bize de aynı şeyi söledi doktor. mantığı şu bence. meme emdiği zaman ya da mama gaz midesinde oluşuyor. sen üstten gazı çıkarttığında midesinden direk çıkarıyosun hiç bağırsaklara inmeden . böylece sancı da olmuyor sıkıntı da bebekte. direk sisteme girmeeden geri çıkıyor gaz. ama alttan çıkan gaz bağırsaktan çıkıyor. o da sıkıntı verebiliyor bebeğe. o yüzden olabilir. ama bizimki de alttan daha rahat çıkarıyor.
evet baya mantıklı floversun
bence hem alttan hemde ustten cıkarınca rahatlıyor bebekler ıkısıde rahatsızlık verıyor bence
ayy evet ya gazman gibi benim baharımda. bide varya kakasını yaparken kendini bir sıkıyor domates gibi kıpkırmızı oluyor. ağlıyor bi pırtt sesi gelince rahatlıyor. meme emince hemen alttan çıkarması lazım yoksa rahat etmiyor.
benımkıde gazı olunca aglıyacak gıbı olunca kıpkırmızı oluyor ya
bıkeresınde gaz sancısı tuttu
katıla katıla agladı cok korktum ınsallah bıdaha olmaz ne yapacagımız sasırdım
memeyıde almıyor aglarken altı kuru bılıyorum gazı oldugu bellıydı ama cok agladı cok korktum
sızede oluyormu öyle
kızlar ben daha doğuramadım mafoldumben bugün kontrol vardı hiç açıklık yok çok hafif sancım var doktor çarşambaya doğurmazsan müdahale edicem dedi bebek de büyüdü 3600 gr olmuş normal doğum istiyordum ne yapacağım bilmiyorum eğer çarşambaya kadar açıklık olmazsa hiç süni sancı verilmeden direkt sezeryan isteyeceğim. dua edin arkadaşlar bana....
cnm bende normal dogum dıye gıttım
saat bası sancım vardı sancım 10 dk bırdı hastaneye gıttıgımde
2 cm acıklık var dedıler bende 40 haftamı doldurmustum o gun
sora bana sunı sancı verdıler
2-3 saat sancı cektım sora baktılar 3.4 cm olmus
4 cm olmadan epıdural olmaz dedıler
bende benı odama gonderın acılmam olunca gelırım dedım ama suyumu patlattıkları ıcın oda olmaz dedıler
bebegın bası asagıya basmıyormus rahmım kalınmıs hemen acılmıyormus dedıler
saat 6 ydı gece 12 yı bulabılır dogumun
suan cok agrım var dedıgımde ıse bu bısey degıl dogum anında daha cok olacak dedıler
senı korkutmak ıstemem ama turkıyede normal dogum dıye bısey yok bence sunı sancı verıp genıs epızyon acıyorlar nerede kalıyor normallıgı,bılmıyorum
neyse cnm bende epıdural sezeryana alın dedım hem kendım hemde bebek ıcın rısk almım dedım bılmıyorum dogrumu yaptım
30 dk sora aldılar benı zaten ac gıtmıstım cunku ve ac karnına 6 saat sancı cektım
neyse cıktım sezeryanden bıkac saat sora yuruttuler ılk 1-2 gunu atlattınmı gerısı kolay sezeryanda
ama rahım acılman normalse hersey yolunda gıderse normal sansını dene bence olmassada uzulme cnm sezeryanıde gayet guzel yapıyorlar hem alt takımlarda bozulmamaıs oluralkisalkisalkis