Selvacım aynı fikirdeyim..
Ben varım..
Kızım müsade ettiği müddetçe gelirim..
süper süper

bebeişler ne olcekkkkkkkkkkkkkkk
e onları da getircez balım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selvacım aynı fikirdeyim..
Ben varım..
Kızım müsade ettiği müddetçe gelirim..
bebeişler ne olcekkkkkkkkkkkkkkk
süper süper
e onları da getircez balım![]()
ya aslında ne süper bir fikir çok canım çekti şimdi ..eşim ne derki acep :26: :26:
benimki biraz kıro da![]()
![]()
İş yerimden arkadaşlarımla bile buluşcağım zaman bebem yokken bile kıllık çıkartırdı hep uyuz uyuz :84:
ya aslında ne süper bir fikir çok canım çekti şimdi ..eşim ne derki acep :26: :26:
benimki biraz kıro da![]()
![]()
İş yerimden arkadaşlarımla bile buluşcağım zaman bebem yokken bile kıllık çıkartırdı hep uyuz uyuz :84:
Söylediklerim tam olarak anlaşılmamış. Bebekler almaz demiyorum. 2'sini de sorunsuz alabiliyor bebekler ama ilerleyen dönemde bırakıyor birini, bu genelde anne memesi oluyor. Bunun ortaya çıkması 3 ay ile 1 yaş arasında gerçekleşebiliyor. Şu an sorunsuz alması hiç sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Benim kızım da şu an ikisini de alıyor ama ben ilerleyen dönemde sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Oğlum Beni bırakmak üzereyken binbir sıkıntı ve mücadeleyle anne memesini unutturmadım ve 1.5 yaşına kadar emzirdim. Bırakmak istiyorlarsa da mücadele etmek gerekiyor. Ha olamaz mı? 2sini de alan bebek olabilir ama ben rastlamadım. Belki 100de 1 oranında rastlama ihtimalim vardır.40 hafta geçtikten sonra hala doğum olmamışsa dr.lar riske atmazlar,normal doğumu beklemek istemezler pek..
Sanırım prematüre doğan bebeklere de rastlamamışsın.. :)
Erken doğumlarda anne sütü genelde geç gelir,bu nedenle prematil mama başlatır doktorlar...Doğum yapalı 6 ay oldu..Hem mama hem de meme alıyor bebeklerim..Küvezden eve ilk geldiklerinde memeyi tutamıyorlardı doğru dürüst,çok çabuk yoruluyorlardı..bu nedenle biberonla mama alıyorlardı.Zar zor meme veriyordum,sağıyordum..Sonradan memeyi tutmaya başladılar..Hatta memeden emmeyi daha çok seviyorlar..aynı şekilde olan arkadaşlar var oldukça...Son 1 haftadır dişleri çıkmaya başladığı için daha az emzirmeye başladım,sağıp veriyorum..
Söylediklerim tam olarak anlaşılmamış. Bebekler almaz demiyorum. 2'sini de sorunsuz alabiliyor bebekler ama ilerleyen dönemde bırakıyor birini, bu genelde anne memesi oluyor. Bunun ortaya çıkması 3 ay ile 1 yaş arasında gerçekleşebiliyor. Şu an sorunsuz alması hiç sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Benim kızım da şu an ikisini de alıyor ama ben ilerleyen dönemde sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Oğlum Beni bırakmak üzereyken binbir sıkıntı ve mücadeleyle anne memesini unutturmadım ve 1.5 yaşına kadar emzirdim. Bırakmak istiyorlarsa da mücadele etmek gerekiyor. Ha olamaz mı? 2sini de alan bebek olabilir ama ben rastlamadım. Belki 100de 1 oranında rastlama ihtimalim vardır.![]()
Söylediklerim tam olarak anlaşılmamış. Bebekler almaz demiyorum. 2'sini de sorunsuz alabiliyor bebekler ama ilerleyen dönemde bırakıyor birini, bu genelde anne memesi oluyor. Bunun ortaya çıkması 3 ay ile 1 yaş arasında gerçekleşebiliyor. Şu an sorunsuz alması hiç sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Benim kızım da şu an ikisini de alıyor ama ben ilerleyen dönemde sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Oğlum Beni bırakmak üzereyken binbir sıkıntı ve mücadeleyle anne memesini unutturmadım ve 1.5 yaşına kadar emzirdim. Bırakmak istiyorlarsa da mücadele etmek gerekiyor. Ha olamaz mı? 2sini de alan bebek olabilir ama ben rastlamadım. Belki 100de 1 oranında rastlama ihtimalim vardır.![]()
merhaba kızlar...
biz aşı olduk bugün kuzum 1,5 saat aalıksız ağladı. bende sonlara doğru başladım. karşılıklı ağladık evdesonra içine çeke çeke uyuya kaldı. yarım saat uyudu, uyandığında sanki o çocuk gitmiş yerine gülücükler saçan neşe dolu bir çocuk gelmiş
ne kadar çabuk unutuyorlar ya, süper...
ben ağladığımla kaldım tabii. hiç ağlamam normalde benimde sinirlerim bozuk biraz herhalde...
Sadece YORUM yaptığım düşünülsün istemiyorum. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ve Çocuk gelişimi ve Okul öncesi eğitimi okudum hala da okuyorum. 2 çocuk annesiyim. Kendinizi kasmak istemiyorsanız, tabii kasmayın. Anne sütü hastalıklardan koruma özelliği olduğu için uzun vadede verilmesinin önemi bu anlamda büyüktür. Tabi ana öğünlerin yerini 4-6 aydan sonra tutamaz. Tutmamalıdır da, bebeğin gelişimi geriler. Geceleri anneyi mama hazırlama zah*****den kurtarma ve ara öğünleri kaliteli olarak doldurma gibi bir alternatife de sahiptir anne sütü. Verilip verilmemesi annenin insiyatifine kalmıştır ve verilmesinin olumlu yönleri de tartışılmaz. İsterse anne ilk günden itibaren de vermeyebilir. 6 ay ya da 9 ay iyi emen bir bebek ihtiyacı olduğu en önemli günleri atlatmış sayıldığından ilerleyen dönem için fazla bir endişeye gerek yoktur. Sadece olumlu yönleri göz önünde tutulduğunda ve anne bunu istediğinde ilerleyen dönemde verebilir ve bunun için mücadele edebilir. Biberon alan bebekler anneyi emmek istemeyebilirler. ilerleyen dönemde de bırakma eğilimi gösterirler. Zaten bu biberona başlarken yaşanan zorluklardan da bellidir. İkisini bir şekilde almaları muhteşem bir durumdur ama dediğim gibi bebeklerin bırakma tercihi anne memesi yönünde gelişir ve 1.5-2 yaşına kadar emzirilmesinin tıpta ve islamda önerildiği göz önünde bulundurulursa anne sütünün faydaları anlaşılmış olmakla kalmayıp mücadele isteğini de tetikleyebilir. Her anne ve hatta baba bu konuda istediği kararı almakta serbesttir. Bebeklerin sağlığı ve menfaatini göz önünde bulundurmayacak ebeveyn olmadığını varsayarak.
![]()