• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Ben de işe bu hafta başladım. Öğleye kadar elektrikli pompayla sağıyorum öğle arası eve götürüyorum. Akşama kadar annem o sütü veriyor.Öğleden sonra tekrar sağıyorum onu da annem sabahtan öğleye kadar ki bölümde oğluşuma içiriyor . Şimdilik iyi gidiyor ama bakalım artık bundan sonra ne kadar devam ederse...

capri sen nerelerdeydin izne bi çıktın tam çıktın evde net yoktu sanırım.. e nasılsın görüşmeyeli?

kızlarrr kendi sütümle prinç unu verebilirmiyimm... benm oğlum bni emiorr ama geceleri rahat uyusun die kendi sütümle bişeler yapmak istiorum acıktığı için çok sık uynaıyorrr
pazartesi günü doktor randevumuz var bakalım ne olcak

capri sen nerelerdeydin izne bi çıktın tam çıktın evde net yoktu sanırım.. e nasılsın görüşmeyeli?

Evet canım 2 ay doğum iznim+ 1 ay yıllık iznim+1 ay ücretsiz izin+ kurban bayramı tatili derken bu zaman oldu.

Oğluşum 1 ay daha emsin diye ücretsiz izne ayrıldım. İyiki de ayrılmışım.

Bu hafta benim için çok buruk geçti. Oğlumdan ayrılmak çok zor geldi ama bugün daha iyidim. Oğluşumda bugün daha iyiymiş. Çok şükür bu günümüze canım. Seni sormalı sen nasılsın?

ben 6 aya kadar comformil mama ve su dışında hiçbirşey vermicem. ama sadece tatmasını sağlayacağım dilinin ucuna deyse yeter. 4. aydan itibaren kullanılan bebe bisküvisi , aptamilin gece maması kızımın sindirim sistemini çökertti. bebişkom yeni yeni kendine geliyor zaten hiçbirşekilde düzeni bozmayacağım bundan sonra.

kızlarrr kendi sütümle prinç unu verebilirmiyimm... benm oğlum bni emiorr ama geceleri rahat uyusun die kendi sütümle bişeler yapmak istiorum acıktığı için çok sık uynaıyorrr
pazartesi günü doktor randevumuz var bakalım ne olcak
Bence kendi sütünü pirinç unuyla ateşe koyma. Yani anladığım kadarıyla pişirmeyi düşünüyorsun. Besin değeri kaybolur. Gece rahat uyumuyorsa sütün yeterli değildir. pirinçli kaşık mamasını akşamdan yedirebilirsin. İlla ki kendi sütümle birşeyler yapayım diyorsan; bebeğin biberon alıyorsa pirinç unuyla pişirdiğin mamayı(biliyorsun bebeklere özel olanları var, ya da bunun yerine suyla hazırlanan pirinç unu kaşık maması kullanabilirsin.) biberona koy ve üstüne kendi sütünü ekle çalkala ve akışkan kıvama gelen mamayı biberonla ver.

Evet canım 2 ay doğum iznim+ 1 ay yıllık iznim+1 ay ücretsiz izin+ kurban bayramı tatili derken bu zaman oldu.

Oğluşum 1 ay daha emsin diye ücretsiz izne ayrıldım. İyiki de ayrılmışım.

Bu hafta benim için çok buruk geçti. Oğlumdan ayrılmak çok zor geldi ama bugün daha iyidim. Oğluşumda bugün daha iyiymiş. Çok şükür bu günümüze canım. Seni sormalı sen nasılsın?

zamanla alışırsınız umarım anne oğul ayrılmaya. ayy ben ne yapayım kızım 4 aylık. 3,5 ay bir fiil çektim. gece gündüz ağladı susmadı, emmedi, yemedi, uyumadı, kilo almadı. anlayacağın 3 buçuk ay beni çok yıprattı. oturup ağladığımı , sabrımın kalmadığını, saçımı başımı yolduğumu çok bilirin. allahıma çok şükür sanırım çektim ve bitti 2 haftadır düzeldi yavaş yavaş. yemeside normale döndü. şimdi mutluyuz. yeni yeni bebek bakmanın tadına varmaya başladım.

Annem sütümü yetiştiremediği zaman aptamil 1 veriyor. Her zaman olmasa da 1 öğün felan oluyor. Elma suyu, havuç suyu veriyor. Önümüzdeki hafta yoğurt da vermeye başlar herhalde... Henüz çorba felan vermedik.

sonbaharcım şimdi kaç kg oldu bahar, kaç cm? yakınya doğum tarihleri cerenle. ondan merak ettim. malum temmuz başında doğanlarla kıyaslayınca biraz moralim bozuluyor :)

zamanla alışırsınız umarım anne oğul ayrılmaya. ayy ben ne yapayım kızım 4 aylık. 3,5 ay bir fiil çektim. gece gündüz ağladı susmadı, emmedi, yemedi, uyumadı, kilo almadı. anlayacağın 3 buçuk ay beni çok yıprattı. oturup ağladığımı , sabrımın kalmadığını, saçımı başımı yolduğumu çok bilirin. allahıma çok şükür sanırım çektim ve bitti 2 haftadır düzeldi yavaş yavaş. yemeside normale döndü. şimdi mutluyuz. yeni yeni bebek bakmanın tadına varmaya başladım.

Ayy canım benim zor günler geçirmişsin. Neyse Allah nazardan saklasın düzelmesine sevindim.

Maşallah benim oğlum beni hiç yormadı. Ama şu günlerde huysuz, huzursuz. Nedeni de belli. BAna çok alıştı. Ben sürekli hiçbir iş yapmayıp sürekli onunla ilgilenip sabahtan uyuyana kadar konuşuyordum. O nedenle beni çok arıyor. İyi ki daha fazla izin almamışım çünkü o zaman alışması çok daha zor olurmuş.

sonbaharcım şimdi kaç kg oldu bahar, kaç cm? yakınya doğum tarihleri cerenle. ondan merak ettim. malum temmuz başında doğanlarla kıyaslayınca biraz moralim bozuluyor :)

aman nazoşşş senin moralin bozuluyorsa benim hiç moralimin düzelmemesi lazım. ben artık hiç takmıyorum. cerenle bahar kıyaslanmaz bile. tosun kuş seninki maşallah. dün aşıya gittik orda tartıp ölçtüler. 5500 gram ama hala 63 cm. kafada 40 cm. neyseki sağlık ocağındakiler ay ne zayıf demediler . sordum normal dediler. bide ferrum alın kullanın dediler. multitabs kullanıyordum d3 yerine. ferrumuda bugün yarın alır kullanırız.

sütümle doyuyor ama ben çalıştığım için gece 2- 3kere kalkamk çok zor oluyorr
ama mama vermektense kalkmak daha avantajlı benim içinnn önce oğluşumun sağlığı
ne yapalım 1 ay daha bekler sonra anne sütüyle bbe bisküvisi hazırlarımmm ....
çorbalar falan derkenn doyar zatenn ...
keçi sütüde vericem onunla hazırlarım pirinç ununu 1 ay daha anne sütrü alsım kujucum

bizim doktorumuz kuşluk vakti yoğurt ve akşam üzeri taze sıkılmış meyve suyu (sadece elma ve armut) verdi. ama öğün olarak değil. en fazla yarım çay bardağı. 10 gün böyle gidecek. sonra meyve suyu yerine püresi verilecek. bu ay böyle geçirilecek.
dedimki kilo alımı yerindeyse neden ek gıda? 6. aydan sonra ek gıdaya başlandığında çoğunlukla yemiyor çocuklar dedi. 4. aydan sonra yavaş yavaş alıştırmak gerektiğini söyledi. çocuk hastanesinde doktor aynı zamanda doktorumuz. ikna etti beni bu konuda...

bahar ne yaptın mama işini ? sen kutuların üzerinde yazan miktara ilk başlarda takılma. zamanla alışıyor sanırım mideleri. yani baharın öyle oldu. bide geçende yazmıştım sana manuel pompa ile uğraşma diye. elektiriklin varmı canım? yoksa al istersen sütler gitmesin. ne güzel anne sütü alıyordu çocuk nazaramı geldi ne oldu ben anlamıyorum. en başta benimki bıraktı şimdi bebişler birer birer bırakıyor. etkin sadece anne sütü veren 3-5 kişi kaldı aramızda.

canım siparişini verdim pompanın inşallah gelecek de sağacam öğle vereceğim

sağarakda olsa kendi sütümü içiyor şükür

inşallah kesilmezde böyle böyle devam ederim

bu arada biz öğlenleri çorba içiyoruz ve günlük içtiğimiz süt miktarı 800 de kalıyor inşallah yeterli oluyordur

aman nazoşşş senin moralin bozuluyorsa benim hiç moralimin düzelmemesi lazım. ben artık hiç takmıyorum. cerenle bahar kıyaslanmaz bile. tosun kuş seninki maşallah. dün aşıya gittik orda tartıp ölçtüler. 5500 gram ama hala 63 cm. kafada 40 cm. neyseki sağlık ocağındakiler ay ne zayıf demediler . sordum normal dediler. bide ferrum alın kullanın dediler. multitabs kullanıyordum d3 yerine. ferrumuda bugün yarın alır kullanırız.

canım cerende tombik değil o kadar. yanaklar öyle gösteriyo :1: 6250gr 63cm. çıktı en son. yani burda 8500gr lık bebekler var...
bahar bence çok zayıf değil. zamanla toparlanacaktır sen çok iyi bakıyorsun çünkü. zayıf olması demek sağlıksız demek değildir ayrıca.

sütümle doyuyor ama ben çalıştığım için gece 2- 3kere kalkamk çok zor oluyorr
ama mama vermektense kalkmak daha avantajlı benim içinnn önce oğluşumun sağlığı
ne yapalım 1 ay daha bekler sonra anne sütüyle bbe bisküvisi hazırlarımmm ....
çorbalar falan derkenn doyar zatenn ...
keçi sütüde vericem onunla hazırlarım pirinç ununu 1 ay daha anne sütrü alsım kujucum
oğlunu en iyi sen tanıyorsun. huyunu, beslenme alışkanlığını... o yüzden herşeyin iyisini anneler bilir. yalnız cici bebe yerine hero baby 4. ay bisküvisini öneririm. suda daha kolay çözünüyor. sütün yoğun olduğu için kolay çözünenini tercih et istersen esmacım.

canım siparişini verdim pompanın inşallah gelecek de sağacam öğle vereceğim

sağarakda olsa kendi sütümü içiyor şükür

inşallah kesilmezde böyle böyle devam ederim

bu arada biz öğlenleri çorba içiyoruz ve günlük içtiğimiz süt miktarı 800 de kalıyor inşallah yeterli oluyordur

geceleri emziriorsan kesilmez cnmm..
ben doğum yaptıktan 1 ay sonra başladım işe gündüz benm sütlerimi içiorr işyerinde sağıp bıraktığımm...
akşam gidince emziriyorumm..
sonbaharında dediği gibi elektrikli pompa kesinlikle daha iyi
4 aydır sağıorum cnmm allaha şükür kesilme olmadı
ama akşamları emziriorum snde gece uyurken emzirmeye devam et

Kızlar formül istemissiniz :)))))))))) hehe
olsa vercem ama yok ki bir formülü ,vallaa bende anlamadım..ama önerim eski günlerinizi hatırlayın,aşkınızı,heyecanlarınızı belki faydası olurrr :)) yemek yapıyorum araa ara bakıyorum kusura bakmayın ..

canım cerende tombik değil o kadar. yanaklar öyle gösteriyo :1: 6250gr 63cm. çıktı en son. yani burda 8500gr lık bebekler var...
bahar bence çok zayıf değil. zamanla toparlanacaktır sen çok iyi bakıyorsun çünkü. zayıf olması demek sağlıksız demek değildir ayrıca.

baharın o en zor zamanlarında 8 kg olduğunu düşünsene. sürekli kucakta, sürekli ayakta... Allah dağına göre kar veriyor işte. bebişim daha ağır olsaydı bu sefer kollarımda bacaklarımda hiç derman kalmazdı. 8,5 kiloluk tosunların anneleri taşımakta güçlük çekiyorlardır ya allah yardımcıları olsun.

oğlunu en iyi sen tanıyorsun. huyunu, beslenme alışkanlığını... o yüzden herşeyin iyisini anneler bilir. yalnız cici bebe yerine hero baby 4. ay bisküvisini öneririm. suda daha kolay çözünüyor. sütün yoğun olduğu için kolay çözünenini tercih et istersen esmacım.

canım dilimiz cicbebe diye alışmışşş:):) :52:
iyi olan bir bebe bisküvisi demek istemiştimmm

kızlar 5. aydan sonra mama verenler içine pekmez karıştırsın mutlaka

Back
X