- 16 Mart 2010
- 717
- 0
- 116
yatmadan 1 saat önce falan süt içiriyorum 250cc civarıarkadaşlar cevap vermediniz ama yatmadan önce ne yediriyorsunuz bebişlerinize
illede süt istiyor bizimki
doğa çiş çiş demeye başladı zaten :)tuvalet eğitimine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ben forumda araştırdım da 10 aylık bile bırakan olmuş gerçi havalar soğuyor kışın daha zor olur alıştırmak ama 18. ay iyi bi ay olabilir şöyle bi ürün buldum winner toys sifonlu sensörlü müzikli oturak fiyatı yüksek fakat çocuğa eğlenceli gelebilir her ne kadar yaza doğru başlamayı düşünsemde kafam karışmadı değil açıkcası:S
ama tuvaleti geldiğinde mi söylüyor yaptığında mı tam çözemedim altı bağlı olduğu için
bazen altını açıyorum çiş var mı diyorum bakıyorum yapıyor
yani tuvalet olayını biliyor ama bezi bırakmak için erken gibi geliyor
arkadaşım kraftın klozetini almıştı ama bende klozete takılan küçük
aparatlardan kullanmayı düşünüyorum bizde oraya yapıyoruz yadırgamaz çocuk
bende yaza doğru denicem o ben öğretmeden öğrenmezse tabi :))
bizde zorlama yokmerhabalar
geçmişe göz atamadım ama hasta bebişler varsa acil şifalar diliyorum
son sayfalarda tuvalet eğitiminden bahsedilmiş
arkadaşlar psikolojide şöyle bir şey var
erken tuvalet eğitimi çocukta ileri yaşlarda cimrilik tutukluk içekapanıklık yapabilir
araştırın isterseniz
kasları henüz gelişmemiş bu onlar zor bir eğitim
ben açıkçası hiç vermeyi düşünmüyorum kendisi hazır olunca zaten söyler
herşeyi olduğu gibi bunuda görerek öğreniyor.
evde yalnızken tuvalet kapısı açık olduğundan
ben ve kardeşlerimde 1 yaşımızda söylüyormuşuz ve çevremdeki bir çok arkadaşımda öyle
ama psikolojimiz gayet iyi yani sanırım
Baharim gecmis olsun canim bir sekilde ev temizlenir bozma moralini.bizdr bir odanin camini acik unuttuk edirneye crs donucem.Bakalim benide bir supriz bekliyomu:)
Priemera dogum gunun kutlu olsun nice mutlu yillara canim.
Bu arada bisi sormak istiyorum kizlar.Bebislerinizi hala aylik kontrole goturuyormusunuz? Bizim dr.umuz artik 3 ayda bir gelin cunku aylik fazla bir boy kilo gelisimi olmicak bu donemden sonra dedi.
Dunde baya huysuzdu kuzum atesi ishali olmadi ama surekli agladi.Gece uyuturken farkettimki azi disi patlamis.biran once su dis olaylari bitsedr onlarda bizde rahatlasak ya.
bizimde 3 aya düştü canım haftaya gidicez
bundan sonra aylık 150-200 gr alırlarmış ortalama.
biz azılardan kurtulduk canım dördüde tamam darısı sizin başınıza :)
azılardan çok korkuttular ama en kolay çıkan dişlerimiz oldu umarım herkesin öyle olur