• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

bu arada ben mızmızlandıkça emziriyorum saat tutmuyorum..
uyuyosa da uyandırmıyorum emzirmek için...zaten en fazla 4 saat uyur uyuduğunda..o da nadiren genelde 2,5-3 saat diyelim..

nasıl oluyorsa öyle yani..kimseye kulak asmayın

hadi bugün birde saç kurutma makinesi deme bakalım ne yapıyor yada elektrik süpürgesini dene..
o ağlamaya başladımı odanın içinde saç kurutma makinesi çalıştır ...sonuçları bize bildir merak ettim bebeklerin hepsimi böyle die laelaelaelaelaehihoyyyt

ikisini de denedim hiç işe yaramadı :(

esmacım 2 saatte bir emzirme konusunu ben doktora sordum bebek yeterli emdiyse dedi bağırsaklarının dinlenmesi gerekirmiş sonra hazımsızlık ve gaz oluyormuş üst üste emince öyle dedi

cnm ordada yazıor emzirirken göğüs değiştir diee .. gazın sebebi oymuşş
valla bnm oğlannn çok ağlayınca verıorum durmuor yoksa

türkiyede eğer bebek anne sütü alamıkyorsa yaşlısından gencine herkez anneliğini sorgulama hakkını buluyor krndinde eğer mama veriyorsan ağız burun burkuluyor daha karşılaştığımda bile arkadaşlar veya akrabalarla ilk soru anne sütü alıyor demi nasılsın demek yok mert te göğüslerim çok yara olmuştu ağlayarak 50 60 gün ağzıma havlu sararak onu ısırarak süt vermiştim annem emzirmezsen sana hakkımı helal etmem demiştim ve itiraf ediyim emzirmek bana işkence gibi geliyordu her saat başı göğüs ucumdan kanlar akıyordu 40 dakka emzirmek zorunda kalıyordum ağlıyarak bir gün emzirmekten nefret ediyorum dedimde bütün akrabalar üstüme yürüdü sen anne olamazsın çocuğunu sevmiyorsun senin anneliğine tüküreyim duymayanlarda telefonla duyup bana açıp ağız dolusu laflar etmişlerdi 7 ay merte hiç mama vermedim hep anne sütü arda da sütüm gelmedi bana zaten sen emzirmek istemiyorsun ki emzirmeyi sevmiyorsun sütünün gelmemeside palavra annem hadi kızım hadi sen anne olcanda ben görücem dedi bende hala göremediysen sen körsün merti sen mi baktın 2 yaşına geldi hiç desteklsiz hemde çok yaramaz yemek yemez uyumaz arda doğdu 10 gün kaldın elini bile bişeye sürmedin evine kaçtın amiliyatlı halimle önüne yemeğini koydum önünden kaldırdım çayını getirdim sende annesin bende aradaki farkları düşün ben çok iyi anneyim dedim birdaha asla karışmadı hep sen en iyisini bilirsin biz eskidik demeye başladı imalı bi şekilde ama inanın bunları haketmişti çünkü ben anneme çok saygılıyımdır hep susarım ama komşularına akrabalara ben iyi ananeyim havalarında hep beni kötülüyor

ay canım ya yaşadıkların çok kötü en iyisi kimseye açıklama yapmıycaksın bende benzer şeyler yaşadım canım
ne kötü türk toplumunda yapıyorlar bunu komşumuzun kocası bile bana anne sütü veriyomusun diyo ben utanıyorum erkek diye o sormaya utanmıyo
birde her doktorun söylediği doğru demek değil tecrubelerimize göre benim bebeğimin doktoru 36. haftada suyum bitmek üzere olduğu halde 38 e kadar bekletti ve eşime kaybedebilirdik bebeği demiş
hiç su kalmamış
bu nedemek şimdi alsaydı o zaman zamanında neden almadı bekletti

ay canım ya yaşadıkların çok kötü en iyisi kimseye açıklama yapmıycaksın bende benzer şeyler yaşadım canım
ne kötü türk toplumunda yapıyorlar bunu komşumuzun kocası bile bana anne sütü veriyomusun diyo ben utanıyorum erkek diye o sormaya utanmıyo
birde her doktorun söylediği doğru demek değil tecrubelerimize göre benim bebeğimin doktoru 36. haftada suyum bitmek üzere olduğu halde 38 e kadar bekletti ve eşime kaybedebilirdik bebeği demiş
hiç su kalmamış

canım doktorlar manyakk :) tutturabildiklerineee söylüorlar işte en iisi eski usull valla

efimin yazdığını ben de taktir ediyorum günde 2kere 60cc mama veriyorum dedim diye doktor dövecekti beni nerdeyse 140 milyon muayene parası vewrdik hiçbir sorumuza cevap alamadığımız gibi bir de adamın egosuna maruz kaldık bebek aç değilmiş uyku ilacı olarak mama kullanıyomuşuz yani uzun süre ağladıktan sonra biberona nasıl saldırdığını görse yine aç değil dicek mi çocuk açken en fazla 10 dakka uyuyor zaten sabah akşam verilen 60cc mama anca takviyedir mamayla besliyorum demek değildir bu miktarda mama hem beni hem bebeğimi rahatlatıyosa nie vermiyim sonuçta anne sütü de çoğunlukla alıyor zaten ama adam asla kabul etmiyor beni bencillikle suçluyor biz 12 gün hastanede yatmışız kontrole gitmişiz mamadan daha önemli detlerimiz varken mama konuşmak bana saçma geldi ben sütümün kesilmediğine dua ediyorum valla içimi döktüm çok sinir olmuşum doktora bir de biz bu kadar endişeli olursak bebeğe neler yaparlarmış endişe ederek bebeğe zarar veriyomuşuz yani beni suçladı bebeğimin 12 gün yatıp antibiyotik yemesinde bizi oraya kendisi yatırdı halbuki lohusayken benim yaşadıklarımı kim yaşadı ki sevmiyorum doktorları

nasıl bir doktor hastasını bencillikle suçlayabiir aklım almıyor ya günde iki defa mama takviyesi tamamen annenin tercihi kimse karışamaz bence

bir bebeği en iyi anne tanır kimse anne kadar bebeğin neye ihtiyacı olduğunu bilemez
katrem arkadaşımız anne karnındayken bebeğinin hareketlerinin azaldığını fark edip hastaneye gitmiş ve bebğinin hayatını kurtarmıştı
anne babanın endişelenmemesi mümkün değil bir gün kakasını yapmasa bile endişeleniyoruz eşimde bende

canım doktorlar manyakk :) tutturabildiklerineee söylüorlar işte en iisi eski usull valla

evet esmacım nasıl gidiyor işlerin bu arada
biraz 6. hislerimizide dinlemeliyiz bu konularda bence canım

kızlar, ben kızımı o istedikçe emziriyorum. yani yaklaşık 5 dk da bir. ve uzun süre emiyo. bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama çok şükür gazını da çıkarıyor kakasını da yapıyor. bi ara gaz sıkıştırır gibi olmuştu nurse harvey verdim daha beter oldu. yani bence her bebeğin doğası farklı. kesin cevap yok. demekki biz çocuklarımıza onlara özgü çözümler bulucaz.

cnm ordada yazıor emzirirken göğüs değiştir diee .. gazın sebebi oymuşş
valla bnm oğlannn çok ağlayınca verıorum durmuor yoksa

bende öle canım bizimkide durmuyo basbas bağrıyo çok emdiyse eğer biraz milupa rezene çayı veriyorum avunsun diye
çok üst üste emersede kusuyo bu defa
aç gözlümü olucak ne:)))

hiç su kalmamış

manyak bu doktorlar yaaa herşey kuralına göre mi olmalı yani 36 haftalık olsun sağlıklı olsun zaten dışarıda daha çocuk kilo alıp büyüyorlar bir anne bebeğini kaybetse başınız sağ lsun der hayatına devam eder ama anne öylemi hayatı boyunca acı yaşar hep içinde kalır acısı allah kimseye yaşatmasın bi arkadaşımında kordon dolanması varmış 3 kere dolanmış yinede normal doğum yaptırmaya çalışmış bebekte annede yaşadılarsa allah ömür vermiş yani bebek doğduğunda simsiyahtı sonunda yine sezeryan oldu ama annede bebekte ölüm tehlikesi yaşadı malesef

kızlar, ben kızımı o istedikçe emziriyorum. yani yaklaşık 5 dk da bir. ve uzun süre emiyo. bilmiyorum yanlış mı yapıyorum ama çok şükür gazını da çıkarıyor kakasını da yapıyor. bi ara gaz sıkıştırır gibi olmuştu nurse harvey verdim daha beter oldu. yani bence her bebeğin doğası farklı. kesin cevap yok. demekki biz çocuklarımıza onlara özgü çözümler bulucaz.

evet canım kimi bebekte çok gaz olmuyo kiminde oluyo yeğenim çok kusardı taha çok kusmuyo mesela

manyak bu doktorlar yaaa herşey kuralına göre mi olmalı yani 36 haftalık olsun sağlıklı olsun zaten dışarıda daha çocuk kilo alıp büyüyorlar bir anne bebeğini kaybetse başınız sağ lsun der hayatına devam eder ama anne öylemi hayatı boyunca acı yaşar hep içinde kalır acısı allah kimseye yaşatmasın bi arkadaşımında kordon dolanması varmış 3 kere dolanmış yinede normal doğum yaptırmaya çalışmış bebekte annede yaşadılarsa allah ömür vermiş yani bebek doğduğunda simsiyahtı sonunda yine sezeryan oldu ama annede bebekte ölüm tehlikesi yaşadı malesef

bizm bebekte öle oldu canım yeni doğduğunda çok cılız dı doktorun hatası yüzünde bekletti 15 gün bebek hiç beslenenmemiş 15 gün

biz de ilk zamanlar tam tersi oldu doktorla.
o doymadığını anlarsan mama vermelisin demişti ben de hayır anne sütü vericem mamaya başlamıcam diye diretmiştim..kadın bozulmuştu ama sonradan ara ara mama vermeye başladım

evet canım kimi bebekte çok gaz olmuyo kiminde oluyo yeğenim çok kusardı taha çok kusmuyo mesela

canım senin altıncı his maşallh çok ii bakıorsun tahaya:)
benm bebekteee kusuyorrr ama ne yapalım ağlayım fıtık olmasından iidir emsin dursun :) gazlı bebek problem bebek zaten ne yapıcağını şaşrıyorsunnn ...[
bize nurse haryew ii geldi kimisine yaramıor bende rezene veriorumm doğduğu günnn ben içtim bolca rezene ...
şimdi biberonla onada veriorumm :) babası susturamayınca oda verior /I]

kızlar sütünüz neden azalıor yemıormusunuzz ... kilo derdine düşüp yememzlik etmeyinn valla süt yiyince oluyor beyaz üzüm tatlıı acayip süt yapıor bende ama tatlıdan uzak duruyormm

biraz komik olcak ama ben mamadan korkuyorum ...
gdo falan dediler yaaa ....
eski usul cicibebe veririm herlalde prinçunu cicibebee ....
ay ne eski kafa hatunummm manyadım ben iice bilmiyorumkismile

canım senin altıncı his maşallh çok ii bakıorsun tahaya:)
benm bebekteee kusuyorrr ama ne yapalım ağlayım fıtık olmasından iidir emsin dursun :) gazlı bebek problem bebek zaten ne yapıcağını şaşrıyorsunnn ...[
bize nurse haryew ii geldi kimisine yaramıor bende rezene veriorumm doğduğu günnn ben içtim bolca rezene ...
şimdi biberonla onada veriorumm :) babası susturamayınca oda verior /I]

canım gaz sorunu bizim şu an tek problemimiz gazı var 24 saat boyunca bazen karnının üzerine yatırıyorum
birde burnu hemen tıkanıyo süt yüzündenmiş
allah başka dert vermesin ne yapalım

biraz komik olcak ama ben mamadan korkuyorum ...
gdo falan dediler yaaa ....
eski usul cicibebe veririm herlalde prinçunu cicibebee ....
ay ne eski kafa hatunummm manyadım ben iice bilmiyorumkismile

bence doktora sormadan bir şey verme canım onlarda vitamin yokki bisküvide falan
bebekler 6 aylık olunca şu aptamil 1 ler varya onunla hazırlıcaz kahvaltısını
inek sütü verilmiyo
aptamilin içine peynir yumurta falan kouyosun

Back
X