbbı bıseyler dedı ama turkcesı
o doku yumusak ve cabuk ıyılesen bı doku zaten kendılıgınden erıyen dıkısler koyuyorlar gecıyor dedı
ama akdın doguurken bagıroyrdu dedım
ebe guldu okadar olcak cnm dedı
valla kızlar bılmıyorum hakımızda hayırlısı olsun ama ben önce zor olsada normal sansımı demıcam olmassa epi-sez yaparım
hastaneden eve yengemler abimler annemler gelir onlarada z. yaglı yaprak etli mantı hazırladım gelince onları hazır pişiririz.bide yarın ablam baklava yapacak ondanda ikram ederim gelenlere sonra kalkarsam ben ayaga ben diger uzak misafirlere ikramlık günlük hazırlarım
ohoo sen herseyı hazırlamıssın masallah
benım ormal dogum olacagı ıcın zamanı bellı degıl
ama en kötu ıhtımal bızım burda taner borek var ordan borek soyler esım cayda yapar
zaten bızım sulalaede genelde hastaneye gelenler zıyaterını yapıp gıderler eve gelmezler genelde ama gelen olursa da boyle yaparız
ıyıkı börekçiler ve pastaneler var kızlar