• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

İlk bebeğimden yani oğlumdan sonra az biraz çatlaklarımla eski halime dönmüş hatta fazladan 3-5 kilo daha vermiştim, ama şimdi kızımdan sonra bende kendimi tanıyamıyorum. Çatlakları ve kiloyu kabullenmek çok zor. Kafaya koydum yaza kadar 10 kg kadar vereceğim ve babydoll'ler bekleyin beniii...

Ria; spiral, halk dilinde 'alet'. Bir Korunma yöntemi ve bence en etkilisi ve uzun süreli (10yıl kadar)... İstendiğinde doğurganlığa geri dönüşün en kolay olduğu bir yöntem işte...

sonbaharcım merhaba,
baharın düzelmiş inş hep böyle devam eder..
bahar galiba heyheylerini ilkeye göndermiş ama:))
1 haftadır çok cadı benimki.
gece uyumuyo gündüz uyumuyo.
ateşi falan yok sancısı da yok ki kucakta gezerken hiç sesi çıkmıyo.
ama bıraktığım anda kurulmuş gibi bas bas bağırıyo.
yemesi iyi kakası da normal.
nooldu anlamadım gitti.
normalde de çok uslu sakin değildi ama uykusu fena değildi şimdi ondan da olduk...
neyse bahar gibi ilke de düzelir inş..

Ben kızımı doyurmaya gidiyorum, sevdim ben burayı. Sistemi tam bilmediğimden geri kalabilirim, kusura bakmayın. Lise çocuk gelişimi mezunuyum ve okul öncesi eğitimi okuyorum ve bir anne olarak tecrübeliyim. Faydalı olmak isterim. Sevgi ve selamlar...:emir_bebek:

sonbaharcım merhaba,
baharın düzelmiş inş hep böyle devam eder..
bahar galiba heyheylerini ilkeye göndermiş ama:))
1 haftadır çok cadı benimki.
gece uyumuyo gündüz uyumuyo.
ateşi falan yok sancısı da yok ki kucakta gezerken hiç sesi çıkmıyo.
ama bıraktığım anda kurulmuş gibi bas bas bağırıyo.
yemesi iyi kakası da normal.
nooldu anlamadım gitti.
normalde de çok uslu sakin değildi ama uykusu fena değildi şimdi ondan da olduk...
neyse bahar gibi ilke de düzelir inş..

ah canımmm allah yardımcın olsun işte bebişler huy değiştiriyor. sanırım ben 3 buçuk ay kesintisiz çekerek atlattım. o günlere geri dönmek hiç istemiyorum. ciddi anlamda yıprandım. inşallah ilkede çabucak eski haline döner.

kızlar az önce ogluşuma çok güzel bol vitaminli bir çorba yaptım şimdi yatıyor kalkınca yedirecegim bu gün dr kontrolümüz var hemde kızlar öksürügümüz geçmedi bakalım bizede kan ilacı gerek görecekmi dr :emir_bebek:

neler var canım çorbanda

Siz de bana sistemi öğretirseiz sevinirim

balbadem hoşgeldin demeyi unuttum kusuruma bakma. basit aslında aynen senin yaptığın gibi girip okuyoruz cevap yazıyoruz başta bebişler olmak üzere herşeyimizi paylaşıyoruz. face dede grubumuz var. orayada girersin bir süre sonra istersen.

Son düzenleme:
bu arada kuzeye az önce çorba verdim ama galiba fazla verdim bu son kaşık olsun diye aklımdan geçirirken kuzey birgüzel çıkarıverdi üstüm başım falan battı

bütün yedirdiklerim boşa gitti bir kaşık uğruna,

neler var canım çorbanda

bahar ne yaptın mama işini ? sen kutuların üzerinde yazan miktara ilk başlarda takılma. zamanla alışıyor sanırım mideleri. yani baharın öyle oldu. bide geçende yazmıştım sana manuel pompa ile uğraşma diye. elektiriklin varmı canım? yoksa al istersen sütler gitmesin. ne güzel anne sütü alıyordu çocuk nazaramı geldi ne oldu ben anlamıyorum. en başta benimki bıraktı şimdi bebişler birer birer bırakıyor. etkin sadece anne sütü veren 3-5 kişi kaldı aramızda.

Teşekkür ederim sonbahar. Sonradan dalmış gibi hissettim kendimi. Neyse. Bahar'cım bebek 4 aylık değil mi? Çorba için erken değil mi? Hem ilk verilecek besinin pirinç unu veya pirinç kaşık maması olması daha uygun değil mi?

Ben de işe bu hafta başladım. Öğleye kadar elektrikli pompayla sağıyorum öğle arası eve götürüyorum. Akşama kadar annem o sütü veriyor.Öğleden sonra tekrar sağıyorum onu da annem sabahtan öğleye kadar ki bölümde oğluşuma içiriyor . Şimdilik iyi gidiyor ama bakalım artık bundan sonra ne kadar devam ederse...

Biberon ya da formül mama (kaşıkla) alan bebekler anne sütünü redder. Sanırım bebeklerin tek beslenme stiline programlanmalarından kaynaklanıyor. Formül mamaları mümkün olduğunca az vermek ya da vermemek en iyi çözüm. Benim oğlum mama çok tükettiğinden beni bırakmak istedi 3-8 ayları arasında, ısrarla sütümü verdim, çok mücadele ettim ve sonunda bırakmaktan vazgeçirdim ve 1.5 yaşına kadar emzirdim.

Back
X